Yardımcımın gönderdiği mesaj

Arkadaşlar dün temizlik günüydü. Bakıcım ve temizlikçimi evde yalnız bırakarak evden ayrıldın ve gece döndüm. Sabah baktığımda koltuk altlarının temizlenmemiş olduğunu, dolap üstlerinin de alınmadığını gördüm. Fotoğrafları çekip ona mesaj attığımda bana hiç ılımlı bir cevap vermedi.
Bu arada haftada bir temizlikçi geliyor. Diğer günler her gün ev süpürüp silindiği için ev pek kirli olmuyor açıkçası. İş biriken diye sadece pazar günü evi süpürmüyorum. Bu nedenle sabah 8:30’da gelip 3 gibi çıkıyor. Kızımın ev tozlarına alerjisi olduğu için benim için en önemli yerler dolap üstü yatak altı gibi yerler buna rağmen istediklerimi dikkate almamış. Ne yapmalıyım sizce?

ekleme:
Arkadaşlar mesaja eklememişim. Kadın düzgün bir insan ve güvenilir. Ben 3 çocuklu bir anneyim ve maalesef detaylı temizliğe ayıracak enerjim ve vaktim olmuyor. Ve burası yazlık bir ilçe yani tatil yöresi. Yardımcı kadın bulmak imkansıza yakın. Bu nedenle ne yapayım diye sordum.
temizlikçinin önünde şapka çıkartıyorum...

bi de derler ki çocuğumuz okusun da ezilmesin. kendini ezdirmemek için okumak şart değil. karizmatik bir iş yapmak ta şart değil. işini yada yaptığını düzgün yapmak ve güvenilir olmak her şeyden kıymetli bu zamanda...

eşim şey demişti bir zamanlar; iyi bir kaporta ustasının yanında el pençe duran profesör gördüm denmişti... bizim arabaya ne zaman sıra gelecek diye...

devir değişiyor artık... diploma devri kapanıyor... her ne yapacaksanız bunu dikkate alarak yapın derim...

asla temizlik işçisini küçümsemem fakat herhangi bir sektörde çalışan hiç kimse iş vereniyle ya da aynı pozisyondaki iş arkadaşıyla dahi bu üslupla konuşmamalı bence.
ve bence; bir derdi var gibi. o yüzden de tabii uzun süredir sizinle çalışıyorsa şahıs normalde üslubu böyle değildiyse mesela; yine de son bir kez çağırıp yüz yüze konuşun derim ben. sonrasında hala devam ediyorsa tavrı yollarınızı ayırmanız en mantıklısı olur diye düşünüyorum.

bi de derler ki çocuğumuz okusun da ezilmesin. kendini ezdirmemek için okumak şart değil. karizmatik bir iş yapmak ta şart değil. işini yada yaptığını düzgün yapmak ve güvenilir olmak her şeyden kıymetli bu zamanda...

eşim şey demişti bir zamanlar; iyi bir kaporta ustasının yanında el pençe duran profesör gördüm denmişti... bizim arabaya ne zaman sıra gelecek diye...

devir değişiyor artık... diploma devri kapanıyor... her ne yapacaksanız bunu dikkate alarak yapın derim...

Tam olarak nesine sapka cikariyorsunuz?
Parasini aldigi isi yapmamasına mı?
Bunun konumu, isi, kimligi yada egitimi ile alakasi yok ki.
Parasini aldigi isi yapmamış, kisinin kendisine muhtac oldugunu bildigi icin de atip tutuyor.
Bu mu is ahlaki?

Arkadaşlar dün temizlik günüydü. Bakıcım ve temizlikçimi evde yalnız bırakarak evden ayrıldın ve gece döndüm. Sabah baktığımda koltuk altlarının temizlenmemiş olduğunu, dolap üstlerinin de alınmadığını gördüm. Fotoğrafları çekip ona mesaj attığımda bana hiç ılımlı bir cevap vermedi.
Bu arada haftada bir temizlikçi geliyor. Diğer günler her gün ev süpürüp silindiği için ev pek kirli olmuyor açıkçası. İş biriken diye sadece pazar günü evi süpürmüyorum. Bu nedenle sabah 8:30’da gelip 3 gibi çıkıyor. Kızımın ev tozlarına alerjisi olduğu için benim için en önemli yerler dolap üstü yatak altı gibi yerler buna rağmen istediklerimi dikkate almamış. Ne yapmalıyım sizce?

ekleme:
Arkadaşlar mesaja eklememişim. Kadın düzgün bir insan ve güvenilir. Ben 3 çocuklu bir anneyim ve maalesef detaylı temizliğe ayıracak enerjim ve vaktim olmuyor. Ve burası yazlık bir ilçe yani tatil yöresi. Yardımcı kadın bulmak imkansıza yakın. Bu nedenle ne yapayım diye sordum.

Ben sizi agresif buldum. Temizlikçi dahi olsa biraz daha ince bir uslup olabilirdi. Bu iş hayatının her alanında da böyledir.

Mesaj atmaniz hos olmamis
Bir daha geldiginde soylerdiniz , ,inanmazsa fotografi gosterirdiniz
Mesaj atmak dogru bir yontem degil , siz belki kibar yazmaya calismissiniz ama karsidan gorunen igneleyici oldugu mesajin

ekleme:
Her zaman guzel yapiyosa ilk defa böyle yaptıysa keşke hemen yazmasaydiniz insanlık hali halsiz hissetmistir kendini her zaman 4/4 Luk yapamaz ki. Başka yardımcı bulma imkanınız da yokmuş hemen. Yani normalde memnunsaniz bazen alttan almakta fayda var

ben diplomalı, görevimde uzman biri olarak üstlerime/patronlarıma böyle saçma sapan terbiyesizce cevap veremem açıkçası. Çünkü bir emek ve karşılığında para alırsın. Ki iş yerinde vazgeçilmesi zor bir pozisyondayım ama bu bana "beğenmiyorsan kov/gönder arkadaşım" deme hakkını vermez, sadece etrafımdakilerden farklı maaş alma hakkı verir o kadar.
diplomaya görüş bakış açısı hep aynıdır, bir işi layıkıyle yapıyorsan kaportacı da olsan, aşçı da olsan, terzi de olsan fark etmez, insanlar sana ulaşmak ve sana işini yaptırmak için peşinde koşar. Kimse zaten senin diplomana bakmaz bir süre sonra.
Neyse sonuç olarak kadın ona verilen görevi yerine getiremediğine göre o parayı da hak etmiyor demektir.
Böyle konuştuğuna göre utanması da yok. Kendini de haklı görüyor üstelik.
Böyle temizlik yapılacaksa inanın 3 çocuğunuza rağmen siz de yaparsınız konu sahibi, evet bence de yollarımızı ayıralım ben böyle terbiyesizlik işine saygısızlık görmedim de derim üstüne üstlük. nery83 nery83

Almamış koltuk altını, fark edilince de ters çıkıyor. Sizi bırakmakla tehtid ediyor. Bu dobralık değil. Atasözü bile var ; yavuz hırsız ev sahibini bastırır diye. Kadın iyi niyetli değil. Sizin mesajınız normal.

ahaha çok doğru söylemişsiniz vallahi
temizlikçiyi tutan insanların iş hayatında hiç bulunmadıklarını düşünüyorum ben
çünkü şu an ben böyle bir hata yapsam, yani bu kadar bariz umursamazlıktan bir hata yapmış olsam, hiç böyle kibar bir w/a mesajı almazdım eminim :D

ahaha çok doğru söylemişsiniz vallahi
temizlikçiyi tutan insanların iş hayatında hiç bulunmadıklarını düşünüyorum ben
çünkü şu an ben böyle bir hata yapsam, yani bu kadar bariz umursamazlıktan bir hata yapmış olsam, hiç böyle kibar bir w/a mesajı almazdım eminim :KK70:
Kesinlikle 😁 Düşünüyorum mesela işlemem gereken belgeyi işlememişim. Gitmesi gereken mal kalmış. Gümrükten konteyner çekmemişim. Çalıştığım bütün iş yerlerinde ki patronlar odama gelir , 7374792927336 saat nutuk çeker , sıfırdan Excel kullanmayı öğretir ,5 dakika kovmakla tehtid eder ve 3 gün konuşurlardı 🤣 Ayrıca annem çok uğraştı temizlikçilerle , gördüğüm şu ,yüz verdikçe coşuyorlar. Aran ne kadar iyiyse o kadar savsaklıyorlar.

Kesinlikle 😁 Düşünüyorum mesela işlemem gereken belgeyi işlememişim. Gitmesi gereken mal kalmış. Gümrükten konteyner çekmemişim. Çalıştığım bütün iş yerlerinde ki patronlar odama gelir , 7374792927336 saat nutuk çeker , sıfırdan Excel kullanmayı öğretir ,5 dakika kovmakla tehtid eder ve 3 gün konuşurlardı 🤣 Ayrıca annem çok uğraştı temizlikçilerle , gördüğüm şu ,yüz verdikçe coşuyorlar. Aran ne kadar iyiyse o kadar savsaklıyorlar.

ahah heralde be
düşünsene mal kalmış, arkadaşım ben yapacağımı yaptım beğenmiyorsan kov diyorsun :D patron da şey diyor shusui hanım sanırım bu malı göndermeyi unutmuşsunuz, mesaj da fotoğraflı, çok kabasınız x bey ya da x hanım, bari fotoğraflı yollamasaydınız mesajı ne gerek vardı fotoğrafa diyorsunuz :D

ben vermişim beyanname bi beyannameyi unutmuşum, arkadaşım ben bu kadar beyanname verebiliyorum bu ay muhtasarı da atlamışım ne var yani beğenmiyorsan kov diyorum ahahahahaha, yollarımızı ayıralım diyorum falan.

çok ütopik dünyalar, diyorum ya hizmetçiyi tutanın çalışmadığını düşünüyorum. ya da harbiden böyle diyebildikleri patronlar var.

ahah heralde be
düşünsene mal kalmış, arkadaşım ben yapacağımı yaptım beğenmiyorsan kov diyorsun :KK70: patron da şey diyor shusui hanım sanırım bu malı göndermeyi unutmuşsunuz, mesaj da fotoğraflı, çok kabasınız x bey ya da x hanım, bari fotoğraflı yollamasaydınız mesajı ne gerek vardı fotoğrafa diyorsunuz :KK70:

ben vermişim beyanname bi beyannameyi unutmuşum, arkadaşım ben bu kadar beyanname verebiliyorum bu ay muhtasarı da atlamışım ne var yani beğenmiyorsan kov diyorum ahahahahaha, yollarımızı ayıralım diyorum falan.

çok ütopik dünyalar, diyorum ya hizmetçiyi tutanın çalışmadığını düşünüyorum. ya da harbiden böyle diyebildikleri patronlar var.
Demek muhtasarı unuttunuz maya hanım, kendi çıkışınızı verin lütfen. Öptüm KiB bye 😁 Biz temizlikçi ablalar kadar karizma değiliz. Onlar işçi biz okumuş köle 🤭

bu raddeye gelmiş yardımcı ablanın kahrı çekilmez bence. evet güvenilir olması önemli ama bu atar gideri de saçma.

Dün akşam yardımcım aradı. Koltuk altını temizlediğinden emin olduğunu söyledi. Ben de o zaman ben yakan söylüyorum. Bunun için zaten özellikle bakıcımın yanında kaldırdım koltukları. O da şahittir istersen sorabilirsin dedim. Ayrıca ben yalancı mıyım ki kendi attığım pisliği sen temizlememişsin diye çekip sana atayım dedim.
Böyle deyince bu sefer allah allah nasıl atlamışım ki ben yaptım zannediyorum kusura bakmayın diye çark etti. Bundan sonra ben yaptıktan sonra hemen kontrol ederiz dedi. Ben de insanlık hali unutulabilir ancak her eksiğini söylediğimde bu kadar tavır alacaksan sana ev bana da yardımcı çok yolumuza bakarız dedim. Tamam dikkatli olurum bundan sonra dedi.
Sinek küçük ama mide bulandırır derler. Kadının tavrından son derece rahatsız oldum. Bundan sonraki ilk anlaşmazlıkta yollarımızı ayırırız sanırım. Bu esnada yeni bir yardımcı arayışına girmeye karar verdim.

Mesaj atmaniz hos olmamis
Bir daha geldiginde soylerdiniz , ,inanmazsa fotografi gosterirdiniz
Mesaj atmak dogru bir yontem degil , siz belki kibar yazmaya calismissiniz ama karsidan gorunen igneleyici oldugu mesajin
Daha önce bir iki defa daha oldu bu durum ve kesinlikle eksik yaptığını kabul etmedi. Ben de koltuk altını temizlemeden önce aynı cevabı almamak için fotoğrafı çekip kendisine yolladım.

Ben sizi agresif buldum. Temizlikçi dahi olsa biraz daha ince bir uslup olabilirdi. Bu iş hayatının her alanında da böyledir.
Daha kibar nasıl yazılır bilemedim açıkçası evin içinde koşturan üç çocuk varken uzun uzadıya düşünemeden mesajı yolladım. Şu an okuyunca da pek kaba agresif gelmiyor bana açıkçası.

Dün akşam yardımcım aradı. Koltuk altını temizlediğinden emin olduğunu söyledi. Ben de o zaman ben yakan söylüyorum. Bunun için zaten özellikle bakıcımın yanında kaldırdım koltukları. O da şahittir istersen sorabilirsin dedim. Ayrıca ben yalancı mıyım ki kendi attığım pisliği sen temizlememişsin diye çekip sana atayım dedim.
Böyle deyince bu sefer allah allah nasıl atlamışım ki ben yaptım zannediyorum kusura bakmayın diye çark etti. Bundan sonra ben yaptıktan sonra hemen kontrol ederiz dedi. Ben de insanlık hali unutulabilir ancak her eksiğini söylediğimde bu kadar tavır alacaksan sana ev bana da yardımcı çok yolumuza bakarız dedim. Tamam dikkatli olurum bundan sonra dedi.
Sinek küçük ama mide bulandırır derler. Kadının tavrından son derece rahatsız oldum. Bundan sonraki ilk anlaşmazlıkta yollarımızı ayırırız sanırım. Bu esnada yeni bir yardımcı arayışına girmeye karar verdim.
Çokta güzel olmuş bakmış üste çıkmak işe yaramadı ,hop çark et. Köylü kurnazı derler ya ahanda bu işte. Şimdi bir ay falan süper dikkatli olur,siz sonrasına bakın.

Back
X