- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.482
- 448
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Resim çok küçük. Büyütünce bile seçilmiyor. Numara ve soyad da yok. Sorun olur gibi gelmedi ama silebilirim tabi.Eklediginiz resimde yardımcı kadının ismi ve resmi görünüyor, bunu silin isterseniz, başınız ağrır sonra ciddi anlamda
Öyle şey olur mu yahu? Ben doktorum diyelim kendimi halsiz hissettim diye sizi baştan savma ameliyat etsem anlayış gösterir misiniz?Her zaman guzel yapiyosa ilk defa böyle yaptıysa keşke hemen yazmasaydiniz insanlık hali halsiz hissetmistir kendini her zaman 4/4 Luk yapamaz ki. Başka yardımcı bulma imkanınız da yokmuş hemen. Yani normalde memnunsaniz bazen alttan almakta fayda var
Resmi silmişsiniz. bari ne yazdığını kopyalasanız, merak ettim.Resim çok küçük. Büyütünce bile seçilmiyor. Numara ve soyad da yok. Sorun olur gibi gelmedi ama silebilirim tabi.
Daha kibar nasıl yazılır bilemedim açıkçası evin içinde koşturan üç çocuk varken uzun uzadıya düşünemeden mesajı yolladım. Şu an okuyunca da pek kaba agresif gelmiyor bana açıkçası.
Ev işini ameliyatla bir tutmakta ne bilim.. doktorlar yapmiyolar mi çoğu zaman şikayetini bile dinlemiyolar. Kadın her zaman işini iyi yapiyosa bı gün için 3-5 çöp kalıntısı için ben fotoğraf atmazdim şahsen. Yuzyuzeyken geçen koltuğun altı kalmış derdim.Öyle şey olur mu yahu? Ben doktorum diyelim kendimi halsiz hissettim diye sizi baştan savma ameliyat etsem anlayış gösterir misiniz?
Her mesleğin belli bir görev tanımı var. Hepimizin kötü hissettiği günler var, ufacık şeyi unuttum diye dünyanın azarını yiyordum üstlerimden ben mesela. Evet işleri çok zor ama bunun tavizini verirseniz kimse kıymetini bilmez işi savsaklar daha çok. Ki her çalışan için geçerli bu. Kimse parayı kolay kazanmıyor dolayısıyla kendimizi kötü hissettik diye baştansavma iş yapmanın makul bi yanı olmamalı.
Ev işini ameliyatla bir tutmuyorum herkes kendi işini hakkıyla yapsın diyorum. Anlamak çok güç olmamalı. Daha istenmeyen ve zor bir iş yapıyor diye kimseye haddinden fazla iyi niyet gösterilmesi gerekmiyor. Böyle bi kelebekler dünyasında yaşamıyoruz malesefEv işini ameliyatla bir tutmakta ne bilim.. doktorlar yapmiyolar mi çoğu zaman şikayetini bile dinlemiyolar. Kadın her zaman işini iyi yapiyosa bı gün için 3-5 çöp kalıntısı için ben fotoğraf atmazdim şahsen. Yuzyuzeyken geçen koltuğun altı kalmış derdim.
Ben de diyorum ki insanlık hali olabilir unutmuş olabilir fark etmemiş olabilir iyi hissetmemis olabilir. Zaten konu sahibi de genel olarak memnun aldığı paranın hakkını vermediği anlamına mı geliyor küçük bı yeri gözden kaçırmak. Ben genel olarak memnunsam bı kaç defa ufak hatasını görmezden gelirim. Zaten haktan hukuktan korkmuyosa hic bı zaman iyi yapmazEv işini ameliyatla bir tutmuyorum herkes kendi işini hakkıyla yapsın diyorum. Anlamak çok güç olmamalı. Daha istenmeyen ve zor bir iş yapıyor diye kimseye haddinden fazla iyi niyet gösterilmesi gerekmiyor. Böyle bi kelebekler dünyasında yaşamıyoruz malesef
işini yapmadığına nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?Tam olarak nesine sapka cikariyorsunuz?
Parasini aldigi isi yapmamasına mı?
Bunun konumu, isi, kimligi yada egitimi ile alakasi yok ki.
Parasini aldigi isi yapmamış, kisinin kendisine muhtac oldugunu bildigi icin de atip tutuyor.
Bu mu is ahlaki?
aynı durumun 3 ayrı kişiyle yaşadığım için kimseyi almıyorum artık. Eşimle yapıyoruz kimseye de hem para verip hem sinirimizi bozmuyoruzArkadaşlar mesaja eklememişim. Kadın düzgün bir insan ve güvenilir. Ben 3 çocuklu bir anneyim ve maalesef detaylı temizliğe ayıracak enerjim ve vaktim olmuyor. Ve burası yazlık bir ilçe yani tatil yöresi. Yardımcı kadın bulmak imkansıza yakın. Bu nedenle ne yapayım diye sordum.
Bakın daha en başından önceliklerimi belirttim. Camları silmesen de olur, ekmek banıp yiyecek değilim ama mobilya altları ve üstleri olmazsa olmaz diye. Kendisi de kabul etti. İlk kez evde tek başına temizlik yapmıştı ve bu durumla karşılaştım.işini yapmadığına nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?
Tüm mesajları okudum ama bu yazdığınızı şu sebeple alintilamak istedim:Ben de diyorum ki insanlık hali olabilir unutmuş olabilir fark etmemiş olabilir iyi hissetmemis olabilir. Zaten konu sahibi de genel olarak memnun aldığı paranın hakkını vermediği anlamına mı geliyor küçük bı yeri gözden kaçırmak. Ben genel olarak memnunsam bı kaç defa ufak hatasını görmezden gelirim. Zaten haktan hukuktan korkmuyosa hic bı zaman iyi yapmaz
Bakın daha en başından önceliklerimi belirttim. Camları silmesen de olur, ekmek banıp yiyecek değilim ama mobilya altları ve üstleri olmazsa olmaz diye. Kendisi de kabul etti. İlk kez evde tek başına temizlik yapmıştı ve bu durumla karşılaştım.
Bu arada alt komşumdan o gün yaklaşık bir saat erken çıktığını öğrendim. Gitmeden önce çayını kahvesini ve yemeğini ikram etmiştim. Ama geldiğimde bakıcımla birlikte tekrar kahve yapıl içtiklerini ve kızım için yaptığım kekin neredeyse yarısının da bittiğini gördüm. Yemesinde içmesinde değilim zaten normalde ben kendim ikram ediyorum ama işi yetiştiremeyip, fazladan kahve muhabbeti yapıp birde erken çıkmak nedir allah aşkına. Bakışım zaten sadece yaz dönemi için bizimleydi ama sonrası için ikinci bakıcı olarak düşünmeye başlamıştık ama bu olaydan sonra bakıcımla da bu ay sonunda yolları ayırmaya karar verdim.
Kadın düzgün bir insan ve güvenilir.
Aynen dediğiniz gibi. Çamaşır ve bulaşığa asla karıştırmıyorum. Tüm yataklar, tezgah üstü derli toplu olarak bırakıyorum. Etrafta tek bir bulaşık, döküntü bile olmuyor. Klima temizliğini bile ben üstleniyorum ki kızımın alerjisini doğrudan etkiledikleri için iyi temizlenip kurutuldupundan emin olmam gerekiyor.Tüm mesajları okudum ama bu yazdığınızı şu sebeple alintilamak istedim:
Zaten konu sahibesi evini dagitip pisletip.nasilsa temizlikci yapiyor diye bir tavir sergilememis
Her gun silip.supuruyorum diyor
Temizlikciden beklentisi, tozlar ve koltuklarin altı...
Eee bu ozel istekleri de yapmayacaksa gelmesin zaten
Kadin her gün cam sil, uc bes sele camasir utule.dememis
Ki bunlar da eve gelen yardimcidan istenen seyler (belki yapıyordur da, orasını bilemem).
Ama kadının bu kadar atarli olmasi da dusunulmesi gereken bir durum demek ki savsakliyor.
Durumu simdilik de olsa cozmenize sevindim.yine de gözlemleyin ona göre kendinize yeni bir yardımcı arayın.
Evet ifade bana ait. Kadını uzun zamandır tanıyorum. Kendisi benim eski bir öğrencimin annesi. Evde altınım ve param oluyor. Genelde el altında bir çekmecede. Onların bile yerini değiştirmedim. Bu konularda çalışana güvenmek önemli. Bu konuda asla hakkını yiyemem. Ama iş etiği konusunda ilk kez bu kadar şüpheye düştüm.bu ifade size ait değil sanırım
Ee ihale niye bakiciya kaldi ki bu konuda? Temizligi yapmayan yardimci yalanci cikaran yardimci isten kovulan sahit bakici oldu.Bakın daha en başından önceliklerimi belirttim. Camları silmesen de olur, ekmek banıp yiyecek değilim ama mobilya altları ve üstleri olmazsa olmaz diye. Kendisi de kabul etti. İlk kez evde tek başına temizlik yapmıştı ve bu durumla karşılaştım.
Bu arada alt komşumdan o gün yaklaşık bir saat erken çıktığını öğrendim. Gitmeden önce çayını kahvesini ve yemeğini ikram etmiştim. Ama geldiğimde bakıcımla birlikte tekrar kahve yapıl içtiklerini ve kızım için yaptığım kekin neredeyse yarısının da bittiğini gördüm. Yemesinde içmesinde değilim zaten normalde ben kendim ikram ediyorum ama işi yetiştiremeyip, fazladan kahve muhabbeti yapıp birde erken çıkmak nedir allah aşkına. Bakışım zaten sadece yaz dönemi için bizimleydi ama sonrası için ikinci bakıcı olarak düşünmeye başlamıştık ama bu olaydan sonra bakıcımla da bu ay sonunda yolları ayırmaya karar verdim.
Temizlikçinin erken çıktığını söylemeliydi. Her hafta temizlik esnasında o da evde oluyor. Yemekten sonra temizlikçi için kahve hazırlayıp ikram ettiğimi biliyor. Ben çıktıktan 2 saat sonra çıkacak olan temizlikçi için yeniden kahve yapıp karşılıklı oturup içmesini manasız buldum. Zaten yaz dönemi için anlaşmıştık ve kendi bakıcımızla devam edecektik ama eşimle acaba iki bakıcı ile mi devam etsek diye düşünürken bu olay oldu.Ee ihale niye bakiciya kaldi ki bu konuda? Temizligi yapmayan yardimci yalanci cikaran yardimci isten kovulan sahit bakici oldu.
Bir de zaten inkar edecek bir durumu yoktu. Mecburen şahit oldu. Koltuğu kaldırıp burası dün silinmiş mi sence deyince verebileceği cevap tekti yani. Kendiliğinden beş uyarmış bak burası da yarım kalmış demişliği yok.Ee ihale niye bakiciya kaldi ki bu konuda? Temizligi yapmayan yardimci yalanci cikaran yardimci isten kovulan sahit bakici oldu.
Temizlikçinin erken çıktığını söylemeliydi. Her hafta temizlik esnasında o da evde oluyor. Yemekten sonra temizlikçi için kahve hazırlayıp ikram ettiğimi biliyor. Ben çıktıktan 2 saat sonra çıkacak olan temizlikçi için yeniden kahve yapıp karşılıklı oturup içmesini manasız buldum. Zaten yaz dönemi için anlaşmıştık ve kendi bakıcımızla devam edecektik ama eşimle acaba iki bakıcı ile mi devam etsek diye düşünürken bu olay oldu.
Bu da bakicinin gorev tanimi degil ayrica. Bakici koltuklari kaldirip temizlikcinin islerini kontrol etmek zorunda degil ki.Bir de zaten inkar edecek bir durumu yoktu. Mecburen şahit oldu. Koltuğu kaldırıp burası dün silinmiş mi sence deyince verebileceği cevap tekti yani. Kendiliğinden beş uyarmış bak burası da yarım kalmış demişliği yok.