Yardımcımız hakkında

hasta olup gelip hastalığını sana ve bebeğine de bulaştıradabilirdi.
Gelmemesi hem sizin açınızdan hem onun açısından güzel hir davranış. Ücret kesintisi bu durumda yapmamak daha iyi.

Bir işi çıkıyor diyorsunuz o tarz şeyler hakkında
Pek yorum yapamayacağım isterseniz ücret kesintisi bu durumda yapabilirsiniz . İsterseniz yapmazsınız çünkü bu işverenin hakkıdır.

Ayda 5 gun ciddi bir rakam, boyle biri ile devam etmek istemezsiniz bence, sonucta ise baslayinca akliniz hep onda kalacak. Yerinizde olsam degistirirdim.

İşleri elbette zor bu yüzden temizlik görevlisi arkadaşlara sonsuz iyi niyet göstermeliyiz gibi bir algı oluyor niyeyse. Kronik farenjitim var sesim çıkmayacak durumda 39 derece ateşle izin alamayıp çalıştığımı bilirim. Bu tabi hiç insani bir durum değil ama ayda beş kez hastayım deyip gelmemek de insani değil. Ve malesef kullanılıyor bu durum. Aradaki mesafeyi korumanızı ve böyle devam edecekse onunla çalışmayacağınızı söylemenizi tavsiye ederim.

Hangi iş olursa olsun işini düzgün yapmalı insan. Burada yapılacak iş bir cana bakıcılık yapmak. daha siz varken bu kadar rahat davranan biri hiç güvenilir gelmedi bana. Ben olsam başka bakıcı bulmaya çalışırım

Çok teşekkürler hastalık konusu en hassas noktamız hatta ilk hastayım dediğinde parasını keseceğimizi sanmış, olur mu öyle şey dedik ama sanki süreklilik hali almaya başladı bu durum. Ben de çalıştığım zaman işlerimi hep mesai dışına ayarlamaya çalışırım. Nasıl ne demem gerek kırmak da istemiyorum bilemedim.
Siz işyerinizde bu kadar kafa izni yapmıyorsanız,onunda yapmaması gerekir mantıken zira işvereniniz ayda 5 gün işe gitmeseniz sizi idare etmez,ya maaş keser ya yıllık izinden düşer ,uyarır vs vs.
Süreklilik arz etmesi rahatsız edici. Uyarın bence öncelikle,devam ediyorsa hazır vakit varken başka biriyle devam edin yolunuza.

5 gün rapor alsak peşpeşe maaş kesiliyor. Yavaş yavaş kesinti yapcan diyebilirisniz. İnsanlar nazik tavırları saflık olarak anlıyor maalesef. Bende temizlik için gelen kadınlara hep kibar oldum ama hep kazıklandım kırıldım :( çağırmıcam artık

Haklısınız biraz fazla yumuşak davranıyoruz ama bir taraftan da gelen gideni aratır korkusu var sanırım. Bu zamana kadar hiç para kesme konusu açmadık bile. Zaten bebeğim ile ilgili ciddi sağlık sıkıntılarımız var bu durum benim kafamı ekstra kurcalıyor 😞
Yerinizde olsam direkt para keserim neden dediğinde sürekli hasta oluyor yada işin oluyor . Kesmek durumundayız derimb

Bence hanımefendi gayet rahat ama özel sektör gibi düşünün 1-2 kez geç kalındığında göze batmaz ama 3. de uyarılır sebebi sorulur ona güvendiğinizi ilerde de böyle olucak mı diye sorun bunu bilmek hakkınız , ya da rahatsız olmasıyla ilgili bir gerekçe rapor verebiliyorsa onu getirsin böyle şeyler isteyin ya da x hanım x abla artık nasıl hitap ediyosanız bu ay 5 gün gelmedin maaş ödemesini ona göre yapıyorum bilgin olsun diyin
Teşekkürler

Son düzenleme:
Normal değil. Özel durumlarda izin kullanabilir ama her hafta değil. Bizim yardımcımız haftasonu izinli,biz evdeyiz ve haftasonu evde başka birini istemediğimiz için.. Haftaiçi hergün sabah 08:00-17:00 arası evde oluyor ve evin yemek dahil tüm işlerini hallediyor. Hergün detaylı temizlik işi elbet olmuyor ama market,ütü,çamaşır vs herşeyle ilgileniyor.

Bence sizi biraz kullaniyor. Fazla rahata alismis gibi. Yaptigi normal degil. Tabi ayda yilda insan uyuya kalabilir fakat bu bile saatler olmaz. Ve daima olmaz. Insan utanir söylemeye. Ciddi bir konusma yapmalisiniz onun ile. Bu sekilde devam ederse, ona güvenemeyeceginizi ve mecburen isten çikartmak zorunda oldugunuzu anlatin.

Anliyorum, iyi geçinelim, cocuktur hasas bir konudur dediniz. Ancak iste baze insanlar öyle rahat ettirmeye gelmiyorlar. Hemen durumdan yararlanmaya çalisiyorlar. Yardimcinizda öyle bir insan bence.

önce işi çıkma kısmına gelelim

ev işlerinde çalışan işim çıktıyı hele de işi zorunlu değilse kullanıyor

ama çocuğu ona bırakacağınız zaman bence bilir gitmek zorunda olacağınızı bunu kesinlikle iletin

bakıcım oğlumun yılda iki doktor kontrolü var ona izin isterim diye daha iş görüşmesinde söylemişti

annesi akşam felç geçirip hastaneye yatırıldığında da işe gelmişti zira benim de bebeği bırakacak yerim yoktu

eşim işe gidip işini ayarlayıp gelmiş bebeğe bakmış o da annesine gitmişti

bir diğer konu geç gelip erken çıkma

şimdi bu şekilde konuşulunca sonra görev gibi oluyor

biz hafta içi 8 19 anlaşmıştık

zira benim iş saatlerim 8.30-18.30 idi

haftasonu da 10-14 arasında çalışıyordum

ama Cumartesi de 9-17 diye konuştuk çünkü benim de dışarıda iş dışı işim olabilirdi

neyse bir iki hafta 17 ye kadar kaldı ama ben 15-15.30 da gelince işler de bitince sen çık dedim

bir dedim iki dedim o ben kapıdan girince yapılacak bir şey yoksa çıkayım demeye başladı ki zaten yapılacak bir şey de bırakmıyordu erken çıksın diye ses etmedim zaten ben de evde bebeğimle yalnız kalmak istiyordum

sonra iş değiştirdim

ve cumartesi daha erken çıkıp akşam üzeri de 16.30 gibi gelmeye başladım ve bana dedi ki ben cumartesileri erken çıkıyordum bir çok işimi hallediyordum şimdi nasıl olacak ben cumartesi gelmeyim cumartesi eşin kv den baksın vs vs

ben biz 17 diye konuşmuştuk ama dedim ama olsun düzen böyle kuruldu dedi

sonuçta da ayrıldı yollar

bu nedenle saat izin vs için alıştırmamak lazım
Çok haklısınız biz de de aynı şey oldu sanırım, bir iki çıkabilirsin dedik işin bittiyse diye şimdi işleri hızlıca bitirip be kadar erken çıkabilirim derdine düştü 😞

5 gün rapor alsak peşpeşe maaş kesiliyor. Yavaş yavaş kesinti yapcan diyebilirisniz. İnsanlar nazik tavırları saflık olarak anlıyor maalesef. Bende temizlik için gelen kadınlara hep kibar oldum ama hep kazıklandım kırıldım :KK43: çağırmıcam artık
Bizim de ilk yardımcımız o yüzden geç çekingen hem acemi kaldık sanırım..

Bakicimizin ayda 5 kez gelmedigini dusundumde...bir an once yeni birini aramaya koyulurdum. Asiri fazla cunku. Senin islerinde aksiicak, patronuna ne soyliiceksin?

Sen isverensin, saygi sinirlari icinde gayet net konusulur bu konular.

Bakicimizin ayda 5 kez gelmedigini dusundumde...bir an once yeni birini aramaya koyulurdum. Asiri fazla cunku. Senin islerinde aksiicak, patronuna ne soyliiceksin?

Sen isverensin, saygi sinirlari icinde gayet net konusulur bu konular.
Haklısınız üstelik sabah haber vermek ve ertesi gün de dün işim bitmedi diye yine sabah haber vermek çok canımı sıktı bu kez.

Merhabalar ben fikir almak istiyorum. Bebeğime kendim bakıyorum ve özel durumundan kaynaklı zaten kimseye gitmiyor. Eve yardımcı almaya başladık yaklaşık 6 ay oldu 9 ile 18.00 saatleri arasında 2500 lira ile anlaştık. Şuan çalışmadığım için 9,30 ile 10 arasında gelip akşam ortalama 17.00 gibi çıkıyor sıkıntı yapmadık evde çok da iş olmuyor boş duruyor, sıkmak istemedik. Pandemi dönemi 10,30 ile 16,30 yapalım dedik kalabalığa karışma kendini de bizi de korumuş olursun. Ancak benim sorum şu yardımcımız ayda ortalama 5 gün yA hasta oluyor ya da işi çıkıyor hiç gelmiyor. Çoğu zaman da uyanamayıp bir kaç saat geç geliyor. Çalışmaya başladığımda nasıl güveneceğim ya da normal mi sizce yorum yapabilir misisiniz?
Keşke şuan çalışmadığınız için evdeyim ben nasılsa ara verelim çalışmaya geri başladığımda geri gelirsin deseydiniz. Şuan siz evdesiniz nasılsa diye geç size güvenip salmış olabilir.

Keşke şuan çalışmadığınız için evdeyim ben nasılsa ara verelim çalışmaya geri başladığımda geri gelirsin deseydiniz. Şuan siz evdesiniz nasılsa diye geç size güvenip salmış olabilir.
Maalesef bebeğim özel gereksinimli, inanın hiç bir işimi yapamıyorum kucağımdan inmiyor 😞

Merhabalar ben fikir almak istiyorum. Bebeğime kendim bakıyorum ve özel durumundan kaynaklı zaten kimseye gitmiyor. Eve yardımcı almaya başladık yaklaşık 6 ay oldu 9 ile 18.00 saatleri arasında 2500 lira ile anlaştık. Şuan çalışmadığım için 9,30 ile 10 arasında gelip akşam ortalama 17.00 gibi çıkıyor sıkıntı yapmadık evde çok da iş olmuyor boş duruyor, sıkmak istemedik. Pandemi dönemi 10,30 ile 16,30 yapalım dedik kalabalığa karışma kendini de bizi de korumuş olursun. Ancak benim sorum şu yardımcımız ayda ortalama 5 gün yA hasta oluyor ya da işi çıkıyor hiç gelmiyor. Çoğu zaman da uyanamayıp bir kaç saat geç geliyor. Çalışmaya başladığımda nasıl güveneceğim ya da normal mi sizce yorum yapabilir misisiniz?
Kesinlikle normal değil.
Uyarıda bulunun. Şartlara uymayacaksa yol verin.
İş arayan binler var

Back
X