Yardımınıza çok ihtiyacım var en azından son şansımı kalbimin sesiyle kullanmak için

Saldırgan diyorlar bana,oysa
kırılganım ben..Gözyaşlarım mücevher,saklıyorum
herkesten.Ürküyorlar gözümdeki ateşten.Ürküyorlar dilimdeki
zehirden.Ürküyorlar o dur durak bilmeyen gözükara cesaretimden.Diyorlar;Bir yanı sarp bir uçurum,bir yanı çılgın dağ doruğu...Oysa
böyle yapmasam ben nasıl korurum içimdeki çocuğu?

Zaman, sadece zaman. Böyle yazınca komik geliyor ama bak nasıl geçecek herşey.

kızlar sonunda ne yapıcağımı buldum...yazdığım yazıyı,onun bende olan defteri ve bikaç şeyi daha vardı onları yollayacaktım ya ona.ayın sonunda doğum günü.o gün göndericem ufakcık bir pastayla beraber.pastanın yanına 4 mum,bir de yazı yazıcam.doğum günün kutlu olsun yanlızlığını kutluyorum diye...bunları gönderirkende aramıycam mesajda atmıycam.kargoya verince şubeye ulaştığında gönderdiklerim.kargo şirketi mesaj göndericek ona.gönderinizi alabilirsiniz diye.aklına gelicek tek kişi benim.o gün doğum günü olduğundan benim ama süpriz yaptığımı tahmin edicek ve koşa koşa gidicektir almaya.gönderdiklerimi açık ilk pastayı gördüğünde eminim ki sevinicek ve yine burdan oraya nasıl yaptığımı düşünücek ama okuduklarından sonra ne olur bilmiyorum...aslında üzülmesine hiç dayanamam.şuan bile bir yanım acıyor üzücem diye ama gecen yılki doğum günümü hatırladım da.doğum günüme saatler kala aramıştım onu,ayrıydık.beni yarın ararmısın demiştim.niye ki dedi.bilmem ara işte dedim.doğum günün şimdiden kutlu olsun unutmadım dedi.arıycakmısın yarın dedim,kusura bakma arayamam demişti.o doğum günüm en acı doğum günümdü.gözyaşlarım içinde belki arar diye beklemiştim.bu yıl doğum günümü kutlamıştı ama birkaç gün öncesinde aramız yine bozuktu.geçen yıl yaptığını yapmamak için özür diledi benden affet dedi,güzel şeyler söyledi.2-3 gün içinde yine bozuştuk.bir kez de o doğum gününde üzülsün...

valla ben sana bişey diyimmi aynı seninki gibi bi arkadaşım vardı daha ilk buluşmamızda annem çağırıyo diye gitmişti sürekli annesinin ve ablalarının başkısı altındaydı ayrılmak istedi neden dediğimde ablam seni beğenmedi annem bana kız bulcak bende senden soğudum dedi çoook seviyodum üstelik e sonuç ayrılık oldu şimdi başkasıyla evliyim iyikide ayrıldım diyorum onunla evli olsaydım yanmıştım sürekli annem diyo hay senin anana.....

:roflol: tam hödükmüş-tatlicadiarzu-

cnm bak acını anlıyorum gerçekten .5 senelik bır ilişki yaşadım deli gibi sevdim ve sevildim ama ailesi baştan beri olmaz yapamazsınız,yaptırmayız demişlerdi bana yapmadıklarını bırakmıyorlardı.benımle görüştüğünde arabasına ,kredı kartlarına el konuluyordu ve bunlarsız yapamayacak bırısı olduğunu bılmeme ragmen ben cok ugrastım ,askerdeyken bekledım aynı senın gıbı cok kez ayrıldık barıştık ve oyle bır nokta geldıkı artık o benım bana aıt dıye dusundugum evlenceğimizi düşünmeye başladgım anda hande bıttı özür dilerim karşıma aılemı alamıyorum dedı.yıkıldım ve 5 yıla bakmadan görüşmek istemediğini söyledi.arada geldı görüştük cok aradım ettım 1.5 yıl dile kolay her akşam onu düşünerek aglayarak uyudum.ama sımdı artık onu ben ıstemıyorum ,yuzune o zamanlar söylemeye cesaret edemedıgım seylerı söylüyorum.ve ınan bana bır gun gelıyor karşına öyle bır ınsan cıkıyorkı ben hep Allaha gözyaşlarımın mükafatı olucak kısıyı karşıma cıkar dıye dua etmiştim ve oyle oldu.deli gibi bir insan var resmen bır ınsan benım ıcın arkadaşları olsun aılesı olsun delı oluyorlar.dırek pamuklar içerisindeymiş gibi yanında olsn telefonda olsun hıssedıyorum.dıyecegım o kı bak ben bır örnek olıyım sana uzul,hatta ıcıne akıtacagına gözyaşlarını dışına akıt ama bılkı hayatta senı gerçekten mutlu edecek bırısı var.neden sureklı mutsuz olasın ki?

Zamanındaa katıla katılaa ağlıyorsun deli divane oluyorsun ..

Ama şimdi bakıyorumda, değmeyen insanlar için ne çok ağlamışım, yazık etmişim diyorum.

Zaman gösteriyor her doğruyu, zamanla kendimize geliyoruz, toparlanıyoruz...

insan hayatında neleri kimleri unutmuyor ki...elbette geçer elbette biter,belki bitmez bilmiyorum ama acı vermez.ileride ben mutsuz olucam demiyorum olamayacağımı biliyorum.ama içimdeki sevgi öyle büyük ki,doğum günü için düşündüğüm şeyi bile yaparsam üzülürse dedim kendi kendime.hala kıyamıyorum işte kalbimi dinlediğimde.ama diyorum ki o hiç kalbini dinledimi seni üzerken yada üzdükten sonra.dinlese zaten böyle olmazdı...doğum gününde yollacağım dediğim şeyleri.üzülsün...önce koşa koşa gitsin bana bişeyler gönderdi diye.sonra da gördükleri karşısında oturup kalsın bulunduğu yere.düşünsün,deli olsun kendi kendine.arayıp tek bir laf bile edemez daha beter olur.hepnizin başından benzer şeyler geçmiş.peki döndüler mi geri?yani gerçekten pişmanlık duyup mu döndüler.yada içlerinden ailesinin sözüne bakıp evlenen varsa mutlular mı duydunuz mu bunu?

Evet dönende oldu tabi, eşşek gibi pişman olanda oldu. Olayların sıcaklığında affettiğimde oldu. Ama sonuç? Sonuç soğumuştum, soğutmuştu, hiç bi zamanda eskisi gibi olamadım. Ve bitirdim.

Allah herşeyin iyisini bizden daha iyi düşünüyor, gösteriyor. Şükrettim sonra kurtulduğuma.ıyi ki deligibi ağlamışım akıtmışım içimden dedim.

Şimdi öylesine mutluyum ki.

Seninde hakkında hayırlısı olsun en önemlisi bu.

doğum günü planım için ne diyosunuz.yağız atın tekmesi ağır olur diyip içimden geleni dökmek için iyi bir fırsat olabilir mi???

daha önce başka konunda da yazdım.
bu iş o adamda biter..... sevgılımın annesi de beni istemiyor. bir kere sevgılımın olduğu şehre gittim kaldım senin gibi (ama evlerinde değil, ailesiyle karşılaşmadım) sonra kadıncağız bana düşman oldu. aileme falan söyledi benim o şehre gittiğimi. sevgılımle bizi ayırmak için de kullandı bu olayları.. neyse..
sonuçta sevgılım 'ben istiyorum' dedi 'benim sevdiğim evleneceğim kız o kabul edin veya etmeyin' dedi ve evden çıktı gitti. O zamandan beri 2 sene olacak.. hala da anası babası kim ne derse desin önceliği bana verir. (bu arada benim ailem de onunla devam edersen Hakkımız helal değil dediler, ama sonrasında vazgeçmeyeceğimi anladılar

Sevgılın seni sevmiş, çok sevmiş hatta ama aşık olduğu kadın için göze alamamış bazı şeyleri. eğer kendi kendine yapamazsa bunu, şimdi belki barışırsınız ama yine böyle bir zorlukta elini yarı yolda bırakıverir.. Artık senin yapabileceğin bişey yok bence hozefincim... beklemekten başka....

anne babası aynı anda hasta oldular,biz ayrılmadan önce...2 hafta boyunca hep onlar uğraştı durdu.sonrasında da işte onlara bişey olursa affetmem kendimi.kaçıp gidelim ama bu aralar da bişey olursa onlara nasıl mutlu oluruz falan dedi durdu ayrıldığımız gün...artık inan içimde ne geri dönüşünün ne barışmanın hevesi var.hala seviyorum kendi içimde ama çok yoruldum sanki.bazen dünyayı yerle bir edebilecek kadar cesaretli sanıyorum kendimi,bazende hiçbişeyi çekemeyecek kadar güçsüz.umarım bişeyler düzelicekse yada yoluna girecekse en kısa zamanda olur yada herşey tamamen biter ama ben onun defterini ve yazımı göndermekte kararlıyım.artık okuya okuya her satırını ezberledim.içim daha çok acıyor onları okuyunca...

Formunu özellikle okudum belki yardımcı olabilirim diye, ama acı olacak söleyeceklerim.

O bir erkek olarak çekilmiş kenara, bitirelim demiş, uğraşmamış, pasif kalmış yaşadıklarınız karşısında.
Senin yazdıklarına bakıyorum da, bunlar onun düşünmesi gereken şeyler.
Anlattığın erkek tipinden de iyi ki kurtulmuşsun derim sana.
Uzaktan konuşmuyorum bende yaşadım inan anlatamıyorum burada.

Erkeğin toparlaması, senin arkandan durması, çözüm üretmesi, ailesini ikna etmesi, ayakları üstünde durması gerekiyor. Yani onun sana ilişkiye yön vermesi gerekiyor.Ama o hiçbirşey yapmıyor ki kabul etmiş ayrılığı? Peki sana ne oluyor? Sen mi peşinden koşacaksın. Sen yaşadıysan o da yaşadı aranızdakileri sevgileri. Ama o senin kadar peşinden koşuyor mu bunların. Bitti gitti ayrıldık demiş.

Aklındaki dogum günü surprizini falanda anlıyorum, bu zamanlarda hep kendini ifade etmek, onu ne kadar sevdigini, ne güzel günler geçirdiklerini anlatmak istersin, anlattıkçada yetmez. Ama değmez canım tecrübeyle ispatlanmıştır bu söylediklerim. Kapısınada gitsen, yalvarsan ,ağlasan bile değişmez. Sen yine kendi kendini üzdüğünle kalırsın.

Bence bu durumda sessiz kal. En iyisi sessizliktir. Çünkü sen zaten elinden geleni yapmışsın. O napmış? Durumu düzeltmeye çalışmamış. Ayrılmayı üstelik kabul etmiş. Faceden yazmış kalbime gömdüm diye? Seven insan gömmez, yaşar. Demek ki pes etmiş, istemiyor mücadeleyi.

O yüzden canım sen hiçbirşey yapma. Bırak o düşünsün kaybettiğini. Doğum günü pastası defter falan gereksiz. defterine yazdıklarına gelince? Şu an ayrılmayı kabul etmiş bir insan var. O defterde yazılanlar şu an hiçbirşey ifade etmemeli. Evet sevmemiştir seni demiyorum. Ama şu an ki durumuna bakarak konuşuyorum ve o yuzden sen sakın üstüne düşme ve arama diyorum. Bu benim fikrim. Üstelik supriz bile yapma.

Burada alınması gücenmesi kırılması istenmeyen olarak hissettirilen sensin. Onun bu surprizleri düşünmesi gerek inan bana.

Umarım hakkında hayırlısı olur. Birşeyler olmuyorsada çok üstüne düşmemek lazım.Herşeyde inan bir hayır vardır arkadaşım. Şu an çok üzülebilirsin ağlayabilirsin ama ilerde iyiki kurtulmuşum diyeceksin.

Seviyorsun sevdiğin için göremiyorsun,görsen de anlayamıyorsun malesef.Sen de biliyorsun ki iş buraya kadar gelmeden senin arkanda durması gerekirdi,seni savunması gerekirdi...Problem varsa bile,şunu dert ediyolar azcık onlara göre şöyle davransak mı şeklinde birşey de söyleyebilirdi.Hiçbiri yok...ılk yapacağı şey senden vazgeçmek olmuş.Biliyorum acıtıyor bunları duymak ama tatlım yol yakınken bırak gitsin.Kendini özgür bırak,yüreğini özgür bırak...Sen de aslında gayet iyi biliyorsun ama yine de değildir böyle olamaza inandırmaya çalışıyorsun kendini.Dönse,düzelse bile en ufak bir sorunda yine aynısı olacak.Ne kadar daha tolere edebileceksin,anlaman için kaç kez daha annesini tercih edip seni savubmaması gerekecek?

artık dönse neye yarar?hadi eskiden gözüm kördü görmüyordum,görsemde susuyordum.her sustuğumda her görmezden geldiğimde üzüldüm.şimdi dönse affedermiyim ki?affetsemde ben eski ben olur muyum?hiçbiri olmaz.dönmesinde istemem...bir kadın elbette bir başkasını sever,sevmese bile karşısına onu seven biri çıktığında onu önemser.kadınlar anaçtır doğaları geri böyledir hisleri.ama bir erkek birgün hatasını anladığında isterse kölesi olan bir kadın olsa hayatında yinede ölene kadar acı çeker.kalbindeki acıyı hep yaşar.ben sadece bunu diliyorum şuanda...cezası bensizlik olsun...

defter olayına gelince kızlar.bahsettiğim defter onun kendi defteri.askerde yazdığı şeyler var.kendiylede ilgili şeyler var.bu onun kendi anısı...o yüzden onu göndermek istiyorum,onun özeli.sen ben diye bişey yoktu bir zamanlar ve bana vermişti defterini.ama artık ikimizde ayrı yollardayız.onun yazdıkları ona geri gitsin.

pasta olayınıda doğum gününü kutlamak yada seviyorum hala bişeyler yapıyım amacıyla söylemedim.sadece geçmiş doğum günlerimin acısını çıkarmak ve istedikten sonra nelerin yapılabileceğini görmesi.benden ona son bi ders.bunları gönderirken onu aramıycam zaten,msj bile atmıcam.kargodan onun telefonuna bilgilendirme gider.koşa koşa umutlanıp gitsin almaya kargoyu.doğum günü olduğundan içinden geçer kesin bişeyler gönderdi bana vazgeçmedi benden der.ama içinden umdukları çıkmayınca umutlarının öyle havada kalması neymiş görsün.bu ay sonuna kadar hedef koydum kendime.ay sonuna kadar bunları yollıcam ve NİSAN 1 OLDUĞUNDA,GEÇMİŞ SADECE BİR ŞAKAYMIŞ YENİ HAYATIMA MERHABA DİYCEM...

yanlış anlamanı ıstemıyorum ama olayları dramatık hale getırdıgını dusunuyorum
bir ilişkide kadın ve erkek rollerı değiştiğinde o ilişkiden pek hayır gelmiyor işte. sevgilin yeterince mucadeleci birisi değil senin kadar sahip çıkamamış bu ilişkiye. ailesi karşı mı çıkıyor bıkmadan usanmadan anlatmalıydı ailem byle diyor diye seni bırakmayı tercih etmiş..
şimdilik aşkın çok büyük bunları pek önemsemiyorsun ama gün gelip kendini kimin için hırpaladığını otutup düşünürsen kendin için epey üzüleceksin..
4 senen geçmiş.. 4 senen mutlu ya daüzgün geçmiş hayatı paylaşmayı öğrenmişsin bunların hepsi senin için kazançtır.. bu saatten sonra kendini yorma sakın eğer ki seni seviyorsa o senin peşinden gelsin..
kendinden daha fazla fedkarlık yapıp da ilerde ben ne yapmışım değmezmiş deme sonra..
bu da benim yorumumdur..

Sen bilirsin ama bence değmez pasta vss hatta hiç değmez..Bugüne kadar defalarca senin onun için yaptıkların ona ders olmamış , bir pastayla ders veremezsin.Hiç uğraşma değmez.Pasta falan onu hala önemsediğini belirtir karşı tarafa.

Kargoyla defterini gönderebilirsin, o yanında mektup not falan varmı diye bakar ama bi bakar ki hiçbirşey yok.Bence en güzel ders budur ona. tepkisizlik, sessizlik.. Bu kaybetmişlik anlamına gelir.

değmez ben yaptımda noldu kendını bırsey sandı geldi ama hala anne kuzusuydu ve suanda bır ılıskım var erkek arkadaşımdan hırsını alıyorum onun yaptıklarının ama şükürki ilişki nasıl yaşanır öğretecegını söyleyen bır tıp aılesıyle kendısıyle adam gıbı adam.kendıne daha fazla yazık etme...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…