yardımınıza ihtiyacım var;hamileyim ama kese gözükmedi:(:(:(

merga

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2011
217
1
318
Ordu
Ben her ayın 15 inde adet olurum düzenlidir.
Arkdaşlar ben aralık 15 de adet oldum..ocak 15 de idarardan test yaptırdm pozitif çıktı...
Ocak 20 de yani cuma günü doktora gittim dvlet hastanesine ultrasonda kese bişy göremedi..
Sonra bana dedi birde kandan betahcgne bakalım dedi baktırdım değerim 4223 çıktı hamilesin dedi...

Ama neden kese gözükmediki

dış gebelik olabilirmi arkadaşlar yardmcı olurmusnuz

evet olablir canımm yengemdede öyle olmuştuu 2 3 lt su içirdiler ancak gözük tü rahmi arkaya kaymış blki sendede öyledir kan kesin sonuç verir zaten:1::1: kesin dediğim gibi bişi olmuştur panik yapma :) bebiş biras terste olcak:1::1::emir_bebek::nazar: sırt üstü yatma.. 1 2 hafta sonra tekrar gir ultrasyona ama bol bol su iç:34::34: allah analı babalı büyütsün:emir_bebek:

umarım öyle değildir:50: korkma :34: eger dediğim gibiyse zati bebek büyüdükçe kese öne doğru gelir:emir_bebek: bide sana faydalı olacağını düşündüğüm bi yazı gözüme carptı paylaşyım dedim umarım işini görür :34::40::49:

Dış gebelik tanım olarak gebeliğin rahim dışında olmasıdır. Nadiren rahim kanalı dışında da olabilir. Yumurtalık üzerinde olabilir, karın içine yerleşip orada gelişebilir ki, bu çok tehlikeli bir durumdur. Bazen rahim ağzı kanalı içine yerleşebilir.

Hamilelik testinin pozitif olduğu durumlarda ultrasonografi ile hamilelik kesesinin görülmemesi öncelikle dış gebeliği akla getirir. Diğer bir olasılık ise ultrasonografide görülmeyecek kadar erken hamileliktir. Ayrımını ise kanda yapılan b-HCG hormonu, yani gebelik hormonu düzeyi ölçümü ve tekrarlanan ultrasonografi ile yapılır.

HER HAMİLELİK DIŞ GEBELİK İLE BAŞLAR!
Tüm hamilelikler aslında dış gebelik olarak başlar. Sperm vajinaya döküldükten sonra uzun bir yol kat eder ve rahim kanalının 1/3 dış kısmında yumurta hücresi ile karşılaşarak döllenme olayı gerçekleşir. Daha sonra hücre halindeki embriyo rahim kanalında geriye doğru yuvarlanarak rahim içine gelir ve rahim iç zarına yerleşir. Eğer rahim kanalındaki bu geri dönüş gerçekleşmezse, bebek rahim kanalında yerleşerek orada büyümeye başlar. Fark edilmezse, ince bir boru olan rahim kanalını parçalayarak karın içinde kanamaya neden olur. Dış gebeliğin en ağır tablosu olan bu durumda hastalar genellikle yarı baygın halde hastaneye acil olarak gelir. Kısa muayeneler sonucunda karın içi kanama tanısıyla ameliyata alınır. Acı gerçek, genellikle karın açılınca görülür.

Klasik bilgi dış gebeliklerin yaklaşık 150 gebelikten 1’inde görüldüğüdür. Fakat son yıllarda özellikle cinsel yolla bulaşan hastalıkların yaygınlaşmasına bağlı olarak yüzde 2’lere yükseldiği yönündedir. Sebep rahim kanallarında iltihaba neden olan enfeksiyonlardır. En sık görülen ve genelde hafif belirtilerle kendini gösteren Chlamidia adındaki hücre içi mikroplar rahim kanallarına da yerleşerek hasara neden olur. Diğer bir sebep, yine cinsel yolla bulaşan bel soğukluğu mikrobu olan gonoredir.

Geçirdikleri enfeksiyonlar sonucunda rahim kanalları doğal işlevlerini yerine getiremez. Tüplerin tıkanmasına bağlı kısırlık veya dış gebelik sık meydana gelir. Dış gebeliğe neden olan diğer olaylar rahim kanallarına uygulanan cerrahi işlemler, karın içi ameliyatları sonucunda oluşan yapışıklıklar ve kısırlık tedavileridir.

DIŞ GEBELİĞİ ARTTIRAN FAKTÖRLER…
Daha önceden dış gebelik geçiren kadınların tekrar dış gebelik geçirme olasılığı 7 ile 13 kat artmaktadır. Yumurtlama tedavisi yapılan kadınlarda dış gebelik 4 kat artmaktadır. Rahim içi araç yani spiral kullanan kadınlarda da yüzde 3-4 civarında dış gebelik görülebilmektedir. Ayrıca ileri anne yaşının da dış gebelik olasılığını 3-4 kat arttırdığı bildirilmektedir. Sigara içen kadınların da içmeyenlere göre 3 kat kadar daha sık dış gebelik geçirdikleri bir gerçektir.

Dış gebelik düzenli doktor kontrolüne giden kişilerde daha erken tanınabilmekte ve sonuç daha yüz güldürücü olmaktadır. Bu nedenle adet gecikmesi olan her kadın test pozitifse, yaklaşık adet gecikmesinden 7-10 gün sonra doktora gitmeli ve ultrasonografi yapılmalıdır.

Ultrasonografide rahim içinde hamilelik kesesi yoksa, mutlaka vaginal ultrasonografi ile rahim kanalları ve yumurtalıklara bakılması ile hamilelik kesesi ve bazen de bebeği rahim kanalların birinde görebilmekteyiz. Eğer rahim kanallarında dış gebelik bulgusu yoksa, gebelik hormonu olan b-HCG tayini yapılarak sonuca göre kontroller programlanır. B-HCG 1500 ve üzerinde ise ultrasonografi ile rahim içinde gebelik kesesi görülmelidir. Görülemiyorsa, mutlaka dış gebelik vardır.

ADET GECİKMESİNDEN SONRA, ŞİDDETLİ KARIN AĞRISINA DİKKAT!
Adet gecikmesinden sonra geç olarak başvuran dış gebelikler sıklıkla karın içinde kanamayla birliktedir. Sıklıkla rahim kanalı yaralanmıştır. Gebelik materyali tüpten karın içinde düşerek kanamaya sebep olmuştur. Şiddetli karın ağrısı vardır. Karın iç zarı tahrişine bağlı iki büklüm olan hastaya uzman hemen tanısını koyar ve hastaneye yatmasını önerir.

Dış gebelik özellikle bebeği olmayan bir kadında meydana geldiğinde erken saptanmazsa, ileride normal yoldan bebek sahibi olma şansını azaltır.

Tedavide son yıllarda ilaçla tedavi gündemdedir ve sonuç sevindiricidir. Yani kadının rahim kanalı hasar görmeden ve operasyona gerek olmadan tedavi imkanı vardır. Burada en önemli şart, erken tanıdır. Eğer dış gebelik büyümüşse ve kanamaya başlamışsa operasyondan başka çare yoktur.

Metotraxate adı verilen, aynı zamanda kanser tedavisinde ve mol gebelikleri tedavisinde de kullanılan ilaç gebelik hücrelerini öldürür. Zamanla oluşan gebelik kitlesi vücut tarafından emilir. Bu tedavide aralıklarla yapılan b-HCG tayini ile tedavinin başarısı takip edilir.

Eğer dış gebelik için cerrahi tedavi kararı alındıysa, ideali laparoskopi ile yapılmasıdır. Çok kanama olan vakalarda bile deneyimli ellerde operasyon kısa sürede tamamlanır. Öncelikle konservatif operasyon, yani tüpün dış gebelik olan bölümü açılarak gebelik boşaltılır. Kanama yoksa işleme son verilir. Eğer rahim kanalı zarar gördüyse, tek çare onun alınmasıdır. Laparoskopi ile yapılan operasyonlardan kısa süre sonra hasta evine gidebilmektedir. ''ALINTIDIR''

AKLINA KÖTÜ ŞEYLER GETİRME BELKİDE DEDİĞİM GİBİDİR RAHMİN TERS SE ONDANDA OLABİLİR:34::34::emir_bebek:

umarım öyle değildir:50: korkma :34: eger dediğim gibiyse zati bebek büyüdükçe kese öne doğru gelir:emir_bebek: bide sana faydalı olacağını düşündüğüm bi yazı gözüme carptı paylaşyım dedim umarım işini görür :34::40::49:

merhaba;
umarım dış gebelık değildir ama 1500 beta hcg den sonra kese görunmesı lazım senınkı geçmiş,ağrın varmı tek taraflı olarak mıde bulantın halsızlık baş dönmesı gibi ?aşırı gaz karında şişlik var mı?
bunları soruyorum çunkı yakın zamanda dış gebelık geçırdım değerım 15000 lere geldı kese yoktu..ama umarım değildir?

gaz var çok aşırı şişlik yok...sonra ara sıra mide bulantısı çok azıcık..ağrım filan yok..hafif sancı oluyor kasıklarda ağrı değil

gaz var çok aşırı şişlik yok...sonra ara sıra mide bulantısı çok azıcık..ağrım filan yok..hafif sancı oluyor kasıklarda ağrı değil

merga dış gebelıkde tek taraflı ağrı gıbı değilde ağırlık gıbı aslında bır hıs olur sağ kasığımdaydı benım bastırınca ağrıyordu,ama sana tavsıyem acılen başka bır doktora görün eğer dış gebelıkse mudahele gerekeblır yalnız olma yanında bırı olsun mutlaka en azından ne olduğunu bılene kadar önlem olarak yap bunu..kese görünmelıydı doktorun sana bışey demedımı normal mı dedı ya da ne dedı?nerde yaşıyorsun?

aslında bende sağlıçıyım ve hastande çalşıyprum kadın doğum uzmanımız yok ben akkuş diye biir ilçede çalşıyorum ve ulaşım çok zor burdan ..doktor normal dedi gözükmemesi daha erken dedi öyle işte..arkdaşlarda normal dedi bilmiyorum:(

aslında bende sağlıçıyım ve hastande çalşıyprum kadın doğum uzmanımız yok ben akkuş diye biir ilçede çalşıyorum ve ulaşım çok zor burdan ..doktor normal dedi gözükmemesi daha erken dedi öyle işte..arkdaşlarda normal dedi bilmiyorum:(

ya üzülmenı ıstemem ama normal değil kesınlıkle normal değil hemde başka bır doktora görun bır şekilde mutlaka mutlaka hemde..28 gun once acılen amelıyata alınmış bırı olarak bunu yapman gerek ya da doktoruna tekrar gıt ısrarlı ol konuş

tatlım dış gebelikte değer düşmezmi ama benim değerim normal haftasında gibi gözükmüyormu bir bakabilirmisin

tatlım dış gebelikte değer düşmezmi ama benim değerim normal haftasında gibi gözükmüyormu bir bakabilirmisin

CANIM BENIM 2148 le başladı hamıleliğim 5900 du sonrakı ve sonrakı de 15900 yukseldıkçe yukseldı zatende bu daha rısklı oluşum bıryerde buyuyor ve rahımde gözükmuyor rahım duvarın kalınlaştımı bırde progesteron ölçumu yaptırsana o da önemli dış gebelıkde rahım kalınlaşması fazla olmaz ve progesteron beta hcg ye göre oranı da önemli!ama geç kalma rıca ederım!

canım norlam degerlerinden çok yüksek ikizde olabilir dikkat et keseye gelince daha çok erken bende adetimi 24 ocakta olmuştum bir hafta sonra gittigimde doktor bana kese yok daha bebek küçük dedi hatta dedim dış gebelikmi bana dediki dış gebelik olsaydı degerin bu kadar yüksek çıkmazdı dedi senin yerinde olsam biraz daha beklerim gene kan testi yaptıır degerin katlanıyosa bilki hamilesin eger düşüyosa bilki dış gebeliksin canım senin yerinde olsam strese girmem kendimden biliyorum çünkü 2 oglumdada 3 hafta geçmişti doktor görememişti hatta dedi geç döllenme olmuş daha mercimek tanesi kadar demişti daha erken senin üzülmene hele dur şöyle bir 6 ve 8 haftalık olsun:16::16::16::16:alaah yardımcın olsun işşşallah alırsın kucagına 40 haftaları görürsün ben hamile kalabiliyorum ama gerisini getiremiyorum 5 aylık olup dogum başlıyo :14::14:işallah saglıklı gebelik geçirirsin benim gibi kimsenin yüregi yanmasın ne diyeyim artık evlat acısı çok zor helede 3 hate kaybetmişsen:14::14::14::14:

Canım korkma ben de nerdeyse 6 haftalık hamileyim yurt dışına çıkacağım için doktor gitmeden gel dedi yarın gideceğim ilk kez. Erken belki göremeyiz bile dedi. Geç döllenme olmuş olabilir, dış gebelik olsa belli olurdu merak etme. Ben de mide bulantısı bile yok, gögüslerim şişti ve hafif kasık ağrısı..

Dokrou aradım giidyom tatlım başka doktora dua et tttttt

inşallah güzel haberlerle donersın canım dualarım senınle...elbettekı en ıyısını duşunmek lazım ve de öyle olsun dıleğım ama 4000 lerde kese görunmemesı normal değil bu konuda tecrube sahıbı çok arkadaşım var dilerim ki diğer arkadaşların dediği gibi geç dollenme ve benzerı şeylerdır lakin beta hcg 1500 den ıtıbaren kese görunur bunu doktorların hepsı de bılır ve soyler..umarım onlar haklıdır ama sen ıhtımale bırakma zıra dış gebelık çok rısklı Allahım korusun ıç kanama geçırebılırsın şoka gırebılırsın o yuzden kontrollerını yaptır ve yola emın devam et..
hamılelık parmak ızı gibi herkesde ayrı seyredıyor bunu bılıyorum dış gebelıkde de çoğu arkadaş tutarsız beta hcg lerdeyken bır kısım arkadaş da benım gıbı duzenlı ve sureklı yukselen beta hcg değerı izlenmiş..yanı burdan kesın kes bırşey soylemek zor ama birşey yoktur otur da dıyemem kımseye bu çok rısklı olur!
inşallah güzel bır haberle donersın mutlaka haberdar et lutfen,sevgiler!

cnım kardeşlerim benim allah hepinizden razı olsun..o gün doktora gitim ve keseyi gördü gayet sağlıklı dedi...ama ihmale gelmez bu duurmlar arkdaşlar yakında kadın doğum uzmanı bulunan arkdaşlar mutlkaa gitsin doktıora ihmal etmesin...ben iki buçuk saatlik yola gititm doktora gitmek için...yollar kar buz ve don ve virajlı çok kötü...
hiç ihmal etmeyin

gulburak ve diğer akrdşalerimen allah razı olsun

Merhaba Arkadaşlar,

benim test sonucum bugün pozitif çıktı. sat'ım 19 Aralık. yani 5. haftaymış doktor keseyi göremedi ama dış gebelikten hiç bahsetmedi.

adetlerim son 4 aydır inanılmaz düzensiz.bir de bu 4 ay içinde primolut-n yiyerek iyice bozmuştum dengeyi. adet düzensizliğinden dolayı görülemeyebileceğini ama rahim duvarının çok kalınlaştığını söyledi.

%99.99 hamilesin dedi. pazartesi tekrar çağırdı. sizce keseyi görememesi normal mi? dış gebelikte rahim duvarı kalınlaşır mıki? çok canım sıkıldı şimdi :43:

benımde hamılelığımın başında ıdrardan test yaptım pozıtıf cıktı .doktora gıttım ulturasyondan baktı kese yok dedı.kan testı yaptı deger yuksek ama kese yok.dış gebelık olabılır dedı.degerın yuksek gozukmesı laızm dedı.alttan ulturasyon yapacağımd edı bende ıstemeıdm 1 hafta sonra fılan tekrar geleyım bak dedım.fırca cektı bır ton o moralla alttan ulturasyona verdı ama ömrümden ömür gıttı.cok şukur keseyı gordu daha cok kucukmuş o yuzden gozukmesmış. gec dollenme oluşmş galıba.şuanda 35+3 gunluk hamıleyım başlarda kucuk gosterıyordu ama şuan önde bıle gıdıyor.merak etme canım senınkıde buyuk ıhtımal gebelıktır.dış gebelığı bır arkadaşım anlatmıştı.test yapmış pzıtıf cıkmış.henuz doktorda gıtmemış işteyken bırden bır ağırlık geldı bana dıyo kılımı kıpırtadamadım ölüyorum sandım dıyo.yanı farklı şeyler oluşuyo.halınden bellıdır zaten gebelık mı degıl mı.

Back
X