yardımıniza ihtiyacım var

kuzuu21

oraleet ♡
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2019
367
778
18
31
Öncelikle hayırlı sahurlar hanımlar. Benim sizin desteğinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Daha önce kuzenim için açmıştım çok yardımcı olmuştunuz. Şuan karar vermek üzere olduğum iki kişi var. Ben üniversitesi mezunu bütün ailesi okumus bir kadınım. Benimle tanışmak isteyen evlilik amaçlı 2 kişi var. Birincisi lise mezunu oldukça yakışıklı bana değer veren biri ama anladığım kadarıyla öfke problemi de var. Çabuk sinirlenen. Ailesi okumamış benim ailemin tersi biri. Diğer aday benimle aynı üniversiteden aynı bölümden mezun olmuş bütün ailesi iş güç sahibi bir delikanlı ama benim kalbim ne kadar ters olsa da ilk aday için çarpıyo. Sizce evlilikte kültür eğıtım mi önemli yoksa sevgi herşeyin çözümü mu ?

Egitimli olup kendini yetiştirip geliştirememiş , egitimsiz olup kendini çok iyi gelistirmiş insanlar var. Tam tersi de söz konusu. Karşinizdaki iki insanin da kişiligini taniyin ona gore karar verin . Iki kişiyi sevemezsiniz mutlaka birinin sevgisi daha fazla olacaktir bence.

Egitimli olup kendini yetiştirip geliştirememiş , egitimsiz olup kendini çok iyi gelistirmiş insanlar var. Tam tersi de söz konusu. Karşinizdaki iki insanin da kişiligini taniyin ona gore karar verin . Iki kişiyi sevemezsiniz mutlaka birinin sevgisi daha fazla olacaktir bence.
şöyle anlatayım 1.kişi klasik türk erkeği işten eve evden işe. Sohbeti çok iyi ama geliştirme açısından değil. Mesela kitap okumus mu hayatında belki 5 6 dır. Ama diğeri şiir seviyor bana gönderiyo. Ama mesela ilkini görunce heyecan oluyor bende. Ama evlilik çok ciddi bişey eğitim kültür bunlar sıkıntı olabilir mi bunlar düşündürüyor beni

Okuyan kisinin olumsuz bir ozelligini soylemedigine gore tanimiyorsun belki onda da biseyler vardir.
Bana gore egitim seviyesi onemsiz bende unv mezunuyum cok ucurum olmadigi surece(hayat gorusu,idealler vs) ... Lise mezunu kendini yetistirmis nice insan var ve onemsizden kastim aşılmayacak problem degil oda okuyabilir her yasta. Tek problem ofke kontrolu sanirim. Ailesi okumamis diye de elemem nice gul gibi insanlar var görgülü.. Okumuşun ailesiyle gecineceginiz ne malum. Hepiniz unv mezunusunuz diye gecineceginizin bi garantisi mi var. Sadeece egitim tarafndan bakmissin analizde. Ailenin isinin gucune niye takildin bu kadar anlamadim siz evlenince size mi bakacaklar ki. Birinciyi de sevmiyosun bence secenek diye sunmazsin cunku.

Bence ikisi de olmasın. 1. si eğitim seviyesi için değil ama çabuk sinirlenen agresif olması nedeniyle olmamalı. Ayrıca başlarda herşey güzel gelir ama erkekler bir süre sonra bu eğitim, kariyer, maaş gibi farklardan dolayı komplekse giriyorlar, kadınları ezmeye, sindirmeye çalışıyorlar. Diğeri içinse eğer hiçbir şey hissetmiyorsan boşver, önüne bak.

Öncelikle hayırlı sahurlar hanımlar. Benim sizin desteğinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Daha önce kuzenim için açmıştım çok yardımcı olmuştunuz. Şuan karar vermek üzere olduğum iki kişi var. Ben üniversitesi mezunu bütün ailesi okumus bir kadınım. Benimle tanışmak isteyen evlilik amaçlı 2 kişi var. Birincisi lise mezunu oldukça yakışıklı bana değer veren biri ama anladığım kadarıyla öfke problemi de var. Çabuk sinirlenen. Ailesi okumamış benim ailemin tersi biri. Diğer aday benimle aynı üniversiteden aynı bölümden mezun olmuş bütün ailesi iş güç sahibi bir delikanlı ama benim kalbim ne kadar ters olsa da ilk aday için çarpıyo. Sizce evlilikte kültür eğıtım mi önemli yoksa sevgi herşeyin çözümü mu ?
Ben üniversite mezunuyum esim lise mezunu 8 yillik bir sevgililikten sonra evlendik. Çok kişi bana yapamazsin kültür farki egitim farki vs vs dedi. Hiçbirini dinlemedim pismanmiyim asla. Ama hayat herzaman laylaylom degil oyle anlar olduki aramizdaki farki belli eden. Bu eğitimle ilgilide degil kültür diyebilirsin uni ortami vs daha farkli bakis acisi katıyor insana ben esimde o bakışı o pencereyi yakalayamadim bazi anlarda. Ama oyle anlarda olduki iyiki dedigim. belkide sorun karsidakini hep kendi istedigimiz sekilde duaunmemiz istedigimiz sekle sokmaya calismamiz. Karsilikli anlayis ve fedakarlik oldugu surece asilamayacak sorun oldugunu duaunmuyorum. Acaba yanlismi yaptim dusuncesini hic yaklastirmadim kendime oyle insanlar varki okumuş ama nice egitimi olmayanın eline su dahi dokemeyecek kadar cahil kalmis. Ayni evin icine girince ancak taniyirsun karşındakinin guya 8 yillik sevgilimdi valla hala derim 4 yildir taniyorum eşini diye 😂😂 demem o ki egitim seviyesi tek basina belirleyici degil. Ama evlilikte herzaman bir kumardir bilemezsinki ancak yaşayarak deneyimlersin ogrenirsin. Hakkinda hayırlısı olsun insallah

şöyle anlatayım 1.kişi klasik türk erkeği işten eve evden işe. Sohbeti çok iyi ama geliştirme açısından değil. Mesela kitap okumus mu hayatında belki 5 6 dır. Ama diğeri şiir seviyor bana gönderiyo. Ama mesela ilkini görunce heyecan oluyor bende. Ama evlilik çok ciddi bişey eğitim kültür bunlar sıkıntı olabilir mi bunlar düşündürüyor beni
Tanidikça anlarsiniz bunu . Bir de sizin neyi istediginiz önemli tabi ki . Kisiligi size uygun degilse egitimli olsun olmasin sorun yaşarsiniz zaten.

Eğitim çok önemlı.Aile çok onemli.Kalbini dinlesen somraki aşamada kendine kızıcaksın ben nasıl böyle bir hata yaptım diye.

1.yi eleyin direkt. şimdi kalbiniz çarpar 1 sene sonra nefret edersiniz ki kaldı ki seneler içinde yaşlanıcak o zaman ne kalacak elinize?

2. de beğenmiyorsanız onu da eleyin.

10 erkeği toplasan 1 düzgün adam anca ediyor işte birinden birine razı gelmek zorunda kalmak kötü bir şey. keşke erkeklerin bu kadar totosunu kaldırmasak da hepsi kendini geliştirmek zorunda kalsa, ikisi de eğitimli öfkesiz ve iyi görünümlü bakımlı olsa da seçimlerimiz de sadece kalbimize göre olsa.

Öfkeli ve yakışıklı.

Atalarımız der ki; güzel yüze 3 günde doyulur, güzel huya 40 yıl doyulmaz.

Ben öfke problemi olan birini seçmezdim.
Diğerini biraz daha tanıyın. Ama bişey hissetmezseniz kabul etmeyin.

Evlilik bir aday seçimiyle olmaz, zira ne bir yakışıklılık ve kültür yarışmasıdır, ne de "1 kızı 1000 kişi ister 1 kişi alır" çağındayızdır. Evlilik ne tiple, ne kültürle yürütülen bişey değildir. Evlilik karşılıklı sevgi,saygı,anlayış,uyum,güvenle yürür. Bunların da var olup olmadığını bir bakış, iki gülüş, üç sohbetle anlayamayız.

Back
X