- 18 Haziran 2012
- 1.922
- 2.675
Arkadaşlar herkese merhaba.. Benim size danışmak istediğim bir konu var. Bir kamu kuruumunda çalışıyorum ve aynı katta çalışan başka bir arkadaşın psikolojik sorunları varmış. kendine bakmaz temiz değil, titiz değil, mantıklı değil, çalışmaz, ne dediğini bilmez, bi bakışı var ki insan korkuyor.. Doktor bi gün kendisine sana rapor vereyim malulen emekli olursun o derecedesin demiş.. kendisine verilen ilaçları kullanmadığını çünkü kilo aldığını söylüyor. ben açıkcası şimdiye kadar çok inanmıyordum hasta olduğuna dikkat çekmek için, işten kaçmak için yapıyor diyordum çünkü bunu gören acıyıp kurumdaki en sakin yerde çalıştırıyor ve bütün gün el ense yatıp ayın 15 inde de maaşını tıkır tıkır alıyor ve bu kız bu aralar bana takmış durumda yanıma gelip gidiyor eşyalarımı kurcalıyor yanımda yiyecek bişey varsa izinsiz oturup yiyor, artık çok rahatsız edici bir hal almaya başladı, sürekli ölümden öldürmekten bahsediyordmuş, birilerini öldürmek istiyodum, arkalarından şöyle şöyle beddua ediyorum, bıraksalar burayı bugün yakarım vs.. Amiri de durumunu biliyor karışmayın çalışsın evde olsa daha kötü olur yazık falan demeye başlamış .. ama benim anlamadığım şu var ki eğer bu kızın gerçekten rahatsızlığı varsa ve hepimiz bunu görmezden gelip önlemini almıyorsak bu doğru bişey değil, yarın bir gün birine zarar verdiğinde çok geç olabilir.. Sizce bu durumda olan birini kurumdaki en üst makama bildirip gereğinin yapılmasını istemek yanlış mı olur ?? Bu onun psikolojisini daha çok etkiler mi ??