Yardımlarınızı bekliyorum sunum için kıyafet fikirleri

Canım bende pek anlamam ama hoşuma gidenleri paylaşayım belki bir fikir falan getirir aklına .

2 gündür harıl harıl alışveriş merkezi geziyorum..

bej-krem rengi kot kumaşına benzer bir kumaştan dar bir etek beğendim üstüne de lacivert kısa dar farklı bir ceket...
bir de sıfır kol çok şık duran kendiliğinden kemer varmış gibi siyah bir elbise..
beğendiğim ceketler:

bayıldığım ayakkabı

sizce hangileri güzel

bnce ilk ayakkabı çok şık canım o beğendğin elbiseyle kombinleyebilirsin.bence pantolon yerine elbise giymen daha iyi olur

sağol canım o ayakkabıya bayıldım zaten sitesinden baktım inşallah mağazada bulabilirim..
kot düşünmüyorum minyon bir tipim var biraz mini bir elbise yada etek düşünüyorum

sürekli kararlarım değişiyor perşembe günü kesin almaya gidicem içime en çok sinen aşağıdaki ceket ve etek oldu bedenime en uygun bunlar oturdu ceket burda bol duruyor ama değil dar kesim blazer sizce nasıl?
Bu ceketin içine nasıl bir şey olabilir ve hangi renk nasıl bir ayakkabı olur?

Etek mango
Ceket zara.Belli oluyor mu bilmiyorum ama İnce çizgili eteğin renginde çizgileri var

Ceket zara.Belli oluyor mu bilmiyorum ama İnce çizgili eteğin renginde çizgileri var
Bu elbiseyi beğendim ama bunun üstüne ceket olur mu karar veremedim

gerçekte üst kısmı somon rengi
Elbise: Tally weijl

Son düzenleme:
bizim bölümde sunum çok oluyor
genelde dar kumaş pantolon giyiyorum
üstüne güzel bir gömlek
altına rugan topuklu ayakkabı
takı olarakta gümüş kolye yüzük küpe gibi aksesuarlar kullanıyorum
sade ve şık olmayı seviyorum
genellikle makyaj ve saç konusunda titizimdir
çünkü saç makyaj güzel olmadı mı ne giysem yakıştıramıyorum kendime!

pantolan düşünmüyordum ilginize teşekkür ederim. geçen gün aldım aşağıdaki ceket ve eteği aldım ayakkabılarım da bunlar:
sizce uymuş mu?sadece içime ne giyeceğim kaldı hala bulamıyorum.
ayakkabılarım
yaklaşık 10 cm topuğu var platform kısmıda 3 cm gibi

İlk giydiğimde o şiş ayaklarla ve ilk kez topuklu giymeme rağmen bir sorun yoktu.Hatta serçe parmaklarım su toplamış şişmiş yara olmuştu bütün gün ayakkabı deneye deneye.
Evde açılsın ve alışıyım diye giyiyorum hatta şuan ayağımdalar
Serçe parmakların orada can acıtısı bir sıkışma var yara bandı sarmıştım parmağıma daha kötü olmasın diye..Sizce açılır mı?açılmazsa aldığım yere gitsem o kısımları açarlar mı?

Son düzenleme:
merhaba, ben geçen ay protokol yönetimi semineri aldım, siyasetçilerin hocasıymış kendisi, başbakan, cumhurbaşkanı falan, adam 20 yıldır ortadoğu amme idaresinde bu dersi veriyormuş ki özel istekle gelmiş, onun verdiği bilgileri aktarmaya çalışayım sizlere...

resmi iş görüşmelerinde asla ve asla kahve ve tonları-özellikle erkeklerde- kullanılmazmış.. bu yetersizlik ve kendine güvensizlik hissi verirmiş karşıdakine.. günlük iş yaşamında 3 renk , resmi iş görüşme ve toplantılarında 2 renk kullanılabilir dedi, fazla renk gayri resmi sayılırmış protokolde.. bayanlarda etek önemliymiş ama mutlaka bir ceket ile kombinlenmeli imiş, elbise dahil uygun renk ceket kullanılmalıymış. eğer resmiyet yüksek ise siyah renk ağırlıklı olmalı, daha düşükse cekat ya da etekde gri tercih edilmeli, gömlek açık mavi yada beyaz tonlarda olmalıymış, renk sklasında uygun renk bulunabilir dedi, pembenin çok açık tonlarına kadar...

oje tırnak rengine yakın olmalı, kısa manikürlü tırnak kullnılmalı imiş. protokol takısı inci imiş, altın ve gümüş kullanmaktan-alyans dışında- kaçınılmalı imiş. takı üç parça olmalıymış, küpe-broş-yüzük ya da küpe-kolye-yüzük, fazla olmamalıymış..

gri renk etekde füme rengi çoraplar, siyahta siyah uygun olurmuş, ten rengi çiğ kaçarmış ki bizler de biliriz zaten bunları.. saçlar toplanmış olursa daha ciddiye aldığını ifade edermiş, özellikle uzun saç protokolde açık bırakılmazmış.. makyaj çok hafif olmlıymış, özellikle kırmızı ruj ağır kaçarmış..

çoğunu biliyoruz elbette ama kendi tarzımız diye farklı kombinler yapıyoruz bazen, protokolün kendi tarzı olmaz, yüzyıllardır bu aynıdır dedi, günlük yaşamda, özel yaşamda kendi tarzınız olur ama protokolda olamaz dedi... protokolden kastım aman devlet başkanı falan değil, iş resmiyeti olan heryerde hele de bir toplantı da protokoldür dedi...

aktarmaya çalıştım hatırladıklarımı, isteyen olursa kitabı ve yazarını da buraya yazarım, evden resmi davetler, yiyecek mönüsüne, yemek yeme şekline, yürümeye kadar herşey bu kitapta yazıyor, ben çok çok beğendim gerçekten...

teşekkür ederim ama gözüm korktu bir anda ben tam zıtlar aldım heralde ama bu sadece üniversite son sınıf için seminer dersi kapsamında olan bir sunum hocamız ve öğrenciler var.Gerçi hoca sadece kıyafete bakıp not alıyor.umarım uydurabilmişimdir:97:

farketmez tatlım, ciddiyet varsa bir işte, orada protokol vardır, ben demedim valla, hoca dedi :)) zaten hayyata başarılı olmanın en büyük sırrı protokol yönetimini iyi bilmektir, dünyadaki örnekleri iyi takip edin dedi ve bize resimlerle anlattı, herkes okul okur, proje verir, ödül alır ama ismini yazdıranların başarı sırrı herşeyiyle protokol yönetimidir dedi, dur ben kitabı bulup yaazyım sana, almaya çalış, 20 tl, ama çok çok değer... :))))

kitap ortadoğu amme idaresi enstitüsü yayınlarından. adı protokol yönetimi-kamusal yaşamda protokol kuralları- yazarı da (semineri de bu adam veriyor) Nihat AYTÜRK, BİR ARAŞTIR İSTERSEN İNTERNETTEN, sadece şimdi için değil, sonrası için işine yarayabilir tatlım, dilersen tabii, ben şiddetle tavsiye ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…