• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardımm edinnnnn

Merhaba kafam çok karışık bir tane oğlum var ve ben ikinciye kaza eseri 5 haftalik hamileyim. Eşim ve ben bu duruma hazır olmadığımızı konuştuk ama o bana bıraktı senin kararın diye.ama görünen o ki istemiyor bende gurur mu korkumu bilemedim bi yanim istiyor , bi yanım istemiyor.esimle aramızda problemlerde oldu.bana sürekli onun bir canlı olmadığını bağ kurmanın gereksiz olduğunu , dünyada 10 milyon kadının kürtaj oldunu filan anlatıp durdu. Ama gelin görünki benim kafa karışık. O kadar ağladım ki bebeğe zarar vermekten korkuyorum.ne yapsam nasıl bir yol izlesem bilemedim:cry:
Allah korkun var mı kardesim bir cana kıymayın rabbim vermis esin ne derse desin belki de ondan hayir goreceksiniz siz önlem alirken rabbim verdiyse vardır bir bildigi aldirmayin

Merhaba kafam çok karışık bir tane oğlum var ve ben ikinciye kaza eseri 5 haftalik hamileyim. Eşim ve ben bu duruma hazır olmadığımızı konuştuk ama o bana bıraktı senin kararın diye.ama görünen o ki istemiyor bende gurur mu korkumu bilemedim bi yanim istiyor , bi yanım istemiyor.esimle aramızda problemlerde oldu.bana sürekli onun bir canlı olmadığını bağ kurmanın gereksiz olduğunu , dünyada 10 milyon kadının kürtaj oldunu filan anlatıp durdu. Ama gelin görünki benim kafa karışık. O kadar ağladım ki bebeğe zarar vermekten korkuyorum.ne yapsam nasıl bir yol izlesem bilemedim:cry:
Burada okadar cok evlat hasretiyle yanip tutusan insan var ki rabbim vermis size hayırlı evlat olur insallah

Karnınızın içindeki evladınızın karnınızın dışında olan evladınızdan ne farkı var? Onu doğurup büyütmüşsünüz, peki karnınızdakinin suçu günahı ne? O çocuğunuzu anne sefkatiyle 9 ay içinizde sarıp sarmalamışsınız, doğurmuş dışarda sarıp sarmalamışsınız. Karnınızdaki masumun günahı ne onun da hakkı değil mi annesi tarafından sevilip, okşanmak? Birini doğurup büyüttünüz ona kıymayı düşünmeyin lütfen onun da size ihtiyacı var :anneadayı:

Ya bi de öfkemi mazur görün ama böyle bi platformda böyle konuların açılmasını hiç doğru bulmuyorum. Bu zaten karı kocanın vermesi gereken bi karar. Burda ki yüz kişi size aldırma dese dinleyecek misiniz? Üstelik burda çocuk sahibi olmak için uğraşan o kadar çok hanım var ki... Bilmiyorum belki ben çok duygusalimdir. Ama ne gibi bi yorum bekliyosunuz. Herhangi birimiz aldır dese günahıniza keçi mi olacak? Eğer haddi aşan bi yorum olduysa kusuruma bakmayın.

Tecavüz sonucu, yada anne ve bebeğin sağlığı sonucu kürtaj gayet doğal ama..

Karnındaki senin ve eşinin bebeği.
Sorunun yok.
Tek sorun zamansız olması mı?
Peki zamansız olmasında, o bebeğin suçu ne?
Onun diğer oğlundan farkı nedir?
O da bir canlı, bedenimizdeki hücreler bile canlı.
Kendi bebeğinin katili mi olacaksın, hem de üfürükten bir sebeple?
Hazır olmamak nedir? Sofra mı bu hazır olsun.

Bencede aldirmayin sizinki en azindan 4 yasinda benim cocuklarim sezeryanla 15 ay arayla dogdular aldirmayi aklimin ucundan bile gecirmedim ikiz gibi buyuduler simdi biri 2.5 digeri 1.5 yasinda Allah im hayirli uzun omur versin. Esinle aranda herzaman sorun olabilir o dogsada dogmasada bence aldirmayin esinizi bastirin aldiramam kiyamam falan deyin

Aldirinca resmen katil oluyorsunuz .Bu cocuktan sonra daha cok dikkat edin ucuncu olmasn diye ama aldirmayin inan katil oluyorsunuz

ben olsam aldırmam
saglıgını tehtıt eden durum yok
bebek saglıksız degıl
maddı durumumuz kotu degıl dıyorsun
sırf esın senı paylasmak zorunda kalcak dıye cocuk aldırmak ...
cok yanlıs.

Bencede aldirmayin sizinki en azindan 4 yasinda benim cocuklarim sezeryanla 15 ay arayla dogdular aldirmayi aklimin ucundan bile gecirmedim ikiz gibi buyuduler simdi biri 2.5 digeri 1.5 yasinda Allah im hayirli uzun omur versin. Esinle aranda herzaman sorun olabilir o dogsada dogmasada bence aldirmayin esinizi bastirin aldiramam kiyamam falan deyin

[Qyaşında evaran3425, post: 43289567, member: 684040"]Oğlun kac yaşında
Düşünmüyorsanız niye korunmadınız kocan akıl vereceğine korunsaydı.
4 yaşında.bu arada RIA ile korunuyorduk. 5 yıldır bi sorun olmamıştı.
Korunduğunuz halde Rabbim nasip ettiyse kıyma o cana.İnsan evladına nasıl kıyar. Aranızda ki o sevgi bağı çoktan oluşmuştur

İlerde esinizin size baskı yapacağından korkuyorsunuz ama bu yüzden kendi bebeğinizin canına kiymaktan korkuyorsunuzya iişte ben bunu anlamadım hanımefendi Kusura bakmayın ama. Eş ne derse desin siz bir annesiniz o benek dünyaya gelecek ve büyüyecek belki de o zaman şuan bu dusunduklerinizden dolayı kendinizden utanacaksiniz. Esiniz yüzünden bebeginize kiymayin.

İlk evladın 4 yaşında, sağlık sorunun yok, maddi sorunun yok, korunmana rağmen hamile kalmışsın bunun anlamı nedir biliyor musun ; Rabbim OL dedi ... Çok tartışacak bir şey yok, eşin anlamak istemese de o bebek canlı, yerinde olsam aldırmazdım, ikinci çocuk için gayet doğru bir zamanda gelmiş yavrucak.

Aslında esiniz karari size bırakmıyor. Fikrini açık bir şekilde belli ediyor ama sorumluluk almamak için karar senin diyor. Aldır diye kesin bir şekilde derse tüm sorumlulugu alacağı için böyle söylüyor. Ama siz karar verdim aldiracam derseniz sizin kararınız olacak aldirmayacam doguracam derseniz de olumsuz tüm durumlarda, kavgalarda sen istedin doğurdun olacaksiniz. Kolay gelsin evet. Karar sizin...

Tabi canım bağ kurmaya ne gerek var aldırırsın gider.. Ne hoş akıl. 1. çocuğunuzla bağ kurabildiniz mi bari?

Hayatinizin en onemli kararini burdaki yanitlara gore mi alacaksaniz yoksa esinizle sizin hislerinize ve gelecege dair planlariniza gore mi?
Cocuktur dogar buyur, allah rizkini verir gibi seylere kesinlikle katilmiyorum. Eger oyle olsaydi dunyada hicbir cocuk mutsuz evliliklerle perisan olmaz, dogurulup ustune sifon cekilmez ya da acliktan, susuzluktan olmezdi.
Hicbirimiz sizin aile hayatinizi, evliliğinizi ya da bir cocuga verebileceklerinizi burda yazacaginiz 3-5 kelimeyle anlayamayiz.
O yuzden iyi dusunup dogru karar verin.
Ha derseniz siz olsaniz... 3.5 yasinda bir kizim var ve kesinlikle 2. Dsunmuyorum, maddi olarak iyi bir gelecek saglamam imkansiz, duygusal olarak da kesinlikle oyle bir istegim yok, hatta ilkini nasil buyuttum hayret ediyorum. Ama ola ki tum onlemlere ragmen hamile kalirsam aldirmam. Hayat kosullarimi zorlarim, belki kendimi, hayallerimi feda ederim ama aldirmam. Dogurduktan sonra da tuplerimi baglatir bidaha asla ayni riski göze almam.

Aslında esiniz karari size bırakmıyor. Fikrini açık bir şekilde belli ediyor ama sorumluluk almamak için karar senin diyor. Aldır diye kesin bir şekilde derse tüm sorumlulugu alacağı için böyle söylüyor. Ama siz karar verdim aldiracam derseniz sizin kararınız olacak aldirmayacam doguracam derseniz de olumsuz tüm durumlarda, kavgalarda sen istedin doğurdun olacaksiniz. Kolay gelsin evet. Karar sizin...

Kızlar benim bedenim benim kararım.isim gücüm yerinde o istemese de bu bebis doğacak inşallah. Ben inanan bi insanım.hersey güzel olacak güzel aklı selim yorum yapan herkese sevgiler..2 çocuk çok ta zor olmasa gerek :anneadayı:
Dogur kiz dogur cocugunu saglikla buyutun evlatlarini insallah o kocanda aldirmayi dusunecegine bastan korunmayi ogrenseymis

Back
X