yardimm esinin sperm dna sinda kirikligi olupta tup bebek de basari elde eden varmi a

ARKAMAHALLE

yine vazgecmedim senden
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2009
689
1
116
Sakarya
selamlar herkese esimde dna sinda kiriklik cikti ve mikro ile bile yuzde bes on arasi sans verdiler yerimde olsa ne yapardiniz ne hissederdiniz bu konuda bi bilgiis olan varmi

Canım mikro ile şansını dene derim ama erkek infertilisinde en iyi merkezi seçmen en mantıklısı laboratuvar açısından en azından her embriyona genetik tanıda yaptırırsın
İnşalah sağlıkla en kısa zamanda gelir bebişin...

Son düzenleme:
canım benim eşimde de kromozom traslokasyonu var.sizinki tam olarak nedir?resiprokalmi ?robertsonyanmı?birde kaç numaralı kromozomlarda kırıklık var?
tüp bebek tedavisinde embriyolarımıza pgt yapıldı.şimdi iki kızım var canım.darısı sana ve tüm isteyenlere inşaallah.

hic kimse bisey yazmadigina gore yok dememk ne kadar zor b durum allahim yardim et bize
ümitsizliğe kapılma bizim gibi olup çocuk sahibi olan çok bu sitede...
bol bol dua et sana nasip eder inşaallah Allah...

arkamahale canım özlemiştim merak ediyordum seni çok zamandır yoktun eşinde problem çıkmış bu konuda fazla bilgim yok ama pgt ile bir çok bozuk hastalıklı genler ayıklanabiliyor şansında artıyor bak burda çok kişi var benzer olaylar yaşayan
inşallah sizin probleminizde hallolur canım araştır iyice ben memorialde başladım tedaviye orasını iyi diyorlar laboratuvar konusunda başka 2-3 hastane yine var iyi bu konuda
dileyim tez zamanda probleminizi halledebilmeniz canım inşallah bebeğinede kavuşursun sonrasında

iki negatifim var mikroda canim
zaten o yuzden derin arastirma yapildi

ümitsizliğe kapılma bizim gibi olup çocuk sahibi olan çok bu sitede...
bol bol dua et sana nasip eder inşaallah Allah...

bu mesajin inanki beni cok umutlandirdi canim cok sevindim tam olark nerde nasil bilmiyorum arastircam​

eylulum nasilsin canim bende seni ozlemisim ya evet uzun zamandir fazla takilmiyorum birde bu sorun cikit
sen neler yapiyorsun kacinci gunundesin canim ve bu senin kacinci denmen olucak
opuldun

eylulum nasilsin canim bende seni ozlemisim ya evet uzun zamandir fazla takilmiyorum birde bu sorun cikit
opuldun
[/QUOTE]

bende arada bir bakıyorum ama senden daha fazla takılıyorumdur sana uzun zamandır raslamamıştım ama aklımda olanlardan birisin inşallah bu problemide halledersiniz canım
ben 4. tedavimdeydim canım memorialde başlamıştım adetin 21. günü iğnelere başlamıştım birde bant kullanıyordum adet olunca gittim diğer iğnelere başlayalım diğe kist yapmış iğneler iptal oldu tedavim doğum kontrol hapı kullanıyorum şimdi geçince kistim tekrar başlıycaz aralıkta geçer bende başlarım inşallah
sıkıntılar yaşamadan olmuyor bunu daha iyi anlıyorum şimdi her tedavime sıkıntılarla başladım zaten
kimilerine kepçeyle sunulurken biz çay kaşığınada razıyız yeter ki güzel bir şekilde gelsinler

opuldun

bende arada bir bakıyorum ama senden daha fazla takılıyorumdur sana uzun zamandır raslamamıştım ama aklımda olanlardan birisin inşallah bu problemide halledersiniz canım
ben 4. tedavimdeydim canım memorialde başlamıştım adetin 21. günü iğnelere başlamıştım birde bant kullanıyordum adet olunca gittim diğer iğnelere başlayalım diğe kist yapmış iğneler iptal oldu tedavim doğum kontrol hapı kullanıyorum şimdi geçince kistim tekrar başlıycaz aralıkta geçer bende başlarım inşallah
sıkıntılar yaşamadan olmuyor bunu daha iyi anlıyorum şimdi her tedavime sıkıntılarla başladım zaten
kimilerine kepçeyle sunulurken biz çay kaşığınada razıyız yeter ki güzel bir şekilde gelsinler[/QUOTE]

canim insallah bu tedavin son olur sende bu yolda cok ugras verdin rabbim yuzunu guldursun
aynen allahim cay kasiginida eksik etmesin almasin elimizden bizler onada raziyiz artik neden bizi gectik mutlu sona varirmiyiz onu dusunuyoruz kendinden haberdar etmeyi unutma canim dularimdasin

arkadasım sızınle aynı durumdayız erkek ınfertılıtesındede yazdım bızdede var dıye.ama esınde varıkosel varmı.sayı kac sızın.bırde kırıklık yuzdesı kac.baska dr.la gorustunmu.benım esım temmuzda varıkosel amelıyatı oldu.bırhafta oncesındede hem sperm testı hemde DFI testı yapıldı yanı dna kırıklık testı .sınır % 15 ıken bızım 42 cıktı.dr. epey yuksek bu duruma nadır rastlıyoruz dedı.amelıyat ıse yararmı dedım.varıkoselı olanlarda dna kırılması yukselıyor amelıyat sonrası dusecegını umut edıyorum dedı.ama amelıyattan sonra bırdaha test ıstemedı.bende senın yazından sonra panık oldum.acaba bızımde olmazmı kı mıkro falan.bız daha hıc denemedık.yaza dusunuyorduk.offff ne zormus.Rabbım yardımcımız olsun.bır haber olursa yazar mısın canım.kader arkadasıyız desene.saglıklı bır evladımın olmasını oyle cok ıstıyorumkı sabahtan berı aglıyorum.bız 10 aydr korunmuyoruz.3 yıl bosuna korunduk yasım 28 esım 29.keske en basında korunmasaydık dıyorum.belkı ozaman sorun bu kadar buyuk degıldı.ne desem bos.gecen zaman gerı gelmıyor

selam hazelcim nerden nasil baslasam ne desem bilmiyorum inanki bizim durumumuz cok zor allahim yardimcimiz olsun sperm var ama hic ise yaramiyor bize simdi vitamin ilac falan verdi dr ama pek de duzelecegini dusunmuyorum dedi ve bizimkisi yuzde yuze yakin saglikli sperm yok gibi ama ben arastirma yapilirken 20 sperm incelemisler bunu goz onunde bulundurarark belki digerlerinde vardir diye kendimi teselli ediyorum
bizde varikosel yok canim sperm sayisi 3 milyondu bu dusuklugun nedenini once bulamadilar nedenide dna kirikligi imis
dna kirikligi oldugu zaman boyle problemler olurmus
canim biz ekimde yaptirdik simdi ilac kullaniyor ve ocak sonu tekrara yaptircaz hayatimiz bakalim nasil kararcakmi yoksa bi umitmi olcak
drlar bize nerdeyse imaknsiz dediler sperm alin dediler tabiki bizde istemedik allahimdan umudumu hic bir zaman kesmiycem

allahim yardimcimiz olsun

Merhaba canım biz de DNA fragmentasyon testi yaptırdık geçen yıl ankara Maya'da. bizim %50 çıktı sonuç. yani spermlerin yarısı hasarlı. Doktor o kadar umutsuz konuşmadı. % 100 hasarlı olursa kötü dedi. Ama buna rağmen 4 olumsuz micro denemem var. Morfoloji 0. Tabi sayı ve hareket problemi de var. Bu olumsuz sonuçları neye bağlayacağımı bilemiyorum. Morfolojiye mi başka bişeye mi. Tabi Allah bilir. Hakkımızda hayırlısı. Bu konu ile ilgili Prof Dr Kaan AYDOS'a mail gönderebilirsin. O, daha iyi cevaplar. Bizimde merakımız gider.

kızlar ben ınternette bayagı arastırma yaptım .nedenlerı kımyasal ılaclara maddelere maruz kalmak,radyasyon ,asırı sıcak ortam ve varıkosel dıyordu.cunku varıkoseldede testıslerde ısınma oluyor.yanı eslerınız radyasyonlu,asırı sıcak yada kımyasal maddelı ortamda calısıyorsa etkılıyor olabılır.bırde dna hasarı haftada 3gunden az ılıskı olursa artarmıs.bunun yanında bır yerdede folık asıt eksıklıgı de dna hasarına neden olur yazıyordu.Memorıalda IMSI yapılıyormus en azından hasarsız spermler yada en az hasarlı spermlerde secılıp sans yukselebılır.tabı memorıal dısındada IMSI yapan yerlerı arastrmak lazım.Ben bırde sunu okudum.TESE ile testıslere kesık atılıp aynı azospermde sperm bulma olayı gıbı sperm alınıp en az hasarlı spermler secılebılırmıs.yanı ejakulasyon(sperm cıkısı) sırasında spermler daha cok hasar gorebılıyormus.yanı hıc olmadı tese ıle sperm hucrelerı alınıp mıkro yapılabılır.Dr unuzla bunu da gorusun bence onlar ne dıycek bakalım.

bızım amelıyat oncesı sayı 9 mılyon hareket toplam %54 morfolojı 2 idi.amelıyat sonrası sayı 17 mılyon hareket 52 morfolojı 2 olmus.ama DFI yaptrmadık bırdaha Teoman beyde onemsemedı.ilac bıle vermedı .bence cok uzulmeyın hıc olmazsa tese yaptırırız dıye kendımı avutuyorum.Kızlar hıc olmadı proxeed plus kullanıp spermlerı cogaltıp belkı aradan 1 tane hasarsız bulma ımkanı da olabılır.bırde teoman bey esıme cok ısrar edınce bı ılac yazmıs ama daha almadık.adı okuyabıldıgım kadar Nolucdox gıbı bısı hemde 6 tl bısıymıs.klomen gıbı hormonları uyarıp sperm artısı saglıyormus.ama bız ocaktan sonra kullancaz.bana kalsa esıme hemen baslatırım ama dr. bekleyın dıyınce kullanmıyor.beklıyoruz bakalım.hormon ılacı degıl ama hormonları uyarıp sperm artısı yapıyormus.bılgınız olsun tabı yıne dr. a danısın.bende kaan aydosa maıl attım dun daha cvp gelmedı.bır hafta ıcınde gonderır heralde.teoman bey ılac vermıyor.bakalım kaan bey ne dıycek durumumuza.

Rabbım yardımcımız olsun.ben sımdıden para bırıktırmeye basladım yaza mıkro ıcın.ınsallah hepımızın yuzu guler tedavılerle.

Son düzenleme:
Hazel bayaa araştırma yapmışsın canım. Eline sağlık. benze sizin durum iyi gibi görünüyor. Sayı, hareket hiç fena değil. morfoloji en azından % 2. Bence tüp bebekte şansınız yüksek.
ben en son Micro denememi Memorialda yaptırdım ve senin dediğin gibi spermler daha iyi olur diye testislerden alındı. Fakat bizim yine olmadı. Kısmet değilmiş. Hakkımızda hayırlısı. Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın...

daglarcım yılmak yok.genetık test falan hepsını yaptrdınızmı.yıne para bırıktırıp yıne yaptrcaz.olana kadar.ne yapalım bızımde kaderımız sınavımız boyleymıs.hıc ummadıgın bır anda olur.denemeye devam.ASM de aydın arıcı dıye bır prof varmıs.o nasıl acaba.bende basladım arastrmaya.olana kadar yaptrcaz.Rabbim yardımcımız olsun.

daglar bırde esının fsh degerı dusukmu.fsh tedavısıylede bu duruma cozum bulmaya calısılıyormus.bırdaha olcturun belkı dusus olduysa problem olmustur.

daglar bırde esının fsh degerı dusukmu.fsh tedavısıylede bu duruma cozum bulmaya calısılıyormus.bırdaha olcturun belkı dusus olduysa problem olmustur.

kizlar koca sitede ucumuzden baska kimse yok galiba
hazel canim evet onlarin hepsini bende okudum esime birde kardeslerinde olan varmi diye sordu her dr ama kardeslerinin dogal yoldan cocuklari var esim hep telini cebinde tasirdi kot cebinde yillardir bende yasakladim
iki deneme negatif bizimde bende memorial de denemeyi dusunuyordum pgt yapilsin diye bana hersey nasip umudum 0 degil acikcasi ama hic de gucum kalmadi dogrusu her dk dua ediyorum allahim dualarimizi kabul etsin

daglar canim sizin sperm sayiniz degerleriniz nasil bizim 3 milyon hic artmadi aarad dusuyor varikosel de yok
birbirimizden haberdar olalim kizlar allahim dualrimizi kabul etsin

benımkı hala telefonu cepte tasıyor.bak bu hıc aklıma gelmemıstı.soylıyımde tasımasın.o da etkı eder

hazel canim ozelden cvpladim ins gelmistir
bu arada ben gitmiyor zannetigim mesajlar gitmis galiba gecen gormuyordum simdi goruyorum

hazel canim napiyorsun grusmeyeli arastimalar ne yonde
ben birde ari sutu denemeyi dusunuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…