yardımm

ASENK

kendimi durduracak değilimmm!!
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2013
1.668
2.309
448
kızlar merhaba,içinden çıkamadığım bir sıkıntım var yardımcı olursanız fikir verirseniz çok sevinirim.Biz erkek arkadaşımla bir kaç ay önce evlilik kararı aldık işte söz oldu falan.sonrası için dedik ki geleneksel şeylerle uğraşmayalım ufak bir nişan yemeği olsun öyle bohçeymış zırt pırt uğraşmayalım.yüzükleri ortak aldık herkes kendi kıyafetini aldı ailelerle konuştuk bohçe falan hazırlanmicak diye.Neyse nişan günü geldi yemek yedik çokta güzel oldu falan.Ogün erkek arkadaşımın ailesi yarın size gelicez gitmeden gelelim falan dedi tamam dedik.Ertesi gün bi geldiler ellerinde 2 tane bohça.Biz tabi şok.Neyse gittiler açtık içinden büssürü patik yün bişiler çıktı.Benim ailem tabiki bana tepki gösterdi hani olmicaktı bize yaptırmadın elimiz boş kaldık böyle iş mi olur diye.Ben de erkek arkadaşıma carladım bu ne diye o da annesine kızmış baya bi kadın ağladı hevesim vardı yaptım falan demiş.Bir kaç gündür biz evde ne yapsak diye dolanıyoruz herkes bana yüklenio işte olmicak dedin bizi mahçup ettin falan diye.Bir taraftan sinirleniyorum annesi sözümüzü dinlemedi bir taraftan üzülüyorum iyice elim ayağıma dolaştı.Bugün arayıp konuşsam diyorum ama ne yapsam bilemedim bunun içinden nasıl çıksam.biz de yapıp götürsek mi karşılık hiç istememe rağmen ,yoksa bu tavrımı devam ettirip götürmesek mi böyle anlaşmıştık diye?? uzun oldu özür dilerim yardımlarınızı bekliyorum.

Bence bu kadar sorun edilecek bir mevzu yok. Kadının içinden hediye vermek gelmiş demek ki. Hem onlar da sizin neden hazırlıksız olduğunuzu biliyorlardır. Siz de hediyeler hazırlar, bir dahaki görüşmenizde verirsiniz.

Son düzenleme:

illa olmasın diye bu kadar niye karşı çıktığınızı anlamadım çok abartılıcak bişey yok ki :26:

kadın heves etmiş hazırlamış bu kadar kızacak ne var sizin ailenizde haklı ama neden yapmadığınız belli sonuçta ... bilemiyorum iş işten geçtikten sonra götürmek pek manasız olabilir ama anneniz kendini çok mahcup hissedecekse yapıp götürün bence

bu kadar sorun edilecek konu ne ben anlamadım. kadın içinden gelmiş hediye olarak hazırlamış , arayıp ne diyeceksiniz niye getirdiniz alın götürün mü ?

aileniz de eğer mahcup olduk diye düşünüyorsa küçük bir bohça hediyelik hazırlayabilirler. bu kadar sorun edilecek bir durum yok, kadın hediye olarak getiriyor siz bir de kendi tabirinizle "carlıyorsunuz" , ilginççç

Sorun edilecek nişanlınıza kızcak bir durum yokmuşdu ortada kv içinden gelmiş yapmış. Sizde uygun oldunuz bir zamanda götürürsünüzz ufak birşey bir gününüzü almaz hazırlamanız

kadının hevesini kursagında bırakmışsınız

ne var yaptıysa özenmiş
illa afedersiniz ama sidik yarıştıracak bizim milletimiz o yaptı biz yapamadık diye

bence kv nizi arayıp annecim çok teşekkür ederim mahçup ettin bizi
çok beğendik diyin

siz yapmasanız da olur kadın illa bana yapın dememiş ki
kalbini / gönlünü almak için bi hediye alabilirsiniz

böyle şeylerle araya soğukluk girmesin

sen de hazırlar bi ara götürürsün. bohça yapılmıycak diye konuştuğumuz için biz hazırlamamıştık kusura bakma filan dersin

tabi bi de anne deme konusu var evlere şenlik :))) çok teşekkürler yorumunuız için :)

tabi bi de anne deme konusu var evlere şenlik :))) çok teşekkürler yorumunuız için :)

siz en bşından bu tarafından bakarsanız ilerisi için geçim zor olur
saygı herşeyden önde gelir
tabi anne diyeceksiniz eşinizin annesi sizin de anneniz

oda sizin annenize diyecek
sevgiyle yaklaşın
inanın zor bişi değil

siz çok özenseniz kv niz özenmese bu sefer siz ne kadar üzülürdünüz düşünün

millet yapmadı diye carlar.
buda yapıldı diye carlıo

kayınvalidenize cok üzüldüm. kadının içinden gelmiş yapmış..

yazk kadina ya, cok abartmissiniz kadini aglatacak kdr ne sorun var ortada anlamadim nasl sizin dugununuz icin heyecannz varsa onunda oglu evleniyor kadin heveslenmis hediyeler getirmis siz ailesiniz artk ezilme altta kalma durumu yok sizde hazirlr goturursnz ne olcak yani.aramaynda bnce arayp ne dycksnz kadn iyi niyetle bir hediye vrdi dye ne duruma dusmus konuyu uzatms olrsnz evlilik arifesinde gerek yok yani

millet yapmadı diye carlar.
Buda yapıldı diye carlıo

Kayınvalidenize cok üzüldüm. Kadının içinden gelmiş yapmış..

aynen

Benimki de uyduruk bi bohçaya koymuş ıvır zıvır
annem ona 100 tl lik triko kazak almıştı kv pazardan 10 tl lik penye

Aman en iyisi böyle şeyler olmaması
saçma sapan adetler
bak işte o onu aldı biz bunu aldık deniyor

halbuki hepsi fuzuli

aldıkları eşyayı sanki nişan döneminde giyicez ya...
cok sacma sapanlar... ama işte ailelere bazen anlatamıyoruz...
1-2 ay içinde nişanlanıp evlenicen

Neden bohça yapılmasını istemediniz ben onu anlamadım karşılıklı bir hediyeleşmedir bu jesttir güzeldir yani erkek anneleri de seve seve hazırlar kız anneleri de senin annenin hiç böyle hayali olmamış mı siz bu kararı alırken kızım olmaz yakışık almaz adet olmuş bohçasız olmaz diyemedi mi. Durumunuz mu yok bohça yapmaya nedir yani Kadın eski kadınlarımızdan nişanın bohçasız hediyesiz olmayacağını düşünmüş yapmış sizden de beklerim dememiş ki. Hediye getirdi diye kadın mı kötü oldu şimdi. Ne güzel düşünmüş yoksa onun da işine gelirdi yapmazdı hem senin çeyiz sandığın filan olmayacak mı ne bileyim dantelindir, seccadendir, başörtülerindedir işte salon örtülerindir filan. Annen çeyiz yapmadı mı mesela olmayadabilir şart değil ama çoğu kişi bohçasız hediyesiz olmaz diye düşünür annenizin bunu baştan kabul etmeyip bohça yapmadı gerekirdi ben bu bohça olayını istememenize şaşırdım.

Bu kadar büyütmeye gerek yok kadın gelinine hediye getirmek istemiş bence çok hoş bir davranış size değer verdiğini gösterir. İsterseniz siz de yapın ama karşı tarafın karşılık beklediğini sanmıyorum.

tamda aynı olay benim başıma geldi eşimle konuşmuştuk pohça mohça olmucak diye ama aanesi yapmış bohça bende teşekkür ettim uzatmadım sonuçta uğraşmış heves etmiş eşimede kızmadım hiç sadece hani neden zahmet ettiniz dedim!
bence sende uzatma kayınvalideni ara gönlünü al

Valla sizde bohçalar nasıl yapılıyor bilmiyorum ama genelde fuzuli şeyler konulmaz bohçaya. Benim kaynanam makyaj malzemeleri, parfüm fantezi bir kısa gecelik iç çamaşırı, iki ayakkabı çantalarıyla takım, takılar, diktiririm isteğime göre diye kumaş filan koymuştu aileme de gömlek bluz başörtü çoarap filan koymuştu hepsi kullanıldı zaten bohça böyle olur hatta nişan için alışverişe çıkılır kız beğenir filan ama biz farklı şehirlerdeydik o almış getirmiş.

eger annesinin hevesi varsa basta soylicekti benim hevesi var ben yapicam bilginiz olsun diye sizde ona gore davranirdiniz
kardeşim de de ayni mevzu yasandii maleseff
onlar getirdi biz sok :)
ee tabi sonra biz de yaptikk

aynı şeyler bize de konuldu da gerek görmüyorum ben

Ne güzel getirmiste, tskkr et gec, ne gerek var.
gereksiz seylerden kirmayin birbirinizi.
Bohca nedir ya, getirsin, getirmesin bosverr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…