• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardımm

Hani benim gençliğim anne...
Birşey yapmışsın , yaptığında değilim beden senin , karşı değilim.
Fakat hiç kolay değil bu şekilde evlenmek.
Cesaretine hayran kaldım .

19 yaşında ilişkiye girip hamile kalmayı biliyorsanız bu durumun üstesinden nasıl geleceğinizi de az çok kestirmelisiniz, sevgilinizin işi gücü olmalı, en azından iş bulabilir mi, nerede yaşayıp ne içip ne yiyeceksiniz, kalacak yeriniz yoksa onun ailesinin yanında yaşayabilir misiniz siz evliliğe hazır mısınız, doğal akışına bırakıp da keşke baba evinizden her evliliğe giden süreçleri izleyerek çıksaydınız, şimdi bir anda düğün nasıl olur ki? Öte yandan bir bebek var, cana kıyılmasını hiçbir zaman savunmam, bebeğinize kıymayın da nasıl hallederseniz halledin bu işi, ailelere anlatmak şu an için en doğru siz ikiniz bu işin altından kalkamazsınız.

valla evli insanlar bile durumlari el vermedigi icin yada henuz hazir olmadiklari icin kirk tane onlem alirken hamile kalmamak icin bu gecnlerin yaptigi resmen sorumsuzluk ve cahillik ona diyecek yok. Simdide sonuclarina mecbur katlanacaklar yapacak birsey yok. Onlarinda kaderi buymus.

valla evli insanlar bile durumlari el vermedigi icin yada henuz hazir olmadiklari icin kirk tane onlem alirken hamile kalmamak icin bu gecnlerin yaptigi resmen sorumsuzluk ve cahillik ona diyecek yok. Simdide sonuclarina mecbur katlanacaklar yapacak birsey yok. Onlarinda kaderi buymus.
Ya vallahi her şeyin en güzelini yaşamak, ana evinden telli duvaklı çıkmak varken şimdi nasıl olacak? Hemen düğün yapsalar hep bir şeyler eksik kalacak iki aile için.. En iyisi ailelere anlatmak başka çıkış yolu yok gibi bu gençlere hakikaten acıyorum . Bu arada sanki ben yaşlıyım gibi oldu ama ne söylenir ki zaten..

kredi cekip ev almayi dusundugune gore illaki isi vardir cocugun ama is askerlige geldiginde, muhtemelen uzun donem yapacak, universite okumamis oldugunu varsayiyorum. Bu kizcagizda elinde 3-5 aylik bebeyle ya kv ya kendi ailesinin evinde koca yolu bekleyecek. Kv desen kotu niyetli biriyse ayri ezecek hamile kaldi evlilik disi diye , ailesi anlayisli degilse yine benzer sorunlar olacak.
Sizi her anlamda zorlu bir surec bekliyor , saglam psikolojiniz olmasi lazim bunlara gogus germek icin, umarim aileler yardimci olurlar ve vicdan sahibidirler.
böyle bi ortama cocuk getirmek ne kadar sağlık lı bilemedim :KK14::KK14:

Aldir diyorsunuz peki erkek arkadasima nasil iza edicem asla aldirmak yok diyor zaten gunah isledik bi cana kiyamayiz diyor. Hicbirsey planli degil daha evlilige dair bir adimimiz bile yok ne hayalleri vardi ailemin benim icin ya cok mutsuzum delirmek uzereyim aglamaktan canim cikti

Aldir diyorsunuz peki erkek arkadasima nasil iza edicem asla aldirmak yok diyor zaten gunah isledik bi cana kiyamayiz diyor. Hicbirsey planli degil daha evlilige dair bir adimimiz bile yok ne hayalleri vardi ailemin benim icin ya cok mutsuzum delirmek uzereyim aglamaktan canim cikti
kızım sen adam gibi soruları cevaplasana.. kafana göre takılıyorsun.. gerçek misin değil misin o bile belli değil..
erkek arkadaşım dediğin kişinin işi gücü var mı geliri var mı önce onu söyle..

canım ya zaman geçtikçe karnın büyücek bunu biliyon di mi? o yüzden hemen harekete geçmen lazım ailelere konuyu açın evlenmek istiyoruz biz diyin

Diyecegim Oki...
Tatlı telaşlar... 21 22 23 te Büyük Pişmalıklara Yol Acar Ablam...
20 yaşındaki Bi erkek Açtır. Kadına Açtır Sen Doymaz..
Aslında bütün erkekler Doymaz....
Birtek sizin için gecerli degil bunlar Ev kurmak Yuva kurmak Okadar Basit degil hah bunu bilesin...
Elbet Cocugu aldır Demeyecegim Bu büyük bir günah bu fikiri vermekte dahil...
Sizi Zor zamanlar Bekliyor....
4 5 sene Sonra Kocam Bıraktı bizi cocugumla demessin insallah.......
hakkınızda hayırlısı...

yani aslında bize soyleyecek cok söz yok burda ne yardımı aradıgınızıda anlamadımkı ıkı secenek var ya bu gayrımesru yapmıs oldugunuz bebegınızı dunyaya getıreceksınız yada aldırıaksınız.tabıkı o cana kıymak çok ama çok üzücü ama birde aılenın durumu var alel acele evlenıceksınız hemen dogum olunca zaten gayrımesru oldugu cıkıcak ortaya bugun aılelere soylesenız 2 ay ıcınde evlensenız cocuk yınede 7 ay ıcınde dogacagı ıcın aılenız her turlu rezıl olacak bırde yukarıdakı arkadası dedıgı gıbı kocan askere gıdıcen orda burda koca yolu beklıceksın.5 sene sonrada buraya korkarım konu acıcaksınız aılem arkamda degıl 5 yasında cocugum var kocamla sorunlarım var dıye nerdenbaksan ıkı ucu seyli değnek senınkı

böyle bi ortama cocuk getirmek ne kadar sağlık lı bilemedim :KK14::KK14:

valla dogurmakta kararli oldugu icin o yonde cevap verdik bizde, kimseye o yonde akil veremem ben burda. Dolu 19-20 yasinda hatta daha kucuk gorucu usuluyle evlendirilen gencler bunlar hic olmazsa tanisiyorlar 3 yildir. Ortada cocuk varken ne diyelim simdi.

ben yine sık yaptığım bir şeyi yapacağım ve bir küçük hikaye yazacağım;
rivayete göre bir köyde bir ve bir kız sevmişler birbirlerini, ama ne elde var ne avuçta, oğlanın anası tutturmuş olmaz bu iş diye de ne oğlan dinlemiş ne kız. oğlan adı necati, sevmiş birkere,
bi akşam Necati almış kızı getirmiş anasının evine, gelen gelmiş olan olmuş ne yapsın fukara kaynana,
almış kızı içeriye,
ilk heyevan ilk heves ya mutlu mesut geçirmişler geceyi, çıkmışlar sabaha,
yaşlı kadıncağız kurmuş sofrayı yere üstü boş, gelin kız bi sağına bakmış bi soluna, eee ne yiyecekler şimdi,
demiş zavallı kaynana "koy yakışıklı Necatiyi sofraya ye şimdi"

allah yar ve yardımcın olsun ne diyeyim, inşallah herşey gönlünce olur.

yani aslında bize soyleyecek cok söz yok burda ne yardımı aradıgınızıda anlamadımkı ıkı secenek var ya bu gayrımesru yapmıs oldugunuz bebegınızı dunyaya getıreceksınız yada aldırıaksınız.tabıkı o cana kıymak çok ama çok üzücü ama birde aılenın durumu var alel acele evlenıceksınız hemen dogum olunca zaten gayrımesru oldugu cıkıcak ortaya bugun aılelere soylesenız 2 ay ıcınde evlensenız cocuk yınede 7 ay ıcınde dogacagı ıcın aılenız her turlu rezıl olacak bırde yukarıdakı arkadası dedıgı gıbı kocan askere gıdıcen orda burda koca yolu beklıceksın.5 sene sonrada buraya korkarım konu acıcaksınız aılem arkamda degıl 5 yasında cocugum var kocamla sorunlarım var dıye nerdenbaksan ıkı ucu seyli değnek senınkı

cahil olmasa gelip burda kendine care aramazdi zaten, haklisiniz ne diyelim mantikli yol gosterelim sadece elden bu gelir

Olan olmuş Allah la senin aranda orası beni ilgilendirmiyor. Şimdi gelelim asıl mevzu olan napalım konususuna. Hemen 2-3 gün içinde sevgilin ve sen ailenle konuşun isteme tarihi belirleyin. isteme olayını 15 gün içinde bitirin. Ailen vermem falan derse artık atabildiğin her taklayı atacaksın.iyice yokuşa sürerlerse annene durumu açıcaksın. olur istesinler derlerse hemen gelip istesinler. düğünü de artık kısa sürede halletceniz. Ama bence şimdi annen düğün ister, askerliği bitsin der hazırlık der..O yüzden annene söylemen gerekiyor.

O zaman neden korunmadin madem bi halt ettin bari korunsaydin

Bayanlar yargilamadan once dusunun sadece fikir istiyorum.

3 senelik bi iliskim var 19 yasindayim iki haftadir migde bulantim ve adet gecikmem vardi ve bugun bir test ile hamile oldugumu ogrendim daha cok yeni testte bir cizgi koyu kirmizi digeri acik pembe. Sevgilim 20 yasinda askerligini daha yapmadi aldirmayi kesinlikle istemiyoruz bir an once evlenmeliyiz anneme soylersem dunyasi basina yikilacaktir ilk cocuguyum ama bir cana da kiymak istemiyorum. En yakin tarihte evlenmemiz gerekiyor sizce nasil olur daha ne sozluyuz ne nisanliyiz nasil hemen evlenebiliriz ailemi uzmeden bunu nasil yapabilirim lutfen biraz fikir verin cok dardayim ne yapicagimi sasirmis durumdayim.
Ailene birini çok sevdiğini ve evlenmek istediğini söyle yarın gelecekler de niyeti ciddi falan de onlarda yarın gelsinler bir dahaki hafta nişan 1 ay sonrada düğün yapsanız sorun çözülür

Back
X