yardımm:(

mervmss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2016
67
16
3
36
arkadaşlar merhaba bısy danıscaktım bn 2 senelık evlıyım ve kp ve kv ıle aynı evde yasıyorum 15 haftalık yavrumu karınımda kaybettım ve normal dogumla alındı bebegım cok zor gunlerdı 12 haftalıkken bebgıme down sendromlu teshısı konulmustu dunya basıma yıkılmıstı cok zor gunlerdı ve kv aynı evın ıcınde yaşamamıza ragmen destekcım olmadı soz gelımı bebegı aldırmayı dusunsem bıle aldırma yada dogursamda ben destekcın olurum gıbı hıcbısye demedı bana cunku ole bı durumda ınsan eger bebegım o sekılde dogarsa bana bısey olursa bebgıme kım bakcak dıe destek arıyo cunku cok yonlu dusunuyo ınsan:(hep uzuk durdu bn tabı bebegımı ne olursa olsun dogurcaktım ve ben kv cok kızıyrum hatamı yapaorum sızce sızde eger ole bısey yasasaydınız bu sekılde dusunurmuydunuz:(

Öncelikle başınız sağ olsun.
Beni zor zamanımda iplemeyen insanı ben de bundan sonra iplemezdim. Zaten bebeğinizin acısı var bir de oturup o kadını mı kafaya takıp üzülüyorsunuz. Ayrı eve çıkmanın yollarını arayın bence.

soz gelımı bebegı aldırmayı dusunsem bıle aldırma yada dogursamda ben destekcın olurum gıbı hıcbısye demedı

başınız sağolsun öncelikle.

ama böyle bişey deme yükümlülüğü yok. kim bu sorumluluğu alabilir ki? eğer başka bi probleminiz yoksa bu konuta takılmayın.

allah razı olsun canım ya bn cokmu ınce dusunuyorum hanı kendımde sorun arıyorum ya bıde ben aldırmak ıstıyorum gıbı bısy demıstım o gunlerde deneme amaclı baktım uzak duruyodu ve ne yazııkı bu kararımada aldır gıbısınıe seyler dedı hanı bn aldırsam gercekten kızım bak gunah yada bız ne olursa olsun yanındayız demedı cunku saglıksız bı bebegı buyutmek cok zordu ve ben cok korkmustum o gunlerde:(

başınız sağolsun öncelikle.

ama böyle bişey deme yükümlülüğü yok. kim bu sorumluluğu alabilir ki? eğer başka bi probleminiz yoksa bu konuta takılmayın.
bn ona zaten sorumluluk yuklmedım caınım sadece eger bana bısey oldugunda gercekten emanet bıle etsem ısteyerkmı yapar bunu sorguladım

bn ona zaten sorumluluk yuklmedım caınım sadece eger bana bısey oldugunda gercekten emanet bıle etsem ısteyerkmı yapar bunu sorguladım

işte ben de diyorum ki sana bişey olsa da ben bakarım demek sorumluluk yüklenmek olmuyor mu? kimse söyleyemez bu lafı arkası boş olduğu sürece.

Başınız sağolsun. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın.

Kayınvalideniz de sizi böyle bir durumda yalnız bıraktıysa kendi ayıbı. Siz de bunu unutmayın. Aklınızın bir köşesinde dursun ki güvenmeyin. Bir an önce de evinizi ayırıp uzak durun bence.

Başınız sağolsun.
Engelli bir çocuğa bakmak çok zordur ve büyük bir sorumluluk.
Anneden başka kimse de almaz.
Daha doğmadan böyle bir şey demesini beklemeyin kayınvalidenizden.

bıraz eksık yazdım belkıde soyle dıyeyım kp ve kv bız bakıyoruz maddı olarak cokta yaslı degıler emeklıklerı fılanda yok
Başınız sağolsun. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın.

Kayınvalideniz de sizi böyle bir durumda yalnız bıraktıysa kendi ayıbı. Siz de bunu unutmayın. Aklınızın bir köşesinde dursun ki güvenmeyin. Bir an önce de evinizi ayırıp uzak durun bence.
canım alah razı olsun bu konuyu actım ama ben yavrumu cok ozledım hala bunaldımyım bu konuda atlatmam cok zor :(benım demem dusunsenıze belkı dogcaktı yavrum cevremızde bırsuru down sedndromlu cocuklar var ve bakımı cok zordur ama evlat bn canım pahasına yavruma omur boyu sahıp cıkkardım cunku parcamdı o benım ama kv den bekledım yanı kızım bende destek cıkarım sana lafını agzının ucuyla bakarız demesı cok uzmutu benı bn sadece manevı destek bekledım

Arkadaşım başınız sağolsun belli ki daha bunalımı atlamamışsınız.
Kayınvalidenize yok yere kırılmışsınız bence.
Bu kadar ağır sorumluluğun altına kendi aileniz de girmek istemezdi emin olun.

Ama bak maddi olarak da M mervmss ve eşi bakıyormuş onlara. İnsanda biraz minnet duygusu olması gerekmez mi?? Yani o çocuk rahatsız bir şekilde doğsa hepsi aynı evde olacaktı. Sorumluluğu o evdeki herkes paylaşmalı. Ben konu sahibinin kırgınlığını çok yersiz bulmadım.

Ama bak maddi olarak da M mervmss ve eşi bakıyormuş onlara. İnsanda biraz minnet duygusu olması gerekmez mi?? Yani o çocuk rahatsız bir şekilde doğsa hepsi aynı evde olacaktı. Sorumluluğu o evdeki herkes paylaşmalı. Ben konu sahibinin kırgınlığını çok yersiz bulmadım.
evet canım ıkısınınde emeklılkerı yok gelırlerıde bende calıyorum esmle beraber evı gecındıryoruzz benı anlamanıza sevındım gercekten cunku abartyomuyum fılan dıe dusundum kendı kendıme

kendi aeleme ne kadar baglı kalabılrdımkı bu konuda ılk destek onlarda olmalı bence sonra eger olumsuz bı durum soz kunusuysa kendı aılem gırmelı devreye dıe dusunuyorum

Ya doğrudur da bir bebenin bakımı zorken bir de engelli bir bebe büyük bir zorluk değil mi?
Yani herkesin harcı değil bence.
Başa gelen çekilir elbet de bile isteye de hiç kimse bu zorluğu göze alamaz bence...
Tabii ben yanılıyor olabilirim,anne olmadığım için anlayabilmem çok zor.

Allahım gönlünü ferah eylesin, sabır versin.
Ama bir de şöyle düşün,
Doğmasını nasip eyleyen Allah, anneye tüm sabrı, tüm marifeti veriyor. Öyle ki bir anne "tek başına" yavrusuyla dağları bile aşar. Allah mutlaka yardım eder. Sen sadece Allah'a güven. Hassas bir konu, hem de çok.. Ama yaşlı insanlar bazen bazı şeyleri düşünemiyor veya dile dökmüyor. Biz yine de görmezden gelelim, olmaz mı? :KK51: Allah yardımcın olsun. Güzel şeylere inan, her zorluğun ardından bir kolaylık vardır. Bol bol dua et, bende sana edeceğim biiznillah.

Allahım gönlünü ferah eylesin, sabır versin.
Ama bir de şöyle düşün,
Doğmasını nasip eyleyen Allah, anneye tüm sabrı, tüm marifeti veriyor. Öyle ki bir anne "tek başına" yavrusuyla dağları bile aşar. Allah mutlaka yardım eder. Sen sadece Allah'a güven. Hassas bir konu, hem de çok.. Ama yaşlı insanlar bazen bazı şeyleri düşünemiyor veya dile dökmüyor. Biz yine de görmezden gelelim, olmaz mı? :KK51: Allah yardımcın olsun. Güzel şeylere inan, her zorluğun ardından bir kolaylık vardır. Bol bol dua et, bende sana edeceğim biiznillah.
alah razı olsun canım o an ınankı boyle guclu olamadım sudan cıkmıs balık gıbıydım :KK43:bol bol dua ettım rabbım den hayırlısını ıstemıstım kv cok yaslı degıl 55 yasında ne bılm saglıgı fılanda yerınde bn saglıgım yerınde oldugu surece eger doysaydı kesınlıle yardım ıstemezdım ama ole bı durumda kotuyude dusunmek zorunda kalmıstım:KK43:

Ya doğrudur da bir bebenin bakımı zorken bir de engelli bir bebe büyük bir zorluk değil mi?
Yani herkesin harcı değil bence.
Başa gelen çekilir elbet de bile isteye de hiç kimse bu zorluğu göze alamaz bence...
Tabii ben yanılıyor olabilirim,anne olmadığım için anlayabilmem çok zor.
canım anne olmak farklı bısey bn kv sorumluk yuklemek ıstemedım sadece soylemesını ısterdım hnı bnde yanındayım kızım yalanda olsa deseydı bn gunler belkı bnde rahat gecırıdım 3 haftamı :(

arkadaşlar bıde soyle dusunun sonucta bu onun oglunun cocugu kv demek anne demek degılmı:KK43:

arkadaşlar merhaba bısy danıscaktım bn 2 senelık evlıyım ve kp ve kv ıle aynı evde yasıyorum 15 haftalık yavrumu karınımda kaybettım ve normal dogumla alındı bebegım cok zor gunlerdı 12 haftalıkken bebgıme down sendromlu teshısı konulmustu dunya basıma yıkılmıstı cok zor gunlerdı ve kv aynı evın ıcınde yaşamamıza ragmen destekcım olmadı soz gelımı bebegı aldırmayı dusunsem bıle aldırma yada dogursamda ben destekcın olurum gıbı hıcbısye demedı bana cunku ole bı durumda ınsan eger bebegım o sekılde dogarsa bana bısey olursa bebgıme kım bakcak dıe destek arıyo cunku cok yonlu dusunuyo ınsan:KK43:hep uzuk durdu bn tabı bebegımı ne olursa olsun dogurcaktım ve ben kv cok kızıyrum hatamı yapaorum sızce sızde eger ole bısey yasasaydınız bu sekılde dusunurmuydunuz:KK43:

basiniz sagolsun, yani kv deniz ne dese iyi olurdu ki, dogurma dese bir dert dogur dese bir dert sonucta normal sartlarda senden yasli ve sende once bu hayattan gocup gidebilecek birisi yani sana veya bebegine ne gibi bir garanti verebilirdi. Bana kalirsi uzuntunuzden neye takilacaginizi sasmissiniz. Birak kv denin ne deyip demedigini.
Ha bebek dunyaya gelseydi illaki onlarda ustlerine dusen sorumlulugu alirlardi ha oyle olmamis bundan sonrada ihtimalleri dusunmenin mantigi yok. Zaten bu durumda kv denizden degil kocanizdan destek almaniz beklemeniz gerekiyordu, cocugun kv deden yapmadiniz ya onun cocuk dogsun yada aldirilsin deme hakki yok bir kere.

Back
X