yardımm:(

bıraz eksık yazdım belkıde soyle dıyeyım kp ve kv bız bakıyoruz maddı olarak cokta yaslı degıler emeklıklerı fılanda yok

canım alah razı olsun bu konuyu actım ama ben yavrumu cok ozledım hala bunaldımyım bu konuda atlatmam cok zor :KK43:benım demem dusunsenıze belkı dogcaktı yavrum cevremızde bırsuru down sedndromlu cocuklar var ve bakımı cok zordur ama evlat bn canım pahasına yavruma omur boyu sahıp cıkkardım cunku parcamdı o benım ama kv den bekledım yanı kızım bende destek cıkarım sana lafını agzının ucuyla bakarız demesı cok uzmutu benı bn sadece manevı destek bekledım
ya bebeginizin kaybetmissiniz su takildiginiz seye bakin kv demis olsa ne olur dememis olsa ne olur , bebeginiz gitmis geri mi gelecek birakin bunlari dusunmeyi.

başınız sağolsun
ama kv niz yerinde ben olsam bende hiçbirşey demezdim
böyle birşeyi kim kime diyebilir ki yarının ne getireceği belli mi olur?
kadın yaşlı belki de senden önce gidecek ki yaşlı kadın hastalıkları çıkmaya başlayınca kendine ancak yetecek
çocukla ilgili şeylerde bu böyle deseydi diye kendinizi üzmeyin

böyle birşeyde kimseden de destek beklemeyin.... eşiniz dışında
yaşlı kadın ben destek olurum deseydi ne değişecekti ? belkide siz isyan ettiğiniz zamanlarda kadın kendini suçlu hissetmemek için nötr oldu
ki olması gereken bu
kimse sizin çocuğunuzu sevmek zorunda değil kimse bakmak zorunda değil
bu yüzden bu türşeylere takılmayın
bu yazdıklarımın özellikle sonunu okuyunca bana kızacaksınız çünkü ağır psikolojik çöküksünüzdür şuan
ama inanın kv niz yerinde başkası olsa o da yardımcı olurum demezdi
ayrıca eşiniz ve kendiniz dışında kimseye güvenerek çocuk doğurmayın

basiniz sagolsun, yani kv deniz ne dese iyi olurdu ki, dogurma dese bir dert dogur dese bir dert sonucta normal sartlarda senden yasli ve sende once bu hayattan gocup gidebilecek birisi yani sana veya bebegine ne gibi bir garanti verebilirdi. Bana kalirsi uzuntunuzden neye takilacaginizi sasmissiniz. Birak kv denin ne deyip demedigini.
Ha bebek dunyaya gelseydi illaki onlarda ustlerine dusen sorumlulugu alirlardi ha oyle olmamis bundan sonrada ihtimalleri dusunmenin mantigi yok. Zaten bu durumda kv denizden degil kocanizdan destek almaniz beklemeniz gerekiyordu, cocugun kv deden yapmadiniz ya onun cocuk dogsun yada aldirilsin deme hakki yok bir kere.
esım zaten destekcımdıkı benım anlatmak ıstedıgım kv benım kararırımı hıcbısekılde etkıleyemezdı zaten bn sadece kadın olarak yanımda olsun ıstedım beşkı o donem benım daha guclu yapardı manevı destegı bızım maddı durumuz ıyı degıl kv ve kp destek yok maddı anlamda emelklıklerı olmadıgı ıcın esım yerı geldı pazar parası veremedı borclardan dolayı ama ben calsıtgım ıcın mutfak masrafı olsa bıle karsıladım kp harclık verdım yerı geldı bu kadarcık destegı haketmemısydım :(

başınız sağolsun
ama kv niz yerinde ben olsam bende hiçbirşey demezdim
böyle birşeyi kim kime diyebilir ki yarının ne getireceği belli mi olur?
kadın yaşlı belki de senden önce gidecek ki yaşlı kadın hastalıkları çıkmaya başlayınca kendine ancak yetecek
çocukla ilgili şeylerde bu böyle deseydi diye kendinizi üzmeyin

böyle birşeyde kimseden de destek beklemeyin.... eşiniz dışında
yaşlı kadın ben destek olurum deseydi ne değişecekti ? belkide siz isyan ettiğiniz zamanlarda kadın kendini suçlu hissetmemek için nötr oldu
ki olması gereken bu
kimse sizin çocuğunuzu sevmek zorunda değil kimse bakmak zorunda değil
bu yüzden bu türşeylere takılmayın
bu yazdıklarımın özellikle sonunu okuyunca bana kızacaksınız çünkü ağır psikolojik çöküksünüzdür şuan
ama inanın kv niz yerinde başkası olsa o da yardımcı olurum demezdi
ayrıca eşiniz ve kendiniz dışında kimseye güvenerek çocuk doğurmayın
ben ona gucenmedımkı canım guvenmemde ben kadın olarak bı anne olarak benı anlamasını ısterdım kımse kımsenın cocuguna bakmak zorunda degıl sonucta oglunun cocugu bu kadarcıgını dıyemezmıydı :KK43:

Başın sağolsun.
Sürekli bir arada yaşadığın, gerekli yerde fedakarlık yaptığın insanlardan bunu düşünmelerini beklemek normal, ama onun da bu sorumluluğu yüklenmek istememesi de normal.
Benim kayınvalidem evlilikten önce 'ben çocuk bakarım' derken iş ciddiye binince ağzını açmadı. Sen kaldı ki bir de engelli olduğu belli olan bir bebekten bahsediyorsun. Bu çok daha ciddi bir durum.
Şimdi ben kayınvalideme 'neden bakmıyorsun' deme hakkına sahip değilim. Çünkü ilk başta 'bakarım' derken bunu ona soran ben değildim. Zaten kimseye güvenip de yapmıyoruz.
İnşallah sağlıklı sıhhatli bir şekilde bebek sahibi olursun.

ya bebeginizin kaybetmissiniz su takildiginiz seye bakin kv demis olsa ne olur dememis olsa ne olur , bebeginiz gitmis geri mi gelecek birakin bunlari dusunmeyi.
aynı evın ııcnde yasayınca ınsan ıster ıstemez samımıyet bulamıyo bebegım gıttı yok artık bu olayın tekrar basıma gelmıcegı ne malum

Başın sağolsun.
Sürekli bir arada yaşadığın, gerekli yerde fedakarlık yaptığın insanlardan bunu düşünmelerin beklemek normal, ama onun da bu sorumluluğu yüklenmek istememeleri de normal.
Benim kayınvalidem evlilikten önce 'ben çocuk bakarım' derken iş ciddiye binince ağzını açmadı. Sen kaldı ki bir de engelli olduğu belli olan bir bebekten bahsediyorsun. Bu çok daha ciddi bir durum.
Şimdi ben kayınvalideme 'neden bakmıyorsun' deme hakkına sahip değilim. Çünkü ilk başta 'bakarım' derken bunu ona soran ben değildim. Zaten kimseye güvenip de yapmıyoruz.
İnşallah sağlıklı sıhhatli bir şekilde bebek sahibi olursun.
tabıkı bn ona kesınlıle guvenmedım benım anlatmak ıstedıgım laftada olsa deseydı ben zaten cocumu emanet etmezdımkı onan alah bana saglık verdıgı surece

tabıkı bn ona kesınlıle guvenmedım benım anlatmak ıstedıgım laftada olsa deseydı ben zaten cocumu emanet etmezdımkı onan alah bana saglık verdıgı surece
ve ona emanet etmeyecegımı kv cok ıyı bılıyodu cunku benı cok ıyı tanıyo

Başın sağolsun. Allah sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah. K.validene kırılmakta haklısın. En azından destek olsun diye bekledin. Ama olmadı. Bebeğin de cennete gitti. Bunları düşünme artık.

Yeni bir sayfa aç hayatında. Kendi başına beceremezsen destek al...

ben ona gucenmedımkı canım guvenmemde ben kadın olarak bı anne olarak benı anlamasını ısterdım kımse kımsenın cocuguna bakmak zorunda degıl sonucta oglunun cocugu bu kadarcıgını dıyemezmıydı :KK43:

benim yengemin 11 torunu var
hiçbirine ben bakarım demedi hepside sağlıklı (2 kız bir oğlu var) hatta ilk çocuklarından sonra 3 ünede kendine güvenen doğursun ben bakmam yaşlıyım dedi
ama torunlar dedeye de babaanneye de bayılıyor hatta heryerde dillendirdiği için herkes kedine güvenen doğursun ben bakamam demiştin dedi
kadın " ben yaşlanıyorum artık hastalığım çıkar birşey olur, artık işten de çıktım (madden yardım edemem) böyle dedin ama kapımız aşındırmadın demesinler, birde ilklerine maddi manevi çok baktım 2.lerde de aynı ilgi beklemesinler dedi" 11 ine de ayrı ayrı maddi ve manevi çok baktı.. (1 i ergen artık) 10 u da anneleri 2 gün götürmese hemen mızmızlanıyorlar.. (gelini mızmızlanıyor onu benden çok seviyorlar diye çocukları göndermemeye çalışıyor hatta artık)

yani demem o ki size birşey denmemesi normal
doğru olanı da budur, ne annenizin ne de kv.nizin size ben bakarım dememesi gerekiyor... kötsüne hazırlanmazsanız tökezlenirsiniz

canım kayınvaliden böyle bi sorumluluğu üzerine almak zorunda değil ki ona annelik edicek olan sendin aynı evde yaşıyor olabilirsiniz ama o kadının bi hayatı var kendine özel

Canım başınsağolsun. Ama sana bunu demek zorunda değil, bu çok ciddi bi sorumluluk. Destek olmak moral vermek bunları yapmalıydı bencede. Ama ötesi tamamen onların kararı

bn ona zaten sorumluluk yuklmedım caınım sadece eger bana bısey oldugunda gercekten emanet bıle etsem ısteyerkmı yapar bunu sorguladım
Bence o da korkmustur Belki yaşı gereği bakamam diye düşünmüştür. Ben de ilkine hamileyken kaynanam ne hayırlı olsun dedi ne de bakıcı ararken ben bakayım dedi. Hatta sürekli bakamayacagini söyledi. Aramızda bir problem de yoktu üstelik. Siz şimdi acinizla böyle düşünüyorsunuz. Zamanla düzelir bazı şeyler. Allah sabır versin

arkadaşlar merhaba bısy danıscaktım bn 2 senelık evlıyım ve kp ve kv ıle aynı evde yasıyorum 15 haftalık yavrumu karınımda kaybettım ve normal dogumla alındı bebegım cok zor gunlerdı 12 haftalıkken bebgıme down sendromlu teshısı konulmustu dunya basıma yıkılmıstı cok zor gunlerdı ve kv aynı evın ıcınde yaşamamıza ragmen destekcım olmadı soz gelımı bebegı aldırmayı dusunsem bıle aldırma yada dogursamda ben destekcın olurum gıbı hıcbısye demedı bana cunku ole bı durumda ınsan eger bebegım o sekılde dogarsa bana bısey olursa bebgıme kım bakcak dıe destek arıyo cunku cok yonlu dusunuyo ınsan:KK43:hep uzuk durdu bn tabı bebegımı ne olursa olsun dogurcaktım ve ben kv cok kızıyrum hatamı yapaorum sızce sızde eger ole bısey yasasaydınız bu sekılde dusunurmuydunuz:KK43:

türkiyede engelliler için hayat çok zor
engelli bireylere bakan kişiler için de çok zor
ve ailede engelli biri varsa herkes elini eteğini çekiyor devlet desteği zaten yok gibi

annem 52 yaşından sonra yatalak olunca ne teyze ne dayı ne anneanne kaldı hayatımızda
bu yüzden başkasından destek beklemenin bir hayal olduğunu düşünüyorum

İnsan zor günde destek bekliyor. Bence çok haklısın. El gibi kenara çekilene de sen de el gibi davran bundan sonra.

Oncelikle Rabbim bir daha ayni durumu yasatmasin saglikli sihhatli hayirli evlatlar versin insallah

Kv nin boyle bir durumda yorum yapmasi yersiz olurdu zaten aldir dese bi turlu dursun dese bi turlu ne kadar ben bakarim desede o cocugun tum sorumlulugu vicdanen madden manen tum yuku sende olacakti zaten sen simdi acini unutmak icin takilacak yer ariyorsun ama bosver takilma bol bol dua et..
Benzer durumu bende yasadigim icin yorum yaptim benimde 6 aylik bebegim karnimda vefat etti
Bi de merak ettim bebegin dogdugunda gercekten sıkinti varmiydi istersen cevaplamayabilirsin

İnsan zor günde destek bekliyor. Bence çok haklısın. El gibi kenara çekilene de sen de el gibi davran bundan sonra.
bnde o şekılde dusunmustum yanı ona guverek tabı hamıle kalmadım yada ondan aman alah cok destekte beklemedım sadece yardım ederım gıbısıne bısey demesını beklemıstım belkıde yakınlık beklemıstım ondan :(

Bence o da korkmustur Belki yaşı gereği bakamam diye düşünmüştür. Ben de ilkine hamileyken kaynanam ne hayırlı olsun dedi ne de bakıcı ararken ben bakayım dedi. Hatta sürekli bakamayacagini söyledi. Aramızda bir problem de yoktu üstelik. Siz şimdi acinizla böyle düşünüyorsunuz. Zamanla düzelir bazı şeyler. Allah sabır versin[/QU amın canım ınsalah tekrar saglıklı bır bebegım olur ınsalah..

türkiyede engelliler için hayat çok zor
engelli bireylere bakan kişiler için de çok zor
ve ailede engelli biri varsa herkes elini eteğini çekiyor devlet desteği zaten yok gibi

annem 52 yaşından sonra yatalak olunca ne teyze ne dayı ne anneanne kaldı hayatımızda
bu yüzden başkasından destek beklemenin bir hayal olduğunu düşünüyorum
evet hayat cok zor bıde bu zor gunlerde canın dedıgın ınsanlar bıle yok oluverıyo :(

Back
X