yardımmm............

ayseekaya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2010
61
0
86
Sinop
Arkadaşlar şimdi sizinle paylaşmak istediğim şeyler var .Sizce ben mi çok bencilim yoksa bana mı haksızlık yapılıyor?Fiklrinizi söylerseniz sevinirm.Öğretmenim ve evliyim.Tahmin ediceiğiniz gibi koşuşturmacalı bir hayatım var.Hafta içi onca koşuşturmacadan sonra hafta sonu dinleneyim ya da gezeyim diyorum.Ama eşim her cumartesi köyüne gidiyor ve benim de onunla gitmemi istiyor.Ben bazen huzursuzluk çıkmasın diye gidiyorum.Bazen de yeter artık deyip gitmiyorum.Ama hafta sonları yaptığımız ortak hiçbişey yok.15 tatil de bir hafta onun ailesinde bir hafta kendı aılemde gecıyor.Bayramlarda da arife gününden beni köyüne götürüyor ve kendi ailemin yanına ya ikinci günü akşamı ya da üçüncü günü götürüyor.Yaz tatillerinde de en az bir ay fındık sebebiyle aılesının yanında kalıyoruz.Yani demek ıstedıgım uc senelık evlıyım ve hıc bı tatılde dogru durust evımın yuzunu goremedım.Ve şu anda bu konuda patlamak uzereyım.Eğer bu satıra kadar bu yazıyı okuaybılme sabrı gosterdıysenız bana yardım edın lutfen.Ne yapmalıyım?Sebep olarak da şunu dıyor:Annem ınek bakıyor ve evde yaşlı doksan yaşında babannem var ,altına kacırıyor .Anneme manevi olarak destek olmamız onun yanında olmamız gereklı..Son birsey bir de benden oraya gıttıgımde kaynanamın evını supurmem gıbı ısler beklıyor benden.....Allah rızası ıcın bana tavsıyede bulunun

yazdıklarını okuyunca çok etkilendim.kesinlikle bencil değilsin. çalışan bir bayan olarak evinde durmak dinlenmek,kendi işerini yapmak,eşinle vakit geçirmek istemek kesinlikle bencillik değildir. bana kalırsa çok geçmeden biraz tavrını koy,çünkü yaşadıklrının bir kısmını annem de yaşadı.ve epey zorluk çekti 7 senedir falan rahatız.her hafta evden uzaklaşılmaz. senin de kendi işin gücün var ,temizliğin,çamaşırın ,dinlenmeye ihtiyacın var. eşin için de zor bir durum ama en azından her seferinde seni yanında götürmemeli. gönlü olsun diye bazen sen gidelim de ama her zaman gidersen bu bir gelenek haline gelir ve önüne geçemezsin canım.

Çok tesekkurler doğrusu bu kadar çabuk cevap alacağım aklıma gelmemişti.Annesinin durumuna ben de çok üzülüyorum Ama dediğin gibi artık onlar da bizden her hafta oraya gıtmemızı beklıyorlar..Kimse demıyor kı bu kadın calısıyor işi vardır,yoruluyordur.Herkezden önce ne yazık ki eşim bile beni düşünmüyor ve anlamıyor.Daha ilk evlendiğimizde balayı dönüşü beni köye götürdü ve kırk gün orda kaldım.Sonucta ne oldu ben vajınısmus olddum .Altı ay bırlıkte olamadık ve sonra yendım..Cok sogudum onun köyunden ve aılesınden sırf bu baskıları yuzunden .Nefret eder oldum.....

canım inan seni çok yi anlıyorum bu önce küçük bir sorun gibi görünüyor ama ilerde acısını çok çekersin taviz verirsen. dedim ya bu kadar emin kouşuyorum çünkü annem birebir yaşadı.inek vs yoktu ama diğer yengem de annem de çalışan bayan oldukları halde her şeyi annemden bekler oldular. annem için babanemin evi temizliği huzursuzluğu çağrıştırdı hep ki babanem aşırı huysuz br insandır. artık bazı şeyler dank etti ama seneler sonra.şimdi sorunlar olmadığı halde bile annem yaşadıklarını unnutamıyor ve adeta bir fobi olarak kaldı onda.ve işin kötüsü annenin yaşadıkları çocupğa da yansıyor. bebeğin var mı bilmiyorum ama bu şekilde devam ederse onda da fobi başlar canım. sorununa öçözüm bulsan da bulamasan da umarım yaptığın fedakarlıklar göze görünür ve kıymet bilirler. ama bana kalırsa erkenden önlem almakta fayda var.

ordu ve fındık mı dedin....... eğer insan bir orduluyla evliyse değişmez kaderi bu demek..........ben çalışmıyorum diye kaderim bu sanıyordum ama sana ne oluyor ki ....lütfen elini masaya vur inan ki yoksa böyle gelip böyle gider bu döngü hiç bitmez evdeki nine ölse bu seferde evdekiler yaşlanmış olucak onların bakımı olcak yada yanınıza gelicek..daha gençsin heralde benim 15 yılım böyle geldi geçti.. hep ailesinin eksiklerini gidermek ve kardeşlere sahip çıkmakla maddi yardımda cabası.. ..bütün ordulular aynımı yaaa....

Kesinlikle bencil değilsiniz ben çalışmama rağmen hafta sonlarını eşime ayırırım bir program yapmam
Siz çalışıyorsunuz ve bunu istemeniz çok normal
Eşinizle konuşun bence her hafta sonu gitmek zorunda değilsiniz sonuçta

demek senin annende aynı sorundan muzdarip ..ben de orduda geçirdiğim kocasız 4yıl ve sonra ki yazlar gidip gelmeler yüzünden aynı fobilere sahip oldum allah kızlarıma hayırlısını versin ama aynı kaderi vermesin....

ay kızlar cok sagolun ya ne guzel bı yermıs burası sankı butun kızlar toplandık gıbı oldu..hepınızden Allah razı olsun oncelıkle benım derdımle dertlendıgınız ıcın cok sagolun esım bu arada gıresunlu Maleseff gece kusu sana cok hak verıyorum. Sırf huzulsuzluk olmasın dıye gıdıyordum ama bakıyorum kı esım bunu hıcccccccc gormuyor..Benım gozyaslarım hıccc umurunda degıl ne yazık kı ve bu konuda kendımı ne kadar anlatmaya calıssam da benı anlamıyor .Sonu onun bagırmasıyla bıten bı kavgaya dönüşüyorr ve ben cok bencıl bbır ınsan olup cıkıyorum..Zamanla artık sankı ısrarı bırakmaya basladı...Cok yıprandıgımı anladı galıba..Bır de soyle soyluyeyım orda soyle bır ortam var sureklı kaynannama bagıran kavgacı bır kaynatamla eltıme bagıran kavgacı bır kaynım var..Oraya gıttıgmdekı ortamı dusunun yanııı...Ve bırsürü de iş gucc.Valla ıcımı doktum ohhhhhhh rahatladım omzumdan yuk kalktı.Biri benı anladı ve bana sen bencıl degılsın dedı ne guzel.Sureklı bencıllıkle suclandıgım ıcın komplekse gırmıstım...Bu stresle cok yasamam ben

canım yaa.... sıkma canını ve kesinlikle kendinde sorun arama.hissettiklerinde haklısın bak ben 24 yaşındayım kendimi bildim bileli annemle babam arasındaki tek sorun köy olmuştur.evliliğinin bu dertle yoğrulmasına izin verme. çalışan da olsan çalışmayan biri de olsan evde vakit geçirebilmek en doğal hakkın ki daaha 3 yıllık evlisin. bunun ilerisini de düşün. eğer baştan önlemini almazsan ileride çok başın ağrır ve huzursuzlukların kat kat fazlasını yaşarsın. bundan evliliğin büyük ölçüde zarar görürr çocukların da... evet şimdi gitmicem die karşı çıksan evinde huzursuzluklar çıkacaktır ama ilerde olabilecekleri detaylı düşünürsen buna değer diye düşünüyorum.sürekli köye git gel,orda moral bozukluğu yaşa,strese gir derken kendinden çok taviz vermiş olacaksın. öncelikle kendine değer ver,kendini sev canım başka şeyler 2. planda kalsın boşver.

Haklısın gece kusu ama cok zor ıste esım cok sabıt fıkırli Dedıgın gıbı mucadele etmek lazım.Bana bir küsüyor günlerce küs duruyor ben de bunalımlara gırıyorum Huzursuzlugu hıc kaldıramıyorum ıste..Napalım belkı gun gelır o da anlar benı .Ama senın dedıgın gıbı mucadele edıcem bu konuda ..Yoksa bılıyorum degısmıycek hıcbısey........

huzursuzluğğa kimse gelemez canım haklısın ama o sana ikiüç gün küsecek,durum alışkanlığa dönüşünce de sen hayata küseceksin bunu da düşün.

haklısın zaten bu konu yuzunden tatıllere küstüm.cumalara sevınemıyorum eskısı gıbı...........Dedıgın cokkk dogruu...Mucadele şart..

arkadaşların düşüncelerine hepten katılıyorum.ben ve eşim de farklı memleketlerdeniz ve farklı bi şehirde yaşıoruz bizim de ilk senemiz aynen siizn anlattığnız gibi geçti tabi uzak olduğumuzdan haftasonları gitmiyorduk ama şubat tatili bayram vs. koştur koştur bi oraya bi buraya eee gelince çamaşır ev işi pazartesi daha da yorgun halde işe başlıyor insan
ben 2. sene tavrımı koydum gelecek bayram gelmiycez evde dinlenecem falan dedim kyınvalidem bişeyler dedi ama duymazdan gedlim benim şansım eşimin de benimle aynı duyguları paylaşıyor olmasıydı evlendiğimizde kayınbabamlar bizi hala üniverste öğrencisi gibi görüp tüm tatilllerde koşa koşa yanlarına gitmemizi bekliyorlardı 1 gün geç çıksak hhesap soruyorlardı ama bunu aştık artık bu muhabbet bitti geçen yaz tatilinde 2 hafta kaldık evimde işlerim var dinlemnecem dedim çıkttık geldik insanın kendi evi gibi olmuyor.
tavsiyem hemen biranda kesemiyorsanız bile mesela her hafta gitmek yerine 2 haftaya bir yada her bayram gitmek yerine bi bayramı orda geçirmek konusunda eşinizle konuşun tamam anne babalarımız başımızın tacı ama aile olduktan sonra eşlerimiz bence daha da önemli konuma geçmeli
fazla acımayın sonra acınacak duruma düşersiniz geçmişe bakıp içiniz cız etmesin

benım de sorunum eşimin bu konuda benimle hemfikir olmaması.O orda cok rahat oldugu ıcın sanıyor kı ben de cok rahatım.Bana dıyor kı burası da senın evın ama şunu anlamıyor.Onun annesının benım ıse kaynanamın evı ve oraya gıttıgımde gelın oldugum ıcın benden hızmet bekleyen ınsanlar var..

Canım bende öğretmenim..Nasılsa yarım gün çalışıyorsun mantığı ile yaklaşılıyordur..Bizim için haftasonun ne kadar önemli olduğunu ne yazık ki bazen anlayamıyorlar..Eşine ne kadar yorulduğunu,birlikte başbaşa zaman geçirmek istediğini söylesen...Görmüyor mu yetiştiremediğini??

bılmem bence düşüncesizlik tamamen .Görseydi bana yardım ederdi.Erkekler hıcbır zaman kadın olamıycakları ıcın bizi altında zıldıgımız yükü anlayamıycaklar.Ben cocugum olunca napcam bılemıyorumm bencıl bır kocayla...

canim ayni sorun bendede var sadece geliniz diye bütün yükü bizim üstümüze atiyolar sanki biz insan degilmisiz gibi....
oysaki onlar bize örnek olacaklarina onlardan ibret alacagimiz yerde o koca popolarini kaldirmiyolar bi türlü nasil olsa gelin yapar diyip oturuyolar... bide resmen gözümüzün icine bakmiyolarmi sunuda yap diye....
ayyy iyice bunaldim ben heralde...

bence birakin siz gitmediginiz zaman esiniz tek basina gitsin.
sonucta bunlar sizin degil esinizin sorumluluklari.
tamam yaslilar ilgi istiyor ve esiniz de kendini sorumlu hissediyor olabilir ama sizin her hafta gitmeniz gerekmiyor ki kendisi gitsin, her hafta ve her tatillerde sizi pesinde suruklemesin.
siz uygun gordugunuzde esinize katilin.
tek yapmaniz gereken sey esinizle konusmak, sizi anlayacagindan eminim.

bencil olan sen değilsin eşin.
artık evlisiniz ve size ailt bir dünya var.
dünya kaynanaların etrafında dönmüyor.(onlar öle istiyolar ama!)
annesinin inek bakmasını ve de babaannesinin yaşlılığını öne sürerek senin isteklerini görmemesi çok yanlış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…