Bebek Beslenmesi Yardm please =)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ElSaaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2009
222
8
118
Almanya
slm bır bıblene sormak ıstıorum kızlar benım kızım 6ayın ıcınde ona cıcıbebe felan verebılırmıyım sızce yada danıno kahvaltı ıcın erkenmı yada gecmı kaldım acaba =) bebegınıze bu aylarda mesela yogur verıormusunuz ???

merhaba sana tavsiyem hazır gıdalardan olabildiğince uzak durmandır danino sanıldığı gibi bebeğine yararlı bir gıda değil tabiki cicibebe de öyle cicibebeye bebeğin 1 yaşına geldiğinde sütüne koyabilirsin ya da abur cubur olarak eline veririsin çok alışmasın bence
6. ayında kendi yaptığın yoğurdu vermen en güzelidir her gün ufacık yoğurt yapsan taze taze yer
kahvalyıya başladınız mı?

valla bence başlaman gerekir benim bebeğim küçük ama senin bebiş ablamınki kadar dördüncü ayda daninoya başladı bisküviyede 3. ayda ama sütle değil suyla karıştırarark her ay bi tane arttırdı o zararlı bu zararlı diye bebişleri çokta çıtkırıldım büyütmemek gerekir bence daninodan ne olacak ki yada dışardan aldığımız yoğurttan hangimiz zehirlendik hem annelerimiz bizzi unlu su karışımlarıyla büyütmedimi...

slm bır bıblene sormak ıstıorum kızlar benım kızım 6ayın ıcınde ona cıcıbebe felan verebılırmıyım sızce yada danıno kahvaltı ıcın erkenmı yada gecmı kaldım acaba =) bebegınıze bu aylarda mesela yogur verıormusunuz ???

canım öncelikle bebişini Allah bağışlasın benimde 1 yaşında oğlum var ben 6. ya kendi evde yoğurt mayalmaya başladım yoğudun içine 2-3 tane cicibebede koydum öyle verdim ben hala hazır yoğurt vermiyorum hep kendim mayalıyorum ama 6 aylıkken eline cicibebede veriyorum ekmek kabuğu havuç vs veriyodum dişleri çok kaşınıyodu zaten 7. ayda 2 tane birden çıktı sonra eline salatalık elma armut falan hep veriyodum birde hip.. in bebek bisküvileri var onlardan da al bence çok severek yiyiyolar atıştırmalık verebilirsin

merhaba sana tavsiyem hazır gıdalardan olabildiğince uzak durmandır danino sanıldığı gibi bebeğine yararlı bir gıda değil tabiki cicibebe de öyle cicibebeye bebeğin 1 yaşına geldiğinde sütüne koyabilirsin ya da abur cubur olarak eline veririsin çok alışmasın bence
6. ayında kendi yaptığın yoğurdu vermen en güzelidir her gün ufacık yoğurt yapsan taze taze yer
kahvalyıya başladınız mı?

vallah cnm arada bır kucuk kucuk peynır verıorum ama ozel olarak bısey vermıorum senın bıldıgın cesıtler varsa paylasa bılırsın benımle =))

valla bence başlaman gerekir benim bebeğim küçük ama senin bebiş ablamınki kadar dördüncü ayda daninoya başladı bisküviyede 3. ayda ama sütle değil suyla karıştırarark her ay bi tane arttırdı o zararlı bu zararlı diye bebişleri çokta çıtkırıldım büyütmemek gerekir bence daninodan ne olacak ki yada dışardan aldığımız yoğurttan hangimiz zehirlendik hem annelerimiz bizzi unlu su karışımlarıyla büyütmedimi...

dogru cnm aslında yanı cıcı bebe verebılırım su ıle kasıklamı vereyım bıberonlamı sence paylasımın ıcın tsk ederım =)

canım öncelikle bebişini Allah bağışlasın benimde 1 yaşında oğlum var ben 6. ya kendi evde yoğurt mayalmaya başladım yoğudun içine 2-3 tane cicibebede koydum öyle verdim ben hala hazır yoğurt vermiyorum hep kendim mayalıyorum ama 6 aylıkken eline cicibebede veriyorum ekmek kabuğu havuç vs veriyodum dişleri çok kaşınıyodu zaten 7. ayda 2 tane birden çıktı sonra eline salatalık elma armut falan hep veriyodum birde hip.. in bebek bisküvileri var onlardan da al bence çok severek yiyiyolar atıştırmalık verebilirsin

acıkcası veremeye ck korkuorum bısey olur boguzına kacar dıe=)

bebegine cicibebe yerine bebek ekmekleri var ondan verebilirsin ama biraz daha beklemeni tavsiye ederim cunku hem biskuvide hem ekmekte gluten var.Ben gluten iceren yiyeceklere 8.ayinda baslamayi planliyordum fakat yanlislikla aldigim bir kasik mamasinin gluten icerdigini biraz gec fark etmis oldum ve boylece 7.ayin ortalarina dogru glutenlilere basladik.Sana tavsiyem bu ay yani 6.ay bebegine az az sebze puresi baslaman,her yeni sebzeyi de 2 gun ara ile vermen.Meyve suyunu da hic vermediysen ilk basta azcik sulandirip verebilirsin,alisinca sade meyve suyu yada puresi verebilirsin.Yogurt verebilirsin,peynir icin biraz daha beklemen dogru olabilir,yumurta sarisi icinse 8.ayi beklemeni tavsiye ederim.Etler sirayla-tavuk eti,kuzu eti,dana eti seklinde ve 10 ar gunluk alistirma seklinde verilmeli.Yani bir gun tavuk,hemen ertesi gun kuzu vs degil.Tabii et icin de 7 ain sonunu beklemen dogru olur ve haftada 3-4 gun etli vermen yeterlidir.Ben cicibebe cok nadir veriyorum,haftada 3-4 cicibebe gibi,onu da seve seve yiyor kizim,kim sevmez ki bu kadar sekerli bir gidayi.

6 ayını doldurmus bır bebege artık herseyden bıraz bıraz verılebılır bence. ben 6 ay sadece anne sutu verdım. corbalara, yogurtlara, kahvaltıya falan cok temkınlı gectım aman alerjı olur aman bogulur dedım.. sonra cok seçiçi bir cocuk oldu cıktı. sımdı neredeyse 14 aylık hala pütürlüde mırın kırın edıyor. yogurt sevmıyor az yıyor.. yanı demek ıstedıgım erkenden herseye alıstırın. damak tadı 1 yasına kadar olusuyor, ondan sonra yemek secmeye baslıyor bılgınız olsun.

Son düzenleme:
Back
X