yargılamadan cevap istiyorum lütfen

• Konu Sahibi Konu Sahibi k88
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ne garip insanlar var ya 22 yaşınızda olduğunuza göre okul yeni bitmiş. 1 kere KPSS ye girmişsindir diye düşünüyorum. Millet 4-5 kere deneyipte başarısız oluyor onlara ne! Kolay mı bu ülkede memur olabilmek. Fazla kafayı takmışsın bende ayrıca yargılanması gereken kişi sen değilsin o kişiler! Biaz hazır cevap ol ve onların karşısında susma...Ben bile sinir oldum ya. Eşin çalışsın sen ye ne demek! Ben olsam 'Eşimle beni aramda para konusunda bu tür konuların lafları olmaz! ' derdim... Hadsiz adam ya!

o kadar bıkkınım ki artık canım..kimse ile konuşmuyorum eşime de kendimi açmaktan sıkıldım saftır zaten o baya iyi niyetlidir desem mutlaka o anlamda demedi der..babası annesi oğlunun yanında kaç kere hakaret ettiler..hatta şöyle bi olay oldu söz taktığımız gün halası bana sayende oğlan mamaktan sincana taşındı bu gidişle odana taşırsın dedi annem duydu eşim duydu ama o anlamda dememiştir dediler :) ya ben yanlış anlıyorum bende tuhaflık var yada bizimkilerde

bende şubatta küsüratla atamayı kaçırınca aynen öyle düşündüm daha gencim yaparım dedim ama keşke benim gibi sizin gibi düşünseler..

Buna gülen kadınlardan kaçı çalışıyor bu bir !

İkincisi...Koca parası yemek ne kadar basit bir cümle.Sorsanız,herkesten çok Müslüman olduklarını iddia ederler.Ama İslam'da kadının çalışma zorunluluğu yoktur.Erkek çalışıp karısına ve çocuklarına bakmak ZORUNDADIR.Çalışıp çalışmamak kadının tercihidir.Yani bu görev erkeğindir.

Çalış bence de...Hem kafan dağılır,hem eline para geçer,hem de böyle boş insanlarla uğraşmazsın.

Eşim tabi bakacak haha deseydiniz. Neden çalışmayan kadın kendini işe yaramaz hissediyor. Nitekim çalışmak evi geçindirmek erkeğin görevi. Normal olan bu.

Hayatında herhangi bir sınava hazırlanmış herkes bu konunun telefonla sürekli dile getirilmesi her ortamda sorulmasının ne kadar sinir bozucu olduğunu bilir. ÖSS olsun TUS olsun KPSS olsun. Zaten sınav stresi vardır bir de ee ne yaptı, sınav olur, nasıl geçti, sonuçlar açıklanır kazandı mı? Anneler bazen tampon olur bu zamanlarda arayanlara uygun cevaplar verir. Hem sınavın stresi hem de iş bulma atanma stresi ile insan gerilebilir normaldir. Ya sınav zamanlarınızı unutacak kadar zaman geçti üzerinden ya da hiç sınava girmediniz arkadaşlar. İnsanlar boşu boşuna akıl sağlığından olmuyor.

Reactions: k88
Bazen de kişi sürekli duyduğu şeyden alerji oluyor artık bizim de bir tanıdık vardi her karşılaşmamızda kpssye girdin mi diye sorardı sanki her hafta koss oluyor. Hem ona neyse. Özel sektörde çalışıyorum diye sürekli laf ederdi. Ben de ailemden çevreden baskı çok gördüm. Artık tek lafa tahammül edemez oldum. Şimdi kpssye çalışıyorum bebek de istiyoruz eşimin işi gereği çok şehir de değiştiriyoruz nasıl olacak ne olacak bilmiyorum ama seni çok iyi anlıyorum canım.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

güzelmiş aslında zaten artık aynı ortamda bulunmamaya özen göstereceğim :)

Konuları birbirine karıştırma bence. Stajyer öğrencileri evine bırakmış, evlenince de kimseyi karıştırtmicak o onu insanlık olarak görüyor. Sense şunun üstüne insanlıktan nasibini almamış diyorsun.

Şimdi kendileri doktor olduğundan dolayı bir kadının çalışmıyor olması tuhaf geliyor. Eşin de seninle öğretmensin diye evlendi sonuçta değil mi. Çalışmayan okumamış bir kız olsan evlenmeyecekti. Şimdi arkadaş çevrelerimizde konuşuluyor. Eşi ne iş yapıyormuş diye. Çalışmıyor diyince herkes bir burun büker. İnsanlar zaten karşıdakinin evliliğinde küçümseyecek şey arar.

Senin çalışmıyor olman da kısa dönemlik bir şey.

Ama emin ol yüzüne bunu diyen herif arkadan da konuşuyordur. Ben asla doktor olmayan kadınla evlenmem diyordur. Sen onunla ne paylaşabilirsin ki diyordur. Ohh senin eşin de doktor kocayı buldu bilerek kpss yi kazanmaz evde oturur kafa rahat diyordur. Tahmin edebiliyorum. Patavatsızmış. Kpss'yi kazandığında başka şeyler söyleyecektir.

Erkekler birbirlerinin eşlerini birbirine kötülemey bayılıyor mu bana mı öyle geliyor bilmiyorum. Ama yapacağın şey kulaklarını tıkamak.

bende şubatta küsüratla atamayı kaçırınca aynen öyle düşündüm daha gencim yaparım dedim ama keşke benim gibi sizin gibi düşünseler..

o halde bu insanları değiştiremeyeceğine göre kendini değiştir ve takma onları. Ne yazık onların çocuklarına..
sen bağımsız bir bireysin. Görüşmezsin olur biter.

Bu adam yazın konu açıp bahsettiğin adam mı ? :44:

O anlamda desin demesin. Git de adamı döv demiyoruz ki. Seni onore etmesinden bahsediyoruz. Adam ister o anlamda desin ister demesin. Sırf sen istedin diye güzel laflar dese olmaz mı insanların yanında. Ben "o anlamda dememiştir"i kolaya kaçmak olarak düşünüyorum. Ne anlamda derse desinler seni yüceltsin. Sana bunu hissetirsin.

ya ben anlamıyorum bu meraklı insanları hiç sormayın kardeşim bir yeriniz mi eksilir
kimene ki okuduğumuz okuldan, çalıştığımız işten?
ben ömrü hayatımda kimseye sormadım ortam içinde okul noldu iş ne alemde diye
kaldı ki kocan çalışsın ye bayağı insanın kuracağı bir cümledir
zoruna mı gitti ekmeğimi sen vermiyosun ya diyeceksin böylelerine
bende maalesef atama bekleyenlerdenim
her gören iş ne oldu diyor
hayır işe girsem ne olacak onların nazarında onu merak ediyorum?

kimseyi ilgilendirmiyo kimin ne yaptığı
sırası geldiğinde elbet konusulur
bende bıktım usandım artık bunu soranlardan
atanınca da kaç para alıyosun evlilik yokmu çocuk yokmu
sizene yahu!

haklısınız aslında bazen düşünüyorum meslekler eşit olmayınca yürümez mi evlilik eşimde bi dinlemez iki dinlemez sonunda eğer bu senede kazanamazsan neler olur diye merak ediyorum..

Bence abartmışsın ve gereksiz takıntı yapmışsın.İnsanlar söylerler.Bazılarının şaka anlayışı farklıdır,bazıları laf olsun diye konuşur.Çok takılmamak lazım.Eşinin wvinizin geçimini sağlaması seni gocunduruyormu ki,alınasın eşin sana bakıyor diye.

aynen takıldğım noktada o hergün sınav olmuyor kazanamyınca bir sene beklemek zorundasın..beni çok iyi anlamışsınız gerçektten..

haklısınız aslında bazen düşünüyorum meslekler eşit olmayınca yürümez mi evlilik eşimde bi dinlemez iki dinlemez sonunda eğer bu senede kazanamazsan neler olur diye merak ediyorum..

Canım sen bunu düşünecek kadar umutsuz vaka değilsin. Öğretmensin. Bir yıl dinlenme zamanı ayırmışsın gibi düşün!!

Arkadaşa katılıyorum, siz orada cevap veremediniz tamam, ama eşiniz de mi sustu?

Ayrıca, koyu renkle belirttiğim kısım bana ufak bir ipucu verdi. Ne kadar doğrudur bilemiyorum, sadece bir çıkarım:

Şimdi anladığım kadarıyla hayat konusunda da bu kişiyle görüşleriniz uyuşmuyor. Yani o kişi, stajyerleri gece geç saatte evlerine bırakmayı incelik olarak görüyor olabilir ve siz de eşinizi öyle zannediyorum ki kıskandığınız için böyle bir durumu kabul etmiyor olabilirsiniz. Herkesin kendi tercihidir kimse kimseye karışamaz ama acaba sizi bu ve bunun gibi düşüncelerinizden dolayı küçümsemiş olabilir mi? Sonra böyle bir konu da açılınca fırsat bu fırsat deyip çalışmıyor oluşunuzla da kendi kendine bu düşüncesini destekleme çabasına mı girdi?

gocunmak olur mu o öğrenci iken çok dara düşerdi hep yanında olurdum şimdi o iyi durumda ben dardayım zaten evlilik iyi kötü tüm günleri paylaşmaktır..haklısınız şaka anlayışı farklı oluyor herkesin bi de yıllarca kendi ayaklarım üzerinde durucam diyip de bi sınava bağlı kalmakta psikolojik olarak yıpratıyor insanı..

canim birsey soyliycem, acaba sen bu konuya kendin cok icerlediginden alingan olmaya baslamis olabilir misin?
genele bakarak soyluyorum tabi ki ama, bizim toplumumuzda kadinin calismasindan cok, esinin parasini yemesini desteklerler. Hele de dogu da.. Belki saka yapmistir arkadasiniz, bazen oyle patavatsiz insanlar olur, senin ne kadar kafaya taktigini bilmediginden kendince sacma bir espri yapmistir. Bence sen de gulup gecseydin, evet bosuna mi evlendik, biraz keyif yapiyorum bnde, filan deseydin..
Hem sanki yillardir issizsiz, daha yasin 22 cik! calisacak cok uzun yillarin olacak, herkes de bunu gorecek.. Bence kafaya takma is olayini..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…