- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.870
- 498
Konuları birbirine karıştırma bence. Stajyer öğrencileri evine bırakmış, evlenince de kimseyi karıştırtmicak o onu insanlık olarak görüyor. Sense şunun üstüne insanlıktan nasibini almamış diyorsun.
Şimdi kendileri doktor olduğundan dolayı bir kadının çalışmıyor olması tuhaf geliyor. Eşin de seninle öğretmensin diye evlendi sonuçta değil mi. Çalışmayan okumamış bir kız olsan evlenmeyecekti. Şimdi arkadaş çevrelerimizde konuşuluyor. Eşi ne iş yapıyormuş diye. Çalışmıyor diyince herkes bir burun büker. İnsanlar zaten karşıdakinin evliliğinde küçümseyecek şey arar.
Senin çalışmıyor olman da kısa dönemlik bir şey.
Ama emin ol yüzüne bunu diyen herif arkadan da konuşuyordur. Ben asla doktor olmayan kadınla evlenmem diyordur. Sen onunla ne paylaşabilirsin ki diyordur. Ohh senin eşin de doktor kocayı buldu bilerek kpss yi kazanmaz evde oturur kafa rahat diyordur. Tahmin edebiliyorum. Patavatsızmış. Kpss'yi kazandığında başka şeyler söyleyecektir.
Erkekler birbirlerinin eşlerini birbirine kötülemey bayılıyor mu bana mı öyle geliyor bilmiyorum. Ama yapacağın şey kulaklarını tıkamak.
aslında bu arkadaş bekar olduğu için evli kişilere felan yemeğe gidiyor akşamları yada dışarı çıkıyor evli çiftlerle bizede bi kaç defa teklif etti eşim de beni kıskandığı için reddetti.. sonra yine bi hafta sonu üçümüz kahve içelim dedi eşim yorgunum bahanesi öne sürdü..bi hafta yine aradı mangal yapalım 3ümüz diye yine bi bahane buldu eşim yok dedi.. madem benle bu kadar anlaşamıyor ne diye hep 3 lü takılalım diyor onu da anlamıyorum ya zaten..Arkadaşa katılıyorum, siz orada cevap veremediniz tamam, ama eşiniz de mi sustu?
Ayrıca, koyu renkle belirttiğim kısım bana ufak bir ipucu verdi. Ne kadar doğrudur bilemiyorum, sadece bir çıkarım:
Şimdi anladığım kadarıyla hayat konusunda da bu kişiyle görüşleriniz uyuşmuyor. Yani o kişi, stajyerleri gece geç saatte evlerine bırakmayı incelik olarak görüyor olabilir ve siz de eşinizi öyle zannediyorum ki kıskandığınız için böyle bir durumu kabul etmiyor olabilirsiniz. Herkesin kendi tercihidir kimse kimseye karışamaz ama acaba sizi bu ve bunun gibi düşüncelerinizden dolayı küçümsemiş olabilir mi? Sonra böyle bir konu da açılınca fırsat bu fırsat deyip çalışmıyor oluşunuzla da kendi kendine bu düşüncesini destekleme çabasına mı girdi?
ne demek öğretmen olmasan evlenmeyecekti? insanlar mı birbiriyle evlenir, meslekler mi? ne garip düşünceler bunlar böyle..
katılıyorum..yani benimle sadece bunun için evlenmişse boşanabilir.. seven kişinin beni kişiliğim karekterim için sevmesi gerekir
canim birsey soyliycem, acaba sen bu konuya kendin cok icerlediginden alingan olmaya baslamis olabilir misin?
genele bakarak soyluyorum tabi ki ama, bizim toplumumuzda kadinin calismasindan cok, esinin parasini yemesini desteklerler. Hele de dogu da.. Belki saka yapmistir arkadasiniz, bazen oyle patavatsiz insanlar olur, senin ne kadar kafaya taktigini bilmediginden kendince sacma bir espri yapmistir. Bence sen de gulup gecseydin, evet bosuna mi evlendik, biraz keyif yapiyorum bnde, filan deseydin..
Hem sanki yillardir issizsiz, daha yasin 22 cik! calisacak cok uzun yillarin olacak, herkes de bunu gorecek.. Bence kafaya takma is olayini..
ne kadar taktığımı çok iyi biliyor canım eşim anlatmış karım üzülüyor evde sıkılıyor diye..o yüzden zaten şaka yapmadığını ciddi ciddi beni eleştirmek kendince rezil etmeye çalıştığını düşündüm eşim benden çok o arkadaşını görüyor işte sabah 7 den akşam 9 a kadar ordalar..canim birsey soyliycem, acaba sen bu konuya kendin cok icerlediginden alingan olmaya baslamis olabilir misin?
genele bakarak soyluyorum tabi ki ama, bizim toplumumuzda kadinin calismasindan cok, esinin parasini yemesini desteklerler. Hele de dogu da.. Belki saka yapmistir arkadasiniz, bazen oyle patavatsiz insanlar olur, senin ne kadar kafaya taktigini bilmediginden kendince sacma bir espri yapmistir. Bence sen de gulup gecseydin, evet bosuna mi evlendik, biraz keyif yapiyorum bnde, filan deseydin..
Hem sanki yillardir issizsiz, daha yasin 22 cik! calisacak cok uzun yillarin olacak, herkes de bunu gorecek.. Bence kafaya takma is olayini..
kızlar ben öğretmenim daha doğrusu adayı..geçen sene sınavı kazanamadım alan sınavı geldi malum barajı geçtim felan ama atama için küsüratlarla kaybettim.. derdim şu ki herkes tarafından yargılanıyorum eşimin ailesi kendi ailem herkes beni arayıp senin iş ne oldu işsiz misin diyip duruyor işsiz olmak üni bitirmiş elinde mesleği olan biri için çok zor bir de beni aşağılayıcı sözler söylemeleri beni daha da yıpratıyor..dün de eşimin iş arkadaşları ile bir arkadaşları çiğ köfte yapıcakmış oraya gittik malum doğudayız arada böyle çiğ köfte için eve davet ediyorlar herneyse herşey iyiydi başta yemek yendi felan kalktık çay içilirken eşimin mesai arkadaşı ee nasıl gidiyor senin ders çalışma işleri dedi bende sıkıcı dedim bilirim zordur çalışmak dedi..sonra çaylar içilirken birden bire o mesai arkadaşı eşin çalışsın sen ye haha dedi ve ordaki herkesde güldü ama bunu şaka olarak demedi gözlerimin içine baktı ve aşğılayıcı bi tavırla söyledi o an ne desem diye kaldım sonuçta 15 tane tanımadığım insan var ve bu mesai arkadaşı ile daha önce kahve felan içmeye gitmişiz tanışıklığımız sohbetimiz de var neden böyle beni rezil etmeye çalıştı anlam veremedim kızlar başlıktan da anlamışsınızdır herkes tarafından yargılanıyorum ve bu durumdan çok sıkıldım son 8 ayda göz kırışıklarım arttı daha 22 yaşındayım.. hergün ağlıyorm gizli gizli ..eşimi de sürekli dolduruyorlar sen çalışıyorsun karın yiyor diye bi kaç kere denk gelmiştim..kendimi yük gibi hissediyorum önce aileme sonra eşime bu sene de atanamazsam asgari ücret olsun bii iş bulup çalışıcam 16 yıllık eğitimimi bi kenara bırakıcam..belki o zaman insanlar bana saygı duyar..
umarım çok uzun olmamıştır derdimi paylaşan herkese teşekkür ederim
inşallah canım..Koca parası yiyorum yediriyor da kendi paramız hesapmı vereceğiz insanlara deseydiniz ne hadsizler yaSiz hayallerinizden vazgeçmeyin herşey yoluna girer sabrın sonu selamet
teşekkür ederim canım..dershanelere başvurdum özel okullarada ama çok az burda zaten kemiklemiş kadro var yazın tekrar gel dediler kazanamazsam yazın bi başvuru daha yapıcam en azından bi iş bulurum kafam rahat olur eve yorgun gelirim kafama takmak için vakit bulamam..Canım haklısın bı yerde ama kendıne haksızlık yapıyorsun bende 25 yaşındayım ve evlıyım öğretmenım bende atanamadım fakat dershanede calısıyorum 2 senedır kımsede bu duruma hıcbısey dıyemez vede sen eşinle evlendıysen herseyden once o sana bakmakla sorumlu o calısıorda sen yıyorsunda ne demek Allah gostermesın yarın bır gun esının calısamıcak bı durumu olsa sen calıssan ona baksan ozamanda boyle dusunceklermı acaba kımseyı dınleme ve ÜZÜLME arkdasım onercegım sey dershane varsa gıt ne kdr maas verırse versın kabul et olmadı etutcu ol en azından evde olmazsın kafan rahat olur kımsede bısey dıyemez dershane olmazsa bıle herhangı bır işe gır ve kpssye cok ıyı calıs başarılar dılerım..
bunu eşler mi konuşmuş. bir başından bir sonundan girdim. aslında erkekler birbirinin eşleri hakkında yorum yapmazlar durduk yere. demek böyle saçmalayanlar da çıkabiliyor.
Birde eğer ki borç ve para sıkıntınız yoksa lütfen tadını çıkar.
Ben 10 aydır çalışmıyordum yeni işe girdim neden girdim, çünkü ev aldık eşim karışmasa da çalışmam gerek dedim..sizin böyle bir sıkıntınız yoksa takılmak çok gereksiz, elbet çalışacaksınız acele niye
teşekkür ederim canım..dershanelere başvurdum özel okullarada ama çok az burda zaten kemiklemiş kadro var yazın tekrar gel dediler kazanamazsam yazın bi başvuru daha yapıcam en azından bi iş bulurum kafam rahat olur eve yorgun gelirim kafama takmak için vakit bulamam..
canım haklsın bak eşim bazen hastalar çikolata felan getirir mesaideklier yerler eşim banada ayırır eve getirir bende yiyim diye.. onu da çok kınadılar sen neden herşeyi karına götürüyorsun diye saolsun halen daha getiriyor ama gizli gizli :)Yok yok ben mesela dedim.
iş ortamında duyuyorum çok. Bilmem kimin eşi çok kıskanç. Mesaiye kalınca telefonu 10 kere çalıyor. Yok şunun eşi koltukları değiştirtiyo hem de çalışmıyo kadın daha yeni evlendiler. bi tanesinin eşi evlenirken işten ayrılmış düğün hazırlıkları için evlenince çalışcam diyomş da şimdi çalışmıyomuş. Birinin eşi hamile kalmış. Eee işten çıkıcak mı şimdi borçlarınız vardı sizin. Yazık oldu ya. Ulan size ne diye bağırasım geliyor bazen bu adamlara. Erkekler birbirlerinin eşlerinin çalışıp çalışmamasıyla çok ilgileniyor gibime geliyor. Kadınlar kendilerine alınan hediyelerle övünürken erkekler eve yapmadıkları masraflarla övünüyor. 10 senedir aynı koltuk valla eşim sağolsun hiç değiştirelim demez gibi.
Ve adamlar mesela eşlerinden rahatsız değil. Ama öteki gidiyo ona diyoki eşin niye seni devamlı arıyor böyle. O da çocuk hastaymış diye yalan atıyor. Yok her gün mü hasta bilmem ne. Uyuz oluyorum ben ya. Erkeklerle bir arada çalıştığımdan mıdır nedir. KAdın ortamlarını pek bilmiyorum. Ama erkekler dedikoduda hiç alt kalmıyor. Bir de çalışma mevzusuna takmış durumdalar.
Konu sahibi adamın patavatsızlığını anlatınca aklıma bunlar geldi... O yüzden çok takılmasın derim. Uyuzlar komplesi.
ya şöyle bır durum var yazı bekleme nısan mayıs gıbı kadrolar olusturuluyor yazı beklersen gec kalırsın bıde ılk senede ztn stajer adı altında alıp hem derslere hem etutcu olarak kullanıorlar ben ankaradayım 400 - 750 arası verenler oluor ılk yılda orda ne kdr verırler bılemıorum ınsallah bulursun bı yer ıllada ogretmenlık olmasn bölümün nedır bılmıorm alanına gore bı iş bulabılırsen oda olur ha bıde anaokullarıda alıor dusunursen
Evet kocam çalışıyor ben de yiyorum kocam sağolsun deseydin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?