yargılamayın neolur :(

hasret_2012

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2014
3
2
6
35
Aydın
bundan 15 sene önce üniverstede biri ne aşık oldum çok sevdim 3 sene arkadaşlığımız oldu hiç üzmedik kırmadık birbirimizi sonra o memleketine gitti araya mesafeler girdi yollar girdi 2 yıl da sürekli telefon görüşmelerimiz oldu konuşmadığımız birgün yoktu sesini duymadan uyuduğum hiç bi gece olmadı sonra birgün çok tartıştık ayrılma kararı aldık 20 gün sonra bi tanıdığımız vesilesiyle görücü geldi çocuğun işi gücü iyiydi kendide çok iyi bi insana benziyordu sevdiğimden bi hayır gelmiceni biliyordum ve bu insanla evlenme kararı aldım bi kızımız oldu ama eşimi hiç bizaman onu sevdiğim gibi sevemedim çok iyi bi insan ama olmuyo işte...evliliğimizin 5. yılındaydık ve birgün bi mesaj aldım sevdiğim kişi benim yaşadığım şehre 1 saat mesafede olan bi yerde askerlik yaptığını ve benimle görüşmek istediğini söylüyordu. çok özlemiştim onu, yılların hasreti vardı içimde bi an bile düşünmeden koştum gittim yanına aldattım kocamı o bunu hiç haketmedi sonra sevdiğim askerliğini bitirdi bidaha görüşmek istemedim evet çok seviyorum onu hala deliler gibi aşığım ama içime gömüyorum sevgimi vicdanım sızlıyor ne olursa olun eşimi aldatmamalıydım yapmamalıydım bunları buraya yazdım çünki 2 yıl geçti üstünden ben kimseye anlatamadım içim sıkılıyor bişeyler boğuyor beni içimdeki herşeyi haykırmak istiyorum rahatlamak istiyorum ama olmuyor ne olur kınamayın beni.....

senin adına çok üzüldüm pişman olmuşsan gerçekten kocanla zaman geçirip unut bu konuyu ama ben bi süre sonra karşına tekrar çıktığında yine aynı şeyler olucak önce onu içinden atman lazım kızının da günahına girme yazık

Napalim yani ?. (sildim cunku sinirle yazmistim)? Aldatmissin hakkina girdigin kisi esin git ona soyle o kadar kotu hissediyorsan kendini. Yada inaniyorsan Allah'a yalvar affet beni diye. Bizim oyle yetkimiz yok Allah'a sukur.

Son düzenleme:
sadece görüştünüz mü yoksa bi beraberlikte mi yaşadınız

Yazık adama ne diye sevmediğin adamla evlendin ki?

Kimse sinanmadigi günahın masumu olamaz. Öncelikle bunu bilin lütfen. Kimse sizi kınamaz. Aklı basında kimse bunu yapmaz.
Yaptıklarınız size gore de yanlis gelmis pişman olmussunuz ki buraya yazmissiniz. Zaten o pişmanlık sizi yeteri kadar uzuyordur. Oh yaptım iyi yaptım durumunuz yok. Bunları fark edin ve öncelikle rahatlayın.
Konunuz cok guzel ornek olabilecek bir konu. Ben galiba sizdn yasca küçüğüm. Ve Kendimce çizdiğim yolda mantık sonradan olusan sevgi evliliği yapmayı istiyorum hep.
Sizin konunuzda da bu var. Sizde asık bırakıp mantığınıza yönelmissiniz. Bu benim ve benim gibiler icin iyi bir ornek oluyor.
Sunu bilin ki esinzi seviyorsunuz ve size Mantıken de uygun gelmis evlenmissiniz. Aile olmussunuz. Aile olmak o kadar zor birsey ki. Burada okuyoruz her uc konudan ikisinde aile olamayan mutsuz kadınlarımız mevcut.
Bu sansin farkına varın ama pişmanlıktan degil. Gercekten farkına varın.
Eski asık olduğunuz adama gelince Kendisi acaba bilmiyor muydu evli oldugunuzu? Ne kadar dogru biri olmadıgını yine kanıtlamış oldu aslında size karsi. Su an ki esinizle dogru bir karar verdiginizi gösterdi.
Adam akıllı olan hic bir erkek bu sekilde davranmaz cunku. Aradan on bes sene gecmis neyin hatırlatmasını yapıyorsun evli barkli kadına ?
Bence bu bir imtihan. Siz degerlerinizi bilin. Eminim ki bir daha boyle bir yanlis yapmazsınız. Ve unutmayın her yanlis bize birsey katar. Eger yanlis yapmazsak dogruyu bulamayız. Siz simdi dogruyu bulmussunuz ve ona sıkı sıkı sarılın.
Belki de ornek olmanız icin cocuklarımıza da örnek olabilmek icin Allah size bu imtihanı verdi. Kim bilebilir ?
Siz yaptığınızı tekrarlamadiginiz sürece mutlu olmayı hak ediyorsunuz. Bunu bilin. Rabbim yar ve yardımcınız olsun hep

sen burda hem kocana hem kızına haksızlık etmişsin aldatmakla... ben anlamıyorum bi insan eski sewgilisinii yıllardr hiç görmeden hala nasıl seweblr anlayamıyorum.. adam seni terketmiş gtmiş daha ne sewiosunkii önüne bakıcksın sende...

senin bi kızın var bunu yapmaman gerekrdi ama yapmışsın diycek bşy bulamıyorum.. ama anladımkii pişman olmşsun.. ne diiim Allah affetsin.. otur dua et kendin için...

kusura bakmayın ama ben sızın kadar olumlu yaklaşamıyorum duruma hata sadece kendısını alakadar eden bı hata olsaydı bişey soyleyemezdım yukardakınden af dıle ve unut derdım ama hata sadece kendısını değil masum olan kızını ve kocasınıda kapsıyo yargılamak hakkı da bana düşmez ama şunu soylıyım konu sahıbıne tamam hata yapmışsın hatandan dön kocandan boşan sonra ne ıstersen onu yapabılırsın...

Tamam yargılamayalım da ne bekliyorsunuz aferin mi diyelim? Böyle kötü örnekleri paylaşıp ta gençlere kötü örnek oluşturmayın lütfen. Allah'a yalvarın tövbe edin. Dinimizde bir daha işlememek kaydıyla gönülden tövbe eden kişi o günahı hiç işlememiş kabul edilir Allah katında. Üzülmeyin artık olan olmuş, bunu o haltı yemeden önce düşünecektiniz afedersiniz. Bir anlık zevk uğruna insan eşine böyle bir sadakatsizliği nasıl gösterebilir. Hem de siz bir annesiniz. Gerçekten çok üzüldüm. Allah affetsin. Kusura bakmayın belki biraz sert konuşmuş olabilirim ama bu gibi konulara maalesef dayanamıyorum. Kabul edemiyorum nasıl insan eşini aldatır. Allahım cümlemizi korusun böyle bi hataya düşmekten; ama ben eşimi hiç sevmesem de ondan nefret te etsem onu aldatmam. Bu bi kişilik sorunu bence.

beni anlayanlarda oldu içinizde kızanlarda kimseye bişey söyleyemem ben evlenmeden önce nederdim hep biliyomusunuz ne olursa olsun eşimi aldatmam o günaha girmem büyük konuşmuşum şaşırdım işte rabbim kimseyi şaşırtmasın benim düştüğüm duruma düşürmesin ama hiç kimseyi...

Benim ki olumlu yaklaşım degil ınsanlarda görülen herseyin her an hepimizin basına gelecegi bilinci.
Ben buna inanıyorum. Duydugum gördüğüm her olayı benimde basıma gelebilir diye dusunup cevaplıyorum. Hayatımda da boyle bu.
Bayana bosan git hatanla yüzleş de diyebilirdim. Ama bunlar benim haddim olan seyler degil iki sene gecmis zaten kendisi yaptıgı hatanın farkına varmış. Ikinci kez bilerek yapsa o zaman acımasız seyler yazabilirim ama su an kendisinin nasıl pişman oldugunu hissettiğim icin boyle yazdım

Esine durumu anlatmamalisin bence...ne olursa olsun evet hataydi ama gecti 2 sene oncesinde kaldi hersey ve suan pismansin gecmisi geri getiremezsin ama bundan sonrasi icin dogru kararlar alarak pisman olacagin seyler yapmayabilirsin

Sinanmadigi gunahin masumu olmaz da ne demek. O zaman aldatan erkeklere de alkis tutalim. Evet ayipladim, evet kinadim konu sahibini. O kadar da uzun boylu deyil. Sen git evlen birisiyle kac yil cocugun olsun, sonra bes kurus etmicek bir adama (ki sizi gercekten cok sevse arar sorardi o kadar zamanda yada siz onu gercekten cok sevseniz evlenmezdiniz su an ki esinizle) o seni arar aramaz kos ve beraber cinsellik yasa. Yok artyik daha neler.
Bir de buraya noluurr beni yargilamayin, diye konu ac.

Olur yargilamayalim seni. Ne de olsa biz sinanmiyoruz canim hic.

Ben de esimle mantik evliligi yaptim, sonrada sevdim esimi sonradan asik oldum. Ama ne ozaman ne simdi yakisikli erkeklere bakmadim bile aklim kayabilir diye. Yada okuyoruz burda esime asilan komsu yada esime asilan arkadas diye. Ben en samimi arkadaslarimin bile esleriyle ne ayni ortamda dururum yanliz odada ne de sacma sapan konular hakkinda konusurum nede fazla muhabbet ederim. Neme lazim hepimiz insaniz herkesin aklina girebilir seytan.
Ve ayrica dogrudur, herkez hata yapabilir ama kendini de boyle olasi ihtimallere karsi koruman lazim, evlendigin insana saygindan oturu cocugun icin. Bekar deyilsin artik. Ve diyelim gene de hata yaptin, buraya konu acip kendini acindirmiyacaksin. Insaf yani.

Ne kadar kinadiniz ya. Icinden gelmis yazmis ne var bunda. Hepimiz hata yapiyoruz evet yaptigi yanlis ama bunu defalarca yapip zerre kadar pismanlik duymayan utanmayan insanlar da var. Bence eski sevgilinizi aklinizdan cikarmalisiniz esinizi sevmeyebilirsiniz ama kiziniza bunu yapmayin onun gozunde siz gunahsizsiniz meleksiniz onun size olan saygisini ve guvenini kaybetmeyin. Kadin erkek fark etmiyor buyuk bir hata aldatmak ancak bir kiz cocugunun gozunde annesinin yeri apayridir annenin en ufak bir hatasinda bile kiz cocugu deger yargilarini sorgulamaya baslar kutsal kabul ettigi biricik annesi bile hata yapiyorsa herkes guvenilmez olur onun gozunde. Lutfen kiziniz icin kendinize ceki duzen verin hicbir ask evlattan ustun olmamali olamaz da zaten surekli yaptiginiz hatayi dusunerek kendinizi yipratmayin bu hicbir ise yaramaz geleceginize yon vermeye bakin. Her sey gonlunuzce olsun.

Yargılamak bize düşmez zaten..
İnsanlık ayıbı olan bir durumu buraya yazarak elinize ne geçti? Vicdanınız bu şekilde mi rahatlıyor?
Burada aldatan kadın da erkek de aynı şekilde muamele görür..
Yargılama lüksümüz yok ama tavsip etmeyiz..

eşine çok üzüldüm
sana daha da üzüldüm,nefsine yenik düşüp böyle bi gaflete düştüğün için,hoş çocuk değilsin ki evli barklı çocuk sahibi bi kadınsın nasıl nefsini yenemedin
Allah ıslah etsin

Açıktan işlenen, umuma mal olmuş konularda kınama yapmak serbesttir. Burada açık açık eşimi aldattım diyor. Ne yapalım alkış mı tutalım? Yargılamak Allah'a mahsus ama esefle kınıyorum.Tabii ki bu durumu kınayacağız ki toplum tarafından tasvip edilmediği, hoş görülmediği açıkça belli olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…