• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yargıtay Son kararı koydu!!!

Adaletli bir karar olmuş neden kadın kişisi çalışmıyor altınlara, nafakaya, tazminata göz dikecegine
Zaten nafaka ve tazminat alıyor kadın kişileri benim kardeşim bir ay evli kaldi.Kadin dul olacak diye oldu olacak bütün mal varligini üstüne yapalım.Zaten yakında duzenleme yapılması bekleniyor nafakaya da sınır getirilecek inşallah
Nasıl konuşuyorsunuz siz essek gibi falan da ne demek?Çalışın kendi ayaklarınızın üstünde durun bize gelince gelin hanıma dolandiricliktan dava açıldı nafaka avcılığı yapmasaydi.

sen erkek üyesin bence, kadın kişisi deyip deyip kadın düşmanlığı yapıyosun

sen erkek üyesin bence, kadın kişisi deyip deyip kadın düşmanlığı yapıyosun
Seni inandırmak gibi bir zorunlulugum yok, kadın derneklerinden Kadem bile süreli nafakayı savunuyor.Evlilik süresi kadar nafakanın kadına ödenmesini öngörüyorlar.Onlarda mi erkek

Nasıl konuşuyorsunuz siz essek gibi falan da ne demek?Çalışın kendi ayaklarınızın üstünde durun bize gelince gelin hanıma dolandiricliktan dava açıldı nafaka avcılığı yapmasaydi.
😂😂
Tazminat ödeyen kişi kusurlusur, kim ödüyorsa evet eşek gibi ödeyecek!
Ha kadın ha erkek farketmez, evlilik birliğinin sonlanmasına sebep olan bir mesele var ise ödenecek arkadaşım.

Kimin ayaklarının üzerine durduğumuz kimseyi ilgilendirmez, yok ya kadın hem evde hem işte çalışacak, çoluk çocuk kendini adayacak velayet alacak ömrü heba olacak, adam olacak şahıs ohh mis gibi hayatına kaldığı yerden devam edecek.
Çalışan kadın için bile durum bu, çalışmayanı söylemiyorum bile.
O sizin dediğiniz kendi ayaklarınızın üzerinde durun meselesi maddi değil, yoksa çalışan nice kadın maaşından kuruş almadan kocasına vermeye zorlanıyor...

😂😂
Tazminat ödeyen kişi kusurlusur, kim ödüyorsa evet eşek gibi ödeyecek!
Ha kadın ha erkek farketmez, evlilik birliğinin sonlanmasına sebep olan bir mesele var ise ödenecek arkadaşım.

Kimin ayaklarının üzerine durduğumuz kimseyi ilgilendirmez, yok ya kadın hem evde hem işte çalışacak, çoluk çocuk kendini adayacak velayet alacak ömrü heba olacak, adam olacak şahıs ohh mis gibi hayatına kaldığı yerden devam edecek.
Çalışan kadın için bile durum bu, çalışmayanı söylemiyorum bile.
O sizin dediğiniz kendi ayaklarınızın üzerinde durun meselesi maddi değil, yoksa çalışan nice kadın maaşından kuruş almadan kocasına vermeye zorlanıyor...
Sevmediginiz adamın parasını neden seviyorsunuz?

Sevmediginiz adamın parasını neden seviyorsunuz?
Yok, siz anlamayacaksınız.
O zaman şöyle izah edeyim, insan ömrünün, emeğinin bir bedeli vardır.
Olmaması gerekir çünkü parayla ölçülemez ama mağdur tarafa daima bir ödeme gerçekleştirilir.
Mesela kusurlu ürün aldığınızda, yanlış üretim sebebi ile başınıza iş geldiğinde falan filan bunlar telafi edilir.
Ve ne yazık ki kadın, günümüz şartlarında bile evlilikte en çok mağduriyet gören taraftır.
Sağlığı, psikolojiyi geçtim.
Kariyerinde yurtdışından teklif gelse ‘ee çoluk çocuk var ne alaka sen gidemezsin’ olur ama erkek gider!
Prestij, kariyer, sağlık, saygınlık gibi geri dönüşü çok çok zor şeylerden bahsediyoruz.
Bu ve nice kayıpların bir bedeli olur hanımefendiciğim.
İşte tam da bundandır ki nafaka ödenir.
Keza şuan günümüzde çocuk yoksa nafaka artık talep gören bir şey değil.
Eğer ki karşı taraf yoksullukla cebelleşmeyecekse, hakimler bile sırf adı nafaka olsun diye komik meblağlar 500 700 tl gibi rakamlara karar veriyorlar.

Kusura bakmayın da bir zahmet çocuk yapmayı bilen adam ömür boyu tüm masraflara da katılacak, tek yapılmadı o çocuk.

Yok, siz anlamayacaksınız.
O zaman şöyle izah edeyim, insan ömrünün, emeğinin bir bedeli vardır.
Olmaması gerekir çünkü parayla ölçülemez ama mağdur tarafa daima bir ödeme gerçekleştirilir.
Mesela kusurlu ürün aldığınızda, yanlış üretim sebebi ile başınıza iş geldiğinde falan filan bunlar telafi edilir.
Ve ne yazık ki kadın, günümüz şartlarında bile evlilikte en çok mağduriyet gören taraftır.
Sağlığı, psikolojiyi geçtim.
Kariyerinde yurtdışından teklif gelse ‘ee çoluk çocuk var ne alaka sen gidemezsin’ olur ama erkek gider!
Prestij, kariyer, sağlık, saygınlık gibi geri dönüşü çok çok zor şeylerden bahsediyoruz.
Bu ve nice kayıpların bir bedeli olur hanımefendiciğim.
İşte tam da bundandır ki nafaka ödenir.
Keza şuan günümüzde çocuk yoksa nafaka artık talep gören bir şey değil.
Eğer ki karşı taraf yoksullukla cebelleşmeyecekse, hakimler bile sırf adı nafaka olsun diye komik meblağlar 500 700 tl gibi rakamlara karar veriyorlar.

Kusura bakmayın da bir zahmet çocuk yapmayı bilen adam ömür boyu tüm masraflara da katılacak, tek yapılmadı o çocuk.
Çocuk için kimse birşey demiyor nafaka ödemeye neyse artık devlette yavaş yavaş kıpırdamalar olmaya başladı, Kademin teklifi kabul edilirse evlilik suresi kadar nafaka alacak kadın ve hiç bir hukuki bağının kalmadığı insanı hayatından çıkarmış olacak.keske bana burda laf yetistireceginize çalışmaya calissaydiniz

Çocuk için kimse birşey demiyor nafaka ödemeye neyse artık devlette yavaş yavaş kıpırdamalar olmaya başladı, Kademin teklifi kabul edilirse evlilik suresi kadar nafaka alacak kadın ve hiç bir hukuki bağının kalmadığı insanı hayatından çıkarmış olacak.keske bana burda laf yetistireceginize çalışmaya calissaydiniz
Çalışmadığımı ya da evli olduğumu nereden çıkardınız?
Bu gibi şeyler bireysel değil, toplum göz önünde bulundurularak fikir sahibi olunur.
Sizin çalışıyor olmanız sizi bağlar, beni değil.
Dolayısıyla burada herkes eşit şartlarda yaşam sağlıyor gibi yargı dağıtamazsınız.
Birçok çalışan kadın bakıcı ücreti veremiyor çünkü maaşı kadar vs va.

Ay neyse, siz vermeyin nafakayı gelin hanıma da sonra bir toplumsal gözle inceleyin meselenin ehemmiyetini.

Çalışmadığımı ya da evli olduğumu nereden çıkardınız?
Bu gibi şeyler bireysel değil, toplum göz önünde bulundurularak fikir sahibi olunur.
Sizin çalışıyor olmanız sizi bağlar, beni değil.
Dolayısıyla burada herkes eşit şartlarda yaşam sağlıyor gibi yargı dağıtamazsınız.
Birçok çalışan kadın bakıcı ücreti veremiyor çünkü maaşı kadar vs va.

Ay neyse, siz vermeyin nafakayı gelin hanıma da sonra bir toplumsal gözle inceleyin meselenin ehemmiyetini.
Bosanmis insanlar platformuna üyeyim ben nafaka alıp nikahsız başka bir adamla yaşayan kadınlar bile var grup üyelerimizin eski eşleri arasında.Medeni kanunu aldığımız İsviçre'de bile süresiz nafaka yok, en son Hollanda da on iki yıldan beş yıla düşürüldü nafaka.Ataturk döneminde yine bir yıldı ama Turgut Özal suresize çevirdi ve 32 yıldır nafaka süresiz ancak bu bir 32 yılda daha süresiz devam etmez .Bir sunum hazırladık nafakanın evlilik süresi dahilinde olması gerektiği ancak yaşı ve konumu gereği çalışamayacak durumda olan kadınlar için devletin fon oluşturup kadın kişisinin mağdur edilmeden hayatına devam edebilmesi için bu paradan faydalanmasını.Ve boşanmış kadınlar için devletin iş imkanının sağlanması için.

Gerçekten tanıyarak severek evlenildiğinde takılan altının kimin olacağının ne önemi var?Aile olmuyor muyuz altın dediğin nedir ki? Zaten eşin sana değer veriyorsa elinden geldiği kadar maddi manevi mutlu etmeye çalışır.

Back
X