Çocuk Hastalıkları Yarık Damak

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Siyah-kedi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2017
20
9
36
41
Merhaba arkadaşlar,
Benim yarık damaklı bir bebeğim var, ameliyat için önerebileceğiniz bir dr var mı? Ve yarık damak ameliyatı geçirmiş birileri veya bebeği olanlar varsa tecrübelerini aktarabilir mi, süreç nasıl, zor bir ameliyat mı, ameliyattan sonra beslenme ve konuşma problemi yaşandı mı?

Merhaba arkadaşlar,
Benim yarık damaklı bir bebeğim var, ameliyat için önerebileceğiniz bir dr var mı? Ve yarık damak ameliyatı geçirmiş birileri veya bebeği olanlar varsa tecrübelerini aktarabilir mi, süreç nasıl, zor bir ameliyat mı, ameliyattan sonra beslenme ve konuşma problemi yaşandı mı?
Geçmiş olsun arkadaşım, pek bilgim yok bu konuda ama sitede yardımcı olabilecek arkadaşlar mutlaka vsrdır.
Ben konuyu yanlış yere açtığını söylemek için yazmıştım. Burada çok fazla gören olmaz..

Geçmiş olsun arkadaşım, pek bilgim yok bu konuda ama sitede yardımcı olabilecek arkadaşlar mutlaka vsrdır.
Ben konuyu yanlış yere açtığını söylemek için yazmıştım. Burada çok fazla gören olmaz..
Teşekkür ederim, bugün üye oldum, acemilik ten kaynaklanan bir hata diyelim :) silip doğru yere taşıyayım bari, tekrar teşekkür.

Merhaba arkadaşlar,

Çapa tıp fakültesi hastanesinde oldu ameliyatını sonra yine küçük bir miktar açıldı kurşun kalem ucu kadar ikinci ameliyatı oldu yine açıldı aynı boyutta. Ameliyat sonrası zor bebek ameliyat öncesi 12 saat önceden aç bırakılıyor ameliyat sonrası da bir süre aç tutuluyor sonra ilk vişne ve elma suyu 1 hafta boyunca başka birşey verilmiyor o da kaşıkla sonrasında 1 hafta kadar da şeftali kayısı meyve suları da verilmeye başlanıyor sonraki hafta sulu tanesiz çorbayla devam ediliyor. Bu süreçte çocuk doğmadığı için çok huzursuz oluyor eğer 1 yaş gibi ameliyat ettirirsen konuşma da sıkıntı yaşamazsınız benim oğlan 10 yaşında cırcır böceği gibi. Rabbim tez zamanda sağlığına kavuştursun inşallah

Öncelikle çok teşekkür ediyorum. 1 ay önce ameliyatı yaptırdık. Herkes çok basit bir ameliyat demesine rağmen cerrahın ihmalinden dolayı çok zor bir süreç yaşadık. Bu ameliyatı yaptıracak olan annelerin morali bozulmasın diye detayları anlatmıyorum ama normalde gerçekten basit bir ameliyatmış. Sadece basit dahi olsa 'her ameliyat için' doktoru iyi araştırıp, doğru yerde, doğru doktora ameliyat ettirmek gerekiyor. En önemlisi bu. Tekrar teşekkürler. Allah herkesin evladına sağlık versin.

2. Çocuğum sağlıklı doğdu çok şükür şimdi 3. Ye hamileyim korkmuyor değilim ama Allah beterinden korusun çok şükür tedavisi var diyorum.sen naptın bilmem ama kulağını da göster benimkine tüp takılmıştı bir kulağına bu tür rahatsızlıklarda kulakta da problem oluyor ihmal etme basit bir operasyon ileride işitme kaybı yaşanmaması için gerekli görülebilir

Ameliyattan önce kbb kulağa tüp takılmasına karar vermişti ama ameliyat esnasında kbbye haber vermeyi unutmuşlar ve ameliyatı tüpsüz gerçekleştirmişler. Ben kulağına tüp takılmış sanıyordum, bunu da ihmal ettiklerini öğrenince sinirden deli oldum. Peki ameliyat yapıldıktan sonra da tüp taktırmaya gerek var mı? Sonuçta beslenirken kulağa sıvı kaçmasın diye takılmıyor mu tüp, şimdi damağı kapandığıma göre hala kulağın zarar görme ihtimali var mı?

Bizim ki de damak ameliyatı haricinde ameliyat yapıldı arasında hatırlamıyorum ama en az 5 aydan fazla var. Tüp takilma kararı verildiyse mutlaka yapılmalı damak dikilince herşey tamam olmuyor eşim girmişti ameliyata basit bir ameliyat sonra tüp kendiliğinden atılıyor

Back
X