Yarın ameliyatım var kızlar tırsıyorum hafiften :/ help me!

skyfall

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2013
75
1
16
İstanbul
kızlar yarın öğlen ameliyatım var vallahi ne yalan söyliyim endişeliyim,sizler bu bir akşam öncesi sürecinde neler yaptınız? nasıl geçirdiniz geceyi? ne tyür hazırlıklarda bulundunuz ? benim gibi korkan endişelenen varmı böyle

Bende olcamm çok korkuyorum.

1 hafta içinde oluyorum.

korkum Şunlar.

1= Tampon Çıkarılırken Ağrı

2= Dikiş Alınırken Ağrı

3= Amelıyat sonrası Ağrı

4= Kesik İzi

Nasıl yencem bu korkuyu bılmıyorum

korkmanıza hiç gerek yok kızlar ameliyat olalı 3 gün oldu acayipp derecede korkuyordum bende boşunaymış hepsi,tamponsuz oldu benımki buyüzden bilemiycem ağrı olurmu, ameliyat sonrası sadece burnum sızladı,narkozdan kolay ayıldım,şuan rahat nefes alıyorum burnumun ucunda hiç bir iz yok,daha alçım çıkmadı şeklini bilmiyorum ama ameliyat sonrası koca koca kemikler gösterdi drum,size şimdiden geçmiş olsun bence korkmayın hiç

geçmiş olsun herkese.yardımcı olması umuduyla benim tecrübelerim:
1.tampon çıkarken hiç acımadı (silikon tamponu)
2.dikiş alınırken sinek ısırığı kadar bi acı oldu bikaç saniyede geçti.hiç korkacak bişey dğil.
3.ameliyat sonrası sadece ilk gün hafif başım ağrıdı, ağrı kesicile geçiverdi kolayca.
4.burun deliklerimle oynanmadığı ve kapalı ameliyat olduğum için kesik izim hiç yok.

bnim de 6 gününm kaldı son gn heycanlı olcağm kesn ama bi an önce bitsn isterm bn :)
korkularımsa şunlar narkozdan sonra kusma falan oluo mu , şişlik ve morlukların çabuk geçmesi için ne yapılabilir ?

3 hafta oldu ben olalı narkozdan ayılırken ben kustum ama kusmak kötü diil çünkü ameliyatta yuttugun kanı cıkartıyorsun narkozunuda atıyorsun silikon tampon vardı bende nefes alabiliyordum burnumdan kusarkende zorlanmadım tamponlarımı bir hafta sonra aldılar böyle burnundan cok büyük bi sümük cıkar gibi düşün acı yok gıdıklanıyor genzinden sümük cıkıyo gibi hissediyorsun dikişleri almak acı vermiyo cok az bişe sinek ısırıgı kadar benim burnumun üzerinde dikişler var zamanla izler gecicek dedi doktorum ilk zamana göre 3. haftamda bile izlerim hafifledi korkma okadar zor degil benim ki bide 3. ameliyatımdı kaburgamdan parça eklendi burnuma ona ragmen cok acılar çekmedim en büyük tavsiyem cok su iç ve ameliyat sonra her 10 dk buz koy 5 dakika dinlendir hiç morlugunda kalmaz

Kızlar hepinize teşekkürler yorumlar için, dün ilk gün zorluydu hatta çok zaruri olmadıkça akıllı işi değil diyorum, benim fazla sorunlu değildi 1 saat sürmüş, şu an eve geldim iyiyim burnum tıkalı tabi solüsyon falan verdiler fazla oynamaya korkuyorum bazen bir tarafı kanıyor çünkü, benim 1 taraf tıkalı idi orda baya çalışmış doktor . Onu. Dışında hafifte ucunu kaldırıp küçültmiş,bakayım ilerdeyen dakikalarda albüm koyabilirim ..

Ha birde üst dudağımda uyuşma ve şişme var, burnumda hissizlik falan yok , slikondan kalıp gibi birşey tutturmuşlar üstte, burnum içi tıkalı sadce ama burun kanatlarımı ( garip gelebilir )öncedende olduğu gibi esnetip hareket ettirebiliyorum kabiliyeti yerinde yani, yinede dala aksiyon yapmayayım diyorum kanama oluyor galiba içerde dikiş var dışarda bişey yok çünkü, birde uyanırken kusma falan olmadı hiç, aç gitmiştim ondandır belki.

Son düzenleme:

geçmiş olsun canım inşallah umduğundan daha güzel olur

Çok teşekkürler arkadaşlar bir nefes alsam burundan şekili falan geçtim şu an, burun içini temizlemeye korkuyorum şimdide ya fısfıs verdiler kulak çubuğuyla hafif temizleyim diyorum ama taş gibi burun içi fıffıs bile yukarı ulaşmıyor sıkınca geri akıyor hemen :/

benm ameliyatada 4 gün kaldı bnde de kusma olmaz inşallah vucut dierncine bağlı galiba o anestezinin yan etkisiymiş kiminde oluo kminde olmuo. peki sen de burnunda silikon tampon varken nefes alabildin mi ? bnm dr. da silikon tampon kullanıo ama burundan nefes alamıosun die biliorum ben

Canım nefes alamıyorum bende, ağızdan nefes alıyorum maske takıyorum, geceleride başucumda su bulunduruyorum çünkü ağız açık kaldığından boğazın dudakların ağzının hertarafı inanılmaz kuruyor çölde kalmış gibi diyeyim, dil damak yapışıyor resmen,bende her kavrulmuşluk hisiyle uyandığımda 1 yudum su içip dilimi damağımı yumuşatıyorum uyumaya devam ,hatta düngece elimde bardakla uyumuş kalmışım birdahaki susamada üstüme dökerek uyandım nefes almayı ayarlamak çok mühimmiş gerçekten dudaklarada nemlendirici sürüyorum arasıra acayip kutuyorlar.. Onun dışında burnumun bir deliğinden ip kadar diyeyim nefes geçiyor ama beni kurtarmıyor maalesef ağızdan nefes almak zorundayım. Bugün 4 oldu 1 hafta dolunca gel dedi doktor o zöan çıkarır inşallah, off diyorum allah yardım etsin olacaklarada basit sanıyordum zormuş gerçekten, sanada geçmiş olsun canım umarım bendende hafifi geçer ameliyat sonrası etkilerin.

Bende de tampon sorunu olmuştu.ahh ahh üç gün ne çektim.sürekli su bulundur, dudak kremi sür yine de adam gibi uyuyama.ne günlerdi

Off benim ameliyata 2 hafta var ama simdiden dusunmeden duramiyorum Sana cok gecmis olsun skyfall, insallah cabucak iyilesirsin :))

benim temmuzda bir yıl olacak ne çabuk geçmiş bende cok korkmustum ameliyattan birgün önce yatışım olmustu yani ben hastanede gecirdim o geceyi o yüzden de gerildim sanırım, narkoz yetersiz kalır diye korkmustum en cok, uyanırım diye ama korkacak hiçbirşey yokmus tenim cok havalı baya morardım ve şiştim ama ona ragmen hiç acı agrı duymadım ameliyat sonrasında ve ilerleyen günlerde, tamponlar cıkarken hiiiiç acımıyor eskisi gibi değil artık sakın korkmayın, dikişlerim alınmadı çünkü kapalı teknik oldum, uzun lafın kısası rahat olun birde saat 12ye kadar karnınızı doyurun ertesi gün bi hayli aç kalınıyo çünküü

Teşekkürler kızlar , bugün 5. Gün gözaltımda 2. Gün molarıma yoğunlaşmıştı onlar geçiyor bugün farkettim tabi krem sürüyorum, dün geceyi artık daha rahat geçirdim tecrübedenmi iyileşiyorum ondanmı bilmiyorum,onun dışında burun deliklerinden biri ful kuru biride sürekli akıyor kendim burun altına sargı bezi bantlıyorum, hastahaneden çıkarken artık gerek yok demişlerse ama gece gündüz steril bezle silmek mümkün değil bende gün içinde sargı bezini değiştirip dürüyorum sadece.burnum şekil olarak güzel olacak gibi zaten çok sorunlu değildi ucunu kaldırdılar, birde kapalı olan deliği açtılar , eskisinden kötü olmasında .. Birde Temmuz'da düğünüm var inşallah o zamana kadar toplar , şimdilik bu kadar :)

silikon tampon varken nefes alınabiliomu kzlar. ya da silikon tampona mı bağlı bazılarının nefes almak için içinde boşlukları varmş heralde. bnde 2 gn sonra olcam inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…