Yarin arkadasim ilk kez evime geliyor

işte ben yaptığım halde bana tek şey ikram edilmemişti buna ne diyosun zashahsh

Bence bir kısır iyi gider, kısırda çok market malzemesi yoktur çünkü. Ya da kek.
İkisi de yoksa hamur mayala pişi yap pişiyi herkes sever. Yanına da kahvaltılık ve çay.
Cips/kola saatini bilmiyorsun olmaz.

Yaşınız daha küçük, küçük bir yerdesiniz anladığım kadarı ile. Cips kola yeter ne olacak. Gittiğim yer çok fazla hazırlık yapmışsa valla ne bileyim altında kalacak gibi oluyorum. Yakın arkadaş dediğin çağırdığında hazırlıksız vs gelip oturandır. Ben de öyle yerde daha rahat ederim.

Yıllar evvel bi konu vardı burda bilmem ne kadar uzaklıktaki arkadaşımın evine gittim önüme cips koydu insan bi kek yapar diye
Tabi o konudaki kişi 18 yaşında değildi

18 yaşında bekarsınız fazla abartılmış yapabileceğiniz bişey varsa ya da anneniz yaparsa olsa iyi olur olmasa da sorun değil hazır kek, browni, kurabiye, cips, kola herhangi benzer bişeyler alınabilir bence

İmkanın varsa dışarıdan al pasta börek

Ben 18 yaşındayken arkadaşlarımla birbirimize gittiğimizde kimse çay börek kek vs yapmazdı, ya annelerin yaptığı varsa onu yerdik ya disardan hamburger kumpir vs söylerdik hiç olmadı cips kola yapardık
Yani yavrucum buna konu açman bile abes , al marketten birkaç farklı cips abur cubur içecek, yiyip takılın

Bi iki fikir de ben vereyim. Bisküvili pasta ya da mozaik pasta yapabilrsin. Yapımları basit güzel olmama ihtimalleri zayıf
Makarna salatası şehriye salatası da kolaydır

Bir tatlı bir salata bir de yapabilirsen kurabiye ya da börek yeterli. Kolay olanlarından seç
Yanlarına da cips çekirdek çerez tamamdır
Tabi maddi durumunuz nedir bilemem de

Odadaki eşyalar sorun olmaz güzelce temizlersiniz biter. Yalnız pasta börek beceremem deyip kaçıyormuşsunuz gibi geldi. Youtubeda her türlü tarif var. Basit olan 2 tanesini yaparsınız çay koyarsınız tamam. Bi insan kek de mi yapamaz.
Değer veren insan en azından uğraşır. Misafire biraz özenilmesi lazım bence.

Gittiğim yerde kaç çeşit hazırlamışlar takilmam ama 18 yaşında da olsam aç kalmak istemem.Cips kola nedir yahu.Bi makarna salata bari yapsaydin da doyurucu olsaydı...

Konu sahibi n’aptınız , cips kola bitmedi heralde çatladık Burda yahuuu :)

Basın açıklaması. Arkadaşımın işi çıkmış gelemedi... başka zamana umarım. Ama çok üzüldüm bazı yazıları sadece fikir almak istemiştim yani beni yerden yere vurdunuz . Anlamıyorum zaten hiç. Hayatım boyunca hiç böyle gün sofrası gibi birsey hazırlamadim ve bu işlerden anlamam. Bu ne nefret yahu az ılımlı olun . Köyde pastane falan ... Hangi köyde yaşıyorsunuz? Hayatında köy görmemiş insanlar geliyor bana .... neyse bütün yorumlarınız için teşekkür ederim.

Başka zaman arkadaşın gelirse krep, pankek yapabilirsin istersen. Onlar basit oluyor. Bak aklıma geldi şimdi.

Vallahi kimisi 1 saatte çeşit çeşit şeyler hazırlar, ben hazırlayamam mesela. Çünkü elim alışık değil. O yüzden o yorumlara takılıp canını sıkma. Sallaaaa. :))

Ve bir şey daha eklemek istiyorum. BU NE LİNÇ MERAKI YAHU . Evli falan ... evli olsam evliyim derdim... çıldırttınız ha beni . Bu nedir arkadaş! Yani gerçekte 2 kelime laf edemeyecek insanlar geldi üstümden geçti burada....

Ben şok oldum ... teşekkür ederim. aksam 8 de planlanmış bir şeydi ve sabah geliş saati de belli değildi. Pazara gideceğim ondan uğrarım size dedi. Bende kararsız kaldım. Ne bileyim çerez koyarım yeriz diye düşündüm. Birde.koyde hayvancılık var malum hepimiz hayvanlara bakıyoruz . Gelse de çok kalamazdi zaten

Öyle kısa süre oturacak misafire hazır şeyler verilebilir ayıp olmaz. Kendin bir şeyler yapmak istersen de pudingli bisküvili pasta veya krep, pankek yapabilirsin.

Mesela ben sık sık kek yapan biri olmadığım için 40 yılda bir kek yaparım. Zulüm gibi gelir.

O yüzden kek yerine pankek bana daha pratik gelir. Hatta krep pankekten daha kolay. Malzemesi daha az. Ve az malzemeyle çok fazla krep çıkıyor. Mesela sen de bir gün krep yaparsın, 4-5 tane çıkar. Birine bal sürersin, birine çikolata..Birinin içine muz koyarsın, rulo pasta gibi dilimlersin. Bunu fikir olsun diye yazmak istedim.

Sizinkisi tipik köylerden. Çay ve çerez yeterli. O güne kadar petibör, finger veya kremalı bisküvi tarzı bir şey olursa bana bana yersiniz Tuzlu veya susamlı çubuk kraker de olabilir. Uğrayacakmış zaten. Fazla da kalamaz. Dediğiniz gibi çerez de kafi.

18 yaşında benim de bir şey bildiğim yoktu.
Bilsem iyi de birilerinin ayıplayacağı bir şey değil bu.
Tabii ki çocukluktan itibaren mutfakta vakit geçiren biri için kek ve kısır yapmak çok kolay bir iş, senin için kolay değil anlıyorum, benim için de kolay olmazdı.
Ama ileride elin ayağın dolaşmasın diye ara ara yap bir şeyler, pratikleşirsin ve ev halkına da güzellik olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…