Yapamıyorsanız pastaneden alın. Cips kola nedir 17 yaşında mısınız
Bu arada 18 yaşındayım
Cips vs tabi ki olmaz. Yemek yapın. Çaya değiş yemeğe bekliyorum deyin ve yemekten sonr çayın yanına da çerez koyarsınız.
Ah 18 yaşında kim neden evladını evlendirir ah ah!
Şu mesajlara ne güldüm yaAbla evli değilim baba evim
Gözümün önüne bizim köyü getirdim. Misafirliğe gitsem ve böyle ikram gelse hiç yadırgamam. Koşullar ve imkanlar belli. Kola yerine çay ikram ederlerdi muhtemelen. Evde bisküvi, bayram şekeri, çikolata tarzı ne varsa artık. Bazen sürpriz yapıp kek de yaptıklarına şahit oldumYani abla şimdi söyledi zaten üniye gidiyor bulusamiyoruz gelsin cips kola takılırız dedim sonra baktım çok mu sadece kaçar diye . Simdi gelme de diyemem geleceği saat de belli değil pazara gideceğim falan diyor o yüzden. Ben sorun olmaz diye düşündüm kaç yıllık arkadaşız sonuçta ama evime hiç gelmemisti
Bizim köye en yakın market arabayla yaklaşık 20 dkdağ başında mı yaşıyorsun yavrum? Pastane fırın yok mu? Yoksa bile market de mi yok? Hazır kurabiye donmuş börek al geç. Cips kola ne
Cips kolayı nerden alıyorsunuz?Köyde yaşıyorum abla ne pastanesi
Doktorlar günde 10 kez linçleyin diyor. Kotayı doldurmaya çalışıyorlar, napsınlarAy teşekkür ederim . Ay bi gerildim başkasına kek börek yaptığım zaman elim ayağıma dolaşır ya beğenmezse diye . Elimdeki olan birşey de değil . Biri diyor evlisin biri diyor nasıl yapmazsın ... Herkes günün yorgunluğunu benim üstümden attı.
Merkeze giden biri toplu alım yapmıştır. Bir de bazı köylere minibüs/kamyonetler gelip bir şeyler satılıyor. Çarşı değil de bir şey diyorlardı ona.Cips kolayı nerden alıyorsunuz?
Bir kek hamuru karacak hiç mi kimse yok koca köyde?
Asıl köy yeri berekettir.
Yufkalar, yemeklik, böreklik malzemeler. Her şey vardır.
Anneniz yok mu ya da köyden bir komşu, bir abla, bir tanıdık.
Çerçi mi?Merkeze giden biri toplu alım yapmıştır. Bir de bazı köylere minibüs/kamyonetler gelip bir şeyler satılıyor. Çarşı değil de bir şey diyorlardı ona.
Kaç köy gördüm hepsinde bi mahalle bakalı vardır bide ekmek fırını onda da öyle pasta börek çıkmaz siz Kadıköy Arnavutköy mü düşündünüz acabaCips kolayı nerden alıyorsunuz?
Bir kek hamuru karacak hiç mi kimse yok koca köyde?
Asıl köy yeri berekettir.
Yufkalar, yemeklik, böreklik malzemeler. Her şey vardır.
Anneniz yok mu ya da köyden bir komşu, bir abla, bir tanıdık.
Yapamadanız da alın pasta meyve falan. Cips vs biraz basit olurMerhaba . Daha önce arkadaslarim evime sadece 1 kez geldi onun üzerinden de yıllar geçti. Şimdiki arkadaşım ilk kez geliyor evime . Çekiniyorum odamda biraz fazla eşya var ve pasta börek yapmasını da beceremem . Normal cips kola çay şeklinde takılsam sorun olur mu sizce . Bej onlara gittiğimde baya pasta börek yapmıştı çünkü biraz utanıyorum.
Merhaba . Daha önce arkadaslarim evime sadece 1 kez geldi onun üzerinden de yıllar geçti. Şimdiki arkadaşım ilk kez geliyor evime . Çekiniyorum odamda biraz fazla eşya var ve pasta börek yapmasını da beceremem . Normal cips kola çay şeklinde takılsam sorun olur mu sizce . Bej onlara gittiğimde baya pasta börek yapmıştı çünkü biraz utanıyorum.
Heh, evetÇerçi mi?
Köy var köy var. Bizimkilerde hamur işleri dediğin ekmek ve gözleme tarzı şeyler. Başka bir şeyde becerileri yok. Günümüzde genç kızlar medya aracılığıyla tarif öğreniyorlar.Köyde de pastanenin olmamasının sebebi zaten herkes hamur işinde proftur. Kime satacaksın onu. Yani bu kızın evet illa bilen komşu teyzesi vardır
işte düşüncesizlik mi desem ne desem bilemedim.Daha da trajikomiği ben lise 1 de miydim neydim bu kızla aramız çok iyi sanıyorum falan yan yana gelince çok yakındık çünkü.Sonra sınıfta laf arasında doğum günü olacağını söylemişti önceden, doğum gününe yakın zamanda da ablamın arkadaşları falan da gelecekmiş annemler kutlama yapacak bana evde dedi.Bende dünyanın en salak insanı olarak kızın evini bilmediğim için ona sürpriz yapıcam diye önceki günlerde bahaneyle evine gitmiştim öğlen arası .anneme de test kitabı alıcam diye yalan söyleyerek para almıştım ,çünkü annem vermezdi genelde o kadar parayı o zamanda ,kıza hem çok güzel bi pasta almıştım hem de yalnız gitmiyim diye sınıftan başka kızı da ayartmıştım sen de gel hem kız da mutlu olur demiştim kızı baskıladım hatta hediye alsın o kız mutlu olsun diye ahahah kendim de tişört almıştım bide .Pastayı almak için de okuldan erken çıkıp dersi ekmiştim ve çat diye gitmiştim kızın evine diğer ortak arkadaşla beraber.Aklımca ondan önce gidip sürpriz yapacaktım.Hiçte kıymetim bilinmedi vallahi hatta ortak arkadaşımız beni uyarmıştı fazla yapıyorsun diye ama dinlemedim.Siz böyle yazinca aklıma geldi,annem eskiden güne girerdi işte ayda bir çeyrek günü,haftada 1 de kahve günü buluşup evlerinde kahve çay icerlerdi tabi insanlarda ikramlık yapıyor heralde annemin bir komsusuda girdi günlere geçmiş gün 4 kişiye gitti heralde kadın işte yiyip içiyor bazı kadınlarda ikrami çok çok fazla yapıyor haftalık bulusmalarda annem yazık bu kadar cesite gerek yok aslında dedi komşu diyor ki yapsınlar ne güzel işte yiyoruz dedi.
Ben de dedim evet peki sen ne yapacaksın nasıl dedi şaşırdı dedim o kişiler sanada gelecek sen de yapacaksın o zaman (hatta sipariş verip istediği şeyleri yaptırmayı düşünüyordu laf arasında ağzından kaçırdı), bana da mı gelecekler dedi evet dedim kadının evlere son gidişi oldu sadece para ve altınları yolladı durumu kötü değil çok çok iyi evleri, bağı bahçesi fazla fazla var yapamayacak durumda değil yani yada hazır alamayacak
Köy yerinde ve 18 yaşındaki bir kız çocuğu konu sahibi.Pasta börek yapamıyorsaniz yemek yapınl kac saat oturack cipsle olmsz.aslinda mayalı hamur yapamszsanz, kabartma tozlu poğaça yapabilirsin, kisir , mercimek köfte, makarna salatası seyler,hic yapmazsan bir kek yapabilirsiniz, islak kek gibi şeyler
Bizim köye de çerçi gelirdiHeh, evetBir kere dandik bir dondurma almıştım. Dondurma hariç her şeye benziyordu tabii
Köy var köy var. Bizimkilerde hamur işleri dediğin ekmek ve gözleme tarzı şeyler. Başka bir şeyde becerileri yok. Günümüzde genç kızlar medya aracılığıyla tarif öğreniyorlar.
Köylerimizi koruduğuma göre görev tamamlanmıştır
Tamam yaşını bilmiyordum o yastayken ben annem yapardı. Belki ac olur gelen kisi en azindan evde yemek olur özel menülü sofra olmasada sonuçta aç olabilir açıkabilir..kendi yapmasada yoldan geleceğini anladim annesi yapabilir. Bir çorba,tavuk pilab normal günlük yemek sofrasi ya da kendilerine ne yapildiysa Kendi yapsin demiyormKöy yerinde ve 18 yaşındaki bir kız çocuğu konu sahibi.
Yetişkin biri diye düşünmüştüm,evime geliyorlar filan deyince cips kola ne alaka dedim ama harbiden 17 yaşındaymış bende güldüm sonradanŞu mesajlara ne güldüm ya
Gözümün önüne bizim köyü getirdim. Misafirliğe gitsem ve böyle ikram gelse hiç yadırgamam. Koşullar ve imkanlar belli. Kola yerine çay ikram ederlerdi muhtemelen. Evde bisküvi, bayram şekeri, çikolata tarzı ne varsa artık. Bazen sürpriz yapıp kek de yaptıklarına şahit oldumGösterişten uzak olduğu için bana daha samimi geliyor. Aklımdan ufak bir ıyy bu ne bile geçmiyor. Hele yöresel şeyler varsa da üff. Ağzım sulandı.
Bizim köye en yakın market arabayla yaklaşık 20 dkFırın daha yakın ama ekmek dışında bir şey satıldığını sanmıyorum. Cips ve kolaya ulaşılabilirlik daha fazla
Yani hiç kimse evine gelene kanepeler ne bileyim havyarlı bişeyler yapmıyor sonuçta ama eve gelen misafire özen gösterilir cipste konulmaz,ben 17 yaşında bile olsa yakıştırmam. İllaki anne abla bisey vardır,yoksa bile 17 yaşında biri elinden her şey gelir yapar. Bir kek bir kısır zor değil artık her şey çok kolay internet var,tarifler gırlabenim yakın sandığım bi arkadaşım bize gelince ben kek poğaça kısır falan yapmıştım annemle ama onun evine birkaç defa gitmiştim ve kız hiçbir şey yapmamıştı ben cips falan alır giderdim elim boş gitmiyim diye .En son gittiğimde bayat çekirdek koymuştu önüme bide allaha emanet bi içecek almıştı .d bid durumu kötü değildi ve bana hiç hazırlık yapmazken utanmadan size geleyim bana yine kısır yap hatta annenin sarmasını özledim demişti.Kız sen o sarmaya değer misin acaba hahahh sıfır fedakarlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?