Yarin doguruyorum ve banyoda tek basima agliyorum

Sismankofte

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2018
95
169
8
31
yazmak o kadar iyi geliyor ki.. bir de verdiginiz cevaplar. Baska baska gozlerden ister elestirin ister haklisin diyin acigim hepsine.
Gebelik zehirlenmesi sebebiyle yarin aksam hastahaneye yatiyorum. Suni sanci verecekler vs bir suru acili dogum proseduru olacak. Gunlerdir kendimi hazirlamaya calisiyorum ama nafile acikcasi dogumdan da cok korkuyorum, sonrasindan da.
Esimle son 1 haftadir yine cok tartisiyoruz. Eski konularima bakabilirsiniz temizlige yeterince yardim etmiyordu. Bir ara duzelir gibi oldu sonra yine ayni. Mesela aksam 7de eve geliyor yemek yiyor saat 8, 8.30 oluyor. Sonra wcye bir giriyor ardindan dus aliyor en az 1 saat. Bu arada sabah da 1 saat wcye giriyor.
Son gunlerde iyice sapitti. Sabah ise giderken 1 saat, aksam eve gelince en az 45 dk yada bir saat, gece yatmadan aynen 1 saat wc dus. Artik biktim.
4 gun kaynanamda kaldim evim cok sicak oldugu icin eve ugramadim diyebilirim. Eve geldigimde heryer toz icinde birikmis bulasiklar. Ayni ahir gibi yasamis hic rahatsiz olmuyor. Yarin hastahaneye yatiyorum dunya kadar is var bugun 3 saatini sadece wcde gecirdi isler kaliyor diyince de bana hergun hergun bagiran bir adama dondu. Hep bu konuda tartisiyoruz o wc giriyor ben yarim saat sonra ya ariyorum ya da kapiya gidip soyluyorum bazen tatli dille bazen kizarak ve surat asarak. Yok yok yok.
Cozumu yok.
Mutfagim les gibiydi bulasiklari yikayip toparladim ama egilip silemedigim dolaplarim kaldi, dolap iclerim kaldi.
Oyle rahat ki daha besigi kurmadi. Onlarca isim soyledim hicbirini begenmedi. Cocuga 2 isim vermek istiyor mesela ama ben tek isim istedigim halde yanasmiyor. Buldugum isim bile net degil suanda illa arap kokenli isim istedigi icin.
Sanki butun evin yuku simdiden omuzlarimda ben rahat degilim karnim burnumda onca riskime ragmen dayanamayip yatip uzanmiyorum canimi disime takip bgun alisverise bile gittim pazar arabamla yine de yok yok yok su pis wc aliskanligindan aslaaaa vazgecmiyor cok bos vakti var.
Daha cocugum dogmadi sezeryan ihtimalim var cok korkuyorum burada kimsem yok ya yatip kalkamazsam ne olacak diye ayrica heryer heryerde akrabalari vs gelecek bebek icin ev darmaduman cok utaniyorum simdiden psikolojim bozuldu. Akli olan evlenmesin yurtdisina yalniz kalmasin boyle turkiyede olsam arkadaslarim kuzenlerim olurdu burda kimsem yok.. hickimsem
Cok uzgunum aglamaktan harap oluyorum

Ev konusunu fazla abartıyor gibisiniz. Dolap içi silmek nedir? Üstünden toplayın geçin. Gelen kişiler size yardıma gelecek sonuçta evinizi izlemeye değil. Biraz rahat olun. Adam da bunalmış belli ki kaçıyor sizden. Beşiği kursun bir yeter. Bu kadar boş şeyleri dert etmeyin. Bir isim siz, bir isim de o belirlesin. İlla tek olması gerekmiyor. İkinizin de istediği olur.

İnşallah güzel geçer doğumunuz. Allah yardımcınız olsun.

Ne yapiyor banyoda bu kadar? Telefonunu da aliyor mu yanina? Cok anormal geldi bana.
Keske bi yardimci tutsaymissiniz. Madem sen yardim etmiyorsun birisini tutalim benim yardima ihtiyacim var deseydiniz. Biz kadinlar hatayi burada yapiyoruz. Erkek birseylere el atmiyorsa kendimiz yapmak zorunda hissediyoruz. Birakin ev oyle kalsaymis. Illa ki bi yerde rahatsiz olacakti. Dogum oncesi hem de riskler varken psikolojik olarak yardima ihtiyaciniz varken adamin umrunda degilmissiniz gibi geldi bana. Cocugunu da onemsemiyor belli ki. Yarin hemen bi kadin gelsin. Evi derlesin toplasin. Besigi kurmamasi da ayrica okuzluk...

Her şeyi boşverin ve bebeğinize odakladın.
Ne sezeryan ne de sunni sancı ile vajinal doğum korktuğunuz gibi değil.
2 doğumumu da sunni sancı ile yaptım, yıkılmadım ayaktayım.
Aman bırakın ev pis kalsın, eşiniz wc ye yapışsın, poposunda klozet kapağı izi çıksın!
Siz yarın mucizenizle sağ sağlim kavuşun, gerisi hikaye.

Ben isim konusunda bir şeyler söylemek istiyorum: İsim verme hakkı yalnızca anneye aittir, nokta. Babanın bile hakkı yoktur bence. O çocuğa hamileyken, doğumunda ve sonrasında çektiğimiz acılar nedeniyle o hak yalnız ve yalnız biz annelerindir. İsmini belirleyin kendiniz, ben bunu istiyorum, tartışmaya da açmıyorum deyin ve konuyu kapatın. Bunun dışında, eşiniz henüz çocuk yaşta heralde, ne olduğunun, eşinin hayati riskinin, baba olacağının farkında değil sanırım. Silkelenmeye ihtiyacı var. Siz yarın sağ salim doğumunuzu yapın, iyileşin, kendinize gelin, sonrasında kocanızı adam etmeye uğraşın. Şu anda bunları hiç düşünmeyin bence. Geçmiş olsun, mutlu ve sağlıklı bir doğum dilerim.

Ev konusunu fazla abartıyor gibisiniz. Dolap içi silmek nedir? Üstünden toplayın geçin. Gelen kişiler size yardıma gelecek sonuçta evinizi izlemeye değil. Biraz rahat olun. Adam da bunalmış belli ki kaçıyor sizden. Beşiği kursun bir yeter. Bu kadar boş şeyleri dert etmeyin. Bir isim siz, bir isim de o belirlesin. İlla tek olması gerekmiyor. İkinizin de istediği olur.

İnşallah güzel geçer doğumunuz. Allah yardımcınız olsun.
Inanin fazla abartmiyorum saglikli ve guzel bir hamilelik gecirmedim hep hastahanelerdeydim ama um bunlara ragmen birgunden birgune rahat etmedim hep diken ustunde evimin isini gordum yemegi yetistirdim bulasikla camasirla ugrastim 1 hafta once belli oldu yarin doguma girecegim ben boylesinenkosustururken bu adamin rahatligi beni cileden cikartiyor.
Ayrica kimse de yardima gelmedi, gelmez ama arkadan dedikodu oluyor. 5 aylik hamileydim kuru ekmekle beslene beslene kilo verdim serum yiyordum ona ragmen akrabalari evime gelip arkamdan evi daginikti yok kirliydi diye dedikodu yaptilar inanin cok zoruma gitti titiz biriyimdir ama insan halinden hiiiiic anlamiyorlar

günde 3 saati wc de mi geçiriyor. oha. çekinmiyo mu?
Yok hic cekinme yok gayet piskin ben birsey dyince bu konuda bana surat asma surekli yuzun asik insan huyu hemen degismez ustume geliyorsun huzurum kalmadi eve girmek istemiyorum vs diye avazi ciktigi kadar bagiriyor keske cekinse

Inanin fazla abartmiyorum saglikli ve guzel bir hamilelik gecirmedim hep hastahanelerdeydim ama um bunlara ragmen birgunden birgune rahat etmedim hep diken ustunde evimin isini gordum yemegi yetistirdim bulasikla camasirla ugrastim 1 hafta once belli oldu yarin doguma girecegim ben boylesinenkosustururken bu adamin rahatligi beni cileden cikartiyor.
Ayrica kimse de yardima gelmedi, gelmez ama arkadan dedikodu oluyor. 5 aylik hamileydim kuru ekmekle beslene beslene kilo verdim serum yiyordum ona ragmen akrabalari evime gelip arkamdan evi daginikti yok kirliydi diye dedikodu yaptilar inanin cok zoruma gitti titiz biriyimdir ama insan halinden hiiiiic anlamiyorlar

Titiz biri olduğunuz belli. Ben bu kadar önemsemezdim. O akrabalar da taş yesin. Siz gelecekler deyince yardıma diye düşündüm de. Bebek görmeye lohusalıkta gidilmez bizde. Giden de işe güce yemeğe girer. Ki doğrusu da budur. Bilmiyorum eşiniz normalde de mi hep ilgisizdi?

Evi de, kocayı da, dolap içlerini de ve hatta gelecek misafirleri de boşverin. Hiçbir şey sizden ve çocuğunuzdan daha önemli değil. Ben zamanında boşveremedim lakin olur da bir gün bir delilik yapıp ikinci çocuğu doğurursam aynen bu dediğimi yapacağım.

Yapışsın klozete, karışmayın. En az onun kadar Duyarsız olun. İçimden bir insan çıkacak ne olup bittiği umurumda değil deyin. Biraz bencil olun.

Doğum konusuna gelirsek, 13 saat suni sancı aldım ve vajinal doğum yaptım. Evet çok kolay değil lakin dayanılmayacak bir durum da değil. Sezaryen tecrübem yok o konuda bir şey diyemem.

Siz şimdi lağım gülünü kendi haline bırakın. Bütünleşin totosu klozetle. Tahtında mutlu ise yapacak bir şey yok. En azından erteleyin bu mevzuyu. Çocuğunuzu sağlıkla kucağınıza alın kendinize ve çocuğunuza odaklanın. Yok sayın eşinizi.

Yok hic cekinme yok gayet piskin ben birsey dyince bu konuda bana surat asma surekli yuzun asik insan huyu hemen degismez ustume geliyorsun huzurum kalmadi eve girmek istemiyorum vs diye avazi ciktigi kadar bagiriyor keske cekinse

normal değil ki. tamam sizin hamilelikten dolayı diyelim ki çekilmez halleriniz var ama yani 3 saat banyoda olması sonra bide bişey söyleme hakkın yok demesi fln.
Allah sabır versin. Bebeğinize odaklanın dicem ama sinir bozucu bi durum.
Ama temizlik konusunu dert etmeyin

Ne yapiyor banyoda bu kadar? Telefonunu da aliyor mu yanina? Cok anormal geldi bana.
Keske bi yardimci tutsaymissiniz. Madem sen yardim etmiyorsun birisini tutalim benim yardima ihtiyacim var deseydiniz. Biz kadinlar hatayi burada yapiyoruz. Erkek birseylere el atmiyorsa kendimiz yapmak zorunda hissediyoruz. Birakin ev oyle kalsaymis. Illa ki bi yerde rahatsiz olacakti. Dogum oncesi hem de riskler varken psikolojik olarak yardima ihtiyaciniz varken adamin umrunda degilmissiniz gibi geldi bana. Cocugunu da onemsemiyor belli ki. Yarin hemen bi kadin gelsin. Evi derlesin toplasin. Besigi kurmamasi da ayrica okuzluk...
Telefonu da aliyor tabiki oturuyor wcde..
Eve kadin alamadim inanin evi zor gecindiriyorum ki alisveris, faturalar butun takip bende kasaba mi gidilecek oraya buraya herseyi butceyi ben ayarliyorum hamileligimde catlak kremi vs bile alamadim ki bekarligimda cooooook bakimliydim kendi maasim vardi duzenim vardi.. bir de maalesef hic rahatsiz olmadi 2 haftaya yakin evi ne sildim ne supurdum yurudukce yerden avuc avuc tozlar kalkiyordu onu da denedim yani mutfak kokudan sinek dolmustu evde corapla terlikle geziyordum biryere dokunurken tiksiniyordum ama kendisi hic rahatsiz olmadi, olmuyormus.
Psikolojik olarak da o bana ustume geliyorsun diyor cunku ben cok tezcanliyim o ise cooook asiri uyusuk ve tembel. Isler kaliyor dolayisiyla ben de surat asiyorum ve onca yukume ragmen yine de kotu olan, zehirleyen, psikolojisi bozuk olan, iletisim sorunu olan ben oluyorum.
Mesela besik alinali bir ayi gecti insan hic mi heves etmez dimi yok o orda durdu durdu yarin hastahaneye gidecegim daha besik kurulacak yanlis anlamayin onu da tek kuracak degil ben yardim etmek zorundayim cunku tek basina yapamayacak.

Insanların ne söylediğini defet gitsin. Evi de toz götürsün bırak. Sen bebeğine ve kendine odaklan sağlıkla kucağına alırsın insallah. Toparlaninca evini de temizlersin, her şey hallolur.

Kıyamam sana kv niye gelip yardim etmiyor ki?

Stres yapma bebeğine de sana da yazık canım yatta dinlen yarın için InşAllah sağlıkla kucağına alırsın yavrunu...
Evine gelende dedikodu yapacaksa gelmesin boşver ya takma kafana

Oncelikle tesekkur ederim. Kayinvalidem de daha simdiden ustume geliyor gecen hafta 2 kez yemege geldiler bulasiklari yikadi ama 1 saatlik isi 10 dkda yapti heryer yag icinde tencereler lekeli les gibiydi yani. Bir de karsimda oturuyor 16 yasinda kizi var ama asla birgunden birgune yardima gelmediler tek dedigi dogumdan sonra yaparsin, ben dogurdum eve geldim evi supurdum hatta kaynanamin evini temizledim vs. Ki benim durumum ne kadar riskli kendisi biliyor ona ragmen konusmalar hep boyle.

Eşin eskidende bu kadar umursamaz ve anlayışsızmıydı? Allah ıslah etsin ne diyim insan hamileyken zaten daha hassas oluyor
Sen Allah'a sığın bacım üzülme bugünlerde geçecek inşAllah bebeğini düşün..Allah elbet yardım eder böyle zamanda yardım etmeyecekse daha ne işe yarıyor ey Allah'ım ya Allah merhamet versin

Telefonu da aliyor tabiki oturuyor wcde..
Eve kadin alamadim inanin evi zor gecindiriyorum ki alisveris, faturalar butun takip bende kasaba mi gidilecek oraya buraya herseyi butceyi ben ayarliyorum hamileligimde catlak kremi vs bile alamadim ki bekarligimda cooooook bakimliydim kendi maasim vardi duzenim vardi.. bir de maalesef hic rahatsiz olmadi 2 haftaya yakin evi ne sildim ne supurdum yurudukce yerden avuc avuc tozlar kalkiyordu onu da denedim yani mutfak kokudan sinek dolmustu evde corapla terlikle geziyordum biryere dokunurken tiksiniyordum ama kendisi hic rahatsiz olmadi, olmuyormus.
Psikolojik olarak da o bana ustume geliyorsun diyor cunku ben cok tezcanliyim o ise cooook asiri uyusuk ve tembel. Isler kaliyor dolayisiyla ben de surat asiyorum ve onca yukume ragmen yine de kotu olan, zehirleyen, psikolojisi bozuk olan, iletisim sorunu olan ben oluyorum.
Mesela besik alinali bir ayi gecti insan hic mi heves etmez dimi yok o orda durdu durdu yarin hastahaneye gidecegim daha besik kurulacak yanlis anlamayin onu da tek kuracak degil ben yardim etmek zorundayim cunku tek basina yapamayacak.
Iste bubdan bahsediyorum. Sakin ha sakin yardim etmeyin. Afedersiniz esek gibi kuracak o besigi. Herseyin yukunu uzerinize almissiniz. Pansiyon mu isletiyorsunuz canim aaa. En azindan tehdit malzemesi olarak kullanabilirsiniz? Bana yardim etmezsen kadin tutacagim su su masraflari kismak gerekecek deyip onun canini acitacak 1 2 alan bulursaniz sirf onlardan olmamak icin size yardim eder belki. Karsiniza alip konusunca ne diyor? Bu halde nasil herseyi uzerinize yikabilir? Hic mi hevesi yok?

Ayrica soylemezsem olmaz. Bunca saat tuvalette ne yapiyor telefonla? Normalde tarzim degildir ama bi kontrol mu etseniz telefonunu? Cok absurd degil mi 3 saat telefonla banyoda durmasi..

Titiz biri olduğunuz belli. Ben bu kadar önemsemezdim. O akrabalar da taş yesin. Siz gelecekler deyince yardıma diye düşündüm de. Bebek görmeye lohusalıkta gidilmez bizde. Giden de işe güce yemeğe girer. Ki doğrusu da budur. Bilmiyorum eşiniz normalde de mi hep ilgisizdi?
Normal zamanda yani hamileligimden once boyle sorunlar yoktu ilk zamanlar wc durumunu, uyusuklugunu tembelligini hep yoksaydim sanirim. Ayda birkac kez cicek alir oper sarilir sevgisini gosterir ama birsey demeye asla gelmiyor.
Bugun mesela kucuk bir ornek ben dogum yapacagm artik hayatim cok degisecek vaktim cok kisitli olacak, cocuk uyusunda dusa gireyim diye can atacagim diyorum o ise vurdumduymaz gidip playstation oyunu aliyor hic geregi olmadigi halde. Sonra ben yemek yapamadim disarida yedik diye bugunde aman bu son yemegimiz zaten para yok diyor. Bilmiyorum cok degisik cok sinirli bir tip.
Bir de hamileligimden dolayi pek kimseyle gorusemedim hep hastahaneye kosustur eve kosustur cogu gunler agridan kalkamadigim oldu cevremde de kimse yok onun da verdigi psikolojiyle hepten yorgun hissediyorum daha simdiden

Iste bubdan bahsediyorum. Sakin ha sakin yardim etmeyin. Afedersiniz esek gibi kuracak o besigi. Herseyin yukunu uzerinize almissiniz. Pansiyon mu isletiyorsunuz canim aaa. En azindan tehdit malzemesi olarak kullanabilirsiniz? Bana yardim etmezsen kadin tutacagim su su masraflari kismak gerekecek deyip onun canini acitacak 1 2 alan bulursaniz sirf onlardan olmamak icin size yardim eder belki. Karsiniza alip konusunca ne diyor? Bu halde nasil herseyi uzerinize yikabilir? Hic mi hevesi yok
Ayrica soylemezsem olmaz. Bunca saat tuvalette ne yapiyor telefonla? Normalde tarzim degildir ama bi kontrol mu etseniz telefonunu? Cok absurd degil mi 3 saat telefonla banyoda durmasi..
Besige elimi surmezsem kurulmayacak baska birsey olsa inanin yapmayacagim ama bebegi nereye yatiracagim oglum icin mecburum yani.
Wc konusunda karsima alip cok konustum ama ayni hic degismiyor bunca insan cok afedersiniz 10 15 dk en fazla isini gorup cikiyorsa (ki ben kadin halimle temizligim ondan fazla olmasina ragmen) sen neden yapamiyorsun diyorum kizip bana bagiriyor ben soyleniyorum diye.
Telefon sifresini biliyorum kontrol de ediyorum bu zamana kadar hicbirseyini gormememe ragmen zaten ses geliyor cogu zaman ya mac izliyor ya oyun oynuyor yada sosyal medyada geziniyor huy olmus vazgecemiyor.
Kadin konusunda da suan maasi ancak kiraya ve ev giderlerine gidiyor o da ben ev ekonomisinden anladigim icin yoksa o para da kalmayacak, fuzuli bir oyun aliyor onu da kisamiyorum hergun hergun beynimi yiyor yoksa.

Back
X