Yarın iş görüşmem var ve çok korkuyorum.

Periannem

Guru
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2014
451
888
303
Herkese merhaba,yarın bir iş görüşmem var ve o kadar sitresliyim ki bir şey düşünemez oldum.Bütün arkadaşlarım işe başladılar,benim bölümümden olan yakın akrabamız da iş buldu ve çalışmaya başladı ama ben kaldım.Son birkaç haftadır da ailemle özellikle annemle tartışma içindeyiz.Tartışmadan ziyade annem tarafindan bana gelen sitemler ve kızmalar desem daha doğru olur.
Şu an annem de babam da işe tamam gözüyle bakıyorlar ama olma ihtimali de kesin değil.Kalbim çarpıyor,ağlamak istiyorum,korkuyorum.Karman çorman oldum.Ailem Allah razı olsun beni iyi yetiştirmek için her şeylerinden fedakarlık ettiler ve ben onların emeğini boşa çıkarttığım için de çok üzgünüm.

Bütün duyguları yaşıyorum ama en çok korkuyu.Ablalarım bu 22 yaşındaki kardeşiniz için öneriniz var mı veya deneyimleriniz var mi bekliyorum.Dualarınıza da ihtiyacım var umarım her şey güzel olur benim için.

Aaaa böyle düsünmeyin.. özgüvenli, isinizden emin, bilginizden emin olun.. olsaniz bilgi toplayin biraz.. omuzlar dik bas da dik kendinize öz güveniniz olsun. Aksam Dua ederek uyuyun sabah da Dua ile evden cikiniz:)

Aileniz için stres olmuşsunuz daha çok. Yani onlar tarafından onaylanmak için bu işi ister gibisiniz. Anneniz iş konusunda mı sitem ediyor. Emeklerini boşa çıkartmamışsınız ki okumuşsunuz işte. Okulunuzu bitirmişsiniz.iş aramayıp evde yatsanız tamam ama iş bulmak için de gayret ediyorsunuz. Kesinlikle bi şekilde bi yerden başlarsınız. Ama stres yapmayın görüşmede rahat olun. Olursa güzel olur ama olmazsa da dünyanın sonu değil.yeni seçeneklere bakarsınız

Herkese merhaba,yarın bir iş görüşmem var ve o kadar sitresliyim ki bir şey düşünemez oldum.Bütün arkadaşlarım işe başladılar,benim bölümümden olan yakın akrabamız da iş buldu ve çalışmaya başladı ama ben kaldım.Son birkaç haftadır da ailemle özellikle annemle tartışma içindeyiz.Tartışmadan ziyade annem tarafindan bana gelen sitemler ve kızmalar desem daha doğru olur.
Şu an annem de babam da işe tamam gözüyle bakıyorlar ama olma ihtimali de kesin değil.Kalbim çarpıyor,ağlamak istiyorum,korkuyorum.Karman çorman oldum.Ailem Allah razı olsun beni iyi yetiştirmek için her şeylerinden fedakarlık ettiler ve ben onların emeğini boşa çıkarttığım için de çok üzgünüm.

Bütün duyguları yaşıyorum ama en çok korkuyu.Ablalarım bu 22 yaşındaki kardeşiniz için öneriniz var mı veya deneyimleriniz var mi bekliyorum.Dualarınıza da ihtiyacım var umarım her şey güzel olur benim için.
seni çok suçlamışlar, sende kabullenmişin...işbaşı yapmadan önce herkeste bir heyecan, endişe olur, ama seninki aşırı geldi bana...çocuğum bir işe giremesse, canı sağolsun der, gecerim....ölüm yok ya ucunda...

Daha 22 yaşında ve üniversite mezunu olarak; nasıl ailenizin emeklerini boşa çıkarmış olabilirsiniz ki ?? Kendinize bunu yapmaya hakkınız yok. Öncelikle kendiniz için olumlu düşünün, sonrası geliyor zaten.

22 yaşında niye bukadar karamsarsın dur bakalım daha , bişeyi yapıyorsan kendin için yap , önce sen sonra başkaları , bu ailen olsa bile öyle .

seni çok suçlamışlar, sende kabullenmişin...işbaşı yapmadan önce herkeste bir heyecan, endişe olur, ama seninki aşırı geldi bana...çocuğum bir işe giremesse, canı sağolsun der, gecerim....ölüm yok ya ucunda...

O kadar iyi annem babam var ki sağ olsunlar aslında o suçluluğu daha çok ben kendime yüklüyorum.Annemin gecen haftaki sitemi ve sinirlenmesi biraz fazlaydi ama ona da hak veriyorum.Çalışan bir annem var ve kendisine asla bir harcama yapmaz,hep beni ve kardesimi düşünür.Özel okullar,özel hocalar,iyi kıyafet,dil ögreneyim diye yurt dışina gönderdiler beni iki defa.Gerçekten onlara iyi bir evlat olmak için de çok çabalıyorum ama onların maddi durumunu hep aşağı çekiyorum.Onlara destek olamayacağım diye çok endişeleniyorum.Bu iş olmayabilir.Zar zor buldum zaten.Umarım umarım işe kabuk edilirim.

insan ilk is gorusmesinde alinmayabilir :) daha cok gencsin..rahat ol sadece hazirlikli ol gerisi olacaksa olur :) anahtar kelime: ozguven :)

Ya sen daha 22 yaşındasın emeklerini boşa çıkartmak ne demek? Kaldı ki bence elinden geleni yapıyorsun iş bulmak için iş bulamaman senin suçun değil. Streslenme senin karşındaki de senin gibi insan gözünde büyütme karşında oturan insanları. Hiçbir şey senin psikolojinden akıl sağlığından önemli değil. Hem ben ayrıca okuldan çıkıp hemen iş bulanları şanssız görüyorum ne o öyle ilk buldukları işe atlamışlar ve ileride çıkacak daha iyi kapıları kapamışlar. Unutma hiçbir şey senden kıymetli değil varsın iş bulama sen mutlu sağlıklı bir birey olacaksın ki iş bulabilesin. Bu moral bozukluğuyla iş bulamazsın bulduğun ilk işe de balıklama atlarsın hayatını bile mahvedebilirsin.

O kadar iyi annem babam var ki sağ olsunlar aslında o suçluluğu daha çok ben kendime yüklüyorum.Annemin gecen haftaki sitemi ve sinirlenmesi biraz fazlaydi ama ona da hak veriyorum.Çalışan bir annem var ve kendisine asla bir harcama yapmaz,hep beni ve kardesimi düşünür.Özel okullar,özel hocalar,iyi kıyafet,dil ögreneyim diye yurt dışina gönderdiler beni iki defa.Gerçekten onlara iyi bir evlat olmak için de çok çabalıyorum ama onların maddi durumunu hep aşağı çekiyorum.Onlara destek olamayacağım diye çok endişeleniyorum.Bu iş olmayabilir.Zar zor buldum zaten.Umarım umarım işe kabuk edilirim.
sana herşeyi vermişler ama, bir yandanda suçluluk hissetmeni sağlamışlar bi şekilde...

Yorum yapan herkese çok çok teşekkür ederim.Duamı edip yatacağım.Arkadaşlarımın hepsi ben bu streslerimi söylediğimde iş hayatı da çok zor,şu an evde olmak için saatlerini saydıklarını söylüyorlar ama benim açımdan hiç de öyle hissedilmiyor.Aileme maddi açıdan yardım etmeyi çok istiyorum ama en önemlisi ise bu iş beni bu psikolojik bunalımdan çıkartıcağını düşünüyorum.Allahım inşallah yarın çok iyi geçer ve hemen işe başlayabilirim.

Hiç stres falan yapma. Karşındaki de insan sonuçta. Kendini güzel ifade et. Çok net cevaplar verme. Mesela sana maaş olarak ne düşünüyorsun mu dedi, sizin düşündüğünüz bir meblağ vardır elbet onun üzerinden konuşalım de.

Ayyyy bende boyle universite bitince 1 yil evde oturduktan sonra bir cuma gunu is gorusmesine gidip ayni gun butun evrak ve belgeleri toplayip pazartesi is basi yapmıştım. 2 gun sonra tam 3 yil olacak. Isimi ve is yerimi severek calisiyorum. Hayirlisi olsun insallah senin icinde 💕

bu iş mevzuları hiç belli olmuyo. bizim bölüm birincisi mezun olur olmaz bi yere girdi. laboratuvar da çalışmaya başladı. ben yüksek lisans yaptım üzerine 6 ay iş aradım.
ben işe girdiğimde o hala aynı pozisyondaydı. ve benim girdiğim pozisyon ondan çok çok daha iyiydi (-tam mühendislik işi, yurtdışı bağlantılı, vs vs)
ben 2.5 sene sonunda terfi ettim, o hala aynı pozisyonda çalışıyordu.

demem o ki, geç olsun güzel olsun. ülke şartlarında zaten herşey zor. bir de üzülüp kendiniz için daha da zorlaştırmayın. elinizden gelenin en iyisini yapın ve bekleyin.

sana herşeyi vermişler ama, bir yandanda suçluluk hissetmeni sağlamışlar bi şekilde...

Evet bir şekilde öyle.Kendi yaşam kalitelerinden ödün vererek beni güzel bir şekilde yetiştirdiler.Bunları bana asla yansıtmadılar ama yaşım ilerledikçe bir anne ve baba olarak yaptıkları fedakarlıkları fark ettikçe minnet duygum çok daha arttı.Onlara bunu geri ödemek istiyorum.

Ayyyy bende boyle universite bitince 1 yil evde oturduktan sonra bir cuma gunu is gorusmesine gidip ayni gun butun evrak ve belgeleri toplayip pazartesi is basi yapmıştım. 2 gun sonra tam 3 yil olacak. Isimi ve is yerimi severek calisiyorum. Hayirlisi olsun insallah senin icinde 💕

Allahım inşallah bana da bu duyguyu nasip eder.Çalışmayı çok çok istiyorum.Çok sevindim sizin bu duyguyu tatmanıza.

Size önerim, kendinizden emin ve dürüst olun.
Bilmediğiniz şeyler hakkında fikir yürütmek ya da yapamayacağınız bir işe kalkışmak yerine, dürüstlük ve azmimizle her taşı yerinden kaldırabileceğinizi gösterin.

Hayatımda 1 kere iş görüşmesine gittim ve gayet sadece tecrübem olsun diye gittim kimsenin haberi olmadan ve alındım:)
Benim yaptığım şey, presentable görüntü ve yukarıda bahsettiklerimdi.
Sonuçta yeni mezundum, patron anlamadığım şeylerden bahsediyordu.
Anladığım kadarıyla düşündüğünüz pozisyon bana uygun değil çünkü teorik ve yasal olarak şöyle şöyle diye konuya girip, birden adamın aydınlanmasını sağlamıştım.
Bana başka bir pozisyon açmıştı ‘insan olarak’ kaybetmemek için.
Çünkü iş hayatında profesyonellikten ziyade güvenilir, çalışkan ve disiplinli insanlar aranır.
Onun dışında 1 aylık eğitim süreciyle zaten istenilen işi herkes aynı yapabilir.

Back
X