- 13 Ağustos 2022
- 8.795
- 4.458
- 103
- 31
- Konu Sahibi elifnurbeyza
-
Kamu Yönetimi öğrencisiyim.Ne mezunusunuz? Mesleğiniz nedir?
Hanimefendi kölelik ayrıdır, insani şartlarda çalişmak ayridir. Siz karistirmissiniz biraz. Herkes sersefil yasamak zorunda degil. Olmasi gereken makul şartlarda çalismaktir.Çalışmaya gönlün yok iş bahane bir çok yerde servis yok ve bir çok yer yol parası vermiyor ama insanlar taa izmirde aliağadan sırf çalışmak iÇin Torbalı’ya gidiyor trenle. Bahsettiğim mesafe de 2-2.5 saatlik bir mesafe. Yeter ki iş olsun diyorlar ama sende afedersin de o g*t yok. Altın koltuğa oturtsalar yine çalışamazsın . Mesleğin yok vasfın yok 8-5 mesaisi olan masa başı +15k maaşı olan hafta sonu tatil olan bir işi al başla diye sana kimse sunmaz
Yanlış kişiyi alıntıladın yalnız.Tamam gel çalış.Sabah 6 da karanlıkta çık evden.Ara sokaklarda yürüyüp bekleyeceksin.Dik yokuş çıkacaksın.Sonra dik yokuş inip tekrar sarp yola gireceksin.Abartmiyorum.Yol kenarında seninle bekleyen sadece sokak köpekleri olacak bilmem anlatabildim mi ? Ben hep sabah 9 da işe giden biriyim.İlk defa 6 da evden cikicam tek başıma ve tedirginim.Kolaysa sen çalışmış.Hadsiz nereden vasfim olmadigini biliyorsun.
Ordinary nur bunu hep yapıyor hep . Hep bir yargılama kötü taraftan bakma küçümseme. Yazılarını takip etmeni tavsiye ederim.Patlamanın olduğunu annemden duydum. Hiç haberine denk gelmedim. Patlama olayını bilmeseydim Nur'un anladığı gibi anlardım ben de.
Nuranın konularına yazarım sert yazdığım çok zaman olduBazen durduk yere linç ediyorlar.
Maaşının,ekonomik özgürlüğünün,sigortanın yatıyor olması çok güzel bir duygu.Bir iki gün sonra çalışmaya da alışırsın.Yarın gidicem.Zaten şartlar uymazsa çalışmam.Birazda bir senedir eve çalıştım.Calisasim gelmiyor.
İyi de aşağilamanin alasını kendisi yapıyor daha ise başlamamış ortamı görmemiş hemen ben bilirim öyle insanları da bilmem ne diye yazmış.Nuranın konularına yazarım sert yazdığım çok zaman oldu
Bazen Nuran ömrüzü yer dalga da geceriz lincte Yapdik
Ama iş aradığı kaç kez yazdı şuan bulduğu iş bu çalışmak istediğini söylüyor zaten velev ki istemiyor bahane yapıyor diyelim
Ama g.tun yok sen kimsin vasfin yok deyip ezmek asalamak ta hoş değil yani
Vasıf derken ayrıca ne oluyor herkeste üniversite mezunu sanki
Bu zamanda iş bulmak zor iş bulduğun zaman insanlar havada kapıyor ulaşım zaten zor
Kendi aracın olsa bile trafik yoğunluğu var
Bir şekilde çaresini bulup calısıcak Nuran ve çalışması lazım zaten yoksa iyiden baba kız psikopata bağlayacaklar ..
Tolin Nurani biliyorum kaç kez konuların da birlik olduk nasıl biridir ikimizde biliyoruzİyi de aşağilamanin alasını kendisi yapıyor daha ise başlamamış ortamı görmemiş hemen ben bilirim öyle insanları da bilmem ne diye yazmış.
Yol sıkıntılı.Market yorucu iş.Sabah 6 akşam 7 dışarıda olacağım.Yurucem birde servise binmek için.Yol parası verseler ondan iyi.Otobusle gitsem ondan iyi gerçekten.Servisçi çok gıcık yerden alacak beni.Maaşının,ekonomik özgürlüğünün,sigortanın yatıyor olması çok güzel bir duygu.Bir iki gün sonra çalışmaya da alışırsın.
Siz vasiflarinizi yazar mısınız ?Tolin Nurani biliyorum kaç kez konuların da birlik olduk nasıl biridir ikimizde biliyoruz
Insanı çileden çıkarır yazdım zaten adamın ömrünü yer diye konu Nuran da değil kullanılan sozlere tepkim
o asalıyor diye bizde aynısını mi yapalım sen kimsin ben nerden nereye yürüyorum g.t yok vasfin yok gerek yok benim kardesimde şehir merkezinden ilçeye gitti 1 yıl boyunca 2 saatlik yol insanlar yeter ki istesin herşeyi yapar
Birde sizin kardesiniz ilçeye giderken toplu taşıma aracı kullandı değil mi ? Ben derdimi anlatamadım.Galiba.Suan arabamla işyerine gitsem evden 20 dakika sürer.Servis belli guzergahtan geçiyormuş.Tamam ama beni alıp gideceğimiz yerden yarım saatte gidecek ve normalde oradan 10 dk sürmez.
Birde sizin kardesiniz ilçeye giderken toplu taşıma aracı kullandı değil mi ? Ben derdimi anlatamadım.Galiba.Suan arabamla işyerine gitsem evden 20 dakika sürer.Servis belli guzergahtan geçiyormuş.Tamam ama beni alıp gideceğimiz yerden yarım saatte gidecek ve normalde oradan 10 dk sürmez.
Ben size diyorum ki sabah evden cikicam.Ana cadde de yurumucem.Ara sokaklardan yurucem 45 dakika sabahın köründe kimse olmayacak sokak köpekleri birde ben bir saate yakın yurucem iş servisine binmek için bunun birde akşami var.Babama açmadım konuyu oda der.Sartlar böyle ise calisma diye.Anlatabildim mi acaba.Bilip bilmeden ahkam kesmeyin.Kapimin önünde veya 15 dk mesafede bir araca binmicem ben.
Yine Kasiyerlik Fakat Avantajları Şu ; Fazla Mesai Ücreti varmış.Normalde heryer fazla mesai'de denkleştirme yapıp saatten düşüyor.
Servisi var diye sevindim.Cevre yolu üzerinde fakat servisci beni abuk subuk biryerden alabileceğini söyledi.Semtimden çalışan birsuru kişi varmış.Fakat sadece bir yoldan alabilirmis.Oturdugum yeri bilemezmis.Saat sabah 8'de işbaşı fakat servisci beni saat 6.30 7 arası alacakmış.Gidecegimiz mesafe 20 dakikalık yer.Servise kendim binmek için evden 45 dakika yürüme lazım.Toplu taşıma ya ters bölgede.Evden hergun en geç sabah 6 da çıkmam lazım bu durumda.Fazlasiyla canım sıkıldı.Bu şartlar devam ederse çalışmak
istemiyorum.
İhtiyaçtan ve evde sıkıldığım için çalışmak istiyorum.Gida işinde birde hadi benim mesajım doldu çıkiyim geliyim diye birşey de yok.Maalesef sürekli iş kitlerler.Mudur umursamaz lakayt bir tipti.Az çok çalıştığım için kimin ne olduğunu anlarim.Personele değer vermeyen birine benziyor gibiydi.Ve internette bu işyeri hakkında hiç iyi yorumlar okumadım.
Survivorda mıyız hayırdır?Giden nasıl gidiyor benim Ankara da yaşayan tanıdıklarım var çalışanlar kaç otobüs değiştirip işe gidiyordu kız. 1.5 saat 3 otobüsle gidip 3 otobüsle dönüyordu o 5.30 da işten çıkıyordu ben burda 6.30 da işten çıkıp 7.10 da evde olurken o daha yolda oluyordu
Çalışmaya gönlün yok iş bahane bir çok yerde servis yok ve bir çok yer yol parası vermiyor ama insanlar taa izmirde aliağadan sırf çalışmak iÇin Torbalı’ya gidiyor trenle. Bahsettiğim mesafe de 2-2.5 saatlik bir mesafe. Yeter ki iş olsun diyorlar ama sende afedersin de o g*t yok. Altın koltuğa oturtsalar yine çalışamazsın . Mesleğin yok vasfın yok 8-5 mesaisi olan masa başı +15k maaşı olan hafta sonu tatil olan bir işi al başla diye sana kimse sunmaz
Ay benimde servis yoktu aklıma geldi siz deyince bir çalıştığım şirkette 2 vasıta ile git gel işyerine gitmek için de 10-15 dk yürü. Kimsenin önüne altın tepsi de gelmiyor fırsat yine de gittik geldik. Bana da çok bu tür şeyler ıvır zıvır geliyor maaş düşük olur yol parası vermese anlarım
Ya bende öyle çalıştım ama sabah 8 9 da yürüdüm iki otobüs yürüme fakat benim bahsettiğim sabah 6 babama bahsettim o keyfini bozmamak için öyle yapmış dedi.gittiğine değmez olsa neyse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?