Yarın İse Baslicam Ama Tedirginim.

Hanimefendi kölelik ayrıdır, insani şartlarda çalişmak ayridir. Siz karistirmissiniz biraz. Herkes sersefil yasamak zorunda degil. Olmasi gereken makul şartlarda çalismaktir.

Yanlış kişiyi alıntıladın yalnız.

Bazen durduk yere linç ediyorlar.
Nuranın konularına yazarım sert yazdığım çok zaman oldu
Bazen Nuran ömrüzü yer dalga da geceriz lincte Yapdik

Ama iş aradığı kaç kez yazdı şuan bulduğu iş bu çalışmak istediğini söylüyor zaten velev ki istemiyor bahane yapıyor diyelim

Ama g.tun yok sen kimsin vasfin yok deyip ezmek asalamak ta hoş değil yani

Vasıf derken ayrıca ne oluyor herkeste üniversite mezunu sanki
Bu zamanda iş bulmak zor iş bulduğun zaman insanlar havada kapıyor ulaşım zaten zor
Kendi aracın olsa bile trafik yoğunluğu var
Bir şekilde çaresini bulup calısıcak Nuran ve çalışması lazım zaten yoksa iyiden baba kız psikopata bağlayacaklar ..

Ayrıca 33 senelik Ankaraliyim . Ayazini soğuğunu metroda dolmuşta yer kavgasını hepsini iyi bilirim. Ama o soğukta sabahın köründe işe de okulada çok gittim . Şimdi Antepteyim . Antepte inanılmaz sıcak geldiğimden beri günde iki ağrı kesiciyle geziyorum okulum 7 km uzakta sabah evden 6 da çıkıyorum ve burda ulaşım ankaradan daha kötü napayim okula gitmeyim mi?

İyi de aşağilamanin alasını kendisi yapıyor daha ise başlamamış ortamı görmemiş hemen ben bilirim öyle insanları da bilmem ne diye yazmış.

45 dakika yürüme mesafesi çok. Önümüz kış. Bunun yağmuru, karı var her gün nasıl yürüyeceksiniz? Sorumlunuz veya müdürünüzle yarın konuşun. Baktınız servis işini ayarlayamıyorlar güzellikle karda kışta 45 dakika yürüyerek servise gitmenizin zor olduğunu söyleyin ve gitmeyin, başka bir iş bakın. Servisin amacı zaten evinize en azından yakın bir konumdan sizi mağdur etmeden alıp götürmek ve getirmek. Onu bile yapmıyorsa neden var?
Ayrıca sadece kasiyerlik işi bakarak hata ediyorsunuz. Fabrika gibi işlere bakın. Fabrikada işçi olarak başlarsanız dahi en azından haklarını bilirsiniz. Mesaisi, yolu, yemeği olur, tatili belli olur.

İyi de aşağilamanin alasını kendisi yapıyor daha ise başlamamış ortamı görmemiş hemen ben bilirim öyle insanları da bilmem ne diye yazmış.
Tolin Nurani biliyorum kaç kez konuların da birlik olduk nasıl biridir ikimizde biliyoruz

Insanı çileden çıkarır yazdım zaten adamın ömrünü yer diye konu Nuran da değil kullanılan sozlere tepkim

o asalıyor diye bizde aynısını mi yapalım sen kimsin ben nerden nereye yürüyorum g.t yok vasfin yok gerek yok benim kardesimde şehir merkezinden ilçeye gitti 1 yıl boyunca 2 saatlik yol insanlar yeter ki istesin herşeyi yapar

Maaşının,ekonomik özgürlüğünün,sigortanın yatıyor olması çok güzel bir duygu.Bir iki gün sonra çalışmaya da alışırsın.
Yol sıkıntılı.Market yorucu iş.Sabah 6 akşam 7 dışarıda olacağım.Yurucem birde servise binmek için.Yol parası verseler ondan iyi.Otobusle gitsem ondan iyi gerçekten.Servisçi çok gıcık yerden alacak beni.

Siz vasiflarinizi yazar mısınız ?

Al iste tolin burdan yak

Boşuna demiyorum ömrünü yer insanın diye
Birde sizin kardesiniz ilçeye giderken toplu taşıma aracı kullandı değil mi ? Ben derdimi anlatamadım.Galiba.Suan arabamla işyerine gitsem evden 20 dakika sürer.Servis belli guzergahtan geçiyormuş.Tamam ama beni alıp gideceğimiz yerden yarım saatte gidecek ve normalde oradan 10 dk sürmez.

Ben size diyorum ki sabah evden cikicam.Ana cadde de yurumucem.Ara sokaklardan yurucem 45 dakika sabahın köründe kimse olmayacak sokak köpekleri birde ben bir saate yakın yurucem iş servisine binmek için bunun birde akşami var.Babama açmadım konuyu oda der.Sartlar böyle ise calisma diye.Anlatabildim mi acaba.Bilip bilmeden ahkam kesmeyin.Kapimin önünde veya 15 dk mesafede bir araca binmicem ben.

Nuran sen niye celallendin acaba hayırdır ben senin konuna yorum bile yapmadim

Yazar hanımın yorumuna ne gerek var dedim ve toline yazdım
Iyimisin sen ya okuduklarını anlamıyorsun yada alıntıyı yanlış yapıyorsun

Hayırdır

Senin anlattığın gibi bir sürü insan işe gidip geliyordur emin ol
Ha sen yapmazsın gidip geldiğin yolu sen biliyorsun gece zordur dönmesi sabah zordur gitmesi Ankara yi bilirim soğuk olur ve daha babana dememişin

Gerçekten değisiksin Nuran bilip bilmeden neyin Ahlakını kestim acaba önce bi oku anla

Nur civarda oturan diğer iş arkadaşlarınla konuş. İlla ki bir kolayı vardır. İşi kolaylaştırmak bak. Herkes senin dediğin gibi yürüyor olsa işe gitmezdi. Çaresine bak. Bir kış babanla evde dipdibe zor. Bir de uygulamaya karar verirsen boşanma davan olacak. Nereye kadar oturup duracaksın. Başka mesleğin yok tecrüben de bu. Unutma hiç kimse daha kolay şartlarda çalışmıyor.

Sadece negatifliğinden bahsetmişsin bence durmazsın sen orda. Sıyrıl negatiflikten önce.

Survivorda mıyız hayırdır?

Ay benimde servis yoktu aklıma geldi siz deyince bir çalıştığım şirkette 2 vasıta ile git gel işyerine gitmek için de 10-15 dk yürü. Kimsenin önüne altın tepsi de gelmiyor fırsat yine de gittik geldik. Bana da çok bu tür şeyler ıvır zıvır geliyor maaş düşük olur yol parası vermese anlarım gittiğine değmez olsa neyse.

gittiğine değmez olsa neyse.
Ya bende öyle çalıştım ama sabah 8 9 da yürüdüm iki otobüs yürüme fakat benim bahsettiğim sabah 6 babama bahsettim o keyfini bozmamak için öyle yapmış dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…