yarın mısafırım var.. yardım...

nlcn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2012
704
1
116
Hatay
arkadaslar yarına mısafırım var.. özel olarak kısır ıstedıler kendı agızlarından.. ama yanında bırseyler yapmamda lazım.. kısır ınsanı şişirıyor ne yapmam gerekır yanında?? havuclu top (cezerye) yaptım.. baskaaaaaaa??????? yardım edermısınız??

arkadaslar yarına mısafırım var.. özel olarak kısır ıstedıler kendı agızlarından.. ama yanında bırseyler yapmamda lazım.. kısır ınsanı şişirıyor ne yapmam gerekır yanında?? havuclu top (cezerye) yaptım.. baskaaaaaaa??????? yardım edermısınız??

En başta kolay gelsin canım...Tatlı olarak irmikli bir tatlı öğrendim süper onun tarifini vereyim yap canım...Bu arada patates salatası da yapabilirsin canım çeşit olur...

İrmikli Yaz Tatlısı

Malzemeler:
1 su bardağı ilmik
1,5 su bardağı un
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Kabartma tozu
Vanilya

Şerbeti içi; 4 su bardağı su , 4 su bardağı şeker
Şerbeti ılık bir suyun içinde karıştırarak erit,şerbet pişirilmiyor!!!

Malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediliyor.küçük toplar halinde eline alıp bastır...Kemelpaşa tatlısı gibi ama biraz daha büyük..Ortalarına varsa fındık bastırıp koy..180 derece ısıtılmış fırında kurabiye gibi pişir...Pişince üstüne hemen sıcakken kurabiyeler şerbetini dök...Fıırn sıcak olduğundan içinde beklet....Bütün şerbeti çekecek,şerbet çok diye panikleme:52:Bu arada şerbet pişirilmiyor yani sıcak değil bu önemli...
Afiyet olsuuun:56:

En başta kolay gelsin canım...Tatlı olarak irmikli bir tatlı öğrendim süper onun tarifini vereyim yap canım...Bu arada patates salatası da yapabilirsin canım çeşit olur...

İrmikli Yaz Tatlısı

Malzemeler:
1 su bardağı ilmik
1,5 su bardağı un
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Kabartma tozu
Vanilya

Şerbeti içi; 4 su bardağı su , 4 su bardağı şeker
Şerbeti ılık bir suyun içinde karıştırarak erit,şerbet pişirilmiyor!!!

Malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediliyor.küçük toplar halinde eline alıp bastır...Kemelpaşa tatlısı gibi ama biraz daha büyük..Ortalarına varsa fındık bastırıp koy..180 derece ısıtılmış fırında kurabiye gibi pişir...Pişince üstüne hemen sıcakken kurabiyeler şerbetini dök...Fıırn sıcak olduğundan içinde beklet....Bütün şerbeti çekecek,şerbet çok diye panikleme:52:Bu arada şerbet pişirilmiyor yani sıcak değil bu önemli...
Afiyet olsuuun:56:

canımmm tsk ederım cok... bugun hazırlık telasından gıremedım ama ne goreyım senın tarıfıne benzer bı tarıf yaptım bugun tatlı olarak kucuk top halınde derbetlı tatlı.. ama senınkınıde denıcem cok tsk ederım.... :54:

saoll tatlımmm atlattım cok sukur bugundu mısafırlarım.. o dunku tıpıktı :)

nasıl yatırtısdım bılmıoyorum ama.. 5 cesıtım vardı :) kısır harıc :)

bende cahıde jıbek ten yararlanıyorum hep.. hıcte pısman olmadım... tsk ederım :)

Back
X