Yarın özür dilemeye gelecek ama benim içim almıyor.

letthelightin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2023
699
1.418
28
32
İyi akşamlar herkese. Bir önceki konumda görümcemin saygısız davranışlarından bahsetmiştim. Onu okumayanlar için özet geçmek gerekirse iki temel sorundan birincisi benden hiç onay almadan evime 2 tane kedi getirmesi, diğeri de eşimi arabadan kovduğu sırada benim de orada olmam ve dolayısıyla benim de arabadan inmem. Abisine karşı hep böyle istismarcı bir yaklaşımı olduğunu belirteyim. Küçüklüğünden beri böyleymiş ve ailede herkes tarafından "aman alttan alalım da uğraşmayalım" diye karşılanıyor.

Bütün bu olaylar eylül ayında yaşandı. Özür dilemeye yarın gelecekmiş bizim eve. Benim içim almıyor ve eskisi gibi ısınabileceğimi düşünmüyorum. Hatta bunları affedersem bir sonraki aşamada belki daha ileri gidecek. Eşime de söyledim, birisi senin parmağını kırsa ve sen affetsen, yarın gelip kolunu kıracak. O onun sorunu, bizim değil dedi. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum daha doğrusu bir şey yapmak istemiyorum çünkü sadece kendi hayatımıza odaklanmak istiyorum. Gereksiz enerjilerden uzakta. Ama evime gelince karşılamak ve muhatap olmak zorundayım hâliyle. Sizce en az şekilde yıpranarak bu işin içinden nasıl çıkarım eşimle?

Düzenleme: Bizim ev havaalanına çok yakın, onunki çok uzak. Sabah erkenden uçuşu varmış, bir gece yatılı kalmaya geliyormuş. Tabiki özür dilemeden evde kalamayacağı için, ondan diliyor herhalde. Bilmiyorum ben de.

Son düzenleme:
İyi akşamlar herkese. Bir önceki konumda görümcemin saygısız davranışlarından bahsetmiştim. Onu okumayanlar için özet geçmek gerekirse iki temel sorundan birincisi benden hiç onay almadan evime 2 tane kedi getirmesi, diğeri de eşimi arabadan kovduğu sırada benim de orada olmam ve dolayısıyla benim de arabadan inmem. Abisine karşı hep böyle istismarcı bir yaklaşımı olduğunu belirteyim. Küçüklüğünden beri böyleymiş ve ailede herkes tarafından "aman alttan alalım da uğraşmayalım" diye karşılanıyor.

Bütün bu olaylar eylül ayında yaşandı. Özür dilemeye yarın gelecekmiş bizim eve. Benim içim almıyor ve eskisi gibi ısınabileceğimi düşünmüyorum. Hatta bunları affedersem bir sonraki aşamada belki daha ileri gidecek. Eşime de söyledim, birisi senin parmağını kırsa ve sen affetsen, yarın gelip kolunu kıracak. O onun sorunu, bizim değil dedi. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum daha doğrusu bir şey yapmak istemiyorum çünkü sadece kendi hayatımıza odaklanmak istiyorum. Gereksiz enerjilerden uzakta. Ama evime gelince karşılamak ve muhatap olmak zorundayım hâliyle. Sizce en az şekilde yıpranarak bu işin içinden nasıl çıkarım eşimle?
Ben olsam misafir gibi ağırlarım ama daha mesafeli şekilde ondan sonra da mesafemi korurum mecbur kalmadıkça uzak dururdum. Ki öyle yapıyorum, sizin ki özür diliyor benim ki özür de dilemiyor eşim konuşur ama ben konuşmam muhattap bile olmam evlerimiz de kayınvalidem ile yan yana olduğu halde.

Ben olsam misafir gibi ağırlarım ama daha mesafeli şekilde ondan sonra da mesafemi korurum mecbur kalmadıkça uzak dururdum. Ki öyle yapıyorum, sizin ki özür diliyor benim ki özür de dilemiyor eşim konuşur ama ben konuşmam muhattap bile olmam evlerimiz de kayınvalidem ile yan yana olduğu halde.
Sizin aranız da saygısız davranışlardan dolayı mı bozuldu?

Düzenleme: Bizim ev havaalanına çok yakın, onunki çok uzak. Sabah erkenden uçuşu varmış, bir gece yatılı kalmaya geliyormuş. Tabiki özür dilemeden evde kalamayacağı için, ondan diliyor herhalde. Bilmiyorum ben de.
Pas vermeyin az oturup odanıza gidin. Hizmet etmeyin

Küçüklüğünden beri öyleyMİŞmiş. Sen onun şımarıklığı çekmek zorunda değilsin eşinin kardeşi olsada.Mesafeli ol seni affediyorum birdaha yaparsan geri dönüşü olmaz de. Menfaati olmasa gelmezdi ev yakın olduğu için geliyormuş zaten.

Kesinlikle mesafe en güzel cevap olur. Herhangi biriymiş gibi davranın misafir gibi gelsin gitsin. Soğuk davranın açıkçası yaptığı hatanın farkına varsın ve yüz bulamasın. Gereksiz sohbete bile girmeyin bence. Gülüş cümbüş karşılama beklemesin o da sanki her şey eskiye dönmüş gibi. Mesafe ve tavır

Sizin aranız da saygısız davranışlardan dolayı mı bozuldu?
Evet çok kıskanç birisi ve kayınvalidemle eşimi doldurmaya çaşıyordu benim hakkımda konuşarak eşim tabi ki cevabını veriyor ona fakat kayınvalidem çok çabuk gaza gelen ve kızına toz kondurmadığından dolayı tamamen ilişkimi kesmiş durumdayım yolda görsem dönüp bakmam . Eşimede karışmam kendisi konuşur sonuçta ailesi atsa atılmaz

Ozur dilemeye degil bedava otel konaklamasina geliyor yemeyin bu numaralari. Gecenki konuya da yazmistik siz mesafenizi korumadiginiz surece bu muameleyi gormeye devam edeceksiniz.
Çok huzursuz hissediyorum ya. Özür dileyecekse abisinden bir kafede falan dilesin. Bir sürü işim var misafir falan uğraşmak da istemiyorum. Çekip gideceğim en sonunda.

Ne yaşanmış olursa olsun,özür dilemek bir erdemdir. Siz kabul etmek zorunda değilsiniz özürü ama o özür dilesin bence. Ayağınıza kadar gelecek insanı zaten kovacak değilsiniz. Hoi geldin deyin geçin. Konuşsun dinleyin. Usulünce de uğurlayın bitsin gitsin. Sonrasında yine mesafenizi korursunuz.

Evine kabul etme, dışarıda görüşmeyi teklif et, dışarıda bir kahve için özür dilesin. Sonra herkes evine geçsin. Birde siz de kalacak onun pisliğini mi temizleyeceksin? Yatacak kalkacak, bulaşık çıkaracak banyonu kulkanacak. Otelde kalsın isterse.

Eşiniz ağzını açıp bi laf edemiyor şımarık kardeşine. Şimdi de özür ayağına konaklama için geliyor. Bunca zaman neden gelmemiş hasbam. Özür dilemeyi akıl etmesi uçuşunun olduğu güne mi denk gelmiş??

Eşiniz ağzını açıp bi laf edemiyor şımarık kardeşine. Şimdi de özür ayağına konaklama için geliyor. Bunca zaman neden gelmemiş hasbam. Özür dilemeyi akıl etmesi uçuşunun olduğu güne mi denk gelmiş??
Tam olarak böyle dedim ben de. Eşim 30 yıldır hep bu şekilde manipüle edilmiş, anlatmaya çalışıyorum ama görmek istemiyor. Psikoloji alanında da eğitimi olan bir adam. Bilmiyorum neden bu kadar iyi niyetli. Ben mi çok kötü niyetliyim?

Kendi çıkarı olmasa gelmezdi asla. Eşin de ağzını açıp da laf etmiyor. Ben olsam sokmam eve

Evine kabul etme, dışarıda görüşmeyi teklif et, dışarıda bir kahve için özür dilesin. Sonra herkes evine geçsin. Birde siz de kalacak onun pisliğini mi temizleyeceksin? Yatacak kalkacak, bulaşık çıkaracak banyonu kulkanacak. Otelde kalsın isterse.
Böyle diyince beni yeni düşman ilan edecek ama. Zaten bu tipler hep çatacak yeni bir insan arar. Ona o kozu vermek de istemiyorum.

Ben olsam buz gibi davranırdım. hatırlıyorum eski konunuzu. kadın çok şımarık ve saygısız. ama evime kadar gelene de gelme diyemem. böyle boş , anlamsız bir suratla oturur, telefonda falan takılır yok sayarım.
Olaylardan sonra tek karşı karşıya geldiğimiz ortam bir düğündü. Geldi benimle aynı masaya, ben de ifadesiz bir suratla durdum öyle. Başımı öteye çevirdim. Bu tavrımı artık neye yorduysa abisine arada soruyor karınla aranızda bir sorun mu var diye. Ne alakaysa.

Back
X