Yarına kadar nasıl temizlik yapıcam acil yardımm

konu sahibinin affına sığınarak bende deneyimli bayanlara birşey sorsam

kızlar koltukları neyle silsem güzel kokar

kosla almıştım ama kokusunu hiç beğenmedim

Bence bir valiz hazırla ve tatile çıkın hemen. :9::9::9:
Şaka şaka canım, seni boğan tüm bu işleri hangi sebeple yarın için yapman gerekiyor?
Yok öyle bir mecburiyetin tatlım. Ne zaman uygun olursan, canın isterse o zaman yaparsın.
Önce zihnini bu yükten temizle ve keyif alacağın şeylerle uğraş. :21:

kesinlikleee cok yıpratıyoruz biz kendimizi kadınlar yaa:44:

madem son güne kaldınız bu kadar kasmayın kendinizi süperman değilsiniz ya.hem şimdi çılgınca bi temizliğe kalkışırsanız bayram gezmeelrini yorgun geçirme ihtimaliniz yüksek.ben sizin yerinizde olsam (aynı durumdayız zaten) ortalığı toparla görünen kısmı süpür sil,toz al.banyo tuvalet oldu bitti.birazda mutfak dolaplarının kapaklarını sil bitti gitti.bayrama enerjiniz bitmesin.

aamann dert ettiğiniz şeye bakınn çokmu pis pasak içinde,,derli topla genel temizlik yapın sizde,,geri kalanı yarın yapın,,misafirmi gelcek acaba...bölee ayrıntılı temizlik son güne bide akşam saatinemi bırakılır..

bide hamılesın sanıırm bosver temızlıgı keske yarım gunluge falan yardımcı cagırsaydın ben telaş oldum ıyımı sen burda yazdıkca evın nereyse sölede gelıp temızleyıverek dıycem nerdeyse :9::9::9::9::9: hayrıma senın bışi yapcan yok gıbı bu saate dolap temızlıgını bıle bıraktıgına göre . anacım bayram bu bayram yenı bellı olmadıya dolabını kapını camını temızleteydın keske sımdıde sıl supur bıtıverırdı. övunmek gıbı olmasın da öğretemnım ben 15 gun önce cam kapı perde ne varsa temızledım halılarımı yıakkttım paspaslarımı kendım yıkadım yıkamadık bıısım kalmadı sımdıde bugun şöle bı makına tututum sıldım ölesıne .

Bosver, dip bucak temizlik yapacak vaktin yok zaten. Yerleri supurup viledayla silip toz alip banyoyu kontrol etsen yeter. Esin de yardimci olacak sanirim. Bir-iki saatte biter. Bir de genelde kurban bayraminin ilk gunu bize gelen pek olmazdi, gelse de aksama dogru gelirlerdi, herkesin kurban isleri oluyor falan diye. Sizde de boyleyse biraz daha vaktiniz olur. Yormayin kendinizi, hamilesiniz sanirim. Iyi bayramlar

Bende hic bisey yapamadim calisiyorum butun hafta yarin icin izin aldim isyerinden, sabah besbucuk gibi kalkar heryeri siler supururum saat sekiz olmadan bitiririm diye dusunuyorum ayh bu ne dert zaten hisirim cikmis is yerinde olu gibiyim bence saatini kur erkenden kalk hatta camlari bile silebilirsin erken kalkan yol alir...

Bugün annemin işi vardı, ablam işteydi ve temizlik bana kaldı. Annemin gözü arkada kalmasın diye hayatımın en mithiş temizliğini yaptım. Önce süpürge, sonra toz en son viledayla temiz olmaz ya deyip elimde yer beziyle kendimi yer silerken gördüm:9:. İnanın dağınıklık olmayınca çok kolaymış ev temizlemek:52:. Sonra gittim lavaboya çamaşır suyu döktüm kapadım kapıyı... Gittim mutfağa tezgah ve ocağı sildim. Sonra tekrar lavaboya gittim bi'güzel temizledim. Okadar oyalanmadan yaptım ki sonra durdum bi'de fırına kurabiye iteledim:9:.

Annem evin parlayan halini görünce 22 yaşındaki kızına bayram harçlığını da çok görmedi tabii:52:.

sabah kahvaltıdan hemen sonra bayram ziyaretlerine başla, akşam geç gel, dört gün buna devam et, nasıl fikir:27::27::1::1:

şaka şaka, mutfak dolabıydı falandı filandı boşver bence sil süpür yeter, artık bayram temizliği için çok geç çünkü, bayramdan sonra yavaş yavaş yaparsın

bence sen mutfak dolaplarını unut.
gelen misafir mutfak dolaplarına bakmaz

eşin de yardım edecekse eğer, o süpürsün sen sil.

yapman gereken
toplamak , süpürmek, silmek ve toz almak.

mutfak dolapları, süpürüp silmekten daha ağır bir iş.

şimdi başlasanız 2 saate kalmaz biter işiniz.

bu günün işini yarına bırakma.

misafirin veya programın nereden çıkacağı belli olmaz
ve yorgun yorgun gezmek zorunda kalırsın:34::34:

yarın şöyle bir hisle uyanacaksın '' iyiki dün işleri halletmişim'':23:

Yooo ben bakarım dolaplara heryere :ssz:

ben olsam bi daginikligi yok ederim...bi supurge bi silme bi toz alma...tuvalet banyo temizlenir...budur :34:

kapilar pencerelerde bi zahmet bekleyiversinler..eger cok fazla kirli degilseler ben olsam silmem yani...esim yapacaksa o baska tabii :9:

halınızdaki leke için bulaşık makinası parlatıcısını deneyin derim anında çıkarıyor lekeleri
bezin üstüne biraz damlatın ve lekeli yeri silin :42:

buraya yazdıktan sonra giriştim temizliğe bi banyo kaldı bir de fırının arkası :1: onları da yarın

buraya yazdıktan sonra giriştim temizliğe bi banyo kaldı bir de fırının arkası :1: onları da yarın

Oh mis elinize sağlık:46:Zaten ne demişler bi'işin en çok yoran kısmı işe başlama evresi, başladın mı gerisi hemencik geliyo:8::55:

bugun kahvaltıdan sonra baslasanız olur aslında toz alıp supurmak daha mantıklı bencede

öncelikle, yardımcı olmaya çalışanlara gönülden teşekkür, kınayan "son güne mi bırakılır" vs diyenlere de teessüf ederim.
samimiyetinize güvenerek yazdığımı ve de eşime ve anneme güvenip onları beklediğimden, ancak onlar da gelmeyince yalnız kaldığımdan, ayrıca gebelik sebebiyle zor hareket ettiğimden söz etmiştim önemle, ama bazı arkadaşlar bunları önemsiz görüp son güne bırakmayı bilerek ve isteyerek yaptığımı sanmışlar sanırım...
neyse ben yardımcı olmaya çalışanlara tekrar teşekkür ederim, arefe gecesi temizliğe başlayamadım çünkü eşimle beklenmedik bir tartışmaya girdik kötü bir gece geçirdim daha doğrusu sabahladım, ancak bayramın ilk günü kahvaltıdan sonra işlerimi yaptım nasılsa gelen giden olmuyor diye, eşim de yardım etti ve sonuç çok da güzel oldu. gerçi eşimin yarım bıraktığı yerler oldu spürmediği falan ama ben feci yorulunca ona da bir şey demedim belimden kıymetli değil. akşam babam geldi bizde kaldı hatta, o bile kızdı niye uğraştın bu halinle temizlikle falan diye.
bu arada halıdaki lekeyi normal saç şampuanıyla çıkardım, yani eşim bayaa bi uğraştı ama çıktı.çok iyi fikirmiş, onu öğreten arkadaşa da çok teşekkür ederim :)
şimdi rahatça oturuyorum.herkese teşekkürler tekrar...

Back
X