Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Yarıyıl ücreti

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Bence kesilmemeli ama kesmeyi düşündüklerini başta söyleyip ya da tatile çıkmadan yarı ücreti verip söyleyebilirlerdi
Hem 15 gün bekletip hemde yarısını vermesi kırdı yani
Haklısın bozulmakta
Dedim ya baştan konuşulmalıydı
Şartlara göre adım atılırdı
Ama ben olsam baştan anlaşmamı yaptığım gibi, ücreti de keserdim.
Çünkü işyerlerinde ücretsiz izin, işin aksamayacağı şekilde veriliyor, yani x çalışanı tatildeyken, y z h çalışanları işi boş bırakmıyor.
Yanlış mı düşünüyorum bilemedim, hiç işveren olmadım

Şimdi taşlanacağım burada ama ben de kesilmesinden yanayım...

Onun (öğretmenin) maaşı kesilmiyor tatilde diyenler olmuş. İyi de kadın memur, yani o pozisyona gelmek için eğitim fakültesi okumuş ya da gen edebiyat bitirip üstüne formasyon almış. Sonra KPSS'ye girmiş, şark göreviydi, rotasyonuydu çeşit çeşit sıkıntısı var. 657ye tabi, idareye karşı sorumluluğu var...

Yıllık izinde ücret mi kesiliyor diyenler olmuş. Onlar da sigortalı, prim ödüyor, devlete maaşı üzerinden bir ton vergi ödüyor...

Dolayısıyla maaşları, tatilleri güvence altında...

Konu sahibinin herhangi bir yere bağlılığı var mı, iş sözleşmesi var mı, vergi veriyor mu, SGK'ya prim ödüyor mu ki?

Çocuk bakmak öyle herşeyiyle dört dörtlük bir iş olsaydı pek çok kişi iş aramaz bu işe yönelirdi. Bu işin sıkıntıları da bunlar demek ki...

Kendisi yariyil tatilinde çalışmadığı halde maas aliyor sizinkini neden kesiyor? Empatiden yoksun insanlari anlamak mumkun degil.

Bende hiç işveren olmadım maalesef :)
Evet ama ne biliyim çocuğu seviyorum çok dikkat ediyorum herşeyine gözüm üstünde hep
Zaten böyle olmadı gerekiyor ama arkadaşımın çocuğu olunca dahada fazla ilgileniyorum
Ben sanırım ücretin kesilmesine değil beni 15 gün bekletip hiç bişey söylemeden gitmesi ve döndüğünde ücretin yarısını takdim etmesi bozdu

Ben şöyle de düşünüyorum çalışmadığın 15 günün ücretini beklemek ya da talep eymek doğru mu peki?

Öğretmenin maaşı kesilir kesilmez orası ayrı ama bu da garip geldi bana.

Evet bunları bende düşündüm tabiki aynı kulvarlarda değiliz belki ama çocuk bakmakta fazlasıyla sorumluluk gerektiren bi iş
Aldığım ücret de öyle aman aman bişey de değil ki
Dedim ya parasından değil belki gördüğüm muamele kırdı beni

Benim de içimden geçmişti bu.
Arkadaşınmış üstelik, düşündürür yani
Tecrübe olmuş olsun
Sonraki işinde tüm şartları madde madde sorarsın

Tabi ki çok sorumluluk gerektiren bir iş. 2,5 yaşında oğlum var ve biliyorum ne kadar zor olduğunu, dikkat gerektirdiğini...

Ama dediğim gibi her işin çeşitli zorlukları var. Bu tarz resmiyete dökülmemiş işler her iki taraf için de sıkıntılı... Baştan konuşsanız bile sonradan yan çizebilirdi...

Gördüğüm muamele kırdı kısmına gelince de, sizin normal ücret alma zamanınız ne zamandı? Daha mı geciktirdi yoksa her ayki zamanda verdi de siz 15 günlük olduğu için 15. Günde verseydi mi diyorsunuz?

Gecikmedi aynı gününde verdi ama zaten her ay 1 hafta 3-4 gün geciktirebiliyorlar ve bunu söylemiyorlar gecikecek falan diye

Gecikmedi aynı gününde verdi ama zaten her ay 1 hafta 3-4 gün geciktirebiliyorlar ve bunu söylemiyorlar gecikecek falan diye

Aynı gün verdiyse, tatile çıkmadan ödememiş olmasının sebebi, onlar da ödemelerini ona göre ayarlamış olabilir, maaşı yeni alıyor olabilir ki, mesela eşinin maaşı ay başındaysa onunla ödeme yapıyorlardır ya da ek ders ücreti ayın 7-8 gibi yatırıyor öğretmenlerde, o yatınca veriyorlardır...

Kötü düşünmeyin yani beni oyaladı bekletti diye. Ücretin kesilmesini de belki öyle olacağını biliyorsunuz diye düşünmüştür. Yoksa söylerdi diye tahmin ediyorum.

Normalde 3-4 gün geciktirmesi ve haber verememesi hoş değil tabi ki. Ben kiramı falan 1 gün geciktirecek olsam haber veririm hemen.

Kötü düşünmek değil de ne biliyim bi açıklama yapıp gitseydi diyorum
Bekletince ödeyecek zannettim
Sonuçta benimde ufak tefek ödemelerim ona göre ayarlama yapıyorum
Dedim ya her ay mutlaka gecikiyor istemek falan da yüzüm tutmuyor işte

O zaman konuşun bence açıkça. Ücret ödeme gününü netleştirelim, ben de ona göre ayarlayayım kendimi diye. Normalde ayın kaçı mesela almanız gereken tarih? Dediğim gibi ayın 7-8i gibi ekders 15i gibi de maaşlar yatıyor mesela öğretmenlerde. Alır almaz ödeyebilir aslında hemen. Bizim kira günü 15i mesela, eşim maaşı alınca hemen havale yapar. Ama bazen bankayla alakalı sorun oluyor, 2 yılda 2-3 defa geç yatırmışızdır. Onu da haber veririm, hatta ev sahibimiz de kızar, bankamatiğin önünde mi yatıyorum, haber vermene ne gerek var 1 gün için diye. Ama haber veririm yine de, söz vermişim sonuçta o tarih için.

O okumuş öğretmen olmuş ya da başkalarının sgk sı var hakkı var işe ilgili bir durum değil bu
Öncelikle sigortasız işçi çalıştırmak suç
Arkadaşınız size sigorta yaptırmadıysa oh ne güzel sorumluluğu da yok durumu söz konusu değil aksine suçlu
Ve evet onun tatil günleri siz çalışmasanız da paranızı alırsınız ancak şunu düşünün o çalışmazlrn size gel dese gider miydiniz?
Eğer cevabı evetse o gezer veya kendine vakit ayırırken de ben giderim kafasındaysanız tam ücret hakkınızdı
Ama anne evdeyse çalışmam anne gelir gelmez giderim,çalışma tanımım anne evde yokkeni kapsar diyorsanız o zaman beklememelisiniz

Ben ayın 1 inde alıyorum en fazla 7 sine kadar uzayabiliyor
Tamgününde Nadiren alıyorum
Keşke herkes sizin gibi anlayışlı olsa
Gerçi bende borç aldığım zaman bile gününü geçirsem yerim kendi kendimi
Sizde emek verip uzun uzun yazıyorsunuz
Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…