Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Yarıyıl ücreti

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Rica ederim. En geç 7sinde verme sebebi ekders günü olmasıdır. Siz o zaman ya 7sine göre ayarlayın kendinizi ya da ödeme gününü güncelleyelim deyin, anlar belki.

Bence de kesilmeli. Sonuçta hizmet vermiyorsunuz ki bedelini talep ediyorsunuz. Ayrıca öğretmenin de evet kesiliyor. Ek ders alıyor. Bir gün bile gitmese ek dersi kesiliyor.

Soruyu ilk okuyunca neden çalışmadığı günün ücretini versin ki diye düşündüm ama senin pencerenden bakınca da sen de haklısın. Bence arkadaşın senin para beklediğini düşünememiş olabilir. İstersen konuş bu meseleyi.

Çok karışık işlermiş bunlr yaa
Teşekkürler

aklıma birşey geldi. Senin bu arkadaşının muhtemelen ekstra seminer toplantı gibi işleri oluyordur ve senden çocuğuna o süreçte de bakmanı istiyordur. Öyle birşey olduğunda sen ekstra ücret talep ediyor musun? Etmiyorsan arkadaşına bu mevzuyla konuyu açabilirsin.

Seminerler falan oluyor erken gidiyorum ama erkende dönüyorum
Bazen sabah gidip öğlen döndüğüm zamanlarda oldu o zaman çıkıp geliyordum evime
Yani değişiyor
Ama bundan sonra ne olur bilmiyorum

Bana kesilmesi mantıklı geldi. Sonuçta kadın öğretmen yazın 2 ay tatili olacak. Yazın da mı ödemeye devam etsin? Ayrıca öğretmenlerin de ders ücreti kesiliyor diye biliyorum tatillerde. Derse girmeyince ders ücreti almıyorlar. Çocuğa bakmayınca da bakma ücreti almaması gayet normal

Bana da kesilmesi mantıklı geldi .
Özel ders verdiğim öğrencilerim var aylık ödemeleri düzenli oluyor ama ara tatilde bende almadım tabi ki ..
bu arada aylık ödenen miktar nedir? Bi de kaç saat çalışıyorsunuz

Çünkü konu Sahibi kamuya hizmet vermiyor.
Yani halka
Yani tek bir sorumluluk yeri var.

Konu sahibinin bakici degil herhangi bir ozel sektor calisani oldugunu varsayalim, konuyu isverenim 2 haftaligina tatile cikti, bana da ise gelme dedi ve yarim maas verdi, bu nedenle kirami ve faturalarimi odeyemiyorum diye açsaydi yine ama o kamu gorevi yapmiyor mu diyecektiniz? O zaman memur olmayan ve kamusal hizmet vermeyen tum calisanlara, isverenler kafalarina gore x gun gelme diyip ona gore maas versinler... sacma degil mi?

Herkes başka bi pencereden bakıyor konuya
Sizinki de mantıklı geldi bi çalışan olarak
Anlatmak istediğimde aşağı yukarı bu durum
Teşekkürler

Çok saçma. İş kanunu kamuya hizmet vermeyenlere senelik ücretli izin hakkı tanımıyor mu.

Yukarıda da yazdım ve konu sahibi sağolsın anlayışla karşıladı...

Sizin bahsettiğiniz durumlar iş kanununa tabi olanlar, maaşı üzerinden vergi ödeyenler, SGK'ya prim ödeyenler için geçerli...

Konu sahibinin çalıştığı işin böyle bir niteliği yok. Al gülüm-ver gülüm şeklinde oluyor bir nevi...

Bu tarz işlerin de bu sıkıntıları var. Yarın öbür gün iki taraftan biri, ben işi bırakıyorum/ben artık çocuğa bakmanı istemiyorum dese iş mahkemesinde dava aç diyemeyiz mesela...

Öyle bir güzel denir ki iş mahkemesine dava aç diye. 5510 sayılı kanuna göre işveren zaten bakıcının sigortasını yapmak zorunda. 5510 sayılı kanunun ek 9 uncu maddesi Bakıcıların sigortalılığı ile ilgili. İşveren yapsaydı sigortasını bakıcı vergisini öderdi. Bu işverenin sorumluluğu. Yani sigortası yoksa ücretsiz izin hakkı yok diye bir durum yok. İşveren yapsaydı olurdu.

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum
Anladımki iş başka dostluk başka olmalıymış
Başta herşey konuşulmalıymış meğer
Sigortam yok eve gidip bakıyorum bazen geç kalıyor 10dk falan bişy demiyorum
Sonuç ise konudan anlaşılıyor yani

Avukatım, kanunları gayet iyi biliyorum. Söylediklerimi tekrar okursanız olması gerekenden değil, olandan bahsettiğimi anlarsınız belki bu sefer...

Konu sahibinin bahsettiği durumda ortada yazılı bir iş sözleşmesi yok. Sigortasız çalışmayı da kendi kabul etmiş... O yüzden şu an resmî olarak yapabileceği birşey yok, rest çekip işi bırakabilir ancak...

Bunu yapmasını gerektirecek kadar kötü bir durum da yaşanmamış, arkadaşı beklentisini tahmin edememiş olabilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…