- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.099
- 398
- Konu Sahibi sonsuzakadars
-
Ben ayın 1 inde alıyorum en fazla 7 sine kadar uzayabiliyor
Tamgününde Nadiren alıyorum
Keşke herkes sizin gibi anlayışlı olsa
Gerçi bende borç aldığım zaman bile gününü geçirsem yerim kendi kendimi
Sizde emek verip uzun uzun yazıyorsunuz
Teşekkürler
İnşallah konuşabilirim sağolunRica ederim. En geç 7sinde verme sebebi ekders günü olmasıdır. Siz o zaman ya 7sine göre ayarlayın kendinizi ya da ödeme gününü güncelleyelim deyin, anlar belki.
TeşekkürlerBence de kesilmeli. Sonuçta hizmet vermiyorsunuz ki bedelini talep ediyorsunuz. Ayrıca öğretmenin de evet kesiliyor. Ek ders alıyor. Bir gün bile gitmese ek dersi kesiliyor.
Çok karışık işlermiş bunlr yaaSoruyu ilk okuyunca neden çalışmadığı günün ücretini versin ki diye düşündüm ama senin pencerenden bakınca da sen de haklısın. Bence arkadaşın senin para beklediğini düşünememiş olabilir. İstersen konuş bu meseleyi.
Çok karışık işlermiş bunlr yaa
Teşekkürler
Yarı yıl tatili değil ama senede 2 hafta izin alır ben kesmem kesinlikle. Ayıbıma gider.Merhabalar
Kısaca konuma ve soruma geçiyorum
Bakıcılardan yarıyıl ücreti kesilmeli mi sizce ?
Başta konuşmadık bu konuyu aileyle
İş Kanunu diye de bir kanun var ve orda da ücretli izin diye birşey var. Neresi saçma ki.Bu çok tartışılır
Başta konuşulmalıydı elbette
Bence kesilir, hizmetini almadan ücret ödemek çok saçma.
Çünkü konu Sahibi kamuya hizmet vermiyor.Kendisi yariyil tatilinde çalışmadığı halde maas aliyor sizinkini neden kesiyor? Empatiden yoksun insanlari anlamak mumkun degil.
Çünkü konu Sahibi kamuya hizmet vermiyor.
Yani halka
Yani tek bir sorumluluk yeri var.
Herkes başka bi pencereden bakıyor konuyaKonu sahibinin bakici degil herhangi bir ozel sektor calisani oldugunu varsayalim, konuyu isverenim 2 haftaligina tatile cikti, bana da ise gelme dedi ve yarim maas verdi, bu nedenle kirami ve faturalarimi odeyemiyorum diye açsaydi yine ama o kamu gorevi yapmiyor mu diyecektiniz? O zaman memur olmayan ve kamusal hizmet vermeyen tum calisanlara, isverenler kafalarina gore x gun gelme diyip ona gore maas versinler... sacma degil mi?
Çok saçma. İş kanunu kamuya hizmet vermeyenlere senelik ücretli izin hakkı tanımıyor mu.Çünkü konu Sahibi kamuya hizmet vermiyor.
Yani halka
Yani tek bir sorumluluk yeri var.
Konu sahibinin bakici degil herhangi bir ozel sektor calisani oldugunu varsayalim, konuyu isverenim 2 haftaligina tatile cikti, bana da ise gelme dedi ve yarim maas verdi, bu nedenle kirami ve faturalarimi odeyemiyorum diye açsaydi yine ama o kamu gorevi yapmiyor mu diyecektiniz? O zaman memur olmayan ve kamusal hizmet vermeyen tum calisanlara, isverenler kafalarina gore x gun gelme diyip ona gore maas versinler... sacma degil mi?
Çok saçma. İş kanunu kamuya hizmet vermeyenlere senelik ücretli izin hakkı tanımıyor mu.
Öyle bir güzel denir ki iş mahkemesine dava aç diye. 5510 sayılı kanuna göre işveren zaten bakıcının sigortasını yapmak zorunda. 5510 sayılı kanunun ek 9 uncu maddesi Bakıcıların sigortalılığı ile ilgili. İşveren yapsaydı sigortasını bakıcı vergisini öderdi. Bu işverenin sorumluluğu. Yani sigortası yoksa ücretsiz izin hakkı yok diye bir durum yok. İşveren yapsaydı olurdu.Yukarıda da yazdım ve konu sahibi sağolsın anlayışla karşıladı...
Sizin bahsettiğiniz durumlar iş kanununa tabi olanlar, maaşı üzerinden vergi ödeyenler, SGK'ya prim ödeyenler için geçerli...
Konu sahibinin çalıştığı işin böyle bir niteliği yok. Al gülüm-ver gülüm şeklinde oluyor bir nevi...
Bu tarz işlerin de bu sıkıntıları var. Yarın öbür gün iki taraftan biri, ben işi bırakıyorum/ben artık çocuğa bakmanı istemiyorum dese iş mahkemesinde dava aç diyemeyiz mesela...
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorumÖyle bir güzel denir ki iş mahkemesine dava aç diye. 5510 sayılı kanuna göre işveren zaten bakıcının sigortasını yapmak zorunda. 5510 sayılı kanunun ek 9 uncu maddesi Bakıcıların sigortalılığı ile ilgili. İşveren yapsaydı sigortasını bakıcı vergisini öderdi. Bu işverenin sorumluluğu. Yani sigortası yoksa ücretsiz izin hakkı yok diye bir durum yok. İşveren yapsaydı olurdu.
Öyle bir güzel denir ki iş mahkemesine dava aç diye. 5510 sayılı kanuna göre işveren zaten bakıcının sigortasını yapmak zorunda. 5510 sayılı kanunun ek 9 uncu maddesi Bakıcıların sigortalılığı ile ilgili. İşveren yapsaydı sigortasını bakıcı vergisini öderdi. Bu işverenin sorumluluğu. Yani sigortası yoksa ücretsiz izin hakkı yok diye bir durum yok. İşveren yapsaydı olurdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?