Yaş 19 ama vücut...

Giz05

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2012
468
166
323
İzmir
Sevgili KK ablalarım burada hep birlikte ne dertlere çare bulduk... Bende size bir derdimi anlatmak istiyorum

Ben 15 yaşımdan beri kilo alıp veriyorum ve şu an 19 yaşındayım... Ne kadar spor yapmış olsamda iyi bakamamışım ki kendime vücudum tam bir rezalet! selülit lafı biraz kibar kalıyor. Özellikle kalçam üzerinden taramalı tüfekle geçilmiş gibi adeta :2: Aslında bu durum 2 senedir falan var fakat ben kilolarımdan dolayı açık giyinmeyi tercih etmeyen
birisiyim, bu yüzden o kadar dikkat etmezdim, ama son zamanlarda bu durum aşırı canımı sıkıyor. Ciddi ciddi vücudumun en diri olması gereken dönemde en az 50 yaşındaki bir kadının vücuduna sahip gibiyim.( tabi ki bakımsız bir kadının). Zaten 2 yıldır bu sebeple bir bahane bulup tatillerden kaçıyordum fakat bu sene kilo vermek adına ciddi çabalarda bulunuyorum. Ben de yazın arkadaşlarımla havuza falan gitmek isterim. . Estetik bir operasyon geçirmem mümkün değil malum öğrencilik. (ailem kuaföre zor gönderiyor yahu ) Yağlar, kremler içinde iş işten geçtiğini düşünüyorum. Zaten hepsinden kurtulmak gibi büyük bir hedefimde yok ama artık banyodan çıkınca vücudumu her kadın gibi kremlemek istiyorum, o halimi görmemek için hızlı hızlı giyinmek istemiyorum. Sizce nerden başlamalıyım?
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..
.

Son düzenleme:
bol su az tuz ve spor 1 ayda bile gözle görülür fark ama su ve tuz çok önemli canım bide çok falz kahve tüketmemeye bak ben de bayağı kiloluyum bayağı dediğim 108 falan ama çok selülitim yoktur çok su içerim az tuzlu yerim hele geçen sene spor ve diyetle bacaklarım dümdüz olmuştu nerdeyse tabi birazını geri aldım

Kahve işte! Kola hiç içmem ama malum öğrencilerin temel içeceği kahve...Artik tuza gule gule o zaman şu aralar kilo vermek için Su konusunda bayağı kendimi aştım zaten. spor içinde günlük 30-40 dk yürüyebiliyorum artıracağım inşallah. Teşekkür ederim, inşallah aldığınız kiloları en kısa zamanda verirsiniz:)

Son düzenleme:
selülitin düşmanı yürüyüş en iyisini yapıyosun canım

bence spor şart .... spor olmayınca oluşuyor ... bide kızartmadır coladır tüketmeyeceksin ...
ayrıca ne ellilikler var valla bakınca ben kendimden utanıyorum .... bazı kadınlar yaş kaçç olursa olsun sıfır selülülit .... yapı meselesi birazda

Son düzenleme:
sekerı hayatından cıkarman lazım az yemeye kendını alıstırmalısın, aburcuburdan uzak durmalısın, kahve kola tarzı ıcıcekler yerıne bol su ve yesıl cay tuketmelı ayrıca spor yapmalısın ekmegı azalmalısın beyaz ekmek yerıne tahıllı dılım ekmeklerden tuketmelısın kılo vermek ıcın kaloro hesabı sart atıyorum vucudun gunluk 1300 kalorı yakıyorsa sen bundan fazla almamalı ve cok hareket ederek metobolızma hızını arttırmalısın cnım

Son düzenleme:
Eğer üniverste öğrencisiysen tatil biter bitmez okuldaki spor salonuna yazıl fitness yada plates yapabilirsin havuz varsa haftada 1 de yüzme öneririm bu tarz kurslar üniverstelerde uygun fiyata oluyo ve başındada spor akademisi öğrencileri oluyo zaten sağlık raporu alıp giriyosun. Ama eğer böyle bi imkanın yoksa hanımlar lokaline yaZıl her ilçede var artık sporu yaşam tarzı haline getirmek çok önemli spor yaptıkça bol su tüketmeye ve sağlıklı beslenmeye başlıyacaksın ben vize final haftaları dışında haftada 2 kez fitness yapıyorum ve arkadaşlarımla gidince çok zevkli oluyo zinde hissediyorum kendimi bi de sınav zamanı kahve yerine havuç suyu öneririm sana

kahve cokmu zararli ki? ben kahvesiz yapamam =(

ben kilomdan memnunum ama fit olmak istiyorum ve selilüt ve catlaktan ödüm kopuyor :18::18:

bol bol yürüyorum bende, ise yürüme gidip geliyorum cünkü masa basi calisiyorum 8 saat.. yoksa hic haraket ettigim yok..

ayrica cok su iciyorum ama yediklerime pek dikkat etmiyorum malesef.. cok seker cikolata chips fln severim, görsem kendimi tutamam..ama azalatmaya gayret ediyourm.. bence bütün bunlarin biraz genlerlede alakasi var.. biraz degil baya baya yani

benim sülalede bütün kadinlarda catlak mevcut, bakalm ben savasimi veriyorum insallah uzuuuuun süre hatta ömür boyu catlak yüzü görmem.. vücüdümü hep nemlendiriyorum.

ah birde varisleri var 2 teyzemin ve anneannemin..:18:

Beyaz ekmek, makarna, pirinc bunlari olabildigince azaltin, sonra sekerli yiyecekleri de azaltin, haftada bir kücük bir cikolata yiyin gibi. Sonra tuzu azaltin, bol su icin bu cok önemli. Ben günde 2.5 litre su icmeye basladigimda muhakkak zayiflarim :)
Spor salonuna yazilin...

Son düzenleme:
selülitin düşmanı yürüyüş en iyisini yapıyosun canım
Selülit için yosun sabunu ve kese cok iyi geliyormuş diye, okumuştum burdan
kahfenin iyi olmadığida dogru, ben kalkar kalkmaz iciyorum ve 4,5 aydır hafif kendini gösterdi

denemedıgım ama duydugum bırseyı yazıyım bende sana banyodan cıkmadan once selülit olan bolgelere once sıcak su sonrada soguk su tut kan dolasımın hızlanır ve o bolgelerdekı yaglar yakılmaya baslanır dıye okumustum bıyerde ve bencede mantıklı her banyodan sonra tavsıye ederım canım

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ama ne yazik ki spor salonuna gitmeye imkanim yok yuzme cok isterim ama sanirim selulitlerimi kapatmak için haşema giymem gerekicek... evde koşu bandım var onunla yürüyebiliyorum sadece hava güzel olursa dışarıda.

Bunu biliyor ama soğuk sudan nefret ederim eşim cakdirmadan çıkmadan önce soğuk suyu acar, benide tutar
ama artik nr.'sini yemiyorum, işim biter bitmez kaçıyorum

Senin çatlakla mı başın dertte?
Yoksa yağlarla mı?
Zira çatlaksa çaresi yok maalesef, benim de küçük yaşta alıp verdiğim kilolardan dolayı kalçalarımda çatlaklar oluştu ergenlikten itibaren.
Hangi kremi kullandıysam geçmedi, çatlağın çaresi yok diye biliyorum..
Ama yağlar yakılabilir, düzenli bir spor ve diyetle tabiiki :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada yeşil çay ve zencefil tafsiye ederim kızlar ve yeşil elma bol bol tüketin.

Bunu biliyor ama soğuk sudan nefret ederim eşim cakdirmadan çıkmadan önce soğuk suyu acar, benide tutar
ama artik nr.'sini yemiyorum, işim biter bitmez kaçıyorum

aynen bende soguk su sevmedıgım ıcın uygulayamıyorum ama sıcak su tutuldugunda damarlar genısler ve kan dolasımı yavaslar daha sonra soguk su tutunca damarlar daralır ve kan dolasımı artar boylece yaglar daha cabuk yakılır yaz gelsın bende yapcem inşşş

beyaz ekmek makarna pirinç vazgeçilmezlerimmmm malesef konu sahibi arkadaşım gibi bende 19 yaşındayım. boyum 1.65 kilo 59 ama benimde vermem lazımmmm

Bak bu damar olayı ilgimi cekdi:)
benim ayak damarlarımda bir sorun var, yorganın altında bile ayaklarımı dışarı çıkartırım. Demekki soğuk su şart

bendede o sorun eskiden vardı, ama şuan çatlaklardan eser yok. Nasıl gittiler bilmiyorum ama, bir ara sümüklü böceğin Kırım'ını kullanıyordum ve güneşleniyordum, Belki bunların sayesinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…