Yaş 34, evlenemedim.

34 yaşında nişanlandım. 35 e girmeden düğün yaptım. Mantık olarak evet dedim. Şimdi çok şükür eşim diyorum.
Bir arkadaşımda sizinle aynı yaşta. Kimi gösteriyorsak beğenmiyor. Sonrada hevesim kalmadı galiba diyor.42 yaşında kuzenim daha yeni biriyle görüşüyor. Bi 6 ay tanıyalım acelemiz yok diyor. Sizin yaşınız geç değil
Benim kuzenim de aynı. 40 yaşında ve gönlüne göre birini yeni buldu. Biz nişan hazırlıklarına başladık. ☺️

Bence interneti deneyin annenize söyleyin aile büyüklerine haber versin, bu arada da tarzınızı değiştirin fazla kilonuz varsa verin , saç-cilt-diş her türlü bakımlarınızı yaptırın, spor yapın hem kendinize baktıkça enerjiniz modunuz değişir yükselir hem de özgüveniniz artar.

Valla gecende Youtube'da gezerken bir video yorumunda rastladim, yine kadinlarin yasiyla ilgili hodukce bir yorumlar vardi. Bir kadin da
"ben 34 yasinda 30 yasinda bir adamla evlendim vayy be zor olani basarmisim bilmiyordum"
yazmis. Eeee sizin yasinizda evlenen tonla kadin var konu sahibesi bence evleniceksiniz, yukarda gayet iyi tavsiyeler var.

Aynı yastayiz, hayat tarzımız da yakin ben de evden ise işten eve, hatta tam 4 ay oldu idari izindeyim eve kapandim mecburen.
Ama ben is yerinde bir sürü insan görüyorum, gelen gidenden artik gun sonu uzanip kafa dinlemek istiyorum. Yine de sosyal bir ortamin icinde olduğumdan (is yerinde), tanismalar oluyor. Illa evlilik odakli.olmamak.lazim.
Ailenizle yasamaniz da belki hayatınızı kısıtlıyordur, kendinize özel is harici zamanlar yaratin. Kursa gidin, spora yazılın vs.
Beni tanıştıran arkadaslarim da oldu, erkekler artık kadinlara sevgi saygi olarak değil de bankamatik gözüyle bakiyor (hepsi degil tabii)
Iyi analiz etmek lazim.
Bir de beklentilerinizi cok yuksek tutmayın ama belli kriterleriniz de olsun (saygı/merhamet gibi).
Illa hic evlenmemis olsun da demeyin, kesin bosanmis.cocuklular karsima cikar diye umutsuz da olmayin. Biraz akisinda yasamak lazim hayatı.
Bir de bazen hic ummadığınız anda cikar böyle şeyler. Mesela en son hastane kantininde sabahın 5inde konustugum adamla iyi muhabbet kurmustuk birkac hafta görüştük, olmadı ama gerçekten saygılı bir adamdı, bana cok sey katti onunla görüşmek de.
Yani hemen tanistik kesin evlenmeliyim.diye de şartlamayin kendinizi.
Aracı olan arkadaslarimdan bazıları sonradan kendileri mahcup oldular adamin yaptiklarini görünce ki ben kimseyi suclamadim. Ama insanlar çekiniyor kötü olurlarsa vebal almayalim.diye.
Bir de is harici evdeyken yaptığınız bir hobiniz, sizi mutlu eden bir sey var mi merak ettim.

Merhabalar. Benim derdim aile kuramamış olmak. Ailemle yaşıyorum. Yaşım 34 oldu. Küçük bir şehirde yaşıyorum işim dolayısıyla. Büyük bir şehire tayinim şimdilik zor gibi görünüyor. Etrafımda tanışabileceğim kimse yok. Evden işe işten eve. Arkadaşlarıma söyledim aslında evlenmek istediğimi filan ama. Kimse çok oralı olmadı gibi. Aracı olan yok. Üzülüyorum. Tüm sohbetlerimiz çocuk, aile. Kendimi arkadaş grubuma aykırı hissediyorum. Hepsi eşleriyle haftasonlarını geçiriyor. Ben evdeyim. Bu yaştan sonra zor gibi geliyor ama. Çocuklu biriyle evlilik yapmak istemiyorum ama bunun için geç kaldım sanırım. Bilmiyorum benim gibi olup da aranızda evlenebilen var mı. Sevgiler.
nacizane fikrimi belirtmek isterim. birlikte çalıştığım bi bey evlenmek istediğinde halk oyunları kursuna gitmiş nasılsa buraya işsiz güçsüz insan gelmez illaki işi olup kafa dağıtmak isteyen gelir diye düşünüp. sonuç: eşini halay çeke çeke eve getirmiş (evlenmiş) böyle demişti çok gülmüştüm :D kurslara gidebilirsiniz bence

Hanımlar, sosyalles diyorsunuz da, ben ölümüne asosyal olduğum ve evden cikmadigim bir dönemde, eşimin beni evimin kapisin da görmesiyle o yola girdim. :) Kapı bildiğiniz sokak kapısı da değil, dairenin içindeki kapı. Üst kata misafirliğe gelmiş ve olaylar olaylar. Olacaksa, hiçbir şey yapmadan oluyor zaten. Sosyallesmeyle olsaydı, tanıdığım birçok sosyal insan, evli olurdu. Kısmet işleri bu isler. Rabbim hayırlı kismetler versin inşallah. Bunları dert etmeyi biraktiginiz da, o kişi çıkacak karşınıza inşallah.

Olgunlaşmanın en güzel yanı ne biliyor musun artık kendim için birşeyler yapmaya başladım.
Bunun için kimseyi beklemiyorum tatil planları yapıyorum
Spora başladım :)
Kendime bakmaya ve daha çok sevmeye başladım.
Sağlık her şeyden önemli.
Üstelik o kadar da büyük değiliz daha :)
biz kendimizi sevdikçe daha mutlu olacağız
Kendi kıymetimizi bilelim
:KK36:
Ben de aynen kendime odaklandığım icin çok da takmiyorum.biri olmus olmamis.
Insan kendiyle mutlu olmayi, ic huzuru yakalayabiliyorsa; hayatina girenler bu mutlulugu arttırır ama hayatını birine.endekslemeden yaşamayı öğrenmek lazim

Hanımlar, sosyalles diyorsunuz da, ben ölümüne asosyal olduğum ve evden cikmadigim bir dönemde, eşimin beni evimin kapisin da görmesiyle o yola girdim. :) Kapı bildiğiniz sokak kapısı da değil, dairenin içindeki kapı. Üst kata misafirliğe gelmiş ve olaylar olaylar. Olacaksa, hiçbir şey yapmadan oluyor zaten. Sosyallesmeyle olsaydı, tanıdığım birçok sosyal insan, evli olurdu. Kısmet işleri bu isler. Rabbim hayırlı kismetler versin inşallah. Bunları dert etmeyi biraktiginiz da, o kişi çıkacak karşınıza inşallah.
herkes siz gibi şanslı olabilse keşke :)

Merhabalar. Benim derdim aile kuramamış olmak. Ailemle yaşıyorum. Yaşım 34 oldu. Küçük bir şehirde yaşıyorum işim dolayısıyla. Büyük bir şehire tayinim şimdilik zor gibi görünüyor. Etrafımda tanışabileceğim kimse yok. Evden işe işten eve. Arkadaşlarıma söyledim aslında evlenmek istediğimi filan ama. Kimse çok oralı olmadı gibi. Aracı olan yok. Üzülüyorum. Tüm sohbetlerimiz çocuk, aile. Kendimi arkadaş grubuma aykırı hissediyorum. Hepsi eşleriyle haftasonlarını geçiriyor. Ben evdeyim. Bu yaştan sonra zor gibi geliyor ama. Çocuklu biriyle evlilik yapmak istemiyorum ama bunun için geç kaldım sanırım. Bilmiyorum benim gibi olup da aranızda evlenebilen var mı. Sevgiler.
Bende28 yaşında evlendim sizin gibi düşünüyordum ama biraz seçenekleri değerlendirin geç değil ama bundan sonra geç kalabilirsiniz

herkes siz gibi şanslı olabilse keşke :)
İnşallah herkes benim kadar şanslı olur. Ama ben o dönem inanın hiç takmiyordum. Hatta uzun bir ilişkiden çıkmıştım ve kafa dinliyordum. Olacak ya, bir şekilde oldu işte. :)

Sizin sıkıntınız evlilikten ziyade arkadaşınız olmaması. Yalnız kaldığınız için bu boşluğu evlenerek doldurabileceğinizi düşünüyorsunuz. İnsanlar sürekli çocuk ve eşten muhabbet edince otomatikman ben de evlenmeliyim moduna giriyor.

Evden işe, işten eve demişsiniz. Biraz sosyalleşmeye çalışın, küçük bir şehir de yaşıyor olabilirsiniz, yakın şehirlere gidebilirsiniz, kendinize hobiler edinin, ne bileyim spor, enstrüman kursu gibi yerlere gidebilirsiniz. Hem sıkılmaz, hemde kendinizi geliştirmiş olursunuz. Bir taraftan da sosyalleşmiş olursunuz.

Aslında çözüm sizde, evlenme odaklı bakmayın olaya, yaşınız ideal ve evlenmenin erkeni olur geçi olmaz bence, nasip kısmet bu işler, sadece çevrenizi genişletin ve karşınızdaki insanlara şans verin, mantık çerçevesinden geçirip tabi ki. Bende arada bekar olduğum günleri anımsar, şimdi olsam neler yapardım diye geçiririm içimden mesela :KK33:

Benden bir tavsiye daha; bir kişiye takılıp kalmayın. Açıklayayım; bir erkekte en ufacık sizi rahatsız eden bir şey varsa konuşun. Düzelmezse de yol verin. Vakit harcamayın yani. Olmazı oldurmaya çalışmayın. Benim bir çok arkadaşım böyle evlendi. Bakıyor olmadı next diyorlardı 😂 Çok yakın arkadaşım öyle bir adamla tam 3 sene kaybetti. Daha sonra karşına çıkan insanları çok net bir şekilde eledi ve evlendi. Baktınız olmadı belki düzelir diye aylarınızı, yıllarınızı harcamayın. Zaman kaybetmemek pişman olmanızı da engeller.

Ben de aynen kendime odaklandığım icin çok da takmiyorum.biri olmus olmamis.
Insan kendiyle mutlu olmayi, ic huzuru yakalayabiliyorsa; hayatina girenler bu mutlulugu arttırır ama hayatını birine.endekslemeden yaşamayı öğrenmek lazim

Kesinlikle önce kendimizi olduğumuz haliyle görüp tanıyıp sevmemiz lazım daha sonra hobilerle de bi şeyler katmak faydalı, iyi bir eş de gelirse dediğin gibi bu mutluluğa mutluluk katabilir ancak :)

Son düzenleme:
En sinir olduğum şey bu.. Kimse kimseye yardımcı olmuyor.. Ben çok aracı olmayı severim ben mutluysam herkes mutlu olsun isterm ama bazı insanlar karışmak istemez.. Ne var aracı olsalar herkesin mutlu güzel bi evlilik yapmaya hakkı var

Birincisi iyi olur Allahtan kötü olur senden bilerler ikinciside diyelim çok sevdiğiniz bir arkadaşınız için aracı oldunuz,o sizin için çok iyi bir arkadaştır ama iyi bir eş olur mu ?onun garantisi varmı?

Kendinizi üzmeyin elbet bir yerlerde bulacaksiniz nasibinizi. Biraz sosyal çevrenizi genişletin. Virüs olaylari azaldiginda kurslara, seminerlere katılın. Bol bol gezmeye yeni arkadaşliklar edinmeye çalışın. Bir yerlerde dogru insanla karsilasacaksinizdir. Daha yasiniz genç

Sende onlarin muhabbetlerine cok orali olma kuzum yani bilemiyorum arkadas konulari pek sevimli gelmiyor bana ayni es adayi gibi secmek lazim, mutlaka iyidirler ama modunu da dusuruyorsa yeni cevre kacinilmazdir ben oyle yapardim
Buna çok katılıyorum evlilerin hepsi mutluluktan ölmüyor ve birçok handikapı var evliliğin KK forum dan da gördüğünüz gibi. Ama bazı kadınlar kendi evliliklerini olduğundan daha farklı sumaya ve karşı taraf bekarsa kendisini kötü hissetirmeye eziklemeye bayılıyorlar. Enerji emici bu tiplerden uzak durun. bende 30larım da bekarım ama evli arkadaşlarım evlilikleri konusunda çok dürüsttür öyle allayıp pullamaz. Kendimi onların yanında kötü hissetmiyorum çocuk aile dışında bi sürü sey konusabiliyoruz. Cevre çok önemli modunuzu dusuren insanlara cok yanasmayın bence.

Buna çok katılıyorum evlilerin hepsi mutluluktan ölmüyor ve birçok handikapı var evliliğin KK forum dan da gördüğünüz gibi. Ama bazı kadınlar kendi evliliklerini olduğundan daha farklı sumaya ve karşı taraf bekarsa kendisini kötü hissetirmeye eziklemeye bayılıyorlar. Enerji emici bu tiplerden uzak durun. bende 30larım da bekarım ama evli arkadaşlarım evlilikleri konusunda çok dürüsttür öyle allayıp pullamaz. Kendimi onların yanında kötü hissetmiyorum çocuk aile dışında bi sürü sey konusabiliyoruz. Cevre çok önemli modunuzu dusuren insanlara cok yanasmayın bence.
Bu da çok önemli. Arkadaşlarınız bakımından şanslısınız.

Back
X