- 23 Mayıs 2020
- 102
- 164
- 18
- 40
- Konu Sahibi adiguzelkadin1919
-
Ben de yuvam olsun istiyorum ama geç kaldım paniği ile yanlış bir evlilik yapmaktan korkuyorum. Var mıdır kızlar 35 inden sonra güzel bir evlilik yaptım diyen? Bir de eski eşten çocuk olunca işte illa ki sıkıntılar çıkıyor. Bilemiyorum kafam karışık.Cocuk icin evlendi, ne icin evlensin baska
Ben de yuvam olsun istiyorum ama geç kaldım paniği ile yanlış bir evlilik yapmaktan korkuyorum. Var mıdır kızlar 35 inden sonra güzel bir evlilik yaptım diyen? Bir de eski eşten çocuk olunca işte illa ki sıkıntılar çıkıyor. Bilemiyorum kafam karışık.
AçtımYeni konu açmanız gerek.
Yok artık ya.Bu anne oğul resmen sana güvenmiş.Kuzum sen önceden farketmedinmi bu durumları?Bebeğine bakmak için izin almak senin hakkın.O annesine söz verdi diye sen neden çekesin sıkıntı.Ya kusura bakma çokda konuşmak istemiyorum, seni doldurmuş gibi olmak için.En iyisini sen bilirsinBunlar o kadar zorki..Annesi ev alin diye sıkıştırıyor. Esim de kati suretle ucretsiz izne ayrilmama karsi.Cok zorlanirsan ayrilacan habersiz ama kiyamet kopacak.Ve bebden uzak surarak beni cezalandiracak.Herkes nasil ise gidiyor diyor.Bir yillik ucretsiz izin hakkim var ikiye bolebiliyormusum .Ben birkac ay hamileligin son donemlerinde biraz da bebek dogunca isterdim.Halbuki benim evlenmeden once birikmiş param da var istesem onlari koymam.izne ayrilmam gerekirse onu soyleyecem.Ve seneye nisana ev almis oluruz diye annesine soz vermis yoksa kira alacak kadin.
Anlıyorum canım.Senin mantık uçmuş o sırada.Ne diyeyim ,herşeyin farkındasın, inşallah düzelir durum.Ama ev alacaksanda ,ne alırsan al, kendi paranla bir şekilde kendini garantiye al.İlerde boşanmasan bile kendi evladının hakkını diğer eşten olma 2 çocuğa daha paylaştırmak zorunda kalma.Bak 43 yaşına kadar çalışmış çabalamışsın.Normalde çocuk olmasa dünya malı diycem, ama bir evladın olacak, büyüdüğünde düşün 20 yaşına geldiğinde sen 63-64 yaşında olacaksın.Emekli olacaksın belki.Çocuk üniversiteye gidecek ne bileyim büyüdükçe daha çok şey isteyecek, paraya ihtiyacı olacak.Çalışacak gücün olmayacak o saatten sonra.Bence şu an 5 kuruşunu harcarken bile bunları düşünmelisin.Şahsen ben ne kocama,ne onun anasına,ne çocuklarına, nede ablama yedirmem böyle bir durumda.Gerekirse çocuğun adına altın hesabı açtır tüm birikmişini oraya yatır.Ne alınacaksada ortak alırsınız kocanla.Bu durumuda güzel bir dille kocana anlatabilirsin.Bende 38 yaşındayım çocuğum yok, çocuğum olursa eğer acaba onun kaç yaşına kadar yanında olabilirim diye düşünüyorum.Dünya hali insan ömrü belli, bugün var yarın yokuz.Bana birşey olursa ona ne olur diye düşünürüm.Çocuğum olsa ilk yapacacağım şey onun hayatını ben olmasamda en iyi şekilde sürdürmesini sağlayacak durumu ayarlamak olur.Lütfen bunları düşün ve sonradan pişman olacağın şeyler yapma,sana bir kardeş tavsiyesi.Mantığını kullan bu sefer, evladın içinEvlilige yakin soyledi ben kendimi coktan kaptirmistim Kumar degil borsa caoraz kurlarda bir ev parasi kaybetmis kredi kartindan cekmis duzeltmek icin duzeltememis
Ve sen bile bile bu adam para verdn borsa oynasın diyeEvlilige yakin soyledi ben kendimi coktan kaptirmistim Kumar degil borsa caoraz kurlarda bir ev parasi kaybetmis kredi kartindan cekmis duzeltmek icin duzeltememis
Bence eşiniz borsayı kumar zıhnıyetı ıle oynuyor sanırım..Dik durusunun bişeylerı saklamak adına oldugunu dusunuyorum..Evlı ıken aldıgınız herseyde yarı oranda hak iddia eder.Ablanızdan borcu eft olarak alınve ablanız evlenmeden oncekı bır tarıhte alınan borcun gerı odemesı dıye parayı gondersin.En azından o para oranında evden fazla hak alırsınız..Tabii eşiniz o parayı evli iken verıdıgınızı ıddıaedecektır..Tabiki boşanmayın..Ama kenıdınızı korumanız gereken bır evlılıgın içindesiniz sanki..İyi maaş alan iki insan ve yaklasık 40 larında annenin bu muamlsıne maruz bırakır ki kendini..Cevapsız kalması sorularınıza ve ucretsızı izne cıkayım talebıne herkes calısıyor tepki;bir tür geri planda sakladıgı şeyler oldugunu düşündürtüyorbence umudunuzuz kaybetmeyın kesınlıkle bu cok onemlı.sosyal cevre edınmeye bakın ıs vs gbı.evlılık kısmet ısıdır
Şu karantina beni mahvetti kızlar. Yaşım 37. 15 yıl yalnız başıma İstanbul’da yaşadıktan sonra tekrar memlekete döndüm ve ailemle yaşamaya başladım. Bu duruma alışmakta zorlanıyorum. Annem bana çok düşkün. Yalnız hiçbir yere gidemiyorum. O da benimle gelmek istiyor. Bana güvenmediğinden veya beni yalnız göndermek istemediğinden değil, kendine yoldaş olarak beni görüyor. Ben de ona kıyamıyorum ama hiç yalnız kalamıyorum. Evimi ayırsam annem çok üzülür biliyorum. Odamda mesela oje sürücem paldır küldür giriyor. Giyinirken pat dalıyor. Hiç özelim kalmadı anlayacağınız. Evlenemedim de. Yaşım da geçti. Bu yaştan sonra kimse bakmıyor bana. Arkadaşlar aracı oldu, biriyle görüştüm. Beyfendi daha genç istiyormuş. Onun yaşı 41. Artık evliliğe de umudum kalmadı. Bilmiyorum benim yaşımda mutlu evlilik yapanlarınız oldu mu? Bana bir umut verin ne olur. Karantinadan dolayı da evdeyiz. İyice sıkıntı bastı. Dışarı da çıkamıyorum. Psikolojim iyice bozulmaya başladı. Kızlar akıl verin ne olur. Sevgiler.
Benim annem yok annesiz buyudüm kotu manada demiyorum asla yanlıs anlamayın ama keske benim de sızın anneniz gibi annem olsaydı benden hıc ayrılmak ıstemeyenŞu karantina beni mahvetti kızlar. Yaşım 37. 15 yıl yalnız başıma İstanbul’da yaşadıktan sonra tekrar memlekete döndüm ve ailemle yaşamaya başladım. Bu duruma alışmakta zorlanıyorum. Annem bana çok düşkün. Yalnız hiçbir yere gidemiyorum. O da benimle gelmek istiyor. Bana güvenmediğinden veya beni yalnız göndermek istemediğinden değil, kendine yoldaş olarak beni görüyor. Ben de ona kıyamıyorum ama hiç yalnız kalamıyorum. Evimi ayırsam annem çok üzülür biliyorum. Odamda mesela oje sürücem paldır küldür giriyor. Giyinirken pat dalıyor. Hiç özelim kalmadı anlayacağınız. Evlenemedim de. Yaşım da geçti. Bu yaştan sonra kimse bakmıyor bana. Arkadaşlar aracı oldu, biriyle görüştüm. Beyfendi daha genç istiyormuş. Onun yaşı 41. Artık evliliğe de umudum kalmadı. Bilmiyorum benim yaşımda mutlu evlilik yapanlarınız oldu mu? Bana bir umut verin ne olur. Karantinadan dolayı da evdeyiz. İyice sıkıntı bastı. Dışarı da çıkamıyorum. Psikolojim iyice bozulmaya başladı. Kızlar akıl verin ne olur. Sevgiler.
kuzum şu yaşını sorun yapanlara sende 41 yaşındasın daha genç yaşıtım birini arıyorum de ve öyle de ara ,daha küçük gelirse ve begenmezse yaşını sende küçüksün de hep bizim mi psikolojimizle oynacaklar ,benimde tanıdığım 37 yaşında evlendi biri 40 küsürde evlendi ikisi de bekar bayanlardı ,oluyor yani geç evlendilerŞu karantina beni mahvetti kızlar. Yaşım 37. 15 yıl yalnız başıma İstanbul’da yaşadıktan sonra tekrar memlekete döndüm ve ailemle yaşamaya başladım. Bu duruma alışmakta zorlanıyorum. Annem bana çok düşkün. Yalnız hiçbir yere gidemiyorum. O da benimle gelmek istiyor. Bana güvenmediğinden veya beni yalnız göndermek istemediğinden değil, kendine yoldaş olarak beni görüyor. Ben de ona kıyamıyorum ama hiç yalnız kalamıyorum. Evimi ayırsam annem çok üzülür biliyorum. Odamda mesela oje sürücem paldır küldür giriyor. Giyinirken pat dalıyor. Hiç özelim kalmadı anlayacağınız. Evlenemedim de. Yaşım da geçti. Bu yaştan sonra kimse bakmıyor bana. Arkadaşlar aracı oldu, biriyle görüştüm. Beyfendi daha genç istiyormuş. Onun yaşı 41. Artık evliliğe de umudum kalmadı. Bilmiyorum benim yaşımda mutlu evlilik yapanlarınız oldu mu? Bana bir umut verin ne olur. Karantinadan dolayı da evdeyiz. İyice sıkıntı bastı. Dışarı da çıkamıyorum. Psikolojim iyice bozulmaya başladı. Kızlar akıl verin ne olur. Sevgiler.
Nasil kendi cocuguma saklayacamki alinan hersey ortak sayiliyor ancak kenara oara atip ozellikle ona hesap actirip yatirarak o da bekki yasa gelmeden olmuyor diye biliyorum.Bu konuda goze batmadan neler nasil yapabilirim. Ev ortak oluyor kendi paramla alsam bile.Onun birikmisi yok benim var.O bir miktar borc oduyor 1.5 yili var. Ev alirken kardesi den 35bin alacakmis annesi de 15 bin oyle verecekmis.Zaten akacagimiz ev 180 bin civari mutevazi düşünüyoruz.Anlıyorum canım.Senin mantık uçmuş o sırada.Ne diyeyim ,herşeyin farkındasın, inşallah düzelir durum.Ama ev alacaksanda ,ne alırsan al, kendi paranla bir şekilde kendini garantiye al.İlerde boşanmasan bile kendi evladının hakkını diğer eşten olma 2 çocuğa daha paylaştırmak zorunda kalma.Bak 43 yaşına kadar çalışmış çabalamışsın.Normalde çocuk olmasa dünya malı diycem, ama bir evladın olacak, büyüdüğünde düşün 20 yaşına geldiğinde sen 63-64 yaşında olacaksın.Emekli olacaksın belki.Çocuk üniversiteye gidecek ne bileyim büyüdükçe daha çok şey isteyecek, paraya ihtiyacı olacak.Çalışacak gücün olmayacak o saatten sonra.Bence şu an 5 kuruşunu harcarken bile bunları düşünmelisin.Şahsen ben ne kocama,ne onun anasına,ne çocuklarına, nede ablama yedirmem böyle bir durumda.Gerekirse çocuğun adına altın hesabı açtır tüm birikmişini oraya yatır.Ne alınacaksada ortak alırsınız kocanla.Bu durumuda güzel bir dille kocana anlatabilirsin.Bende 38 yaşındayım çocuğum yok, çocuğum olursa eğer acaba onun kaç yaşına kadar yanında olabilirim diye düşünüyorum.Dünya hali insan ömrü belli, bugün var yarın yokuz.Bana birşey olursa ona ne olur diye düşünürüm.Çocuğum olsa ilk yapacacağım şey onun hayatını ben olmasamda en iyi şekilde sürdürmesini sağlayacak durumu ayarlamak olur.Lütfen bunları düşün ve sonradan pişman olacağın şeyler yapma,sana bir kardeş tavsiyesi.Mantığını kullan bu sefer, evladın için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?