Yaş 37, ailemle yaşıyorum ve kendime ait hiçbir şeyim yok

adiguzelkadin1919

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2020
102
164
18
40
Şu karantina beni mahvetti kızlar. Yaşım 37. 15 yıl yalnız başıma İstanbul’da yaşadıktan sonra tekrar memlekete döndüm ve ailemle yaşamaya başladım. Bu duruma alışmakta zorlanıyorum. Annem bana çok düşkün. Yalnız hiçbir yere gidemiyorum. O da benimle gelmek istiyor. Bana güvenmediğinden veya beni yalnız göndermek istemediğinden değil, kendine yoldaş olarak beni görüyor. Ben de ona kıyamıyorum ama hiç yalnız kalamıyorum. Evimi ayırsam annem çok üzülür biliyorum. Odamda mesela oje sürücem paldır küldür giriyor. Giyinirken pat dalıyor. Hiç özelim kalmadı anlayacağınız. Evlenemedim de. Yaşım da geçti. Bu yaştan sonra kimse bakmıyor bana. Arkadaşlar aracı oldu, biriyle görüştüm. Beyfendi daha genç istiyormuş. Onun yaşı 41. Artık evliliğe de umudum kalmadı. Bilmiyorum benim yaşımda mutlu evlilik yapanlarınız oldu mu? Bana bir umut verin ne olur. Karantinadan dolayı da evdeyiz. İyice sıkıntı bastı. Dışarı da çıkamıyorum. Psikolojim iyice bozulmaya başladı. Kızlar akıl verin ne olur. Sevgiler.

Üzülürse üzülsün
O nasıl bir cümle ya. Annesi sonuçta.

Benim teyzemde geç evlendi kısmetin ne zaman açılacağı belli olmaz. Çok haklısınız insan yalnız yaşamaya alışınca özellikle sonra çok zorlanıyor. Bence şu karantina süreci geçtikten sonra iyi kötü bir iş bulun. Sosyal cevreniz olur. Hem belki o ara karşınıza biri çıkar. Kesinlikle sosyal medyadan biriyle tanışmayin ama şu süreçte yanlış karar verirsiniz. Arkadaşlarınızın aracı olduğu insanlar çıkarsa onlarla görüşün ama kısmetin nerden çıkacağı belli olmaz.

Daha genc mi istiyormus
Ya kusura bakma dikkatimi dagitti, cus demek istiyorum
41 yasinda bir erkek daha ne kadar genc bir kadinla evlenmek isteyebilir
Neyse yasiniz bana gec gelmedi, bu islerin erkeni geci olmaz hayirlisi olur
Cok guzel bir yastasiniz bu arada
Boyle dusuncelerle kendinizi sinirlandirmayin
Ne dusunursen onu cekiyorsun bir yerde de

Yaaa. Ne güzel. İlk evliliğiniz miydi? Bana dedikleri bu yaştan sonra anca evlenmiş boşanmış birini bulursun. Ne olur yanlış anlamayın ama ben kendim gibi hiç evlenmemiş biriyle evlilik yapmak istiyorum.

Aynen. En fazla 35 olmalı, kadınlar erken yaşlanır demiş.

Daha önce hiç evlilik yapmamış bir erkekle evlenme ihtimaliniz düşük olsa da boşanmış düzgün erkekler de var onları da bir değerlendirin bence
Bilmiyorum. Ailemin de bunu onaylayacağını sanmıyorum.

Bilmiyorum. Ailemin de bunu onaylayacağını sanmıyorum.
Bir de 15 yıl yalnız yaşadıktan sonra neden ailenizin yanına döndünüz ki. Annenizin o sürede sizin yokluğunuza çoktan alışmış olması lazım. Yine tek yaşayın ben olsam öyle yapardım o zaman evlilik fikri hakkında emin isiniz değilmisiniz daha sakin kafayla düşünürsünüz şimdi bunalmış olduğunuz için yanlış karar vermeniz olası.

Yaaa. Ne güzel. İlk evliliğiniz miydi? Bana dedikleri bu yaştan sonra anca evlenmiş boşanmış birini bulursun. Ne olur yanlış anlamayın ama ben kendim gibi hiç evlenmemiş biriyle evlilik yapmak istiyorum.
Benimde esiminde ilk evliligiydi

Ne güzel. Benim etrafımda yaşıtlarım 2. Çocukları bile okula gidiyor. Bana da herkes acınası bakıyor. Sanki bir kusurum varmış gibi, hastalığım varmış gibi.

Keyfi bir dönüş olmadı. Maddi sebeplerden dolayı. Şimdilik ayrı eve çıkma imkanım yok maalesef.

Evlenememeniz umrumda değil cünkü cevremde siz yaslarda hatta daha gec yaslarda üstelik kendilerinden genc kocalarla evlenen kadınlar çok. Ama anneyle iliskiniz sizin psikolojinize iyi gelmiyo, durup bi kendiniz hakkında düsünmeye, iliskilerden beklentinizin tam olarak ne oldugunu anlamaya, hayatta ne istediğinize karar verebilmeye ihtiyacınız var. Ben bi süredir aileme mesafe koydum duygusal olarak mesela. Aile icin sucluluk hissetmek ve gereksiz fedakarlıkta bulunmak kendi hayatınızı yaşamanızın en büyük engeli

Neden İstanbul’dan geri döndünüz ?
Özel değilse ?
Anneniz belli ki yoldaş görüyor sizi.
Mesleğiniz var mı ?
Çevre yapmaya çalışsanız.
Ve ailenize evlenmek istediğinizi söylesenize ?
Maddi imkansızlıklardan dolayı. İşten ayrıldım. Şu an yeni işe girme durumum yok. Malum salgın var.

Kardeşim başka şehirde yaşıyor. Benden başka kimseleri yok. Babam biz sana kaldık diyor. Hayatım sanırım bu. Aileme bakmak, onlara sahip çıkmak benim kaderim gibi hissediyorum. Sonra Allah korusun onlara bişi olsa bana ne olacak yalnız başıma diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…