Yaş 37, ailemle yaşıyorum ve kendime ait hiçbir şeyim yok

Sorun ailenizle yasamanizda degil, sorun annenizon size bagimliligi. Siz yokken etrafinda kim vardi? Kimsesi yok mu? Esi dostu, arkadaslari, komsusu? Bmher gittiginjz yere onu da goturerek alistirmissiniz. Simdi teklifsiz o da geliyordur. Oysa insanin nefes almasi gerekir. Arkadasiniz yok mu? Arkadasinizla bulustugunuzda annenizde mi geliyor? Bunlar normal davranislar degil.
Universiteye kayit olurken annem de benimle gelmisti hic istememe ragmen. Benim soyleyemedigimi benimle birlikte kayit yaptiranlar soylemisti. Teyze kizinka sende mi ayni bolumu kazandin da kayit yaptirmaya gekdin dediler? Cok utanmistim. Ama annem gata yaptigini o zaman anladi. Insanin kendine ozel alani olmali. Yavas yavas hayir demeyi ogrenmelisiniz.
Evlilik meselesine gelince 37 yaş gec degil. Bir arkadasim daha gecen sene evlendi. 40 li yaslarda o da.
Hayir demeyi ogrenmediginiz surece sirf o evden kurtulmak icin olmadik kisiyle de evlilik yapabilirsiniz. Kurtulusu evlilikte gormek yerine anne ile ilgili bu sorunu cozmelisiniz.
Anneme ne derim bilmiyorum. Benim senden başka kimsem yok diyor kıyamıyorum. Gerçekten kendimi bir çıkmazda hissediyorum.

Annenizi üzmeyin. Onlar artık misafirler... Dediğimi anlıyorsunuzdur. Tavsiyem birkaç tane uygun fiyatlı tatil planı yapın. Kamping olabilir butik otel ya da pansiyon olabilir özellikle Güney bölgeleri tavsiye ederim. Bunlardan birine annenizi de götürün gönlü olsun. Diğerlerine yalnız gidin. Hem sosyalleşir hem de belki nasibinizi bulursunuz. Sizin için dua edeceğim
Dualarınız çok isterim. Teşekkür ederim.

Anneme ne derim bilmiyorum. Benim senden başka kimsem yok diyor kıyamıyorum. Gerçekten kendimi bir çıkmazda hissediyorum.
Tatli dille durumu anlatabilirsiniz. Elbet senin kizinim ve hep yanindayim. Ama benim de sosyalkesmeye ihriyacim var. Biraz yalniz kalmaya da. Her daim micik micik bir arada olamayiz. Her yere yapisik ikiz gibi gidemeyiz. Bana nefes almam icin izin ver diyebilirsiniz.
Her yere annenizle giderseniz hangi erkek boyle birine teklif eder ki? Adam korkar evlendigimizde de annesiyle mi yasayacagiz diye. Bunu soyleyin annenize. Cekinmeyin.

36 biterken evlendim canim yalniz degilsin😇 evlenmeden once senin gibi tanistirildim erkekle kadin arasinda 10 yas olmali dedi bana koskoca adamla evlenrcekmisim☺️ 1 yas buyukle evlendim artik evlilik yasi oyle。 bana onu diyende buldu bi avukat。meslegi daha iyi ya akrani aralarinda 10
yasta yok evlendi s。。。😊

Kardeşim başka şehirde yaşıyor. Benden başka kimseleri yok. Babam biz sana kaldık diyor. Hayatım sanırım bu. Aileme bakmak, onlara sahip çıkmak benim kaderim gibi hissediyorum. Sonra Allah korusun onlara bişi olsa bana ne olacak yalnız başıma diyorum.
Bu düşünce yanlış bi düşünce bence.
Anne babanız gayet birbirine tutunup yasayabilir.
Hatta tek yasayan eşini kaybeden bi sürü insan var.
Tabi ki hastalık durumları hariç.
Insanlar bize yaşlanınca baksın diye çocuk yapma düşüncesinden vazgecmeli artık.

Siz de 15 yıl aileden ayrı yaşamış bi insansiniz yine yaparsınız. 15 yıl sizsiz yapabilmişler yine yaparlar üzülürler diye düsünmeyin.
Anneniz komşu arkadaş kurs hobi gibi şeylerle vakit geçirmeli zaten sağlıklı olanda bu.
Sizi de biraz pasif buldum ben açıkçası evlenmek değil ki mesele hayatınıza sahip çıkın bence.

Şu karantina beni mahvetti kızlar. Yaşım 37. 15 yıl yalnız başıma İstanbul’da yaşadıktan sonra tekrar memlekete döndüm ve ailemle yaşamaya başladım. Bu duruma alışmakta zorlanıyorum. Annem bana çok düşkün. Yalnız hiçbir yere gidemiyorum. O da benimle gelmek istiyor. Bana güvenmediğinden veya beni yalnız göndermek istemediğinden değil, kendine yoldaş olarak beni görüyor. Ben de ona kıyamıyorum ama hiç yalnız kalamıyorum. Evimi ayırsam annem çok üzülür biliyorum. Odamda mesela oje sürücem paldır küldür giriyor. Giyinirken pat dalıyor. Hiç özelim kalmadı anlayacağınız. Evlenemedim de. Yaşım da geçti. Bu yaştan sonra kimse bakmıyor bana. Arkadaşlar aracı oldu, biriyle görüştüm. Beyfendi daha genç istiyormuş. Onun yaşı 41. Artık evliliğe de umudum kalmadı. Bilmiyorum benim yaşımda mutlu evlilik yapanlarınız oldu mu? Bana bir umut verin ne olur. Karantinadan dolayı da evdeyiz. İyice sıkıntı bastı. Dışarı da çıkamıyorum. Psikolojim iyice bozulmaya başladı. Kızlar akıl verin ne olur. Sevgiler.
Merhaba benzer duruma sahibim durumun zorlugunuda biliyorum ana merak ettim 15 yıldan sonra neden geri döndünüz.

Bende 32 yaşındayım ailemle yaşıyorum tayin alıp gitme gibi bir seçeneğim yok kardeşlerim var kendime ait bir odam yok gercekten bu şartlarda yasamak insani cok boğuyor

Evlilik konusuna gelince 32 yaşındayım ama birak kendi yaşıtlarımı benden kac kuşak sonrası bile cocuk seviyor evlilikten yanada umudum kalmadi
Inşallah birseyler düzelir en azindan annene senin kendinle zaman geçirebilmek adina arada yalnız Kalmaya ihtiyacin oldugunu söylesen konuşsan belki anlayışla karşılar

Hakkinizda hayirlisi olsun. Yasiniz geç değil o kadar. Her şeyden vazgeçmeyin. Biriyle görüştüğünuzde hemen redetmeyin. Merhametli anlayışlı biriyse bıkac kere daha görüşün belki kalbiniz ısınır. Evlilikte bu duygular çok önemli. Şahsen ben büyük bir aşkla evlenmedim. Ama bu demek değil esimi sevmiyorum sevgi var.

36 biterken evlendim canim yalniz degilsin😇 evlenmeden once senin gibi tanistirildim erkekle kadin arasinda 10 yas olmali dedi bana koskoca adamla evlenrcekmisim☺ 1 yas buyukle evlendim artik evlilik yasi oyle。 bana onu diyende buldu bi avukat。meslegi daha iyi ya akrani aralarinda 10
yasta yok evlendi s。。。😊
Canım çok sevindim. İnş ben de senin gibi mutluluğu yakalarım.

Merhaba benzer duruma sahibim durumun zorlugunuda biliyorum ana merak ettim 15 yıldan sonra neden geri döndünüz.

Bende 32 yaşındayım ailemle yaşıyorum tayin alıp gitme gibi bir seçeneğim yok kardeşlerim var kendime ait bir odam yok gercekten bu şartlarda yasamak insani cok boğuyor

Evlilik konusuna gelince 32 yaşındayım ama birak kendi yaşıtlarımı benden kac kuşak sonrası bile cocuk seviyor evlilikten yanada umudum kalmadi
Inşallah birseyler düzelir en azindan annene senin kendinle zaman geçirebilmek adina arada yalnız Kalmaya ihtiyacin oldugunu söylesen konuşsan belki anlayışla karşılar
Maddi sebeplerden ötürü eve dönmek durumunda kaldım.

Evlilik kısmet işi allah hayırlı insanla karşılaştırsın inşallah bende farklı bi şehirde evliyim ailemden annem de bana düşkün çok iki kardeşiz ama annem hep beni ister gelin gidin özledik der yaşı geçtikçe daha çok düşkün oluyolar gönlünü hoş tutun anneniz ne yapcaksiniz allah saģlıklı ömür versin......kardeşim de sizin gibi 36 yaşında evlendi görüsüp salak saçma görüşleri olan erkeklere de denk geldi ama sonra ona değer veren biriyle evlendi 2 yaş büyük ayrica kendinden o da sizin gibi umutsuzluğa kapılırdı ama şimdi mutlu

Anneniz biraz bunaltmış sizi sanırım. Evden ayrılmak istiyorsunuz ama bunu yapamayacağınız için evlenmek de çareyi görüyorsunuz. Herşey de bir hayır vardır. Evden uzaklaşmak için yapacağınız bir evlilikte çok mutsuz olup boşanmak zorunda kalma gibi bir ihtimal de var. Bir de hayatınızla ilgili bir kararı gerçekleştirmeyi birine bağlamak o kadar çaresiz hissettirir ki insanı psikolojiniz her geçen gün beklediğiniz kişi gelmedikçe kötüleşir. Günden güne erirsiniz. Böyle bir dönemim olmuştu. Çok zor kurtuldum bu düşünceden. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Canım neden kendin için "kimse bakmıyor bana" diyorsun? Ayrıca bir anneden çok güzel bi arkadaş olabilir. Sana bu kadar bağlı iken sakın kırmayasın onu🌸 Karantinada online eğitim,kurslara katılabilirsin. Makrome, suluboya gibi hobiler de edinebilirsin. Ayrıca günlük yarım saatlik spor da hem bedenen hem zihnen çok iyi geliyor.

Back
X