Yaş aralığı çok problem mi .. İçimde mi kalmalı..

AssLi

dReameR~
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2009
21
0
86
29
İstanbul
Öncelikle merhaba , ben 16 yaşındayım ve şuana kadar hiç kimseyle çıkmadım. Teklif almadığımdan değil , istemediğimden.. Günümüzde önemini yitirsede bence insan "aşık olduğu" kişiyle çıkmalıdır.. Ve ben hep erken olduğunu düşündüm halada öyle düşünüyorum kimileri geri kafalılık diye düşünüyor ama bunlar benim düşüncelerim. ve böyle düşünürken tam 1 yıl önce birine aşık oldum. Bu çok ama çok farklı bir şey , hiç böyle hissetmemiştim hep geçer , geçiçi hevesti diye hiç ama hiç kimseye bahsetmedim. Aşık olduğum kişide bebekliğimden beri tanıdığım Memleket ( Bursa ) 'dan karşı komşumuz. Hep abi-kardeş gibiydik o kadar yakındıkki öz abimle bu kadar vakit geçirmemişimdir. Ama sonradan ne oldu bilemedim kavga ettik ve küstük. Ve ondan sonra duygularımın kardeşlik dostluk olmadığını anladım. Aklım hep onda , hep pencereden bakar olmuşum onu takip eder. Bunlar sanki bana aykırı ben aşık olamam diye düşünürken .. Bu arada aramızdaki yaş farkı 4 . 20 yaşında ama fazla büyük duruyo , çok uzun ve kalıplı. Ben ise minyon biriyim . Sonrasında barıştık ve biraz bu tür aşk konularına girdik. Bana çok tatlı , güzel ve çok farklı olduğumu söyledi etrafındaki kızlardan. Fazla olgunmuşum , eğlenilcek biri değilmişim ve kimseyle çıkmamam ona göre erkekler üstünde çok büyük etki yaratırmış, saçım boya değilmiş doğalmışım falan filan .

Kısacası dahada etkilendim , bunu bana çok erkek söylesede .. Of bilmiyorum bilmiyorum..

Bunu ona asla söyleyemem belki içime atmalıyım çünkü tüm herkes bizi abi kardeş olarak biliyo bunu geçtim o beni kardeşi olarak görüyo. Yani bende bilmiyorum. Söylemeli miyim ? İçimemi atmalıyım ne yapmayalım..

Özellikle tüm kendimden büyük ve tecrübeleri ablalarımdan tavsiye bekliyorum.

Teşekkürler :)​

cnm boşver bu aşk meşk işlerini
daha çok küçüksün
derslerini çalış üniversiteni kazan
gerçekten ciddi düşünebileceğin zaman sevgili yap kendine

Başlıktaki soruna cevap vereyim... Yaş farkı problem değil. Ben 18ime gireceğim lise son sınıfa geçtim. Erkek arkadaşım benden 4 yaş büyük :) Ki erkek geç olgunlaşır. Senin düşüncelerinle aynı yaştaki bir erkeğin düşünceleri aynı olgunlukta değildir benim kanaatimce... Erkek arkadaşımla düşüncelerimizin uyuşmasının en büyük nedeninin benden yaşça büyük olması olduğunu düşünüyorum.

Yaşının küçük olmasına gelince -ki bende büyük sayılmam- sana ahkam kesemem, çünkü sadece 2 yaş büyüyüm. Şimdi sana gidipte sevgilin olmasın erken diyemem ama buna yaşı ve tecrübesi büyük biri el atabilir...

Yaşının küçük olmasını vs geçersek düşüncelerini belli etmelisin. İçine atma sonra pişman olabilirsin. Hem senin hakkındaki düşünceleri çok hoşmuş... Şansını dene ama uygun zamanı bekle. Seni küçük olduğun gerekçesiyle reddetmeyeceği anda aç duygularını.

Bi nevi juno arkadaşımıza katılıyorum. Ben hep ilk sevdiğimle evlenmek istemiştim. Nasip kısmet işleri ama hiç kimseye duygularımı açmadım açsam belki karşılık vereceklerdi. Ama "işte bu insan" dediğim birine açtım. Mutluyum mutlu olmasına. Bu yaşta derdim sadece üniversite kazanmak. Öyle laylaylom sevgilimle gezip tozan biri değilim. Zaten aynı şehirde değiliz.

Kısacası sevgilin olsa da önceliğin üniversite olsun okumak olsun. Şimdiden kazandığım dalda doktora bile yapmak istiyorum.

Sonuçlardan da bizi haberdar et :)

Son düzenleme:
Aradaki yaş farkı çok da büyük değil benim de eşimle aramda 4 yaş var ama gelelim senin durumuna sen daha 16 yaşındasın. Önünde o kadar uzun bir hayat ve o kadar yapılması gereken önemli şeyler var ki. Bence önceliğin aşk meşk durumları olmamalı inan ileride biraz daha büyüdüğünde bu muhabbetlerden sen de sıkılacaksın bol bol vaktin olacak flört etmek için, birini sevmek için ya da ciddi ilişkilere adım atmak için ama bence 16 yaş doğru bir zaman değil. Şimdiden kendini bir erkeğe bağlamak, onun yollarını gözlemek, onun için üzülmek boşver ya o kadar güzel bir yaştasın ki bence eğlen, çalış, gez, öğren herşeyin tadını çıkar. Tabi ki erkeklere gözünü kapat bu duyguları yaşamak senin hakkın değil vs.. demek değil istediğim sadece önceliğin haline gelmesin bu konular. Tabi bu benim fikrim.

cnm 20 yaşında biri 24 yaşında biriyle ya da 24 yaşında biiri 28 yaşında biriyle gayet uyumlu olabilir ama seninki çok farklı senin duygu ve düşüncen ile onunk,i asla uyuşmaz veya beklentiler yani kusura bakma ama 16 yaş 20 ye göre çocuktur bence cnm

canım sana şunu diyim ben 20 yaşındayım kardeşim 16.
cidden çocuk yani..ne kadar olgun gözükmeye çalışsada çocukça davranışlar var..

duygularını belli etme.sen sadece ilgiden hoşlanmışsın.bırak şimdilik bunları.o sana sen daha çok küçüksün derse daha da kapanırsın içine üzülürsün.
üniversitede kendine uygun birini bulursun.4 yaş fazla değil bence.ama 16 ve 20 olarak bakarsak fazla.
ki 16 yaşında bir çocuk ben aşık olunca hayatımda biri olmalı derse buna kimse geri kafalı demez.
biraz fazla içli dışlı değilmisin sen bu konularla der:)

velhasıl kelam söyleme bana kalırsa.

canım benim kızıcaksın biliyorum ama yinede yazmadan geçmek istemiyorum bencede arkdaşların dedği gibi yaşın çok küçük aranızdaki yaş farkı normal ama sorun daha senin 18 de bile olmaman kafanı böyle şeylerle daha bu yaşta yorarsan ilerde daha çok yorulursun.1 sene bile hayatımızı okadr etkiliyoki daha olgunlaşıyoruz daha mantıklı hareket edebiliyoruz.sen şimdi bütün saf tertemiz duygularınla seversin mantığın zaten devre dışıdır yanlış şeyler yapalbilrsin Allah korusun onun için hiçç acele etme dediğim gibi daha çok küçüksün ablacımm zamınını derslerine ayır sevdiğin şeylerle ilgilen

cnm senin durumunu kendime çok benzettim.

gerçi bizimkisi böyle saklı gizli başlamamıştı. benim şımarık sevgilim aylarca peşimde dolanmıştı

ve bende senin kadardım hatta senden 1 yaş küçüktüm. erkek arkadaşım benden 1 yaş büyük.

yaşım 15 di çıkmaya başladık

şu an 21 yaşındayım ve kıskemtse 2 ay içersinde sözümüz olacak

benim ilk aşık olduğu, ilk elini tuttuğum, ilk kez sevgiyle baktığım kişi oldu cnm sevgilim

biz birbirimizle büyüdüğümüz için ilişkimizi yönetmek çok zor olmadı.

ama aranızdaki 4 yaş farkı çok fazla sorun teşkil edermi bilemem. en azından bikaç yıl daha erteleyebilirsin düşüncelerin çok daha olgun olacaktır emin ol.

aşk ertelenmez ama kötü sonuçlar yaşamamak için tedbirli olman gerekir.

Son düzenleme:
Şimdiye kadar ailenin dışında samimi olarak görüştüğün ilk erkek o olduğu için, duygusal anlamda ona karşı bir bağlılık yaşamış olabilirsin.
Ancak ben bunun aşk olduğundan şüpeliyim doğrusu.
Bence senin hissettiğin sadece alışkanlık.
Şimdi aranız bozuk olduğu için aklın karışmış olabilir.
Daha çok gençsin bence çok önemsememelisin.
Ben bu durumun geçici bir durum olduğunu düşünüyorum. Kendini çok kaptırmasan iyi olur. Benim fikrim bu yönde.

4 yaş hiç de fazla değil, ama senin yaşını bırak, arkadaşının yaşı bile ciddi bir ilişki için çok ufak.

Sen, genel olarak, gezip, tozmak yerine, eğer biriyle çıkacaksam, bu, duruma göre, evliliğe gidecek bir ilişki olsun diye düşünüyorsun anladığım kadarıyla. Eğer öyle ise, sen yirmili yaşlarını biraz geçip, yaşı 30'a yaklaşmış bir erkek arkadaş bulmak için beklemeni öneririm. Yaşı çok ufak olan erkeklerle evlenildiğinde, istisnalar olabilir tabi ki, o erkekler bir süre sonra (10 yıl, 20 yıl sonra bile olabilir) vaktiyle yaşayamadıklarını düşündükleri şeyleri yaşamak hevesine kapılıp, evliliklerini yıkabiliyorlar. Bunlar şu anda sana çok uzak ve olamayacak şeyler gibi gözüküyor olabilir, ama maalesef bu bir gerçek.

Dört yaş büyük fark değil ancak sizin yaşınız çok küçük.O yüzden karşınızda ki sizden bir iki yaş büyük bile olsa aldırmamanızı öneririm.Şu anda kafanız bunlarla bunalırsa geleceğiniz için çokta hoş olmayabilir.Çok klişe olacak ama dersleriniz çok daha önemli.Şimdi bile kafaya takılıyorsa birde bir ilişki başladığında düşünsenize?

Ayrıca şu ana kadar hayatınızda kimsenin olmamış olması,saçlarınız doğal renginde olması gibi verdiği örnekler zaten olması gereken şeyler değil mi?Tamam bir çok şey eskisi gibi değil belki ama sizin şu an söylediği durumlarınız bana kalırsa artı durumlar değil olması gerekenlerdir.O yüzden bu lafları da çok takmayın.​

cnaım bleki biraz hayranlıktır aşkla karıştırıyo olmayasın ?? bu yaşlarda olur..
hem oda seni kardeşi gibi göryomuş belli etme

Öncelikle 4 yaş sorun değil ben 20 erkek arkadaşım 24 yaşında :) Ama herkesin dediği gibi senin yaşın ufak
16 yaşındasın daha ciddi ilişkiden bahsetmişsin,ama bu yaşta ciddi bir ilişki bekleyemezsin üstelik karşındakide 20 yaşında.
Bence senin ki hayranlık o yaşlarda kızlar hep büyük birilerine hayranlık duyarlar geçmiyor deme geçici bir duygudur bu emin ol.
Zaten 2-3 seneye de gerçekten aşık olucağın biri çıkar karşına

bence yaş problem değil ama 18inden önce biriyle cıkılmamasını düşünüyorum ben
daha ne istediğinden emin değilsindir ve zarar verilebilir sana duygusal olarakta olsa
bırak ilk aşk olarak kalsın sende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…