Yaş farkı var,karar veremiyorum. Lütfen fikir verin.

• Konu Sahibi Konu Sahibi morpapatyam1981
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
M

morpapatyam1981

Ziyaretçi
herkeze mrb

size bir konu hakkında fikir danışıcam.bu konuya benzer başka konu başlıkları var.onlarıda okudum.ama benim durum biraz daha farklı.lütfen değerli fikir ve tecrübeleriniz benden esirgemeyin.

ben 28 yaşındayım.yakın zamanda biriyle tanıştırıldım.oda bende 10 yaş büyük.4 yıl öncesine kadar yurt dışında çalışmış.türkiyenin sayılı büyük üniversitelerinin birinden mezun.mühendis.son 4 senedir evlenmeyi düşündüğünü ve karşısına uygun biri çıkmadığından bahsetti.oldukça kibar yakışıklı uzun boylu karizmatik bi insan.bende mühednsisim.bu zamana kadar bi türlü evlilik konusunda kararlı olamadım.hep ilişkilerimde şansızdım.bu bahsettiğim kişiyle aramızda çok yaş farkı var.birde bende diğer forumlardan farklı olan benim yaşımında onun yaşınında ileri olması.

böyle bi evliliğin avantajları ve dezavantajları nelerdir.
lütfen bana bi fikir verin. yardım edin.çok kararsızım.teşekkürler şimdiden

10 yaş çok değil
hakkınızda hayırlısı olur inşallah

bencede 10 yaş çok değil, hem kariyer olarak da uygunsunuz birbirinize.
hayırlısı olsun.

10 yaş çok değil
hakkınızda hayırlısı olur inşallah

canım benim umarım dediğin gibidr

bide sorun benim 28 onun 38 inde olması

yani ben 23 o 33 olsaydı durum daha farklı olur gibi geliyor bana

yanlışmı düşünüyorum:sm_confused:

10 yaş çok değilkii

sız 28 yasında oda 38 ....bence bır yanlışta yok..neden olmasın ki........
eger anlaşıyor aynı dili konusuyor..........hayata aynı pencereden bakıyorsanız....
evlilikte gelecekte olabilir............
neden olmasın...
avantajlarına gelince....işini kurmuş...sorumluluklarının daha bilinçcinde olur...
olgun erkek daha iyi olur denir...
birazda söylenenlere degilde.....yaşadıkcada ögrenmek ve görmekte lazım....
hayırlısı olsun...

Simdi sen 18 o 28 olsa sorun olabilir....fakat sende artik olgun bir yasa gelmis sayilirsin...
neden olmasin...a.s

slm canım, ben de 81 doğumluyum ve yaşımızdan ileri bir yaş diye bahsetmenden hiç hoşlanmadığımı belirtmek isterim...28 yaş bence çok güzel bir yaş...ayrıca 38 yaş bir erkek için geç bir yaş değil kesinlikle..bilmez misin ki erkekler geç olgunlaşıyor, tek sorun buysa bence bu hiç sorun değil..hayırlısı olsun

Benimde eşimle aramda 8 yaş fark var canım, gayet iyi anlaşıyoruz.
Anlaştıktan ve sevgi,saygı olduktan sonra yaş sorun değil bence a.s.

10 yaş çok büyük bir yaş farkı değil
mesleki açıdan birbirinize denksiniz dış görünüş ve diğer bakımlardanda
bir sorun olmadığını yazmışsınız pek bir sorun varmış gibi görünmüyor
ayrıca 28 yaş çok geç kalınmış bir yaş değil
yani 20 olsanız karşınızda 30 yaşında biri olsa bu durum yine aynı
28 ve 38 de de aynı değişen bir şey yok yaş farkı sabit sonuçta
kafanıza takmayın

10 yaş bencede çok fazla bir yaş farkı değil
Üstelik ondan bahsederken kibar yakışıklı karizmatik demişsin , yani yaşı sorun etmediğini düşünürsek aklına takılan başka sorun yok gibi , birde aynı mesleğe sahipsiniz bunlar büyük avantajlar bence
Her konuda anlaşabiliyor ve aynı dili konuşabiliyorsanız gelecek için , bence yeterli
Hayırlısı hakkında...

sız 28 yasında oda 38 ....bence bır yanlışta yok..neden olmasın ki........
eger anlaşıyor aynı dili konusuyor..........hayata aynı pencereden bakıyorsanız....
evlilikte gelecekte olabilir............
neden olmasın...
avantajlarına gelince....işini kurmuş...sorumluluklarının daha bilinçcinde olur...
olgun erkek daha iyi olur denir...
birazda söylenenlere degilde.....yaşadıkcada ögrenmek ve görmekte lazım....
hayırlısı olsun...
-------
bu mudur?
bence budur cevap..
10 yaş hiç önemli değil,frekanslara bakmak lazım..
onunla hayatı paylaşmaktan keyif alabilecekmisiniz,
sohbetlerinizde sizi tatmin edebilecekmi,
beyni,ruhu sizi bütünlüyormu..
iyi bir eş,iyi bir baba olma potansiyeli varmı..
hakkınızda hayırlısı olsun ama bizzat ben tam da bunu yaşıyorum
eşimle,tecrübe ile sabit,
dünyaya yine gelsem,yine onun eşi olmak isterim..

merhaba ben de 29 yasindayim
bence yas farkindan once iyi bir es, baba olur mu bunu degerlendir
muhendis olmasi, karizmatik olmasi da yeterli degil

tamam denk bir konumda olacaksiniz ama meslekle kisiligin bir ilgisi yok
karizmatik olmasina gelince de zamanla oyle huylari cikar ki sana simdi karizmatik gelen tanidikca cok kotu de gelebilir
bence verecegin karar zaman icerisinde onu tanimana bagli
yalanciligi var mi, kendisiyle ilgili sordugun sorulara net ve tutarli cevaplar veriyor mu, ahlaki degerleri ne durumda, aile kavrami onun icin ne ifade ediyor, cocuk istiyor mu, ailesi nasil, o yasta anneci olanlari biliyorum, butun bunlari zaman icinde ogrenip ona gore karar vermelisin

bunlar isin mantik kismi, bir de onu zamanla sevecek misin bu onemli, yani icin ona ısınıyor mu? yoksa mantik evliligi olur
karar veremiyorum demissin, sadece yas farki mi sorun acaba? iyi dusun...

10yaş fazla bir fark değil bencede..
önemli olan düşünceleriniz de oluşan farklılıklar..
ayrıca yaşınız kesinlikle ileri değil.. evlilik için gayet makul bir yaş..
mutluluklar dilerim sevgiler..

teşekkür ederim herkeze

elbette meslekle adam olunmuyo.mesleğini, onu size daha iyi tanıtmak için yazdım.ben çok zor elektrik alan çok zor bağlanan bir insanım.en son 3 sen önce uzun süreli bi ilişkim oldu.ilk aşkımdı.ama ondada zamnla güven sorunu ortaya çıktı.başından çok ilişki geçmiş biriydi ve zamanla ufak tefek yalanlarını çıkardım.daha sonra karşıma çıkan kişiler yaş olarak meslek ve kültür olarak bana uygundular ama bi türlü bağlanamdım.ama bu kişiyle 3 defa görüşmemize rağmen bağlanmaya başladım.asıl korkum yine bana uygun olmayan birine bağlanmak.buarada yaklaşık 1 sendir arkadaş olark arada görüştüğüm biri daha var.arkadaşız.aileler falan tanışıyo.gidip geliyoruz.yani aile dostumuz karşı taraf.herkez biribiriyle çok iyi anlaşıyo.bu kişide yumuşak başlı iyi huylu biri.beni hiç kırmadı şimdiye kadar ve benden hoşlandığını hissediyorum buaralar.bana çok değer veriyor.çok düzgün biri.çevremdeki herkezde çok takdir ediyor onu.başarılı ve dürüst biri.ama gelgelelim ben bitürlü bağlanamadım ona.aslında mantıken nerdeyse %100 uygun biri ama.bu diğer kişiyle karşılaştırıldığında daha anneci biri.çok kendi kararlarını alabilen ayakları yere basan biri değil gibi.onunlada 6 yaş aramızda.
çevremdeki herkez artık evlenmem konusunda baskı yapıyo.yaş 30 olduğunda artık kimseyi bulamıyacağımı söylüyo.bu gelen kısmetlerinde artık kesileceğini söylüyo.kafam çok karışık.bu yıla kadar evlenmekten korkuyordum.artık istiyorum kendime göre bir düzenimin olmasını.çoluğumun çocuğumun olmasını.ama bu baskılar altında yanlış karar vermektende korkuyorum.bunlara hayırr dersem ileride tek başıma kalıp pişman olmaktan korkuyorum.ne yapıcağımı şaşırdım.

teşekkür ederim herkeze

elbette meslekle adam olunmuyo.mesleğini, onu size daha iyi tanıtmak için yazdım.ben çok zor elektrik alan çok zor bağlanan bir insanım.en son 3 sen önce uzun süreli bi ilişkim oldu.ilk aşkımdı.ama ondada zamnla güven sorunu ortaya çıktı.başından çok ilişki geçmiş biriydi ve zamanla ufak tefek yalanlarını çıkardım.daha sonra karşıma çıkan kişiler yaş olarak meslek ve kültür olarak bana uygundular ama bi türlü bağlanamdım.ama bu kişiyle 3 defa görüşmemize rağmen bağlanmaya başladım.asıl korkum yine bana uygun olmayan birine bağlanmak.buarada yaklaşık 1 sendir arkadaş olark arada görüştüğüm biri daha var.arkadaşız.aileler falan tanışıyo.gidip geliyoruz.yani aile dostumuz karşı taraf.herkez biribiriyle çok iyi anlaşıyo.bu kişide yumuşak başlı iyi huylu biri.beni hiç kırmadı şimdiye kadar ve benden hoşlandığını hissediyorum buaralar.bana çok değer veriyor.çok düzgün biri.çevremdeki herkezde çok takdir ediyor onu.başarılı ve dürüst biri.ama gelgelelim ben bitürlü bağlanamadım ona.aslında mantıken nerdeyse %100 uygun biri ama.bu diğer kişiyle karşılaştırıldığında daha anneci biri.çok kendi kararlarını alabilen ayakları yere basan biri değil gibi.onunlada 6 yaş aramızda.
çevremdeki herkez artık evlenmem konusunda baskı yapıyo.yaş 30 olduğunda artık kimseyi bulamıyacağımı söylüyo.bu gelen kısmetlerinde artık kesileceğini söylüyo.kafam çok karışık.bu yıla kadar evlenmekten korkuyordum.artık istiyorum kendime göre bir düzenimin olmasını.çoluğumun çocuğumun olmasını.ama bu baskılar altında yanlış karar vermektende korkuyorum.bunlara hayırr dersem ileride tek başıma kalıp pişman olmaktan korkuyorum.ne yapıcağımı şaşırdım.

sevgili morpapatya..
öncelikle kimse yaşın geldi kısmet bulamazsın dedi diye asla evlenme. bu sebeple evlenenlerin sonu hüsran.. benim çalıştığım işyerinde ikinci evliliğini bekar biriyle yapan 43 yaşında bir abla var ikinci baharını yaşıyor şuandada hamile. evlilik bence yaş ile bağdaştırılmamalı.. sen buna hazırmısın bunu düşün..
ikinci bir hususta eğer sen 30 yaşında kısmetlerinin kapanacağını düşünürsen elbette kapanır.. ben düşünce gücüne çok inanıyorum. herşey insanın kendi elindedir.
bende 28 yaşındayım henüz evlenmedim bu beim kendi tercihim. şuan nişanlıyım ve halen bunu bilmeden beni istemeye gelenler var. bence kadın 30 yaşında da 40 yaşındada çekici olabilir. üstelik bu konuda erkeklerden çok daha şanslı..
kendine lütfen haksızlık etme sana layık insanla evlenmeye çalış..
sevgiler.

bencede 10 yas farki cok degil onemli olan sizin birbirinizi ne kadar cok sevdiginiz ve anlastiginizdir . umarim dogru karari verirsin ve mutlu olursun .

diğer forumlarda yaş konusunda çok farklı yorumlar ve tecrübeler var.olumsuz olanlar çok ağırlıkta.zaten 10 yaş farkda çok yaşanan bi durum değil.o yüzden tereddüte düştüm.yani bariz sakıncaları varsa başlamadan bitiriyim diye düşündüm.aslında ben bugün için endişeli değilim.benim asıl endişem 10-20 yıl sonrası için.
diğer forumlarda çok ciddi şeyler söylenmiş.hem mantalite hemde sağlık açısından ileride sorunlar yaşanacağı yazılmış
bilmiyorum nası düşünmek lazım.bahsettiğim kişi sağlık yönünden oldukça atletik.zaten sporda yapıyomuş.kötü alışkanlık yok.o yüzden fizyolojisi baya sağlam görünüyo.ama bundan bi 10-20 yıl sonra nasıl olacak kestiremiyorum.benim annem le babam arasndada 10 yaş olmasa yine yaş farkı var.annem hep babamın ona göe daha yavaş ve daha durağan olduğundan yakınır.belkide bunlar beni korkutuyor.ama biliyorimki en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir.biraz daha net düşünmem gererkiyo bu konularda

merak ettigim kararin sadece yas farkina mi takıldı? diger konular ok mi??

diğer forumlarda yaş konusunda çok farklı yorumlar ve tecrübeler var.olumsuz olanlar çok ağırlıkta.zaten 10 yaş farkda çok yaşanan bi durum değil.o yüzden tereddüte düştüm.yani bariz sakıncaları varsa başlamadan bitiriyim diye düşündüm.aslında ben bugün için endişeli değilim.benim asıl endişem 10-20 yıl sonrası için.
diğer forumlarda çok ciddi şeyler söylenmiş.hem mantalite hemde sağlık açısından ileride sorunlar yaşanacağı yazılmış
bilmiyorum nası düşünmek lazım.bahsettiğim kişi sağlık yönünden oldukça atletik.zaten sporda yapıyomuş.kötü alışkanlık yok.o yüzden fizyolojisi baya sağlam görünüyo.ama bundan bi 10-20 yıl sonra nasıl olacak kestiremiyorum.benim annem le babam arasndada 10 yaş olmasa yine yaş farkı var.annem hep babamın ona göe daha yavaş ve daha durağan olduğundan yakınır.belkide bunlar beni korkutuyor.ama biliyorimki en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir.biraz daha net düşünmem gererkiyo bu konularda

sizin merak ettiğiniz 10 sene sonra bu adamı halen beğenirmiyim bana uyum sağlar mı sanırım.?
benm annemle babamın arasında da 10 yaş var..
insanın uyuşuk olması kişilikle alakalıdır. benim dedem 70lerinde hem yemek yapar hem kendi işini görür.. gayet dinçtir..
mutlu ve huzurlu hayat insanı yormaz.. dinç tutar!

Back
X