Yaş farklı evlilik

Kimbilir34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2018
198
230
103
Merhaba.

Konuyu bir kız arkadaşım adına açıyorum. Kendisinin 2 yıldır devam eden bir ilişkisi var sevgilisi kendisinden aşağı yukarı 8 yaş küçük. Birbirlerini çok seviyorlar ancak kız arkadaşımın çekinceleri mevcut. Aslında kendisi ile alakalı çekinceler bunlar. Çünkü kendisi 37 yaşında ve çocuk sahibi olamamaktan korkuyor. Kendisi de sevgilisi de çocuk sahibi olmayı çok istiyor ve önemsiyor. İlerleyen yıllarla beraber kendisinin menopoza girmesinden sevgilisinin ise aslında en verimli çağlarında olacağından da çekiniyor. Siz bu konuda neler dersiniz, yazdıklarınızı o da okuyacak, çevrenizde böyle evlilik yapanlar oldu mu.

Teşekkür ederiz

Merhaba.

Konuyu bir kız arkadaşım adına açıyorum. Kendisinin 2 yıldır devam eden bir ilişkisi var sevgilisi kendisinden aşağı yukarı 8 yaş küçük. Birbirlerini çok seviyorlar ancak kız arkadaşımın çekinceleri mevcut. Aslında kendisi ile alakalı çekinceler bunlar. Çünkü kendisi 37 yaşında ve çocuk sahibi olamamaktan korkuyor. Kendisi de sevgilisi de çocuk sahibi olmayı çok istiyor ve önemsiyor. İlerleyen yıllarla beraber kendisinin menopoza girmesinden sevgilisinin ise aslında en verimli çağlarında olacağından da çekiniyor. Siz bu konuda neler dersiniz, yazdıklarınızı o da okuyacak, çevrenizde böyle evlilik yapanlar oldu mu.

Teşekkür ederiz
Öncelikle belki 40 yaşındaki bir kadının çocuğu olabilir , belki 20 yaşındakinin olamaz . Standartı ypk bu işin. Teknoloji çok gelişti tıp çok ilerledi . Bu konuyu geçecek olursak erkekler zaten geç oldunlaşıyor kaldı ki 8 yaş küçük biri ile nasıl olur bilmem. Sevgilikte harika olan şeyler ikisini de evlilikte yorabilir. Ama bunlar varsayım tabi karar yine kendilerinin. Ben küçük biriyle olmak istemezdim eşim benden büyük olmasına rağmen büyük olan benmişim gibi hissediyorum😵‍💫

Merhaba.

Teşekkür ederiz
Benim de eşim benden küçük ben 31 yaşındayım. Evlenmeden önce şöyle konuştuk. Senin veya benim çocuğumuz olmama gibi problemimiz olabilir . (Sonuçta erkekten yana da sorun olabilir her ne kadar genç olsa da.) Çocuk için evlenmiyoruz birbirimizle dedik. Bu bizim için bir sorun değil .

Öncelikle belki 40 yaşındaki bir kadının çocuğu olabilir , belki 20 yaşındakinin olamaz . Standartı ypk bu işin. Teknoloji çok gelişti tıp çok ilerledi . Bu konuyu geçecek olursak erkekler zaten geç oldunlaşıyor kaldı ki 8 yaş küçük biri ile nasıl olur bilmem. Sevgilikte harika olan şeyler ikisini de evlilikte yorabilir. Ama bunlar varsayım tabi karar yine kendilerinin. Ben küçük biriyle olmak istemezdim eşim benden büyük olmasına rağmen büyük olan benmişim gibi hissediyorum😵‍💫
Eşimden önce bir sevgilim olmuştu benden tam 7 yaş büyük ama inanır mısınız hiiiç olgunlaşamamıştı . Bence mesele yaş değil bunu çok net yaşıyorum

Ben 39 yaşında evlendim. Eşim benden 4 yaş küçük. Baştan konuştuk eğer bebek kendiliğinden olmazsa tedavi vs olmayacağız. Dünyayı gezeriz diye plan yaptık. Ancak 40 ve 41 yaşlarımda 2 çocuğumuz oldu. 2. Çocuğumdan 5 sene sonra menapoza girdim. Artık daha enerjik ve daha hayat doluyum.

Bu tarz konular genelde kişiye özeldir. Herkesin farklı hikayeleri vardır. Düşüncelerini olumsuza kodlarsa, hırs enerjisinden hayata bağlanırsa, zaten olumlu bir şey beklenmesin.

Bazı şeylerin planı olmuyor. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

Benim cevremde de 14 yasa kadar farkın cıktıgı oldu.Gayet mutlular.
2 sene de az bir zaman değil yas konusu problem olusturabilecek en son konu olurdu diye düsünüyorum.
Bebek konusunda erkektende olmayabilir kısmettir bu işler.Cokta takıyorsa yumurtalarını dondurabilir👍

Belki menapoza geç girecek birbirini seviyorlar sa yaşı sorun etmesin Arkadaşımın annesi 45 yaşında doğurmuş kendisini düşün torunu yaşında
örnek : Başak Dizer Kıvanç Tatlıtuğ

Merhaba benim eşim benden 2 buçuk yaş küçük. Hem sevgililik hem evlilik dönemimiz boyunca (9 sene) çok mutlu bir ilişkimiz oldu, hala öyle. İkimizde de sorun yoktu ama evliliğimizin 6. senesinde tüp bebekle cocuk sahibi olduk (4 sene çocuk sahibi olmaya çalıştıktan sonra). Acıkcasi eşim benim hem akil hocam hem en yakin arkadasim hem de sevdiğim adamdir. Yaşına göre çok olgundur. Görüntü olarak da cocuk dogurmama ragmen ben ondan daha genç gosteriyorum çok şükür.
Bence arkadaşınız su ana kadar evlilik yürütüp yurutemeyeceklerini az çok kafasinda netlestirmistir. Yaş farkını hiç kafasına takmasın. Bebek de nasip işi. Tıp çok gelişti.

Eşimden 8 yaş kucugum ama kendimden 8 yaş kucuk erkekle evlenmezdim, cocuk mevzusu değil ama bilemedim. 🤷 Kişisel tercihler bunlar evlenen var elbet arkadaşiniz bir ilk olmaz bu konuda, 40 yaşinda hamile kalanlar var olmaz degil.

+30-35 sonrası yaşların bir problem olacağını düşünmüyorum. Halamın oğlu kendinden 8 yaş küçük biriyle evlendi. Ve diyelibilirim ki örnek çiftler. Müthiş tatlı bir hayatları var. Çok uzun yıllardır birlikteler.

Yahu zaten erkekler genel anlamda geç olgunlaşan varlıklar. 8 yaş küçük adamı ne yapacakmış o arkadaşınız acaba merak ettim🤔 hayır yani alıp kendi büyütmek istiyor sanırım hazır çocuga alıştırma yaparım hemde kocam olur diyor sanırım 😀😀😀

Cocuk meselesinin disinda 8 yas cok fazla birkac sene sonra cocuk olsun olmasin yas farkinin barizlesecegini dusunuyorum kadinin buyuk oldugu iliskiler bana olumsuz geliyor tabi bir iki yas farklarini saymiyorum. Esim 36 yasinda o 30 yasinda ben 38 dusunemiyorum arada ucurum var gibi erkek daha buyuk olmali bence. Ama cocuk konusunda endiselilerse doktora danisabilir test vs yaptirabilirler evlenmeden once bir sorun varsa ortaya cikar ona gore karar verirler bu cozumsuz bir durum degilki

+30-35 sonrası yaşların bir problem olacağını düşünmüyorum. Halamın oğlu kendinden 8 yaş küçük biriyle evlendi. Ve diyelibilirim ki örnek çiftler. Müthiş tatlı bir hayatları var. Çok uzun yıllardır birlikteler.
Halanızın oğlu kendinden küçük birisi ile mi büyük birisi ile mi evlendi?

Arkadaşınızın bu 2 yıllık ilişki sürecinde ölçüp biçme ,ilişkinin olurunu,kendisine getirdiklerini -götürdüklerini değerlendirme fırsatının olduğunu düşünüyorum.Ben arkadaşınız için başkasının deneyiminin kendi ilişkisini yorumlamasında iyi bir referans noktası olabileceğini de sanmıyorum.Her ilişkinin oturduğu zemin çok başka nedenlere dayanabiliyor çünkü..öbür yandan kendi ailelerinin bu birlikteliği kabullenip kabullenmemesi bence ilişkinin geleceği için daha önemli bir referans olacaktır. Çocukla ilgili süreç ise bazen çok karışık ve meşakkatli olabiliyor. Bu yirmili yaşlarının içinde olan kadın ve erkek için de geçerli olmakla beraber evet kadınlarda kum saati daha hızlı akıyor.Evlilik sonrası ağırdan alıp biraz birbirimize doyalım diyebilecek durumda değiller bu durumda

Kadının 12 yaş büyük olduğu bı çift tanıyorum, direkt tüp bebek yaptılar gayet mutlular. Mutluluk yaşa ve çocuğa göre doğru orantılı olsaydı , ülkede ortalama hep erkek büyük ve çocuklu aile sayısı fazla o zaman hep mutlu olurlardı.

Back
X