• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yas

Kim olduğuna bağlı. Sanırim kardeşimiz yapmış bu terbiyesizliği. Ben olsam onun için iyi veya kötü bir şeyine asla koşmam ve aynı onun gibi davranırım. Bir bassagli dilemeyecek kadar yabani olmuş kardeşe başka ne denebilir ki?

Kp biraz sıkıntılı biriydi diye hatırlıyorum ama ne olursa olsun sizi özelikle eşinizi arayıp başınız sağ olsun demek zorundaydi. O kadarda zor değil. Yaptığı ayıp. Zaten mesafe koydunuz daha da koyun.
Nasıl olsa işi düşer o zaman eşimi babası öldüğünde aramadın eşim eve gelmeni istemiyor diye söyleyin.

Herkesin saçma sapan hareketlerine katlanmak zorunda değiliz.

Kızımın hastalığı esnasında beni aramayan çocukluk arkadaşıma bir kere kızdım beni niye bu kadar boşluyorsun, aramıyorsun diye. Kızım kanser tedavisi görüyordu. Baktım saçma sapan konuşuyor. Bir daha mesaj atmadım. Numarasını sildim, eşimin telefonundan eşini sildim. Valla ben acı çekerken, üzgünken yanımda olmayan iyi günde hiç olmasın.

Merhaba sevdiğiniz bir yakınınızı kaybettiğinizde bir diğer yakınızın yasa gelmemesi,baş sağlığı dilememesi geçin,mesaj dahil atmaması size ne yaptırır ?
Numarasını silmek kendisini silmek sessiz kalıp onun başına gelince aynısını yapmak? Vs vs
sevdiğim bir yakınımı kaybetmişim ve diğer yakınım hiçbir şey yokmuş gibi davranmışsa bu benim için ciddi bir kırılma olur baş sağlığı dilemek zaten büyük bir emek değil, en azından bir mesaj atılır hiç tepki vermemesi gerçekten insanı soğutur ama hemen numara silmek, kin tutup onun da başına gelsin görür kafasına girmek bana göre değil o tamamen kendi karakterini göstermiş olur ben de mesafemi koyarım. ilişkiyi aynı eski sıcaklıkta devam ettirmem, güvenim kırılır sessiz kalır, uzaklaşır, beklentimi sıfıra indiririm çünkü böyle bir durumda empati yapamayan insan zaten hayatımda çok yakın bir yerde durmamalı

Merhaba sevdiğiniz bir yakınınızı kaybettiğinizde bir diğer yakınızın yasa gelmemesi,baş sağlığı dilememesi geçin,mesaj dahil atmaması size ne yaptırır ?
Numarasını silmek kendisini silmek sessiz kalıp onun başına gelince aynısını yapmak? Vs vs
Sildim. Ona da ne giderim ne gelirim

Sessiz kalıp beklemezdim. Böyle durumlar numarasını ezbere bilmiyorsam silmem engellerim ..aradigini bileyim diye.

Çok kırıcı ve üzücü maalesef ama .ağlarken yanımda olmayan gülerken ilismesin

Bunlar iyi gün dostu da değil
Kızlarımın doğumgünü olur hastalanır aramazlar ama 2 gün sonra “ne yapıyorsun ya oraya gelecez bla bla” derler.
Kayınbabam 1,5yıldır hastaydı sürekli hastane yolundaydı, yoğun bakımda defalarca yattı.Hiçbir şekilde eşimi beni aramayan insanlar “aaa memleketinizde işimiz var siz halledin ya da geliyoruz evinizde misiniz” diyor
Anneme dün dedim artık istemiyorum kimse bana gelmesin dedim “aaa sen buradayken başkasına mı gitsinler “ dedi
Bu saatten sonra o insanları evinize alıp hiç birşey yok gibi davranırsanız eşinizi kaybedersiniz.
Yani ben olsam yakınımı kaybettiğimde bir başın sağolsun bile çok gören birini asla evime almam ha eşim birşey yok gibi davranırsa artık benim eşim olmaz zaten.
Kusura bakmayın pasif olan sizsiniz bir cinnet geçirip herkese herşeyi söyleyin bakalım nasıl olsa öyle de kötüsünüz böyle de

Eşimin babası
Babam yerine koymuştum çok iyiydi (öz babam dünya kötüsü idi)
Çocuklarımla çocuk olurdu,cebinde 100lirası olsa çocuklarıma verirdi.
Evime gelince çocuklarımla o kadar güzel ilgilenirdi ki her köşede fotoğrafları var.
Kardeşim de bunu biliyor bir mesaj atabilirdi diyorum.
Peki neden başsağlığı dilemiyor, kardeşinizle genel olarak aranız nasıl, geçmişe dayalı bir husumet, anlaşmazlık mı var? Görüşüyor muydunuz?

Anlayan insanlar değiller evet ama ben sınır koyan biriyim artık en azından çabalıyorum.
Ama arsızlar işleri düşsün yine bizi ararlar böylelerine ne yapılır bilmiyorum vallahi artık.
Sizi arayıp baş sağlığı dilemezler tabi çünkü siz onların kardeşi değil işleri düştüğünde çalınacak kapısınız,ezelden beri öyle olduğu için ne sevgi ne saygı ne hatır var.Sokaktaki herhangi birisiniz onlar için,kb ölüp aramayınca mı fark ettiniz?? Öyle insanlar aramasın ben daha çok mutlu olur,tüm bağı koparıp kapımı açmam ama siz sağa sola dertlenip o mesafeyi koymayıp yine zor durumda gelinecek kişi olmaya devam edeceksiniz...

Allah korusun benim babam vefat etse eşimin kardeşleri gelmese eşim neden silsin kardeşini? Ben silerim çok çok. Ama arayabilir veya mesaj yoluyla başsağlığı dileyebilirdi.

Yaşadım bunu. Dedem vefat etti görümcem aramadı bile. Bende yanyana gelince merhaba dışında ve o nasılsın diye sorarsa iyiyim sen nasılsın deme dışında iletişim kurmuyorum.

umrumda olmaz
yas tutuyorsam bunları hiç düşünmem

Bu saatten sonra o insanları evinize alıp hiç birşey yok gibi davranırsanız eşinizi kaybedersiniz.
Yani ben olsam yakınımı kaybettiğimde bir başın sağolsun bile çok gören birini asla evime almam ha eşim birşey yok gibi davranırsa artık benim eşim olmaz zaten.
Kusura bakmayın pasif olan sizsiniz bir cinnet geçirip herkese herşeyi söyleyin bakalım nasıl olsa öyle de kötüsünüz böyle de
Defalarca dediğinizi yaptım,annem onların arkasında.
Önceki akşam annem geldi anneme anlattım annem direkt “tansiyonum çıktı ölüyorum galiba ben baş sağlığına geldim sen neler yapıyorsun vs” dedi ben kötü oldum.
Onlar bana 6.gün mesaj attı aradı birine cevap verdim sanırım ölüm bi bize var yalnız bıraktınız bizi dedim
Eee iş ee güç eee araba eee soğuk…
Bir sürü bahane..

Burdaki
Yaşadım bunu. Dedem vefat etti görümcem aramadı bile. Bende yanyana gelince merhaba dışında ve o nasılsın diye sorarsa iyiyim sen nasılsın deme dışında iletişim kurmuyorum.
yorumlar bi garip
Olayı siz tam olarak anlamışsınız 🤝
Biri yaş tutuyorsam aklıma gelmez demiş
Biri acaba ne yaptınız ona diyor
Ölüm bu yahu
Ötesi yok ki.

Sizi arayıp baş sağlığı dilemezler tabi çünkü siz onların kardeşi değil işleri düştüğünde çalınacak kapısınız,ezelden beri öyle olduğu için ne sevgi ne saygı ne hatır var.Sokaktaki herhangi birisiniz onlar için,kb ölüp aramayınca mı fark ettiniz?? Öyle insanlar aramasın ben daha çok mutlu olur,tüm bağı koparıp kapımı açmam ama siz sağa sola dertlenip o mesafeyi koymayıp yine zor durumda gelinecek kişi olmaya devam edeceksiniz...
Söylenmediğime nerden emin oluyorsunuz ?
Annemle eve dönünce “bak anne sakın işleri düşünce de kimse kapıma gelmesin” dedim
Annem “tansiyonum çıkıyor ölüyorum” dedi 🤦🏻‍♀️
Ama ben eşim için de kendim için de bunu yapacağım gerçekten çıkıp gelseler de almam kapımdan giremezler

Her şeyden önce bilmece gibi başlık açmışsın. Tam konuyu idrak etmek için girilen yorumları tek tek okuyup parçaları birleştirmek gerekiyor. Harf başına para mı alınıyor kendinizi neden düzgün ifade edemiyorsunuz anlamıyorum.
Niye siz de Türkçeden bu kadar uzaksınız ?
Ayrıca zaten konulara kısa başlık atılır içine girilip konu anlaşılır Türkçe derslerinize kim girdi o mu öğretemedi acaba 🤔
Siz konuyu başlıktan anlamaya çalışan biriyseniz üzgünüm ama okumaktan uzak birisiniz geçmiş olsun ❤️‍🩹

Peki neden başsağlığı dilemiyor, kardeşinizle genel olarak aranız nasıl, geçmişe dayalı bir husumet, anlaşmazlık mı var? Görüşüyor muydunuz?
Sorun ne olursa ölüm bu baş sağlığı dilenmeli diye düşünüyorum ama anlatayım saçma sapan bi durumdan kaynaklı küsmüştü bana..
Burdaki çoğu kişi bilir beni kimseye kolay kolay hayır diyebilen biri değildim yıllarca kendimi kullandırdım, bu yıla kadar artık ufak ufak söylüyorum çünkü artık kendimden ailemden ödün vermekten yoruldum,sağlığım elden gidiyordu..

Neyse kasım tatilinde (öğretmenim) bu kardeşim bana gelip çocuklarını bana bırakıp başka yere gideceğini söyledi.(bırakabileceği milyon insan var 5saat yol gelip bana bırakıp başka yere gidecekti) ben de “ara tatile bıraktım bütün işimi gücümü çocuklara bakamam kusura bakma” dedim 🤷🏻‍♀️
O gün bugündür küs 😑

Söylenmediğime nerden emin oluyorsunuz ?
Annemle eve dönünce “bak anne sakın işleri düşünce de kimse kapıma gelmesin” dedim
Annem “tansiyonum çıkıyor ölüyorum” dedi 🤦🏻‍♀️
Ama ben eşim için de kendim için de bunu yapacağım gerçekten çıkıp gelseler de almam kapımdan giremezler
Bakın söyleseniz bile sizi kaale almıyorlar,çünkü o yüzü siz verdiniz.Dilerim o sınırı koyar yuvanızı korursunuz ,yok annem hasta, kardeşim yasta ben affettim derseniz daha çok konu açarsınız....

Sorun ne olursa ölüm bu baş sağlığı dilenmeli diye düşünüyorum ama anlatayım saçma sapan bi durumdan kaynaklı küsmüştü bana..
Burdaki çoğu kişi bilir beni kimseye kolay kolay hayır diyebilen biri değildim yıllarca kendimi kullandırdım, bu yıla kadar artık ufak ufak söylüyorum çünkü artık kendimden ailemden ödün vermekten yoruldum,sağlığım elden gidiyordu..

Neyse kasım tatilinde (öğretmenim) bu kardeşim bana gelip çocuklarını bana bırakıp başka yere gideceğini söyledi.(bırakabileceği milyon insan var 5saat yol gelip bana bırakıp başka yere gidecekti) ben de “ara tatile bıraktım bütün işimi gücümü çocuklara bakamam kusura bakma” dedim 🤷🏻‍♀️
O gün bugündür küs 😑

Konu dışı olacak ama bunu gerçekten diyebildiysen gerçekten çok büyük başarı. Bunu yaptığın için bile kendini tebrik etmelisin. Hayır demeye fazla korkan birisin.

Konu dışı olacak ama bunu gerçekten diyebildiysen gerçekten çok büyük başarı. Bunu yaptığın için bile kendini tebrik etmelisin. Hayır demeye fazla korkan birisin.
Valla dedim söylerken evet kalbim ağzımda çarptı çünkü bu 2 oldu yeni yeni söylüyorum 🤭 yazın da okulu gelip burada okuyacak olan yeğen için hayır evime kabul etmem sorumluluk almam vs demiştim
Neyse bu tatil için arayana ben aradığında söyledim şakaya vurdu “bakarsın yahu” dedi kapattı
Kalktım üstüne mesaj da attım “gayet ciddiydim ben,bana güvenip getirme buralara kadar sonra sorumluluk kabul etmem ” dedim. 💃

Back
X