yaşadığı şehirden nefret eden ve eşini taşınmaya ikna edebilen var mı?

nerdeyim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2012
2.652
1.139
133
Ankara
ark lar ben eşimn memleketine taşındm düğün olur olmaz. eşim inanılmaz ısrar etti. mecbur değildk. memur değil kendisi. iş tercihi bura rahat ederz diye ısrar etti.çok ağlayarak geldm o gün bugün ağlıyorum. eşimn işi çok yoğun ve burası küçük ve doğu ili. iş yermde huzursuzum, şehirde huzursuzum, ailesi burda bu da bize kavga sebebi, tatil günlerimde evimde eşimi bekleye bekleye bunalıma girdim. 7 gün çalışıyor. 1 gün birlkte geçirecek olsak kırk bin zorluktan geçiyoruz. kafa dağıtacak içimi açacak hiçbişey yok kızlar. bunalımdayım. hiç bişey zevk vermez oldu. insanlar kural, saygı, nezaketten yoksun. herkes birbirine tahammül ediyor gibi bu şehrde. yollarda yayalar araba kullanmak bile eziyet. iş yeri desen kimse kimseyi takmaz, bağırarak konuşmalar küfürlü şakalaşmalar, birbirine asla nezaket yok rahatsz eder miyim yok. kimseye öte git diyemezsin burda. çok bunaldım. gelirken tahmn ettm hepsini ama eşim çooooooook ısrar etti ve ömür boyu burda yaşayacağımı düşündkçe uykularım kaçıyor.eşime içimde öfke birikiyor. farkında bunalımımın ama iş bakmıyor geldiğimz yerden. eşimle güle oynaya bi gezip tozmadık. işleri çok yoğun.ayrıca kafam çok dolu. çok takmış durumdayım burda olmayı. her geçen gün korkularım öfkem büyüyor içimde. ben geldiğim yere dönmek istiyorum ve artık büyük bi patlama dönemecindeym. eşimi evliliğimi bile gözden çıkaracak kadr bunaldım.nasıl ikna edebilirm ne diyebilirm, ne yapabilirm????ne olur...

resmen duygularımı yazmıssın..
aynı kaderı yasıyoruz..
7 aylık evlıyım ve omur boyu bu memelekette kalabılme dusuncesı benı delırtıyor..
ama baska caremız yok mecbur omur boyu burdayım..
aynı seylerı yasıyoruz ama verdıgımız tepkıler farklı..
evet bende doluyorum senın gbı arada patlıyorum...
ama hıc esıme öfkelenmıyorum.. esım nerdeyse ben orda mutluyum dıyorum hep..
eşinin bır sucu yok.. orda kurulu bır duzenı varsa eger
kurulu duzenı bozup gıtmesı kolay olmaz..
hadı bıryere tasındınız dıyelım esın iş buldu ama işten cıkardılar..
ne yapıcaksın acsın acıktasın..
bunları dusunuyormusun...

esıne destek olman lazım bence..
o adam hıcmı ıstemez senı alıp dısarda el ele kol kola gezmek...
tamam calısmasın cıksın ısten...
senınle olsun hep...
o zaman o memeleket gozune o kaar batmaz ama..
yıcek ekmekgın olmaz...
eskıdenmıs o parayla saadet olmaz...
bu donemde para olmadımı ne huzurun oluyor ne sevgın ne askın..

bende iş yerımde cok mutlu degılım
3 tane erkekle calısıyorum ve btn gun konusmadıgım bıle oluyor..
ama ne yapayım..
bılmedıgım memleketteyım kımsem yok işte olmayınca kafayı yıycektım evde...
demek ıstedıgım senı benden ıyı kımse anlıyamaz..
ama toparlanman lazım..

eşin için kendın ıcın...

Aynı konuyla ilgili bir sürü başlığınız var neden oradan devam etmiyorsunuz?

teşekkür ederim ama biz nişanlıyken eşim memleketinden kaçarak benm olduğum şehire gelmişit orda yaşııcaktık, yaşayada bilirdk. ama evli olmadığımz için benm yaşadığım yere sıkıntı çekti geldiğinde kalcak yer vs. sonra resmi nikah yaptık. benm kaldığım eve göre herşeyi aldık. ama eşim tuttrdu düğüne az kala. gidelm de gidelim. 3 ya bunun kavgasını verdk. yani son dakika golü oldu benm buraya gelmem.ç geldiğim yerle dünyalar kadr fark var. bu son dk. golü olmasndan dolayı çok öfkeliyim ve gelmemz asla şart değildi. delrcek gibiydi. en sonun da ne oluuuuuuur die yalvarıyor gibi yapınca kıyamadım. ama o bana kıydı. memleketine eski işine döndü. çok mutsuzum ama ondan ayrılmak da istemiyurm..... danışmana gidicez haftya. ikna ettm eşimi ama işinden dolayı gelemem riski de varç hiç bi plan yapamıyoruz. o kadr mutsuzum ki...
napiim ben böyle işi böyle evliliğibenm kaldığım yerdekş maaş daha azmış. burda yüksekmiş ama tabiri caizse it gibi çalıştırıyolar eşimi. ve eşim hala ısrarcı bu işte kalmaya. aile birliğimz yok . kızmakta haksızmıyım...

bızde ılk basta esımın memleketınde oturuyorduk.uc yıl kaldık ve esıme artık burda kalmak ıstemedıgımı soledım.esımde tamam sen nerdeysen ben ordayım dedı.tayın ıstedık baska bır sehıre tasındık.ben ogretmenım esım ozel sektor.esım tasındıgımız yerde ıs bulmakta zorluk cekınce benım memleketıme gıttı.orda ıs buldu bende bır bucuk yıl sonra tekrar tayın ısteyıp esımın yanına geldım.sımdı ıkımızde benım memleketımdeyız.sukurler olsun sorunumuz yok.bıraz bu eslerın anlayısı ıle ılgılı bır mevzuu.

Nerede yaşıyorsunuz çok merak ettim. Ben erzurumun küçük bir ilçesinde yaşıyorum, arkadaşım şırnak silopide sınır köyünde. Ama sizin ettiğiniz şikayetleri eden yok. Bence asıl problem yer değil eşinizin ilgisizliği. Taşınma işini eşiniz istemeyecek muhtemelen, ailesinden-akrabalarından bak bir kıza söz geçiremedi sözünü duymamak için olabilir. Bence eşinizin iş yoğunluğunun azalmasına ve daha çok vakit geçirmeye çabalayın. Siz onu etkiniz altına aldıkça -güzellikle- o kendiliğinden isteyecektir. Şu anda yoğun baskı yapmakla, ailesini istemediğinizi bile düşünüyor olabilir.

evt aynı düşünceler bende de var. ailesini istemediğimi düşünüyor ya da onlardan koprtıcam sanıyor olabilir. inanın ben de bişeyler yolunda gitseydi şehre bu kadr takmazdım. sülalesine ne diiicek biz burdan taşınırsak? ailesini bırakıp gitmek onlara ihanet ediyor gibi gelcek eşime.
ama bende olay koptu artık, cicim ayları diyeceğim günleri kendi kendime cinnetlerde geçrdm. eşim işteydi ve ayrı yatıyoruz evlendk evleneli. sebep horlama, kavgalar.
geçen günlerimi düşündkçe herşeyden nefret ediyorum. doğuda görev yapmak mecburi olunca katlanılabiliyor biraz ama sonu olmayan bi katlanma olcak bendeki ve biz mecbur değildik. burası tamamen eşimn tercihiydi. benim mutsuz olacağımı bile bile... alışırım die düşündü hala da öyle düşünüyor. diken sütündeym. yolunda giden bişey yok. ama bilerek kötü davranmaz eşim... çıkmazdayım..

Bende eşimin memleketinde oturuyorum Allahım affetsin beni, hiç alışamadım buraya memleketimi annemi çok özledim.Yeri geliyor burada nefes alamadığımı hissediyorum, Zaten kimsem yok, çevremdeki insanlar çok tuhaf hareketler içerisindeler alışamadım kafayı yiyeceğim seni çok iyi anladım .Allah yardımcın olsun Allah yardımcımız olsun. :26:

amin. eşine hiç yansıttın mı ya da ordan çıkma şansınız var mı?

amin. eşine hiç yansıttın mı ya da ordan çıkma şansınız var mı?

Eşimle evlendiğimiz günden bugüne bu konudan dolayı huzurumuz yok. ağlaya ağlaya apartmanı ayağa kaldırdığım bile oldu Allahtan eşim altın kalpli ama artık oda dayanamıyor pskolojısı iyice bozuldu ama başka bir yere gitme şansımız da yok

Son düzenleme:

neden yok ki yani eğer sana hak veriyorsa neden yok gitme şansınzı. bizim de hiiç huzurumz yok. eğer eşim isterse gtme şansımız var bizm. gitme şansı olup da gidemeyen mi yoksa hiç şansı olmayan için mi daha zor bi durum bilemedm. çalışıyor musun

canım senı cok ıyı anlıyorum bende esımın aılesıyle hıcbır sorun yasamamıs olmama ragmen onları sadece bu konuda kırmayı goze alarak kabul etmedım doguda yasamayı cunku gercekten doguda yasamak cok ama cok zor ozellıklede buyuksehırden oraya gıtmek zor her sene 1 ay kalırım ama mısafır oldugum bılıncıyle sabrederım kadının adı yok oralarda o kadar cok barız kı bu
ama benım merak ettıgım ve sormak ıstedıgım sey su esın memnun mu bundan yanı onun gozunde bu muymus evlılık gec saatlere kadar calısmak sıfır sosyal hayat huzursuzluk cıcım aylarının kabus olması kımın ıcın ne ıcın dayanılıyor bunlara deger mı desenız kı cok borcumuz var burda yasamaktan baska sansımız yok anlarım fakat ınsan kendı elıyle neden yapar kı kendıne bunu bence yılmadan kavga etmeden ızah edın kendınızı bu gecen zamanlar gerı gelmeyecek ben 11 yıllık evlılıgımın ılk 3.5 yılı perı masalı gıbıydı dıye ınanın sonrasında nelere katlandım sızın temelınız boyle olursa allah korusun yıkımınız kolay olur bunları soyledınız mı bılmıyorum ama bırde bu sekılde konusun kendınızı on plana almadan onu on plana alarak senı cok sevıyorum sana hıc doyamadım yasantımızı ne olur gozden gecırelım duzenleyelım deyın ınsallah faydası olur rabbım yardımcınız olsun

eşim muhasebeci kurulu düzeni burda gidemeyiz.ben gıda teknikeriyim burada iş bulamadım işkurun bi projesiyle eşimin yanına 6 aylığına girdim yani çalışıyorum sayılmaz

Büyükşehirden küçük bi yere gelmek çok zor.sizin gitme şansınız varmış içinde az da olsa bi umut vardır .Allah yardımcın olsun canım inşallah eşin kabul ederde memleketine geri dönersiniz.

senamm çok güzel anlatmışsın. keşke ben de kabul etmeseydm. ya bu evlilk resmi nikahtan dönülmş olarak biterdi ya da daha iyi olurdu. şu an gerçkten hiç iyi değilz artık dayanamıyorum. ruh gibiym. ilk zmanlar çok önemli. ne güzel demişsin ilk zmanlar güzeldi o yüzden katlandm die. ama bu ilk zmanlar çok önemlydi benm için de. onları yaşayamadıysam evliliğimi bu acıların üstüne devam ettireceksem....... die düşünüp bitirmeyi bile düşünüyuorum. iş ve maaş konusunda inanılmaz takıntılı. şu an o da mutlu değil tabi ki, ama çzöm yok dedi bana. ailesini bırakıp gidemez gibi düşünüyorum,ama bunu dillendrmedi henüz. ama ben devam edemiyorum böyle.

Büyükşehirden küçük bi yere gelmek çok zor.sizin gitme şansınız varmış içinde az da olsa bi umut vardır .Allah yardımcın olsun canım inşallah eşin kabul ederde memleketine geri dönersiniz.

geldiğim yer memleketm değildi.hayat kurduğum işe ilk girdiğim şehrdi.ben kendime göre kimseye zarar vermeden kırıp dökmeden kurmuştum hayatımı. öyle gerekiyordu. eşimle yaşııcaktım yaşayamadıklarımı. madde olarak bişeye ihtiyacm yoktu. ailemle sıkıntım yoktu..kaldığım şehrde kariyer olarak yükselme imkanm çoktu. o yüzden orda yaşıyordum ilk işe orada yerleşmiştim ne emeklerle...

bu denlı yılmıs ve uzuntu ıcınde oldugunu ıfade edebıldın mı bılıyor mu bunları cunku onlar derhal savunmaya gecerler ve havada kalır senın sozlerın gıtmesı gereken yere ulasmaz unutulur ben senın yerınde olsam mektup yazardım gercekten hayallerımden bahsederdım ısteklerımden ve bunların ne kadar normal bırsey oldugundan umutsuzlugumdan bahsederdım ama asla onu ve aılesını suclamadan hıc bır satırda kendısını savunma dusuncesını gelıstırmeyecegı senı anlayacagı hatta belkı senın ıcın uzulecegını saglamalısın bu mektupla bırlıkte en guzel hatıranızı hatırlatıp o mutlu gunlere donmenın mumkun oldugunu onun elınde oldugunu aılesı bıle olsa herkesın sonuncta onun mutlulugunu ısteyecegınden bahsederdım uzun uzun yazar ıcımdekı herseyı anlatırdım bılsın dıye ve allah korusun bır ayrılık kararı almak zorunda kalırsan elımden gelen herseyı yaptım kendımı defalarca ıfade ettım demek adına bence bu mektubu yaz soz ucar yazı kalır senı anlayacaktır allah yardımcın olsun yuvanız daıma huzurla bakı olsun ınsallah

valla arkadaşım şu eşlere söz geçirebilme metodlarını bize de anlat yaa :)) kolay değil yani eşinin memleketine gelip yerleşmişken eşini ikna edip düzeni bozdurup kendi memleketine götürmek helal olsun sana :)) bu sanırım kişilil meselesi... ya sev ya terk et bu toprakları diyebilirdi :) ya da sanırım kendisi de memleketini çok cazip görmüyormuş en baaştan.

nerdeyim sana gelince... ben eşimle hemşeriyim ve ikimiz beraber başka yerde yaşıyoruz daha önceki konulardan seni biliyorum. erkekler evliliğe bizim baktığımız gibi bakmıyorlar. ben ev işlerinde o da etkin olsun, birlikte yapalım hem paylaşım olur aramızda,bana verdiği değeri gösterdiği yardımı anlarım derken eşim kadın-erkek ayrımından taviz vermek istemiyor. işte muhtemelen seninki de aynı hormonal sebeplerden dolayı paso çalışıp seni yalnız bırakmayı garipsemiyor. ne de olsa o erkek kuş, sen dişi kuşsun, herkesin yeri belli. sanırım anlatabildim... erkekler duygusal paylaşım olayından çakmıyor ben onu anladım. yok öyle filmlerdeki romantik erkekler. :) varsa bile yüzde on :) yani ben de günlerimi genelde evde yalnız geçiriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…