yaşadığı şehirden nefret eden ve eşini taşınmaya ikna edebilen var mı?

canım hemen hemen tüm konularına yorum yaptım, evliliğin daha başında yaşanabilecek tüm problemleri yaşıyosun horlama maaş mevzusu eşinin ailesi...psikolojini anlayabiliyorum, eşinden de epey soğudun bence yoksa bu kadar kapana kısılmış hissetmezdin, bende batmandayım şu an, temelli burda kalmıcaz ama bende sıkılıyorum Ankarayı arıyorum terör olaylarıda var önümüz bahar bayramı mesela, herkesin kendine göre bi sıkıntısı var ama o sıkıntıyı baskılıcak bişeylerde oluyo evliliğimizde, ama senin elle tutulur hiçbi şeyin kalmamış gibi, artık şu noktadayım ben ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin

aynennnn kızlar eşimin memleketinde yaşıyorum ve buradan nefret ediyorum!!! işin kötüsü çalışmıyorumda çünkü burada iş bulmak imkansız..aslında çağdaş deniz kenarı ve sevimli bir yer sakin ve güzel ama sadece orman ve denizle bitmiyo olay.il merkezi olmasına rağmen bir sineması bile yok..ayrıca aileme de 17 saat uzaklıkta..bir an önce kurtulmanın derdindeyim...ilk başta böyle düşünmemiştim gördüğümde çok sevmiştim evimin denize karşı olması falan beni cezbetmişti ama öyle olmuyormuş istediğim hayatı burada yaşıyamıyorum en önemlisi çalışamıyorum özgürlüğüm elimden alınmış gibi hissediyorum.kafesteki kuş gibiyim..Allah hepimizi kurtarsın...

ilgine teşekkürler. bak eşin ne iyi söylemiş. ikimzn ailesine de uzak olalım demiş. siz gençken aileler muhtaç değilken yaşlı ve hasta değilken, evliliğin tadını çıkarmk gibisi yok...

işte kilit nokta burda.
sen eşinin ailesiyle haşır neşir olduğun için bunalmışsın,üstelik yeni evliyken.
eşinle farklı ilçeye tsşınma işini mutlaka konuş,belliki anlayışlı,ikna edebilirsin diye düşünüyorum

bende doğudayım eşim memur mecburen yani benimde tek uğraşım 6 aylık olan kızım çok şükür kızım war yoksa kafayı yerdim dışarı çıkamıyosun cıkınca gönlünce gezemiyosun herşey sorun zaten kış gezebilecegin bi yer yok ben gezmek için marketlere gidiyorum düşünün artık tek eglencem bu yani seni çok iyi anlıyorum canım bende burdan sonra istanbul ankaraya gidelim diyorum böyle bi şehirdensonra ancak açar bizi :)

ben de Ankaradan nefret ediyorum desem beni taşa tutmazsınız değil mi ? :)

canım seni çok iyi anlıyorum, daha önceki konularını da okudum ve ordan biliyorumki senin tek sorunun eşinin memleketinde olmak değil.
Senin sorunun eşinin ilgisizliği, onun ailesiyle yaşadığın problemler, iş yerini sevmemen ve yaşadığın şehri sevmemen.
Bu saydığım bütün problemler bende de var üstüne üstlük ben bir de ailemin yanına taşınmak istiyorum bunun sıkıntısı da var içimde.
Biz ikimizde özel sektörde çalışıyoruz ben ailemin yanına iş olarak gidebilirim ama eşim gelemez onun için gelecek yıllarda kendi işimi kurarak ve bu işin başına da eşimi geçirerek kendi memleketime gitmeyi planlıyorum.
Bu plandan eşimin haberi var eğer iş tutarsa gelirim tutmazsa sen geri gelirsin diyor ama asıl gelmek istememe sebebi ailesinin burda olması.
Bizde evlendiğimizden beri yukarıda saydığım şeylerden dolayı problemler yaşıyoruz geçen gün aldım karşıma konuştum. 3 şey saydım eğer bunları düzeltmezsen senden boşanıcam dedim ve ne kadar kararlı olduğumu gösterdim.
2 haftadır istediğim gibi davranmaya başladı.
Sana 2 tavsiyem var.
1. si al karşına konuş. onun sana karşı olan ilgisizliğinden dolayı psikolojinin bozulduğunu bunu gördüğü halde halen tavrını değiştirmediğini söyle. Evlilik fedakarlıksa bu fedakarlığın tek taraflı olmadığını söyle.
ayrıca bu evliliği devam ettirmek istiyorsan biraz da sen kendi yaşam alanını yarat. mesela spor salonu varsa oraya kaydol. film al onları izle, kitap oku. dil kursuna git. hem oralardan yeni arkadalar edinirsin.
ben mesela kendi yaşam alanımı yarattım gel annemlere gidelim dediğinde benim programım var gelmeyeceğim diyorum.

2 tavsiyem ise. eğer baktın bu adam değişmeyecek hayatı böyle yaşamak istiyor. sen sürekli üzülmeye mahkum değilsin. Devlet memuruysan tayin iste, değilsen yaşamak istediğin şehirde bir iş bul ve de ki ben gidiyorum, gelirsen gel gelmezsen sen bilirsin. biraz da o düşünsün bakalım bu evlilik için ne yapmak gerekiyor. bunlara iyi bir ders vermeden akıllanmıyorlar benden demesi.

ve son olarak kendin için sana bir tavsiyede bulunacağım. Mutlaka bir psikologa git. evliliğin için değil önce kendin için.

bunları yaparsan da sonucundan beni haberdar et lütfen, belki sen bize fikir vermeye başlarsın ilerde

bu arada eşime ikimizinde ailesinden uzak bir şehre taşınalım bir de evliliğimizi orda gözden geçirelim dedim.
iş bakıyorum zaten, iyi birşey olursa neden olmasın dedi.

sen de bu teklifi sunabilirsin bence.

bende aynı detlerden müzdarip bi kadınım.küçük bi ilçeden izmire gelin geldim 7 yıl oldu tam hiçmi hiç alışamadım.etrafta anlaşabileceğim görüşebileceğim hiç kimse yok.eşimin ailesiylede görüşmüyorum hiç.buralar küçük yerler gibi olmuyor bana göre oralarda komşuluk arkadaşlık daha güzel.büyük şehirde çalışmıyorsan eğer hiçbi çevren olmuyor.eşimin sadece kendini düşünerek yaşamasıda cabası.rahat bi işi var ama yüzünü zor görüyorum desem yeridir.duvarlar üstüme üstüme geliyor artık çok daraldım bunaldım.herkesin dediği gibi kendimi oyalayacak herşeyi yaptım film kitap evde yapabileceğim hobiler ama olmuyor olmuyor sevdiğin bi dostunla kahve içmek kadar keyif vermiyor mutlu etmiyor.evlilik sadece iki kişilik yaşanmıyormuş ben bunu anladım.içinde sevdiklerin olmayınca bu büyük şehir bile mutlu etmiyormuş insanı.herkes beni çok şanslı görüyor izmirde yaşadığım için ama ben anlamıyorum şans bunun neresinde.gitmek istiyorum burdan ailemin olduğu yere taşınmak ama eşimi ikna edemiyorum napıcamı bilmiyorum.çok çaresizim.

neredeyim senin sorununda en azından benzer taşınmak isteğin yani.ben bi süre daha mücadele edip daha sonra kendim gidicem emrivaki yapmayı düşünüyorum bi arkadaşında dediği gibi seviyorsa beni bundan sonrada o benim istediğim yerde yaşasın.memuriyet gibi mecburi bi durum yoksa neden biz onlar için hayatımızı değiştirmek zorunda oluyoruz.hep bunu takıyorum kafaya.

birde eşin ameliyat olacaktı sanırım şu horlama dan dolayı o neoldu hala ayrımı yatıyorsunuz.bak buda seni çok etkiliyor bana göre ayrı yatmak yada yatak ayırmak evlilikte soğukluk getirir.şunuda düşündünmü bilmiyorum ama eğer taşınırsanız herşey yoluna girecekmi yoksa sen kendini bu şekildemi kandırıyorsun bunuda bi düşün derim sana.

arkadaşlar herkesn yorumunu tek tek okudum. sizler bile benm evlilkte başka başka sorunlar yaşadığımn farkındasınz aklınzda kalmış. ama biz hep aynıyız. eşim zayflamadı, horluyor ayrı yatıyoruz inanılmaz takıyorum. ameliyet falan olmadı. bi sürü dr a gittik,bi sürü para döktük özel prof a bile gittik. sadece gittik. her dr çıkışı zayflııcam dedi ama kaldı.

ben her h.sonu evde tekim. cumartesi sabah saat 10 da işe gittiğini yüzüme vuruyor. kaldım ya ona kadr die. aşırı iş kolk ya da işleri bunu gerektiriyor bilmiyorum ama başka iş terchleri de var türkiyede. ama adam burdan çıkmayı ölmekten zor bellemiş kendine ve beni kendi kafesine almak istiyorsun dedi dün. bu nasıl bi saçma düşncedr nasıl kıt bi insanla evlenmişim. benden neden bu kadr korkmuş. kafesime almak istesem 9 aydr ağlarmıyım. içten sinsi sinsi hareket ederm.tamam o halde bu işten çıkayım burda büro açayım dedi kabul etmedm evi dağıttı. dini video getrmiş dün eve. akşama kadr evde tektm yine onu bekledm. kadının itaatinin dindeki yernden bahseden bi video. kapat dedm biz bu kadr mutszken şartlar düzelmezken bunları dinlemenin bi anlamı yok dedm. dini bütün bi insanm yanlış anlaşlmasın ama bu yaşadıklarım beni mahvetti.
beni bitrdn die delrdi durdu bütün akşam. ank ya gtmek istemiyorum die bağrıdı. başka yer bul o halde ben de burda durmak istemiyorum dedm. nereyi buliim çevrem burda dedi. ilk defa bu kadr agresf gördm onu.kızılayı bize terch ediyon diyor hala. dedm ki evliliğimde beni tatmn eden şeyler olsaydı ben bu kadr gtmek istemezdm bırak iş yeri değiştrmeyi odamı bile değiştrmek istemiyordum ben ank dayken o kadr iyiydi hayatım. en güzel yerde oturuyordum ordayken. herşey elmn altındaydı.
ank aya gitsek de ayrı yatmayı takıcam,onun yoğun işinden hoşlanmııcam ama bu kadr da bunalıma grmezdm eşim bunu anlamıyor işte.parası az olsun mesaisi az olsun sakn bi iş bul gidelm çocuk istiyorum diyorum güzel güzel defalarca söyledm ama içinde kendnce çok büyütmüş herşeyi. kafese almak sitiyormuşum. kıt beynli, ana kuzusu!!!!
ailesinin memleketinin paranın kafesnde ama kendnden haberi yok.
bu arada bu h. içi ank da psikolog randevusu aldım. eşim de gelcekti güya konuşmadık sonrdanuçak bileti bile aldım. umarım gelir... dün akşam çok kötydük....
soran arklar için yazıyorum. ben memurum eşim özel sektörde.

kabul etmiyorrrrr etmiyorrr etmiyorrr. etmiyor((((((((

canım vallahi çok üzülüyorum ben senin bu durumuna ya.bu horlamanın bi başka çaresi yokmu ya ömür boyu ayrımı yatıcaksınız siz böyle evlilikmi olur.bak seni kışkırtmak istemem ama kocan sana çok büyük haksızlıklar yapıyor ne demek beni kafesine almak istiyosun asıl o seni kendi kafesine almış resmen hapis hayatı yaşıyorsun.sana dini video falan izlettirerek psikolojik baskı yapmaya çalışıyor eğer okadar meraklıysa birde erkeğin karısına karşı görevlerini dinlesin o vakit.çalışan kadının maaşını isteyemeyeceğini öğrenir belki.çok feci sinirlendim.canım birde merak ettim özel olmazsa eğer ayrı yatıyorsunuz ya siz cinsel hayatınız normalmi.yoksa odamı sorunlu.sen bu adamı gerçekten seviyormusun.evlendiğine pişmanmışsın gibi geliyor bana.hakkınızda hayırlısı olsun inşallah düzelir dicem ama.................

kızlar çok mutsuzm çok çirkn ve amaçsz hissediyorum.... antidepresan kullanmak istemiyorum ama kötüyüm....
eşim taşınmııcak gibi beni mahvettn deyip duruyor halbuki güzel bi iş bulup yüzü gielrek burdan çıksak bi çok sorun çözlmüş olcak....

canım benim ya seni çok iyi anlıyorum okurken ağlamaktan gözlerim şişti. 20 yaşında evlendim eşim 27 yaşındaydı ben denizlide eşim izmirde oturuyordu neyse evlendim izmire geldim evliliğimin ilk haftası sürekli eşimin ailesiyle vakit geçirdik birlikte hiç vakit geçiremedik evliliğimizin 3. günü dışarı çıkalım çay içelim dedim param yok dedi nasıl yok dediğimde parayı harcadığı yerleri gösterdi ekstreden hep annesine dayısına amcasına su arıtma cihazı almış ,bende herkeze paranı harcarsan dedim sen benim aileme öyle söyleyemezsin diye boğazımı sıktı ilk orda parçalandım zaten sonrasında takılarımı toplayıp annesine verdi. ailemin yanına gitttiğimdse sürekli beni taciz etti gelme senin ailen orası zaten falan filan, kaynanamla aynı sitede oturuyoruz sürekli annesine gitmek istiyor 2012 mart ta zar zor araba alalım dedim sıkıntısını ben çekiyorum ailesi servis gibi eşimi kullanıyor eşim, beni çocuğumu gezdirmiyor bir yere gitcek olsak yok annem gelsin yok teyzemin canı sıkılmış o gelsin yok yengesini çocuklarını götürsün bu yüzden yüzük bile atmıştım 3.5 senedir izmirdeyim kapımı çalan bir allahın kulu yok dün çok yanlızız kızmda öyle biz bu kadar yanlızlığı hakrtmiyoruz dedim kıyameti kopardı kızdı bağırdı çağırdı git çalış git kendin gez ailesini benden daha çok düşünüyor buda çok zoruma gidiyor halbuki onu tercih ettiğim için yanındayım o benim yanımda asla olmadı bence sonumuz hiçte aydınlık değil sadece sabrediyorum ne için sabrettiğimi bile bilmeden çok boşanmayı düşündüm 2.5 yaşında kızım var babasız kalmasını istemiyorum gerçi babasıda hiç ilgilenmez oda ayrı konu boşansak çocuğumu kime verirler onu bilmiyoum yaşamak denirse yaşıyorum işte..

bende denizliden izmire geldim kimsem yok bunalıma giridm iş yapmak yemek yapmak gelmiyor artık içimden eşim mühendis özel sektörde işte geliyor ya bilgisayara geçiyor yada elinde tlf sonra yatıp uyuyor çok sıkıldım artık yanlızlıktan ilgisizlikten ..

eşim iş yerime geldi.işten çıktım artık bitti o şirket dedi. pazar izinlerini bile konuşmadan bitirmiş çıkıcam demiş. patron yalvarmış ama biizmki buraya yerleşecek ya çıkıcam demiş. ailem huzursuz demiş. ama pazar izin konusunu baştan konuşsaydı böyle huzursz olmııcaktık.
kızlar böyle bişey olamaz.
böyle değildi baştan konuşmuştuk burda yaşamak istemediğimi dedm.şimdi senden burda yaşamanı istemeye hakkım yok mu dedi.(((((((((((((( yok dedm yok çünkü istemediğim bile bile nasıl istersin dedm. restleştk gibi oldu. şimdi işsz güçsz......
büro açarsa işler de iyi giderse burdayız. burada yaşamk istemediğimi söylediğim halde hala beni ikna etmeye çalışıyor. bu şehre gelrken de aynı kafasınınn dikndeydi şimdi de o zamnlar kabul ettğim için bin pişmanım şu anda da kabul etmk istemiyorum büroyu. gerçi işten çıkmış ne fayda. restleştik gibi bişey oldu.
yalancısın dedm ona yalancısın............

hiçbişey anlamadım.sana daha fazla vakit ayırmak içinmi bırakmış o işi.iyide senin tek derdin bu değilki.

hiçbişey anlamadım.sana daha fazla vakit ayırmak içinmi bırakmış o işi.iyide senin tek derdin bu değilki.

evet yol çok yanlış...
işler iyi giderse burda yaşııcak ama beni hiç. dinlemiyor ki saf saf davranıyor.
şimdi kendi işim olcak diyor. h.sonları yanında olurum tatile giderz falan ama buraya getirirken ki vaatleri de olmadı ki.şimdi nasıl inanayım ben ona. ben onsuz olduğm zmanlar da da mutlu olmak istiyorum. burda yaşamak istemiyorum....................
anlamak istemiyorrrrr. .... içimde kırgınlıklar kzıgınlıklar olan biriyle beni istemediğim hayata mhkum eden biriyle nasıl mutlu olmamı bekliyor. üstelk baştaki söyledkleryle ters düşen halleryle ona inanıp güvenmemi istiyor.

eşini seviyo musun
sanırım eşin doğulu sen batı kültürüyle büyüdün, anlaşmanız zor, o ailesine diyemez karım burda yaşamak istemiyo biz gidiyoruz diye, yapıları öyle değil

evet seviyorum ama bu kadr da ters köşe yapılmaz ki, defalarca söyledm ben orda ya şa ya mam die. geçici süre dedi.....
burda yaşamak istemiyorum boşsnmak da istemiyorum.....

eşin doğuluysa bunu anlatamazsın bende batmandayım burda arkadaşım var arkadaş dediğime bakma kardeşimden küçük 20 yaşında, eşi batmanlı açık açık ben ne dersem yapıcaksın diyomuş sen kadınsın beni dinliceksin diyomuş adam, napıcaksın buna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…