yaşadığı şehirden nefret eden ve eşini taşınmaya ikna edebilen var mı?

2,5 senelık evlıyım
eşimin memleketıne ıstanbuldann bursaya gelın gıttım
bursada yaşamak zor degıldıde alt katımdakıkayınvalıdem gorumcemlerden bıkmış usanmıştım
eşımde arayıbulabılcekbırı deıldı
cccccccccooook problemler oldu ıntıhar bıle ettım
en son buyuk bı kavgadan sonra o ısteyken herseyımı topladım annemın evıne döndum
benı aradıgında gelıyosan sen gel gelmıyorsan ptesı davayı acıyorum dedım
acıcaktımda
1,5 senede yemınle 10sene yaşlandım
yenı gelın hergun ağlarmı
ve sonrasında taşındık...kayınvalıdem yuzsuzce yalaalık yapıyo suan..
eşimle huzurluyuz ama o gunlerııı hııcc unutmadım unutmıcamda..
allah yardımcınız olsun arkadaslar..

senin adına sevndm. darısı bize inş. eşim ısrarla ben sana kötü değilim. yarıdmcıyım diyip duruyor. sanki çok yanımda.yanmda olduğu kadr kötü davranmamaya çalışıyor amabunu her normal evli çift yapar. sağlıklısın elin kolun tutuyor bilmem ne bu kadr kötü olcak ne var diyor eşim.çok yetersiz bi hayat yaşıyorum burda. kv ler yüzünden yaşadığım sıkıntılar da cabası.

eşin demekki seni seviyor arkandan gelmiş ne mutlu sana inşallah ömür boyu huzurlu olursunuz

Son düzenleme:
anladığım kadarıyla siz,şehri sevmemeye odaklanmışsınız bu yüzden bu nefret.
klasiktir ama tam sizin durumunuzu anlatıyor;
bardağın boş tarafına odaklanmışsınız,dolu taraf sizi tatmin etmiyor;eşinizle olmak gibi...
ben ankaradan erzuruma gelin geldim.
burda ne eşimin ne de benim ailem var.
herkesi ankarada bırakıp geldik bu şehre.ömrümde ilk kez başka şehirde yaşadım.
üniyi bile ankarada okudum.
fakat buna rağmen beni ayakta tutan en güçlü şey eşimi sevmek,onunla birlikte olmaktı.
hangi şehirdesiniz merak ettim.
artık doğu illeride gelişiyor yavaş yavaş..
ben erzurumdayım ama yapacak o kadar çok şeyim oluyorki.
siz biraz bu durumun vebalini eşinize atmışsınız bu da içinizdeki kini besliyor.
eşinizi suçlamayın.
milyonlarca öğretmen,polis,memur var bizlerin durumunda.
söz konusu geçim olunca el mahkum alışmalısınız bu duruma.
alışırkende eşinizi ve kendinizi yıpratmamanızı öneririm.

keşke aynı durumda sen olsaydın senii görürdüm kimin ne yaşadığını ne biliyosun inan dolu taraftan bakıp kendimi teselli etmeyi herşeyden çok isterim ama bide işin iç yüzü var.

Son düzenleme:
ha bu arada;
eşinizin ailesini dert ediyorsanız,
yakın mı oturuyorsunuz bilmiyorum ama eğer yakın oturuyorsanız,başka bir yere taşının,
eğer uzaksanız mesafe koyun.
eşinizle konuşun,belliki eşiniz etliye sütlüye karışmayan mülayim biri.
eşinize durumu açıklayın,madem bu şehirden gidemiyoruz o zaman birbirimizle geçireceğimiz zamanı artıralım,
ailene sık sık gitmek yerine başbaşa vakit geçirelim deyin.
hatta emrivaki yapın,
alın 2 kişilik sinema veya tiyatro bileti,gidin.
böyle böyle alışır diye düşünüyorum.

1.si erzurum buraya göre çok büyük bi şehir
2.si eşimn ailesinin dibine düştüm sen gibi farklı şehrde olsaydık ikimzde daha bağlanırdık. aile gibi bi kavga faktörü olmazdı
3.sü eşin mecbur erzurumda bulunmaya sanırım ama benm eşim mecbur değildi burda çalışmaya, kendi tercihi ve zorlamasıyla oldu
4.sü eşimle birlkte çook az şey yapabildk ben her h.sonu evde o ise işteydi
5.si ben de ankaradan geldim
6.sı nişanlıykn ank ya geldi resmi nikah yaptık memleket die tuttrdu
7.si evlilkte de sorunlarım var
8. si ev hanımı değil çalışıyorum. halkın arasındayım ve çoook farklılar ve işyeri şartları eskisiyle kıyaslanamaz bile
9 su eşim bile buranın halkıyla ben kadar içli dışlı olmamıştır hayatı boyunca. iş yeri dağbaşında sabah gider akşam gelir. h.sonu bile yok.
10.su eşim beni bunca sıkıntının içine attığı için onu nasıl affedicem bilmiyorum. hem ona ulaşamıyorum,yoğun, hem de her imkanımı geride bıraktım.yapayalnızım...

keşke aynı durumda sen olsaydın senii görürdüm kimin ne yaşadığını ne biliyosun inan dolu taraftan bakıp kendimi teselli etmeyi herşeyden çok isterim ama bide işin iç yüzü var.

üslubunuz hiç hoş değil.
kimin ne yaşadığını ne biliyorsun demişsiniz,
arkadaş hem bu hem diğer konularında yeterince anlattı.
az çok anlayabilieceğimizi düşünmüş ki konu açmış değil mi?
bende doğudayım.
insan bulunduğu durumdan mutlu olmayı şükretmeyi bilmeli.
evet doğuda yaşamak büyük şehre göre zor ama imkansız değil.
sürekli hayıflanarak ömür geçmez.
gördüğünüz gibi bu kimseye bir şey kazandırmıyor.
kazandırmıyorki bu arkadaş buraya konu açmış.
o zaman geriye tek bir yol kalıyor o da bua alışmak,iyi taraflarını görmeye çalışıp mutlu olmak.
bunun başka yolu yok(eşinizi başka şehirde yaşamaya ikna edemediğiniz sürece)
ha ben böyle hayıflanarak yaşamaya devam edeceğim diyorsanız,buyrun...
hayat sizin.

Sinirim size değil .kusura bakmayın kayınvaldemın altında oturuyorum kendimi hapis gibi hissediyorum.annemden çok uzaktayım az öncede eşimle tartıştık çok sinirliyim üzgünüm kaçıp gitmek bi dahada dönmemek istiyorum

1)yaşadığınız yer neresi merak ettim,
2)2.yorumuma bakın onada öneri sundum,
3)eşim burda yaşamaya mecbur değil.eşim kurum eczacısı istersek ankarada dahil olmak üzere tayin aldırabiliriz.fakat eşim uzun zamandır burada çalışıyor alıştı,madi anlamda da birikim yapmak için burdayız yani zorunluluk yok.
4)eşinizle vakit geçirmek karşılıklı özveriyle ilgili,2.yorumda onuda açıkladım,alıp karşınıza konuşacaksınız başka yolu yok.
5)ne güzel.
6)bizde aynı durumdaydık nişanlıyken nikah yaptık.ilk başta bende istemedim erzuruma gelmek(ankara dışında başka şehir istiyordum) fakat eşim için kabul ettim.
7)evlilikle ilgili sorunlarınız olduğu anladım.çünkü bu kadar bunalmanız bununla ilgili,fakat gene diyorum bunu çözmek bizim değil sizin elinizde biz sadece tavsiyede bulunabiliriz.bunun içinde o farklı sorununuzu öğrenmemiz lazım.
8)bende ev hanımı değilim.üniversite son sınıf öğrencisiyim,üstelik örgün.bambaşka insanların içindeyim yani bende.çalıştığımda da bu böyle olacak.
3 erkekle çalışmak kötü evet bunun için hayat şartları diyorum başkada bişey diyemiyorum çünkü benim çalışma hayatımda bu veya benzeri olabilir.
9)dediğim gibi işyerine yakın bir ilçeye taşınabiliyorsanız taşının,böylece hem aileye mesafe koyar hemde yol engelini aşarsınız.
10)bunu eşinizle konuşacaksınız.ben bunalıyorum hayalim bu değildi diyeceksiniz,anlayacağı noktaya kadar zorlayacaksınız.şehri terketme durumunuz yoksa da eşinizden bireysel zaman geçirmek için bir talepte bulunacaksınız,yoksa evliliğin tehlikeye girdiğini belirteceksiniz.
11)hadi bu da benden olsun.ben ne seni ne de diğer tepki veren arkadaşı tanımam,kötülüğünüzü isteyecek durumum yok.tüm bu yazdıklarımı düşün,eğer umursamasam bunca şey yazmam.aynı durumda olduğumuzdan yardımcı olmaya çalıştım.sizse tepki vermeye yer arıyorsunuz hala..
diyorum ya hayat sizin,ben size sadece bir yol gösterdim.benim gösterdiğim yol doğru diye bir iddiam yok,ben bu şekilde mutlu olduğum için paylaştım belki işinize yarar diye.
amacım yardımcı olmak köstek olmak değil.bu kadar tepkiye gerek yok.

iş eşinizde bitiyor,
eşinizin yapısı nasıl bilmiyorum ama eşinizi zorlayın başka ilçeye taşınmak konusunda.
kv konusunda haklısınız.
biz ankaraya dönme imkanımız varken sırf ailelerle yüzgöz olmayalım diye dönmüyoruz.
eşimde aynı düşüncede bu yüzden ısrar etti birazda burda yaşama konusunda.
dediğim gibi şehir değiştiremiyorsanız bile eşinizi bir şekilde farklı bir ilçeye çıkma konusunda tavlayın.
yoksa eşin ailesine yakın oturmak gerçekten problemli...

ben de eşimin memleketine gelin gittim orada çalışıyordu zaten. gittiğim yer kötü değildi. yani yaşadığım yerle gittiğim yer arasında uçurum yoktu. 2 yıl sonra eşim tayin istedi ve benim memleketime taşındık.ben tek çocuk olduğum için başından beri demiştim döneriz diye. eşimde iş yerinde rahat olmayınca geldik buraya. burası bi de batı olduğu için eşim ilerde iş konusunda buranın avantajlı olacağını düşündü.

ben çok rahatsız değildim gittiğim yerde. çalışıyordum zaten. ama ailemin yanında kimse olmaması beni çok üzüyordu. şimdi burdayız. aslında eşiminde memleketindeki kadar mutlu olmadığını hissediyorum. inşallah hayırlısı olur hepimiz için

sen de ya oraya alışmaya çalışacaksın ya da eşini ikna edeceksin. çünkü böyle evlilik hayatı zor. kavgalarınız artacak. keşke en başından kabul etmeseydin ama olmuş artık. bence eşini ikna et. ilerisi için çocuklar için büyük bir yerde oturmanın önemini anlat

allah yardımcın olsun. ailene gitsen keşke biraz. bi nefes alırdın. çalışmıyormusun da

her yazılan yorumu çölde su bulmuş biri gibi okuyorum ,içiyorum.
eşime bugün mesaj attım anlattım eskisi gibi mutlu olmak istediğimi söyledm. ağlıyorum sürekli çünkü. elmden geleni yapıcam dedi, ama ne yapıcak söylemiyor ve mutlu olacağımıza inanıyorsak biz birlkte, fedakarlık şart dedi. ama açık ve net konuşmuyor. gidelm gidelm die tutturup da inada bindrmek de istemiyorum ama işi çok yoğun. ben de bu kadr bunalmışken herşeyden,bu evliliği kim ayakta tutucak?
ben de eşimn burdan gittiğimzde mutsz olmasından çok korkuyorum. ama burda da ben yokum, silik biriyim. evden işe işten eve. bu benm tarzm değil hiç. onu da geçtm ne için yapıcam bu fedakarlığı, burda kalmak bi fedakarlık değil ki?ailesini hoşnut etme fedakarlığı mı?
anlayamıyorum eşimi nasıl ikna edicem?benm gitmek istediğim yer memleket falan değil. ailem die de tuttrmuyorum.

ilgine teşekkürler. bak eşin ne iyi söylemiş. ikimzn ailesine de uzak olalım demiş. siz gençken aileler muhtaç değilken yaşlı ve hasta değilken, evliliğin tadını çıkarmk gibisi yok...

ühü ühühüüü bende denizliden izmire geldim eşim manisada çalışıyor haftanın altı günü, kayın validemle aynı site içinde oturuyoruz ve biraz uzağımda eşimin anneaneesi giller var 3.5 senedir onların yüzünden başka bir yüz göremedim etrafımda 50 yaş üstü komşular var manisaya taşınmak istiyorum eşimin arkadaş çevresi orada ama eşim sanki ailesinden koparılacakmış gibi hissediyor sürekli ev konusunda tartışıyoruz yanlızım burada çok sıkıldımmmmmm((

ayy erkekler zaten her şeye o kadar basit bakıyorlar ki şaşırıp kalıyor insan. ben de neyden dert yansam aynı lafları duyuyorum: sağlıklısın elin kolun tutuyor senin yerinde olmak isteyen en az bir milyon kadın var... tamam anlıyorum da yetmiyor işte... hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz demek ki.

bir de şu erzurum merkezde oturup da doğudayım falan diye konuşanlar beni çok sinirlendiriyor. erzurumu gördüm ben ya gayet gelişmiş güzel modern bir şehir... orada yaşamak için fedakarlık yapmaya falan gerek yok ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…