- Konu Sahibi Gunnes1927
hemen eczaneden yada e bebekten promalt al süt arttıran içecek ben çok faydasını gördüm sende görürsün ins
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sütü attrmak için her fırsatta power pump yapmakta fayda var ve bu bir göğüs için yaklaşık 30 45 dkya tekabul edıyor süt artması için bu yapılmalı?Power pumpdan bahsetmiyorum ben yalnız :)
Zaten o memeleri uyarmak için. Süt ihtiyacı var diye uyarmak için.Sütü attrmak için her fırsatta power pump yapmakta fayda var ve bu bir göğüs için yaklaşık 30 45 dkya tekabul edıyor süt artması için bu yapılmalı?
Göğsü boşaltmak için de en az 15 dk sağım olmalı 5dk da göğüs boşalmaz sulu süt diyorum ısrarla
Ben sütümü öyle arttrdım2her fırsatta power pumpla her gün 8 saat sağ demedim zaten bayanın bebeği emiyor mus emmediği zamanlarda sağılmalı dedim 1 seneden fazla sağdım bu şekilde yaptım sütüm azalınca ilginize teşekkür ederim
Sağolasın canım.
Malt içecek denedim, pekmezli su içiyorum 4 litre.
Kuru incir kayısı yiyorum ara öğünlerde.
Bunların hiçbirini sevmesemde kim ne derse deniyorum inşallah düzelir
Rabbim yavrunu sana bağışlasın.
19 gün önce doğum yaptım ( Allah herkese nasip etsin.) Ve doğum yaptıktan 5 gün sonra teyzemi kaybettik.
Evde ölü bulundu.. hâlâ o üzüntüyü atabilmiş değilim içimden kalbim ağrıyor. Mutluluğumu yaşamadan bu acı ve ölüm şekli bana çok ağır geldi..
Doğumdan hemen sonra sütüm gelmişti oysa, bebeğim çok güzel doyuyordu..
Göğüslerim yara diye pompa ile sağıp veriyordum yavruma, öyle ki fazlasını saklama poşetine koyuyordum..
Sonra bi anda gitti...
Göğüslerim indi, sütüm hiç yok denecek durumda koskoca gün 1 öğün doyacak kadar bile süt sağamıyorum..
Çok ağlıyorum bu duruma kendimi de suçluyorum ne olur bir bilen varsa yardım etsin tekrar eskisi gibi olurmuyum ? Oğlumu artık hep mama ile mi besleyecem yoksa ? Pompayi biraktim şimdi emzirmeye başladım ama midesini bulandiriyor galiba süt gelmiyor diye![]()
Başınız sağolsun , nur içinde yatsın... Doğum ve ölüm hayatın gerçekleri.... Acınızı ve durumunuzu anlıyorum ama emzirmeyi sakın bırakmayın , biraz rahatlamaya çalışın , bu arada bebeği de aç bırakma sakın mama ile takviye et böylece midesi de bulanmaz , benim oğlum 2 aydan sonra doğru düzgün emmeye başladı hem sütüm çok azdı , hem de çok fazla emmeyi beceremiyordu , mama verdim ama meme ile ilişkisini de hiç kesmedim sonrasında uzun uzun emdi , koca çocuk oldun diye memeye veda partisi yaptık , meme ile vedalaştı da öyle ayırabildim :)19 gün önce doğum yaptım ( Allah herkese nasip etsin.) Ve doğum yaptıktan 5 gün sonra teyzemi kaybettik.
Evde ölü bulundu.. hâlâ o üzüntüyü atabilmiş değilim içimden kalbim ağrıyor. Mutluluğumu yaşamadan bu acı ve ölüm şekli bana çok ağır geldi..
Göğüslerim yara diye pompa ile sağıp veriyordum yavruma, öyle ki fazlasını saklama poşetine koyuyordum..
Sonra bi anda gitti...
Göğüslerim indi, sütüm hiç yok denecek durumda koskoca gün 1 öğün doyacak kadar bile süt sağamıyorum..
Çok ağlıyorum bu duruma kendimi de suçluyorum ne olur bir bilen varsa yardım etsin tekrar eskisi gibi olurmuyum ? Oğlumu artık hep mama ile mi besleyecem yoksa ? Pompayi biraktim şimdi emzirmeye başladım ama midesini bulandiriyor galiba süt gelmiyor diye![]()
Ilk olarak bebeğime yetemiyorum diye düşünme. Anne sütü çok önemli ama artık formül sütlerde anne sütü kadar olmasa da bebeğe yetebiliyor. Bunun dışında üzüntü ve emmeme sonucu sütün azalmış. Sagmak yerine emzir. Az da olsa vazgeçme. Çok büyük ihtimal çoğalır sütün emmek ve sağmak aynı etkiyi yapmıyor memede. Emdikçe artıyor süt çünkü bezler uyarılıyor. Çok canın yanıyorsa slikon meme başlarından al. Krem kullan. Özellikle lansinoh bu konuda çok iyi. Zaten o yaralar bir ay içinde geçecek sen emzirdikçe. Emzirmezsen ama hep hassas olacak. Biraz dayan bence.19 gün önce doğum yaptım ( Allah herkese nasip etsin.) Ve doğum yaptıktan 5 gün sonra teyzemi kaybettik.
Sonra bi anda gitti...
Benim kızım 2 ay kuvözde kaldı pompayla 3 saate bir sağıyordum o kadar çok süt gelmeye başladı ki inanamazsınız. 3-4 saate bir kesinlikle sağım yapmalısın ve her bir göğüs için en az 15 dk. bunu devam edersen kesinlikle artacaktır sütünüz.
Allah rahmet eylesin teyzeniz çok yakın mıydı, kendimi sizin yerinize koymaya çalıştım ama bu kadar üzülmezdim sanırım teyzelerimden biri vefat etse. Bence bunun içinde psikolojik destek alabilirsiniz. Sizi bu kadar yıkması normal değil.
Bu arada bol su iç ve yumurta sarısı, badem ve yeşillik ye. Şu sütün miktarını, yediğin kaliteli gıdalar da içeriğinin kalitesini artırır.
19 gün önce doğum yaptım ( Allah herkese nasip etsin.) Ve doğum yaptıktan 5 gün sonra teyzemi kaybettik.
Sonra bi anda gitti...
Çok ağlıyorum bu duruma kendimi de suçluyorum ne olur bir bilen varsa yardım etsin tekrar eskisi gibi olurmuyum ? Oğlumu artık hep mama ile mi besleyecem yoksa ? Pompayi biraktim şimdi emzirmeye başladım ama midesini bulandiriyor galiba süt gelmiyor diye[/QUOTE
Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Oğlum doğduktan tam 2 ay sonra halamızın önce eşini(enistemizi) 5 gun sonra da kızını beyin kanamasından, genç yaşta toprağa verdik. Bes gun arayla iki ölüm yaşandı bir evin icin de. Bildiginiz yaprak dökümü..Hele ki hala kızımızın ölümüne hala inanamıyoruz hicbirimiz.
Aniden sutum kesildi üzüntüden, yaşadığım soktan. Oysa çok güzel sütüm gelmişti. Fazlasıyla sağıp derin dondurucuya atmıştım. Ancak 1 ay idare edebildim derin dondurucudaki süt ile.. Ben de isterdim daha çok verebilmeyi fakat kısmet böyleymiş.. Mecburen hazır süte döndüm.
Öyle de böyle büyüyorlar annesi. Uzulmeyiniz ve size simdi cok ihtiyac duydugu şu gunlerde bebeginizle ilgileniniz. Saglikla büyütünüz inşallah..