• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşadığım korkular

Li-moon

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2011
5.236
2.034
448
Kızlar lütfen yardım edin.öyle kötü durumdayımki ağlamaktan bittim.öncelikle şunu belirtiyim çok hassas bir dönemden geçiyorum vereceğiniz bütün cevaplar önemli nolur korkutacak bişey yazmayın.öyle kötüyümki korkutacak bişey yada alay edecek bişey yazarsanız bin kat daha kötü olurum.

Kısaca anlatmak istiyorum;eşimi bir olayda besmele çekmesi için uyardım.o an besmele çekmek için uygun halde değildi çekemedi.o an korku filmlerdeki olaylar aklıma geliverdi.neden besmele çekmedi yoksa şeytan mi engel oldu vs..ertesi günde bu korku devam etti ama kafamda öyle kurdum ki büyüdü gitti korkular.aklıma korku filmlerdeki durumlar gelip duruyor.hani filmlerde insanlara musallat olurlarda rahat bırakmazlar korkuturlar ya,hatta büyü diye bir film vardı oradaki insanların basına gelenler aklıma geliyor,ya banada olursa ya banada musallat olursa diye diye vesvese yaptım.kendi kendime kafamda düşünüp konuşuyorum yoksa bunu şeytan mı dedi diyorum.biliyorum size çok sacma geliyor bunlar banada sacma geliyor ama o korku içine girdiğinde mantık devre dışı kalıyor.

Şunuda belirtiyim yaşadıklarım sadece korkularımdan düşündüklerimden ibaret.gözüme görünme ses duyma gibi bişey yok.ben filmleri şunları bunları düşüne düşüne kendimi korkuttum.beş vakit namazımdayım Allah'a şükür,namazdada aklıma vesvese gibi şeyler geliyor.benim bu yaşadıklarım vesvese mi yoksa psikolojik bir rahatsızlık mı sizce?bunları yaşayan var mı aranızda?

Lütfen korkutacak bişey yazmayın içimdeki korkuyu hafifletin arkadaşlarım

Merak etme kuzum psikolojik etkisinde kalmışsın artık izleme öyle şeyler geçer bendede oluyodu artık izlemiyorum unutum bile.

Felak ve Nas surelerini okuyup Allah'a sığının ve korku filmlerini azaltın. :)

Bence psikolojik bir durum vesvese değil .
Zaten insan nefsi var olan ve korkutan bir şey değildir. Siz yok şeytandı vesvese verdi vs iyice psikolojik duruma bağlamışsınız . Besmele için uygun halde değildi demişsiniz zaten uygun olsa neden çekmesin insan nefsine yenilir nefis de korkutan bir şey değil kişiye bağlı bir birşeydir Onun nefsinin durumu sizi rahatsız etmez kesinlikle çok takıntılı birisiniz

Merak etme kuzum psikolojik etkisinde kalmışsın artık izleme öyle şeyler geçer bendede oluyodu artık izlemiyorum unutum bile.
Yapı olaraktan bişeylerin etkisinde çok çabuk kalan biriyim.ufacık bişeyde ödüm kopar.bu korkularımı nette araştırırken bir sürü şey okudum okumaz olaydım iyice yüreğim ağzıma geldi.ya banada olursa diye korktum,yoksa oldu mu diyede iyice takıntı yaptım :(

Yapı olaraktan bişeylerin etkisinde çok çabuk kalan biriyim.ufacık bişeyde ödüm kopar.bu korkularımı nette araştırırken bir sürü şey okudum okumaz olaydım iyice yüreğim ağzıma geldi.ya banada olursa diye korktum,yoksa oldu mu diyede iyice takıntı yaptım :(
yok kuzum merak etme hepsi psikolojik. zaman geçtikçe korkularda gidiyor ama çok kurcalama öyle şeyleri tamam?

Bence psikolojik bir durum vesvese değil .
Zaten insan nefsi var olan ve korkutan bir şey değildir. Siz yok şeytandı vesvese verdi vs iyice psikolojik duruma bağlamışsınız . Besmele için uygun halde değildi demişsiniz zaten uygun olsa neden çekmesin insan nefsine yenilir nefis de korkutan bir şey değil kişiye bağlı bir birşeydir Onun nefsinin durumu sizi rahatsız etmez kesinlikle çok takıntılı birisiniz
Evet yapı olarak takıntılı biriyim.özellikle korktuğum şeylerde.korku filmlerini aklıma getire getire iyice büyüttüm korkuyu.bide bu durumumu nette araştırırken bazı yazılar okudum iyice korktum.5 gün öncesine kadar banada abartılı gelirdi bu korkular ama başa gelince çok farklı :(

yok kuzum merak etme hepsi psikolojik. zaman geçtikçe korkularda gidiyor ama çok kurcalama öyle şeyleri tamam?
Yooook bidaha tövbe kurcalamam.5 gündür böyleyim hep ağlıyorum :( namazlarımda yalvarıyorum Allahım yolundan beni sakın ayırma diye inan 5 günde 10 yıl yaşlandım.28 yaşındayım ama çok ötlek biriyim çocuk gibi.canım bişey sormam;hani o filmlerde böyle oldu banada olursa diye korkuyorum ya o an kafamda takıntı yapıyorum ya olmaz demi öyle filmlerdeki şeyler bizlere :( çok saçma geliyor sana belki sorum ama korkuyorum işte

Canım benim fazla düşündüğünden oluyor bende de var aynı problem aslında dönem dönem oluyor hele bi aralar acayip kötüydüm ilk evlendiğim zaman eşimnden bile korkuyordm annemlerde kaldık o derece yani ama inanki psikolojik bak ben yaşadığım için anlatıyorum düşündükçe düşündükçe bilinçaltn bunlarla doluyor sonra rüyalarında bile görüyorsn acaba bende bişeyler mi var a başlıyorsun. Senelerdir böyleydim eşime de aman su döküyosun besmele çek aman şöyle yap böyle yap adamada kafayı yedirdim . Ben şuan çok rahatım tek yaptığım Allaha kendimi emanet etmek. korktuğum zaman yatarken evden çıkarken vs. allahım var olan bütün kötülüklerden sana emanetim diyorum ki bütün yüreğimle koruma kalkanına alındığımı hissediyorum demem o ki düşünme sıkma kendini Allaha emanet et :KK68: Allah yardımcın olsun

Takıntı rahatsızlığı başlangıcı bence..
Yoğunlaşma sıkıntı veren şeylere,akışına bırak,az düşün.. Mutluluğun formülü buHoppa

Canım benim fazla düşündüğünden oluyor bende de var aynı problem aslında dönem dönem oluyor hele bi aralar acayip kötüydüm ilk evlendiğim zaman eşimnden bile korkuyordm annemlerde kaldık o derece yani ama inanki psikolojik bak ben yaşadığım için anlatıyorum düşündükçe düşündükçe bilinçaltn bunlarla doluyor sonra rüyalarında bile görüyorsn acaba bende bişeyler mi var a başlıyorsun. Senelerdir böyleydim eşime de aman su döküyosun besmele çek aman şöyle yap böyle yap adamada kafayı yedirdim . Ben şuan çok rahatım tek yaptığım Allaha kendimi emanet etmek. korktuğum zaman yatarken evden çıkarken vs. allahım var olan bütün kötülüklerden sana emanetim diyorum ki bütün yüreğimle koruma kalkanına alındığımı hissediyorum demem o ki düşünme sıkma kendini Allaha emanet et :KK68: Allah yardımcın olsun
Aynen canım düşündükçe ve netten araştırdıkça insan mahvoluyor.yapı olarak korkak biriyim.netten okuduğum şeylerdende çok korktum takıntı gitgide büyüdü.özelden mesaj atıp bişey sorabilirmiyim sana

Takıntı rahatsızlığı başlangıcı bence..
Yoğunlaşma sıkıntı veren şeylere,akışına bırak,az düşün.. Mutluluğun formülü buHoppa
Nasıl başaracağım bu düşüncelere yoğunlaşmamayı sence canım?ne yapmam lazım?ah elimde olsa düşünmesem keşke.

Aynen canım düşündükçe ve netten araştırdıkça insan mahvoluyor.yapı olarak korkak biriyim.netten okuduğum şeylerdende çok korktum takıntı gitgide büyüdü.özelden mesaj atıp bişey sorabilirmiyim sana
Tabi kiii seve seve yardımcı olurum

Türk korku filmlerini bidaha sakın izleme. Filmlerde insanları korkutmak için ellerinden geleni yapıyorlar çünkü. Ben izlemiyorum mesela bi kaç defa izledim baktım kötü etkileniyorum. Artık izlemiyorum. Önce onun film olduğunu düşün inanma oradakilere. Besmele çek korktuğun anlarda. Önemlisi o filmleri aklına getirme.

Türk korku filmlerini bidaha sakın izleme. Filmlerde insanları korkutmak için ellerinden geleni yapıyorlar çünkü. Ben izlemiyorum mesela bi kaç defa izledim baktım kötü etkileniyorum. Artık izlemiyorum. Önce onun film olduğunu düşün inanma oradakilere. Besmele çek korktuğun anlarda. Önemlisi o filmleri aklına getirme.
Aynen canım zaten tırsak biriyim neyime benim korku filmi :( zaten hiç izlemem hayatımda 1 kez Türk korku filmi büyüyü izlemiştim o film aklıma geliyor.o filmdeki şeyler gerçek hayatta olur mu diye korkuyorum :( nette okudum sacma şeyler :(

Aynen canım zaten tırsak biriyim neyime benim korku filmi :KK43: zaten hiç izlemem hayatımda 1 kez Türk korku filmi büyüyü izlemiştim o film aklıma geliyor.o filmdeki şeyler gerçek hayatta olur mu diye korkuyorum :KK43: nette okudum sacma şeyler :KK43:

Bir film izledin diye mi bu kadar korktun? Bende çoğunu izledin o yüzden taktın bu kadar sandım. Bi yandan iyi unutman daha kolay olur. Bi daha ne oku ne izle.

Back
X