• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaşadığım yer

Merhaba ben bir firmada çalışmaktayım bugün yaşanılan semt ile ilgili konuşurken iş arkadaşım nerede yaşadığımı öğrendiler benimle alay ettiler çok kötü durumdayım siz kosaydınız böyle bir durumda ne yapardınız

😄 benim baba tarafımda göçmenlik var, annemlerinde köyü yok, 50 yıl önce taşınmışlar. bayramlarda hiç öyle memlekete diye bir başka yere gitme durumumuz olmadı. Zaten kalabalık ailede değiliz. Bir keresinde üniversitede hoca beni resmen derste anadoluda bir yerde köyüm yok diye derste ezmişti. Dalga geçmişti benimle. Aman büyükşehirde köşkün mü var saraylı mısın diye. İnsanın nasıl köyü olmazmış vs vs 😁 yemin ederim bu tip insanlara yaranamazsın boşver.

abartı bir isim olsaydı siz olurdunuz ya..
eğer iş yerinde de bu tarz konuşuyorsanız bence sizinle dalga geçmeye bahane aramışlar sadece üzgünüm. istanbulda doğdum büyüdüm, şu an başka bir şehrin küçük bir ilçesinde oturuyorum. buraya istanbuldan gelen tanıdıklarım oranın karmaşasına alıştığı için "nasıl yaşıyorsun" filan diyorlar "böyle:KK76:" diyorum. bazı insanlar olur, bir şey dese de dalga geçsek derler.. sanırım öylesiniz ortamda.

Kendimi metro raylarına atasım geliyor
Abart özge. O insanlar kim? Senin hayatlarında yeri ne?
Bende yaşadığım şehrin çok da matah sayılmayan bi semtinde oturuyorum, bazen bana da laf atan oluyor da o kadar takmıyorum ki yani bi insan ne kadar takılmazsa o kadar takmıyorum düşün
Bu kadar sığ düşünme lütfen

Olası bir İstanbul depreminde sancaktepe en sağlam yerlerden biridir. Kim bilir iş arkadaşlarınız Kadıköy’de fazla etkilenirken siz burnunuz kanamadan kurtulursunuz.
Sancaktepe’ye hiç yolum düşmedi ama ilanlardaki evlere baktığımda evlerin şekli kare oluşu geniş oluşu ayrı mutfakları dev balkonları hoşuma gidiyor.
tam da bu sebebten ev aldım.
Safa tepesine çıkmadan yola yakın.
Çok yokuş çıkamam diye
Ben begendim valla ne yalan diyim.
Ümraniye'de oturuyorum güya nezih dersin. Karşı apartmana dağ ayıları taşındı
Gece boyunca kafamızı s..... sokak serserileri.
İllallah etmiştik 2 senedir.
Trafigini yazmama bile gerek yok sanırım.

tam da bu sebebten ev aldım.
Safa tepesine çıkmadan yola yakın.
Çok yokuş çıkamam diye
Ben begendim valla ne yalan diyim.
Ümraniye'de oturuyorum güya nezih dersin. Karşı apartmana dağ ayıları taşındı
Gece boyunca kafamızı s..... sokak serserileri.
İllallah etmiştik 2 senedir.
Trafigini yazmama bile gerek yok sanırım.
Hiç bilmiyorum Sancaktepe’yi. Ama fiyatlar uygun evler güzel. İyi ve kötü mahalleleri nelerdir? Hani bazı semtlerin iyi mahalleleri vardır ya sancaktepede bu hangileri?ilanlarda evler güzel neden olmasın gayette taşınabilirim

Hiç bilmiyorum Sancaktepe’yi. Ama fiyatlar uygun evler güzel. İyi ve kötü mahalleleri nelerdir? Hani bazı semtlerin iyi mahalleleri vardır ya sancaktepede bu hangileri?ilanlarda evler güzel neden olmasın gayette taşınabilirim
Mesela mevlana mahallesi çok arkalarda kalıyor. Tercih etmedim bu yüzden
Yunus emre, yenidoğan mahalleleri güzel.
Kentsel dönüşümle gayet iyi yerler yapılmış.
Bundan 4 sene önce de oralardan ev bakmıştım çok güzeldi keşke alsaydım diyorum ama nasip işte o zaman olmadı.
Safa mahallesi ise çok tepede kalıyor.
Yokuşu aşırı fazla ve toplu taşımaya binmek için ana caddeye yürüme inmeniz gerek.
Yazın neysede kışın ciddi sorun ama havadar mı ? evet çok havadar :)
Safa tepesinde sosyal tesisleri var belediyenin yazın püfür püfür eser, çok güzel yapmışlar park bahçesini. Termosa koy çayı çık yukarı yani en azından benim için öyle.
Çünkü ana caddeye yakın mesafeden aldım ben azıcık rampası var sadece
Hilal ve merve mahalleleri düz alanda kentsel dönüşümle baya baya evler yapılmış.
Oturulabilir.
Abdurrahman gazi lüks evlerin yogun oldugu ve pahalı oldugu bir yer. Oturulur, güzel hem belediyeye de yakın
Sarıgazi eskiden baya olayların döndüğü bir yerdi ama 10 yıldır baya düzene girmiş kentsel dönüşümle.
Yine olayları oluyor evet demokrasi caddesi civarlarında ama o eski zamanları yok.
Samandıra'yı çok begendim.
Çok güzel siteler yapılmış evler valla pahalı idi o yüzden totom yemedi.
Özetle Sancaktepe gelişime açık ve gelişmekte olan bir yer.
bir 10 yıl daha sonra gerçekten daha da güzel bir hale bürünür.
Samandıra'yı hatırlıyorum 12 yıl önce oha burada oturulur mu demişlerdi ev aramaya başladıgımız zaman ve vazgeçmiş Ümraniye'ye taşınmıştık.
Şimdi Samandıra hakikaten güzel oldu :)
Bu biraz da aile yaşantısı ile alakalı sanırım.
Ben Kadıköy'de yaşayamam.
Yaşadıgım yerden bile kalabalık sebebiyle illallah etmişim.
Yazın Şile ve Ağva'ya kaçıyorum hatta köylüklerindeki yerleri gezip bol bol çimene basıyoruz valla :)
Avrupa yakası hiç bana göre degil Anadolu'dan daha kalabalık.
Aman ya ne bileyim bana da oradan niye ev aldın yeaa diyenlere paranız varsa verin daha iyisini alayım diyorum, n'apayım ?
İşyerime yakın, kızımın gidecegi okula yakın.
Eşim Kadıköy'de çalışıyor gitsin gelsin valla önünden vızır vızır otobüs geçiyor evin.
Metrosu da açıldı mı gayet iyi bir yer olur iyice

Son düzenleme:
Merhaba ben bir firmada çalışmaktayım bugün yaşanılan semt ile ilgili konuşurken iş arkadaşım nerede yaşadığımı öğrendiler benimle alay ettiler çok kötü durumdayım siz kosaydınız böyle bir durumda ne yapardınız
Tam okuyamadim msjları ama yok intihar edicem yok metro raylarına atıcam derken ciddimisin ya inanamiyorum oturdugun yerle dalga gecti diye bir kere eksik beyinleriyle sacma sapan konusmuslar ben olsam gülerdim nasil bu kadar seviyeyi asagiya cekip böyle biseyle dalga gecerler diye kendileri nerede oturuyor bebekte mi ? Çok lüks yerler mi oturduklari yer neresi merak ettim ?

Mesela mevlana mahallesi çok arkalarda kalıyor. Tercih etmedim bu yüzden
Yunus emre, yenidoğan mahalleleri güzel.
Kentsel dönüşümle gayet iyi yerler yapılmış.
Bundan 4 sene önce de oralardan ev bakmıştım çok güzeldi keşke alsaydım diyorum ama nasip işte o zaman olmadı.
Safa mahallesi ise çok tepede kalıyor.
Yokuşu aşırı fazla ve toplu taşımaya binmek için ana caddeye yürüme inmeniz gerek.
Yazın neysede kışın ciddi sorun ama havadar mı ? evet çok havadar :)
Safa tepesinde sosyal tesisleri var belediyenin yazın püfür püfür eser, çok güzel yapmışlar park bahçesini. Termosa koy çayı çık yukarı yani en azından benim için öyle.
Çünkü ana caddeye yakın mesafeden aldım ben azıcık rampası var sadece
Hilal ve merve mahalleleri düz alanda kentsel dönüşümle baya baya evler yapılmış.
Oturulabilir.
Sarıgazi eskiden baya olayların döndüğü bir yerdi ama 10 yıldır baya düzene girmiş kentsel dönüşümle.
Yine olayları oluyor evet demokrasi caddesi civarlarında ama o eski zamanları yok.
Samandıra'yı çok begendim.
Çok güzel siteler yapılmış evler valla pahalı idi o yüzden totom yemedi.
Özetle Sancaktepe gelişime açık ve gelişmekte olan bir yer.
bir 10 yıl daha sonra gerçekten daha da güzel bir hale bürünür.
Samandıra'yı hatırlıyorum 12 yıl önce oha burada oturulur mu demişlerdi ev aramaya başladıgımız zaman ve vazgeçmiş Ümraniye'ye taşınmıştık.
Şimdi Samandıra hakikaten güzel oldu :)
Bu biraz da aile yaşantısı ile alakalı sanırım.
Ben Kadıköy'de yaşayamam.
Yaşadıgım yerden bile kalabalık sebebiyle illallah etmişim.
Yazın Şile ve Ağva'ya kaçıyorum hatta köylüklerindeki yerleri gezip bol bol çimene basıyoruz valla :)
Avrupa yakası hiç bana göre degil Anadolu'dan daha kalabalık.
Aman ya ne bileyim bana da oradan niye ev aldın yeaa diyenlere paranız varsa verin daha iyisini alayım diyorum, n'apayım ?
İşyerime yakın, kızımın gidecegi okula yakın.
Eşim Kadıköy'de çalışıyor gitsin gelsin valla önünden vızır vızır otobüs geçiyor evin.
Metrosu da açıldı mı gayet iyi bir yer olur iyice
Ekran görüntüsü aldım. Çok teşekkürler 🥰😘

İstanbul'un en varoş semtlerinden birinde yaşıyorum (mecburen)

Sorduklarında aynen bu cevabı veriyorum.

Karşımda ki kişi beni yaşadığım yer ile değil , kültürüm,naifliyim.insanlığım ile ancak yargılayabilir.

Kime ne nerede yaşadığım , ne yiyip ne içtiğim.

Ulus'ta,Bebek'te v.s. İstanbul'un en iyi yerlerinde yaşayıpta merhamet,vicdan,insanlık olmadıktan sonra....

Yaşadığınız yer değil içinde ki sen önemli.

İki gün önce konteyner çıktı diye sevindim. Ay içinde banyosu bile var diye neredeyse göbek atacaktım. Gerçek dünyaya dönün ne semti ne evi? Hayatımız değişti bir gecede. Benim salonum bile o konteynerin tamamından büyüktü. Kocaman mutfağım vardı. Site içinde her yere yakın çok güzel bir evdi. Şükrediyorum ki yıkılıp bana mezar olmadı diye. Kendinize gelin lütfen. Yakınlarım su gelmediği için iki ay banyo yapamadı ya oralarda. Trol olunur da bu kadar olunmaz.

Ama aynı yerde çalışiyoruz der kahkahayı basardim 😉

Back
X