doğum yaptıktan hemen sonra karnın normale döndümü.
koycam karnımı albüme koyarım ama müsait olunca
zaten hafif göbekliydim ben o yüzden hamile olduğum belli değildi sadece karnım sertleşmişti
doğumdan sonrada pek bişi farketmedii aslında
ama yumuşadı daha anca göbeğimin içini doldurmuş demekkii...
ve 2-3 gün su torbası gibiydi karnımın içi lıngır lıngır dıı...
mutfakımı akşam yatmadan toparlıyorum, anneannem mutfağını akşamdan bulaşıklı bırakanları çok kınarhep o aklıma geliyo.
banyoları ve balkonları yıkamam gerek evet.
su niye kesiliyor bimiyorum ama bizim semte has bişi değilmiş sanırım bizim binaya has bişi.
elektirkle çalışan farklı bi sistemi varmış. uffff bende bilmiyom ya
çok saçma olduğu kesinnnnnnnnn
cnm şimdilik elimde bi yağ vardı onu kullanıyorum ama bundan sonra ebru şallının yöntemini uyguluycam.
fındık yağı ve kayısı yağını karıştırıyosun. kadın çok bakımlı heralde yöntemi kesin işe yarıyodur:44:
kıs eşine sen hamiş haberini nasıl vermiştin sormayı unuttum
evet aslında 20haftada hala küçücük 15-18cm falan sanırım
evet bende çok yorulmadıkça bırakmam
bazen eşim izin vermez beklemez o zaman toplarım bi kenara kalır..
banyoları filan yıkarken dikkat et olurmu??
sana da yğenimede bişi olmasını istemem...
hmmm sende evde yedek su bulundur o zaman...
benimde arkadaşlar bebek yağıyla susam yağını karıştır diyo öle yapcam bende:) canım bizimki ikinci olduğu için pek heyecanlı olmadı süprizim, ilki düşmüştü yhatelde söledim test yaptım doğruysa hamileyim demiştim evde vardı ve bozuk sandım meğer doğruymuş:) eve gelince bizimki baya mutluydu sonra hep dışarda yemeklere götürdü bidediğimi iki etmedi saolsun seninki nasıldı başak? heyecanlımıydı?
küçük tabiii
benimki 16 cm 320 gr doğmuştuuu
yanii (benim elim biraz büyük) avucumu açtım bebeğimin başı orta parmağımın ucuna koydum ayakları ancak bileğimin az altına gelmişti
yavrucum elimden az büyüktüü...
tırnakları saçı vardı..
elektirik gider gitmez musluğa yapışmam gerkiyo. çünkü su zırt diye kesilmiyo.
önce normal akıyo yavaaaş yavaaaaşş bitiyo.
banyomda altı kaymayan terlikim var, çimerkende onu giyiyorum. yoksa gerçekten riskli yani fırt fırt kayma ihtimalim yüksek. Allah korusun.
bu bebekten dolayı bu karılar beni pek bi düşünür oldu
nasıl olursa olsun hamilelik haberini vermek muhteşem bi duygu ...
allahım tekrarını yaşamayı nasip etsin isteyenlerre..
benimde arkadaşlar bebek yağıyla susam yağını karıştır diyo öle yapcam bende:) canım bizimki ikinci olduğu için pek heyecanlı olmadı süprizim, ilki düşmüştü yhatelde söledim test yaptım doğruysa hamileyim demiştim evde vardı ve bozuk sandım meğer doğruymuş:) eve gelince bizimki baya mutluydu sonra hep dışarda yemeklere götürdü bidediğimi iki etmedi saolsun seninki nasıldı başak? heyecanlımıydı?
işte sende ööle yaparsınn...
allahım korusun ,, düşme sakınn
bebekten kaynaklı değil sadece bak ben geçen düştüm üzülmedinmii..
ama bu bebekler hemen gelmeyince ,kaybedince pek bi kıymetli oluyorrr
allahım kazasız belasız tüm hamişleri bebeğine kavuştursun...
ayyyyyyyy aman Allah ım keşke görmeseydin. pipişi netmiydiii.
kilosu da iyiymiş maaşallah. normal bebekti dimi
inşallah canımmm sağlıkla kavuşursunuz..evet canım çok güzel Allah herkese nasip etsin inşallah kavuşurum meleğime onu çok özlüyorum şimdiden gözlerim doldu vala
sabredebildinmi ayakkabılar gideene dek..ayy yazık yaa adamcağızların o mutluluğu görülmeye deeğr valla.
bende burdan ilan etmştim haberi nasıl verdiğimi sen o zmanalar pek girmiyodun topike.
ben ankara daydım annemin yanında.
eşime tlfda "ankarada senin çok yakının olan birini buldum, sana onun bişeyini yollıycam " dedim
iş yerine bebek ayakkabısı yolladım bi notla: babacım sana ayakkabılarımı yolluyorum yakında bende gelicem.. diye
ööle olmştuyazık benmki sevinçten beni çağırıp durdu istanbula. istanbula geldiğimde de bir ilgi bir ilgi aman Yarabbim Allah ımm isteyen herkese tattırsınnnn
aynen sadece bebek var diye değil dikkat etmek lazımmorlukların geçtimi
ayy yazık yaa adamcağızların o mutluluğu görülmeye deeğr valla.
bende burdan ilan etmştim haberi nasıl verdiğimi sen o zmanalar pek girmiyodun topike.
ben ankara daydım annemin yanında.
eşime tlfda "ankarada senin çok yakının olan birini buldum, sana onun bişeyini yollıycam " dedim
iş yerine bebek ayakkabısı yolladım bi notla: babacım sana ayakkabılarımı yolluyorum yakında bende gelicem.. diye
ööle olmştuyazık benmki sevinçten beni çağırıp durdu istanbula. istanbula geldiğimde de bir ilgi bir ilgi aman Yarabbim Allah ımm isteyen herkese tattırsınnnn
görmedim canım bakamadım
ama bebeği alırlarken gördüm saçını ve ayağını baş parmağımın üst bölümü kadardı ayakları üzerine de çörek otu kadar parmaklar...
boyutunuda şöle öğrendim:
doğumhaneye kimseyi almıyolar,doğumdan sonra beni normal odaya çıkarmadılar(hem sabah taburcu olcam diye,hemde bebekli kadınları görüp moralim bozulmasın diye)
eşimin sülalesi oradaydı bi kısmı köye gideceklerdi,,,
bebeği istediler gömmek içinn(orada kalmasınıistemedk)
dışarı çıkarmak bana kaldı
bebeğimi yeşil ameliyat bezlerine sarmışlardı(özenerek sarılmış ama)
üzerinde ex bebek ... yazıyodu
o zamn bebeğimi avucuma yatırdım eşime verene kadar ölçtüm yavrum ne kadardı hatırlayayım diye
ama dış görünüşü tam bebekti herşeyi tmamalanmıştı,sadece eti şeffaftı pembeydi..
ben şoktaydım o zman herhalde gözümden tek damla yaş akmadı
donuktum onu biliyorumm
etrafımdaki olaylar hayal gibiydi
kimseye cevap vermiyodum boğazımdan aşağı su bile inmiyodu,çok zor bi durum...
mlxyyyyy kızzzzzzz iştemisinnnnnnnnn
sabrettim ama ne kadar zorduuuuuu.sabredebildinmi ayakkabılar gideene dek..
ben dayanamam herhaldee
hemen söylerimm
geçti sükürr ama izler duruyoo
inşallah cnm ya haberini alınca ne kadar seviniyolar bide ellerine alsalarr ayyy düşünemiyorumkız adamın yüreğine indirmişin ben bile okurken bayılcaktımsüpersin başak kız vala seviyom kız seni çok doğalsın ilk zamanlar bizimki baba olcanı duyunca bi gururlandı bi havalara girdi çok tatlıydı inşallah ellerine vermeyide nasip eder Allahımm
Günaydın canım yok henüz gitmedim. Öğlenden sonraları gidiyorum. Şimdi kahvaltı yapıcam bi taraftanda geçmişi okuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?