Yaşadığımız sorunlara rağmen neşeyle hamile kalacağız!!!

seni sormadığımı zannetmişsin ama yine de neyseee
gözün aydın sağlıkla kucağına da alırsın inşalllah

kuzum çook geçmiş olsun yaaa tavuğa çok dikkat etmek gerekiyoo inşallah biran önce düzelir kocişin iyiki ikinize birden bişii olmamıış :26::18: yoksa naapardınız :18: üzülme kuzum yaa bundan sonra daha dikkatli olursun

anaa o dahada kötüymüş kıız niye veriyonki sendee madem öyle yapıyooo sende git onun gardorabından en güzellerini seç al verme kuzum yaa o verene kadaaar sende onun cicilerini giy giy çık karşısına birazda o gıcık olsun bak bakalım bidaa alabiliyomuuu

merhaba kızlar nasılsınız ??
benim pek tadım yok belim ağrıyor ne oturabiliyom ne yatabiliyom

canlarım ben geldim pazarımı yaptım komşuyla oh taze taze aldım sebzelerimi ortada birşey yok 45 tl gittisizler ne yaptınız bakalım ses verin oleny umudum nasılsın bebem

canlarım ben geldim pazarımı yaptım komşuyla oh taze taze aldım sebzelerimi ortada birşey yok 45 tl gittisizler ne yaptınız bakalım ses verin oleny umudum nasılsın bebem

ooohh ne guzelll.benim adetim tam 1 hafta gecikdi, gecen ayda 10 gun gecikmisti

ama ne gelen var ne giden..onun disinda hersey yolunda tatlumm..

benim kocis yeni ise gitti o yuzden bu saatten sonra disari cikamiycemmmm fekat "eve dusen yildirim" var onu izliyorum arada..

Damardaki kanın pıhtılaşmasını önlemek amacıyla kullanılan anti-koagülan ilaçlar (coumadin, vb) ile beslenmenizde kullandığınız K vitamininden zengin sebze ve meyveler arasında önemli bir etkileşim vardır.

K vitamini, pıhtılaşma faktörlerini aktive etmekte, böylece kanın pıhtılaşmasına neden olmaktadır. Beslenmenizde K vitamini içeriğinin yüksek veya düzensiz olması kullandığınız ilacın (anti koagülan) pıhtılaşma zamanına olan etkisine engel olacaktır.

Diyetin K vitamini içeriği ilaç tedavisi süresince en fazla 300-350 µg olmalı, günler arasında büyük farklılıklar göstermemelidir. Günlük fark 250 µg'ı geçmemelidir. Diyette bu düzeyde farklılık yaratacak tek besin grubu yeşil yapraklı sebzelerdir.

Diyetisyen Bursa Elif ÖZKELEŞ Sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü

UYARILARI DİKKATE ALIN
1
Elma, Armut, Ayvayı, sebzelerden Salatalık ve Kabağı kabuksuz yiyiniz. Meyvelerin kabuk kısımları ve sebzelerin dış yaprakları iç yapraklarına oranla 3-6 kat daha fazla K vitamini içermektedir.
2
Lahana, Brüksel lahanası, Brocoli, Pazı, Ispanak, Semizotu, Maydonoz, Dereotu, Tere, Roka, Şalgam, Kıvırcık, Marulun yeşil kısımlarını ve Asma yaprağı, yemeyiniz. Yeşil yapraklı sebzeler ve ikinci derecede K vitamininden zengin olan bezelye, kırmızı lahana ve taze fasulye dışında kalan sebzeler (Havuç, domates, salatalık, soğan ve sarımsak) çiğ ve yağsız tüketildiklerinde serbest olarak yenebilirler. Kurutma, derin dondurma ve pişirme besinlerin K vitamini içeriğini etkilemez.
3
Avokado ve Kiraz yemeyiniz.
4
Fazla acı biber yemeyiniz.
5
Soya yağı ve kanola yağı tüketmeyiniz. Diğer soya ürünlerini de diyet uzmanınıza danışınız.
6
OMEGA-3 yağ asidi (balık yağı) içeren preperat kullanmayınız bunun yerine haftada 1 kere balık tüketiniz. (Ton, Alabalık, Som balığı için 150-175 g, Kolyoz, Hamsi, İstavrit, Lüfer, Zargana için 100-125 g, Kefal için 250-300 g, Mezgit için 750 g ).
7
E, A ve C vitaminlerinin oral antikoagülan kullanan hastalardaki güvenilir dozları henüz belirlenmediğinden günlük tavsiye edilen miktarlardan daha yüksek E, A, C vitamini içeren tabletleri kullanmayınız.
8
Coenzim Q10 kullanmayınız.
9
Bitki çaylarının, özellikle kanı sulandırıcı olduğu söylenenlerin (koç boynuzu veya pire otu, kokulu yapışkan otu gibi bitkilerin) bileşimleri tam bilinmediğinden tedaviyi etkileyebileceğini düşünerek tüketmeyiniz.
10
Kola gibi şeker ve fosfat içeren içecekleri ilaçlarla beraber fazla miktarda almayınız. Bu durumda midenin boşalım süresi uzar ve ilacın emilimi azalır.
11
Yoğurt ve kefir, barsakta K vitamini yapımını arttıran bakterileri içerdiğinden fazla miktarda yemeyiniz.
12
Tahıl tohumları, kök yumru sebzeler, meyvelerin etli kısımları ve meyve suları K vitamininden fakirdir, serbest yenebilir.

300 - 350 µg K VİTAMİNİ İÇEREN ÖRNEK MENÜ:
Kahvaltı:
1-2 kibrit kutusu beyaz peynir
5 adet zeytin
Domates, kabuksuz salatalık
2- 3 dilim ekmek

Öğle:
1 kepçe çorba
1-2 köfte kadar et veya tavuk
Pilav, makarna
2-3 dilim ekmek
1 küçük kase yoğurt
Sebze yemeği (2-3 yemek kaşığı patlıcan, karnabahar, havuç, kabuksuz kabak, bezelye, enginar, biber, taze fasulye)
Salata (Domates, soğan, kabuksuz salatalık, havuç)

Akşam:
Öğlenin aynısıAra öğünlerde: Kabuksuz elma, armut veya diğer meyvelerden yenebilir.

Gece: 1 su bardağı süt.

ANTKOAGLAN (Kan Sulandrc) LA KULLANAN HASTALARDA BESLENME Diyetisyen Bursa Elif ZKELE Salkl beslenme ve kilo kontrol

ne yıldırımmış kız seyreden seydredene çok övüyolar güzel bir dizimi yer gök aştada yusufu çıkardılar diziden getti yakuşuklı oglan stara geçti

ne çarpışmamı o neydi
biz unutalı baya oldu hatırlamaya az kaldı ama
valla öyle bi dayanılıyorki bebişler için

e hadi gözünüz aydın az kaldı gerçi daha bide loğusalık var ya neyse :26: 2buçuk ay daha yok sizee kız siz bu zamana kadar niye yapmadınızki yasakmıydı kuzum ben bi son ay yapmamaya özen gösteriliyo diye biliyom :26: kimiside varki son güne kadar yapıyomuuş :18: kuzum geçmiş olsun sırt üstü uzan dinlen bol bol çok normal bu ağrıların

ne yıldırımmış kız seyreden seydredene çok övüyolar güzel bir dizimi yer gök aştada yusufu çıkardılar diziden getti yakuşuklı oglan stara geçti

hee yaa heç olmadı onun çıkmasıı güzel kız tavsiye ederüm yıldırımı len amma şey yasakmıış yeşüllük bilem yiyemiyonmu yaani sen şimdii :26: ah kuzum yaa kıyamam sanaa :26: inşallah düzelir herşey biran öncee

canım yiyorum malum diyetteyim dur ben bir şeftali kapıyım yiyem bari elma kesmedi benirabbim kimseyi aç bırakmasın işşallahvarlık içinde yokluk çekiyorum ben

canım yiyorum malum diyetteyim dur ben bir şeftali kapıyım yiyem bari elma kesmedi benirabbim kimseyi aç bırakmasın işşallahvarlık içinde yokluk çekiyorum ben

sen her gün onca yemek yapıyonda kendinyiyemiyomu yani bi çoğundan? :26: he vallaa aynen öyleymiş durumun :26::26: neyse en kısa zamanda bitcek bu zulüm işallah canım yaa

yani kisacasi hicbisey yemiycez:18::18::18: havuc domates salatalik az peynir ufak bir parca tavuk veya kirmizi et.. bunlar etrafinda donup durcezz iste... ama Allah'dan meyve serbest

ben saiti begeniyommm bu dizide.... cok tatlii sende izle giiii tavsiye ediyosss

sen her gün onca yemek yapıyonda kendinyiyemiyomu yani bi çoğundan? :26: he vallaa aynen öyleymiş durumun :26::26: neyse en kısa zamanda bitcek bu zulüm işallah canım yaa

şimdi şöyle oluyuo kuzu dün mesela eşime patlıcan oturması yaptım bol kıymalı yanına tel şehriyeli pirinç pilavı mercimek çorbası yaptım dün misafirlerim vardı onalara patates salatası sütlü irmik tatlısı gül böregi sigara böregi kek yaptım millet yemekleri götürdü ben diyet çayımı ve brokoli haşlamamı yedim eşim yemekelri götürdü patlıcana dayananm ama yemedim dünki arkadaşım şaştı sen şimdi bize bu kadar hazırlık yaptım sen yemicekmisin dedi yok dedim kız hiçmi canın çekmiyo dedi dedim evlatlarımım kokusu burnumda tütüyo yiyemem deyinde gözleri doldu arkadaşın yapma be paşa dedi dedim duurm böyle ban doktorum 75 düşmen lazım dedi yoksa bebegi unut dedieve geldim eşime aynı tepkim şu oldu nede güzel dedi dedim doktor 35 kilo dedim nasıl vericemogün ne agladım ne agladım eşim paşa insan azim ederse isterse üstünden gelemeyecegi hiç birşey yok dedi aç kalmadımmı kaldım aglamadımmı aglşadım pes ettimmi ettim her seferinde eşim destek oldu hadi paşa az kaldı paşa başarabilirisn paşa dedi beni motive etti onun destegi ve benim evlatlarıma özlemim yetiyoda artıyo bengisucum allah kimseyi benim yerime koymasın varlık içinde yokluk çekiyorum ben allaha şükür herşey yar yiyecek ama ben elimi bile süremiyorum bazı yemekleirnn tadını unuttum bile evladıma kavuşmam için şart bu kiloları vermem vericemde benim uyuz eltim beni sinir etmese daha iyi olucekte neyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…