yasaklarda evde yapacak bişey bulamamak... sorun bende mi?

Pasta çeşitleri tatlı çeşitleri yapıyorum 🤭

Ben de boş zaman istiyorum. Keske boş zamanım olsa da daha çok kitap okusam, online eğitimlere katılsam, ders dinleyip not tutsam, resim yapsam, puzzle ile uğraşsam, oyun oynasam, evimi düzenlesem, her gün meditasyon ve yogaya zaman ayırsam. İs yoğunluğundan sıkılmaya zaman bulamıyorum. Eskiden de zamanım yoktu şimdi evden çalışırken de yok. İşe ne kadar zaman verirsen o kadar alıyor. Her gün spor yapmaya başladım 1-1.5 saatimi ayırıyorum kendime, sağlığıma yatırım yapıyorum. Ama keske daha fazlasını yapabilsem. Eğer boş kaldığınızda aklınıza gelmiyorsa yapabileceklerinizin listesini hazırlayın gereken malzemeleri toplayın, boş vakitlerimizi de bir düzene göre geçirin. Haftasonu aktiflik zamanı, yaratıcılık zamanı, dinlenme zamanı, beyin geliştirme zamanı vs gibi ayırabilirsiniz

mantı aç buzluğa at

şaka bir yana gün boyu ekran olunca tv vs de istemiyor insan

bulmaca scrabble vs takılıyoruz biz biraz

bir dönem boyama yapıyorduk

annem telefon etti bir gün ne yapıyorsunuz dedi

eşimin adını söyleyip X ve ben boyama yapıyoruz dedim

oğlumu sordu o odasında dedim

güldü

kızım çocuk olan oğlun, siz yetişkinsiniz o boyama yapacak dedi :)))

bence börek çörek yapabilirsin

ben de mesela tv izlerken elimde bir şey istiyorum annem örgü örerdi dantel yapardı da ben onları da yapamam ki sen yarı yaşımdasın senden de çıkmaz bu gibi şeyler
Ben birşey izlerken boş vakit geçiyor gibi hissediyorum.
Telefon bakınca eşim izlemiyorsun diyor.
Ama izliyorum da.
Kanaviçe ye başladım ben.
İzlerken de iyi gidiyor.
Hem zevkli hem daha kolay.
Tablo, örtü, yastık, mutfak havlusu ne olursa zevke göre.

Ben çalışıyorum ama evde dursaydım düzenli spor yapmaya özen gösterirdim.
Kilo sorunu yok ama evde yattıkça vücud tembelliğe alışıyor. Hareket etmek lazım.

Ben haftasonları evdeyim. Ctesi komple temizlik pazarları da yatış.

Ben birşey izlerken boş vakit geçiyor gibi hissediyorum.
Telefon bakınca eşim izlemiyorsun diyor.
Ama izliyorum da.
Kanaviçe ye başladım ben.
İzlerken de iyi gidiyor.
Hem zevkli hem daha kolay.
Tablo, örtü, yastık, mutfak havlusu ne olursa zevke göre.

işte o boşluk duygusu

mesela gazete okur dizi izlerim o arada gelip kanalı değiştirir

izliyordum neden değiştirdin deyince gazete okuyordun der

evet gazete de okuyorum ama dizi zaten yavaş bir şey biraz bakıp biraz dinliyorum yetiyor pür dikkat gerektirmiyor ki

kanaviçe vs küçükken yapardık ama şimdi o tarz şeyler bana hitap etmiyor

yani tablo yapsam da asmam o zaman boşa masraf ve emek kaybı deyip boş boş oturuyorum :KK12::KK12:

hanımlar selamlar, sağlığımız için evde kaldığımız bir dönemdeyiz. kısıtlamalar daha ne kadar devam eder bilmiyorum. saat kısıtlaması olsun, hafta sonu tamamen yasak olsun artık iyice bunaldım ve evde yapacak hiçbir şey bulamıyorum. yanlış anlaşılmasın sözüm yasaklara değil, bunlar yapılmak zorunda. benim derdim bu dönemi evde nasıl geçirebileceğimle alakalı... sizler neler yapıyorsunuz merak ediyorum. özellikle benim gibi bekarları daha çok merak ediyorum zira evlilerin akşamları mutlaka eşiyle, çocuğuyla zamanı su gibi geçiyordur.

evden çalışıyorum zaten. koca gün pc ekranına bakıyorum. boş zamanlarımda pc'de bişey yapmak istemiyorum zaten sürekli baktığım için. tv aldık, netflix vs onları da izlemekten sıkılıyorum. kutu oyunu aldık, kardeşimle oynarız diye onun da şu an yüzüne bakan yok. çok bunaldım artık evde ne yapsam bilemiyorum. yasaklar gelmeden önce de çok dışarı çıkan biri değildim virüsten dolayı. sizler neler yapıyorsunuz, boş zamanınızda evde? yasaklar varken?
Kitap okurum, resim yaparım akşamları eşimle film izleriz sohbet ederiz.
Haftasonları pubg oynarız
Ben evde hiç sıkılmam şahsen

Bir koli kitap almıştım. Onları okuyorum. Hergün düzenli ingilizce çalışıyorum. Pilates yapıyorum. Satranç programı indirdim taktik öğrenemeye çalışıyorum. Klasik müzik dinliyorum. Yürüyüşe çıkıyorum. Youtube da bir kaç kanal keşfettim. Hergün onlardan bir iki bölum dinliyorum. Genel kültürümü artırmaya çalışıyorum. Tabii bunları her akşam yapamıyorum. Ama birgün yapamazsam.ertesi gün mutlaka yapıyorum. Sosyal medyada çok vakit harcamamak için irade kullanıyorum. Böyle fırsat ömür boyu bir daha ele gecmez. En güzel şekilde değerlendirmeye çalışalım.

hanımlar selamlar, sağlığımız için evde kaldığımız bir dönemdeyiz. kısıtlamalar daha ne kadar devam eder bilmiyorum. saat kısıtlaması olsun, hafta sonu tamamen yasak olsun artık iyice bunaldım ve evde yapacak hiçbir şey bulamıyorum. yanlış anlaşılmasın sözüm yasaklara değil, bunlar yapılmak zorunda. benim derdim bu dönemi evde nasıl geçirebileceğimle alakalı... sizler neler yapıyorsunuz merak ediyorum. özellikle benim gibi bekarları daha çok merak ediyorum zira evlilerin akşamları mutlaka eşiyle, çocuğuyla zamanı su gibi geçiyordur.

evden çalışıyorum zaten. koca gün pc ekranına bakıyorum. boş zamanlarımda pc'de bişey yapmak istemiyorum zaten sürekli baktığım için. tv aldık, netflix vs onları da izlemekten sıkılıyorum. kutu oyunu aldık, kardeşimle oynarız diye onun da şu an yüzüne bakan yok. çok bunaldım artık evde ne yapsam bilemiyorum. yasaklar gelmeden önce de çok dışarı çıkan biri değildim virüsten dolayı. sizler neler yapıyorsunuz, boş zamanınızda evde? yasaklar varken?
ben spora verdim kendimi çok da iyi oldu

Önceden boş zamanlarımda etamin işleme yapardım ama çok yaptım o yüzden yapmak istemiyorum. Haftasonu genellikle mutfakta bişeyler yapıyorum akşam film izliyorum derken geçiyor zaman.

Kitap ve spor alışkanlığı edinmenizi öneririm hem dopamin salgılarsınız, hem de enerji verir bu enerji ve dopaminle de gününüz keyifle geçer. Onun dışında sevdiklerinizle iletişim halinde olun, farklı yemek tarifleri yapın ailenizle oturup hiçbir şey yapmadan saatlerce sohpet edin bazen iyi geliyor ruhu dinlendiriyor. Onun dışında hepimizin evde saatleri saydığı, saatlerin zamanın duraksadığı yapacak bir şey bulamadığı zamanlar olur benim her hafta sonu oluyor maalesef. Şimdi de ben size yapılan önerileri okuyayım bari :)

1000 parca zor bir puzzle aldim, simdi onu yapiyorum. Evim puzzle doldu, korona hatirasi deyip etrafima hediye etmeyi dusunuyorum sonrasinda :KK53:
bende bunun için geldim puzzle yapılabilir. mübarek çekirden çitlemek gibi birşey zaten

Canımın sıkılmasını özlemişim konuyu okuyunca anladım. 2 çocukla pek mümkün olmuyor malum.

Yeriniz de olsam el uğraşası edinirdim. Hobilerinize göre ya da el yatkınlığınıza göre karar verebilirsiniz. Kafam boşalsın diye havlu kenarı örmeye başladım. Hiç bir işe yaramayacak belki ama oyalıyor beni

Benim derdim de evde yapacak bir şey bulamamak değil, yapacak bir şey bulsam bile dört duvar arasında ömrümü tüketiyormuş gibi hissetmek.
Bu yasaklar iyi hoşta şundan 5 gün önce bilim kurulu görüntüleri vardı tv’de dipdibe hepsi ne bir maske ne bir mesafe. Biz ise tek başımıza bile dışarı çıksak maske takmak zorundayız ki çıksak gidecek biyer de yok. Tepki çekmek istemiyorum ama ben ölüm oranı vaka sayısına göre bu kadar düşük olan bir virüs için bu denli ağır yasaklar olmasını saçma bulmaya başladım artık.
Konuya cevap olarakta;
kitap okuyorum, müzik dinliyorum, dizi izliyorum, kendime bakım yapıyorum. Boş boş zaman öldürüyorum ömrümü geçiyorum yani.

Kitap okuyorum film izliyorum mandala kitabım var boyama yapıyorum (çocuklarımla eşimle yaptıklarımı saymıyorum)

Duvar seyrediyorum bol bol, yalnız yaşıyorum riskli olduğum için kimseyle de görüşmüyorum. Önerileri merak ediyorum yoksa yakında insan insan diye sokağa çıkacağım

Back
X